Aktuell information gällande resor i Coronatider

Avrådan angående resor från Sverige till destinationer utanför EU, EES samt Schengenområdet

Svenska UD förlängde den 26 augusti sin avrådan för icke nödvändiga resor till länder utanför EU, EES och Schengen till och med den 15 oktober 2021. För Australien, Nya Zeeland, Singapore, Japan, Hongkong och Sydkorea är avrådan borttagen, men de flesta av dessa länder har fortfarande sina gränser stängda.

Vi följer UD:s rekommendationer gällande reseavrådan och håller oss uppdaterade gällande våra destinationers situation. Vi kontaktar våra kunder om vi ser någon förändring som påverkar den bokade resan. Om er resa påverkas kommer vi att kontakta er med erbjudande om av- eller ombokning. Önskar ni omboka er resa till ett senare tillfälle hjälper vi er gärna kostnadsfritt. Kontakta oss för vidare hjälp.

För resor som ligger utanför UDs reseavrådan gäller våra normala avbokningsregler. Dessa hittar ni på er faktura. Önskar ni i stället omboka er resa till ett senare tillfälle hjälper vi er gärna kostnadsfritt. Kontakta oss för vidare hjälp.

Går det att resa i Coronatider?

Ja, det går! Av våra destinationer har Franska Polynesien öppet för inkommande turism utan karantänskrav om man är färdigvaccinerad. Dessutom krävs i dagsläget för inresa ett max 72 timmar gammalt, negativt PCR-test samt reseförsäkring som inkluderar Covid-19-relaterad vård på destinationen. Kontakta oss för mer information.

Trots UDs avrådan är det möjligt att planera för resor och likaså att resa till Franska Polynesien. Planera framåt för resor 2022 till våra övriga destinationer går också då vi kan skicka er reseförslag på resor till Australien, Nya Zeeland och övriga Söderhavet. Vi håller oss uppdaterade nästan dagligen med våra leverantörer på plats. Inga generella tips utan skarpa, betydelsefulla inblickar om hur det verkligen ser ut just nu. Den assistans ni som resenärer vanligtvis kan förvänta er från UD om ni reser utanför Europa kan med enkelhet täckas av en god reseförsäkring. Vi hjälper er självklart med rätt reseförsäkring och vägleder er på alla plan, så att ni på ett tryggt och säkert sätt kan genomföra er drömresa! Kontakta oss gärna för att få en bra bild över hur situationen ser ut i det land ni planerar att besöka. Om UD fortsatt avråder från resor vid ert avresedatum har ni alltid har rätt att avboka resan och få full återbetalning.