California dreaming, USA
Världskända kustvägen Highway 1

California Dreaming

Längs med den världskända kustvägen Highway 1 bjuds du på världsstäder som San Francisco och Los Angeles. Men också mindre och mysiga smultronställen såsom Monterey, Carmel och Santa Barbara ligger här. Med böljande vingårdar, vackra naturskatter, Hollywoodskylten och nationella minnesmärken som Hearst Castle och mycket mer som passeras på ena sidan har ni istället det dramatiska havet konstant på den andra. Detta blir en rasande vacker resa!

Reseförslag

Stilfulla San Francisco

Med tre nätter i San Francisco finns det gått om tid att hämta sig från eventuell jetlag och utforska staden. Njut av den unika atmosfären och blandningen av arkitektur i San Francisco, ofta kallad Nordamerikas mest europeiska stad. Skaffa en översikt över staden med en sightseeingtur inklusive Golden Gate bron och fängelseön Alcatraz. Eller besök Sausalito för en fantastisk utsikt över staden och titta på sjölejonen vid Fisherman’s Wharf. Passa också på att åka de klassiska spårvagnarna i de hisnande backarna.

Berika er i Sacramento

Dags att lämna San Francisco och köra mot Sacramento, men passa på att koppla av på en av Napas många vackra vingårdar på er väg dit. Sacramento är huvudstad i Kalifornien och erbjuder en rad spännande och historiska sevärdheter. Här finns fascinerande museer och attraktioner så som Crocker Art Museum, California State Railroad Museum, Discovery Museum Science & Space Center och California Automobile Museum. Promenera genom gamla Sacramento och besök Leland Stanford Mansion State Historic Park, en vacker herrgård byggd 1856. Besök McKinley Park för att ha kul på lekplatsen och njut av en picknick i parken.

Monterey en pärla på vägen

Nästa stopp är mysiga Monterey som ligger längs Stilla kusten. Här finns många välbevarade byggnader i spansk kolonialstil i stadskärnan och ett brett utbud av aktiviteter. Sol och bad, natursköna parker, utmärkta museer och trivsamma restauranger finns det också gott om. Besök det berömda Monterey Bay Aquarium, utforska det historiska Fisherman’s Wharf, handla på Cannery Row Antique Mall och njut av utsikten från Monterey Bay Coastal Recreation Trail.

Highway 1 till Santa Barbara

Resan går vidare mot Santa Barbara längs med den världsberömda vägen Highway 1, eller Pacific Coast Highway som den också heter. Här finns flera små och mysiga orter väl värda ett besök, så som Carmel-by- the-Sea där Clint Eastwood varit borgmästare. Big Sur är en given höjdpunkt men missa inte heller ett stopp vid Hearst Castle. Det palatsliknande residenset klassas som ett nationellt minnesmärke beläget utmed Highway 1 – precis innan ni kommer fram till den charmiga staden Santa Barbara.

Santa Barbara är en av de vackraste städerna i Kalifornien, med vacker spansk arkitektur och känt för sina utmärkta stränder och restauranger. Ta en helikoptertur, utforska vinlandet med en kunnig guide, se den magnifika Redwood Forest på Santa Barbara Botanic Garden och gå på Stearns Wharf som går tillbaka till 1872. På vägen mot till Los Angeles ligger Camarillo, ett outlet- shoppingcenter.

Los Angeles, änglarnas stad

Väl framme i Los Angeles befinner ni er i den största staden i Kalifornien och den näst största i USA med en yta är lika stor som Skåne. Här ligger det glamorösa Hollywood med sin Walk of Fame och det välkända bostadsområdet Beverly Hills. Med otaliga restauranger finner ni här gastronomi i världsklass. Passa på att besöka några av USA:s mest kända stränder, bland andra Venice Beach och Santa Monica, för att få en känsla för strandlivet i Los Angeles. Fantastiska Griffith Park är Los Angeles största offentliga grönområde och här har man den bästa utsikten över staden och Hollywood-skylten.

Palm Springs överraskar

Palm Springs är en annan pärla på resan och en grön ökenstad där solen nästan alltid skiner. Här finns fantastiska golfbanor, varma källor och imponerande spaanläggningar. Palm Springs är känt för sin vackra arkitektur och bra shoppingmöjligheter. Joshua Tree National Park är en av USA:s vackra naturskatter. Knappt en timmes bilfärd från Palm Springs möts två ökenlandskap och bildar något unikt och helt förtrollande.

San Diego, slutet på vår resa

Färden går vidare till San Diego med sitt fantastiska klimat och vida sandstränder. Besök gärna Balboa Park, en kulturell oas som innehåller museer, trädgårdar i överflöd och den världsberömda djurparken San Diego Zoo. I San Diego finns även SeaWorld, en temapark där man får möjlighet att komma nära delfiner, pingviner, hajar och mycket mer! Se häpnadsväckande föreställningar med magnifika späckhuggare, lekfulla delfiner, humoristiska sjölejon plus en fantastisk husdjurshow med adopterade djur. I San Diego finns flera bra bryggerier med hundratals ölsorter både på fat och flaska.

Dags att köra tillbaka mot Los Angeles men stanna gärna till vid La Jolla och dess vackra stränder. Även den bohemiska strandbyn Laguna Beach i Orange County är värd ett besök om tid finns innan det är dags lämna tillbaka hyrbilen för att flyga hem.

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera. Det är beräknat på internationella flyg i ekonomiklassklass med avresa från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn till San Fransisco och hem från Los Angeles, samtliga flygskatter, 14 nätter på boende av mellanklasstandard utan frukost, fördelat på 3 i San Fransisco, 1 i Sacramento,1 i Montery, 1 i Santa Barbara, 1 i Los Angeles, 2 i Palm Springs, 4 i San Diego och 15 dagars bilhyra TYP Nissa Versa, inklusive fria mil, försäkring, självriskeliminering, GPS, extra förare och första tanken bensin. ESTA för USA tillkommer med USD14, resenär ansöker själv.
Ett tips! Om boende av förstaklasstandard önskas så är priset ca 29 800 kr per person. Resan går att förlänga med det antal dagar som önskas. Går utmärkt att kombinera med Las Vegas, Hawaii, Franska Polynesien, Cooköarna, Fiji, Australien eller Nya Zeeland. Prata med din resespecialist och få ett skräddarsytt förslag.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Söderhavsresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Något du undrar? Fråga mig!

Helen

Resespecialist

Resans längd:
16 dagar
Pris från:
25 800 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn, samtliga flygskatter, boende i del i dubbelrum av mellanklasstandard i 14 nätter utan frukost, hyrbil i 15 dagar med försäkring, självriskeliminering, GPS.
Skräddarsy din resa