Flugfiskarens drömresa i Söderhavet

Tropisk fiskeresa till Aitutaki

Vi på Söderhavsresor har länge letat efter en destination med monster bonefish och enormt stora GT’s (giant trevally). Den fantastiskt vackra atollen Aitutaki kan erbjuda ett oöverträffat fiske då här finns ett unikt och näringsrikt ekosystem.

Därmed finns det riktigt goda chanser till att få drilla torpedsnabba bonefish och GT av troféstorlek!
Även bluefin trevally är en mycket vanligt förekommande art i lagunen, ofta med ovanligt grov storlek. Bonefish inne i lagunen har en genomsnittsvikt på 3-4 kg, men det är inte ovanligt med vikter på 6-7 kg och även större. Att man dessutom fiskar i en av världens vackraste laguner som därmed skapar en magisk fiskemiljö är en trevlig bonus.

Sammanfattning
Resans längd:
13 dagar
Pris från:
52 800 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass från Skandinavien, samtliga flygskatter, fiskeguide i 7 heldagar på Aitutaki, och boende i del i dubbelrum på boende av mellanklasstandard i 9 nätter. Alla transfers på Cooköarna. Fiskekort på NZD 50 för 7 dagar tillkommer och kan endast köpas på plats.
Reseförslag

Fiskeparadiset Aitutaki

Kia Orana – välkommen till Cooköarna! Ni anländer med flyg till Rarotonga och fortsätter med en kort flygning över till Aitutaki där ni bor precis vid Aitutakis vackra lagun. Första dagen på resmålet finns möjlighet att skanna av fiskeplatserna på egen hand längs med den vita korallstranden, eller paddla kajak ut i lagunen för att undersöka vad som finns under ytan innanför revkanten.

Er lokala fiskeguide kommer under 7 dagar göra sitt bästa att förverkliga er dröm om att fånga en monster bonefish eller en urstark GT. Det finns få destinationer i världen som kan stoltsera med så stora bonefish, och dessutom kunna dokumentera det! Att det dessutom i samma flats simmar GTs på upp mot 50 kg gör destinationen ännu mer spännande.

Glöm inte att även ha ett flugspö i klass 12 riggat med en popper-fluga eller kanske en Brushy Streamer fluga. När som helst kan det dyka upp stora mörka skuggor under vattenytan och är man då inte tillräckligt snabb med att lägga ut flugan framför sin GT så är risken stor att den chansen går förlorad. Som regel har man inte mer än ett kast på sig för varje fisk man ser.

Aktiviteter på Aitutaki

Förutom fisket kretsar aktiviteterna mycket kring sol och bad, men det finns även åtskilligt annat att göra. Vill ni spana efter färgglada korallfiskar under vattenytan kan ni följa med på en lagunkryssning som tar er med till Aitutakis bästa snorkling. Hyr en moped och ta er runt en denna lilla slumrande och charmiga Söderhavsö, eller gå på söndagsmässan i kyrkan som alla invånare gör och var med på en ”island night” med traditionell söderhavsmusik, dans och mat.

Denna resa kan skräddarsys enligt era önskemål. Kanske vill ni förlänga med fler fiskedagar på Aitutaki eller Rarotonga, eller kombinera med världens bästa öring/regnbågsfiske på Nya Zeeland. Vi kan även skräddarsy upplägget så att resan anpassas för spinnfiskare. Möjligheterna är många, hör av er till oss på Söderhavsresor så berättar vi mer.

Res med oss på en adrenalinförhöjande fiskeresa som ni aldrig kommer att glömma.

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera. Priset är baserat på del i dubbelrum på mellanklassboende, 7 guidade fiskedagar på Aitutaki (fiskekort på NZD 50 för 7 dagar tillkommer och kan endast köpas på plats), samt internationella flyg och inrikesflyg. Alla delar av resan är anpassningsbara efter önskemål och går att förändra, förlänga eller förkorta. Priserna kan ändras beroende på säsong. Prata med din resespecialist för fler tips och få ett skräddarsytt förslag.

  • Flyg t/r från Skandinavien till Rarotonga.
  • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
  • Inrikesflyg t/r Rarotonga – Aitutaki.
  • Guidat fiske i 7 heldagar på Aitutaki.
  • 9 övernattningar på Aituatki.
  • Alla transfers på Cooköarna.
  • Komplett följebrev med information och tips.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Söderhavsresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Något du undrar? Fråga mig!

Nicolas

Resespecialist & fiskeexpert

Resans längd:
13 dagar
Pris från:
52 800 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass från Skandinavien, samtliga flygskatter, fiskeguide i 7 heldagar på Aitutaki, och boende i del i dubbelrum på boende av mellanklasstandard i 9 nätter. Alla transfers på Cooköarna. Fiskekort på NZD 50 för 7 dagar tillkommer och kan endast köpas på plats.

Liknande resor

Upptäck ett litet paradis

Cooköarnas gyllene stränder

Mitt i Stilla havet ligger dessa underbara öar som bjuder besökaren på avkoppling, vackra sandstränder och vänlig lokalbefolkning.

Antal dagar:

16 dagar

Pris från:

42 500 kr

Världsmetropol, natursköna landskap och tropisk värme

Singapore, Nya Zeeland och Cooköarna

Ge er ut på ett riktigt reseäventyr med en härlig blandning av sevärdheter, underbar mat, spännande kultur och mycket söderhavskänsla på vår resa Singapore, Nya Zeeland och Cooköarna.

Antal dagar:

20 dagar

Pris från:

59 700 kr

Fiska black marlin & golden trevally på fluga!

Sand flatsfiske i Australien

Denna fiskeresan till Australien ger en unik chans till flugfångad marlin från sand flats!

Antal dagar:

12 dagar

Pris från:

43 600 kr