Solnedgång på Nya Zeeland med guldkant
Livsnjutarens bästa upplevelser i Nya Zeeland

Nya Zeeland med guldkant

Här är resan för dig som uppskattar det fina i livet! Res i premiumklass på långsträckorna, gå på välrenommerad vinprovning, se fantastisk natur, upplev intressant maorikultur och mycket mer. Bo på fina hotell, vackra lodger och exklusiva bed & breakfast. Det här är en rundresa med bil på egen hand där upplevelserna är för er som önskar sätta guldkant på tillvaron.

Sammanfattning
Resans längd:
18 dagar
Pris från:
62 600 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i premiumklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum på boenden av förstaklass i 15 nätter med frukost, färjebiljett mellan Wellington-Picton och valsafari i Kaikoura.
Reseförslag

Möte med Nya Zeelands största stad

Välkommen till Nya Zeeland och Auckland där ni inleder er resa med ett par dagar. Staden är vackert belägen mellan två naturhamnar och är Nya Zeelands största stad med ca en tredjedel av landets befolkning. I den koncentrerade stadskärnan kan ni ta er runt till fots eller ta en avkopplande tur med båten ut till Waiheke Island med sina böljande olivlundar och vingårdar. Ett annat alternativ är en fartfylld halvdagstur med vind i håret ombord på en America’s Cup-båt.

Föryngrande bad och Champagne Pool

Ni lämnar Auckland i er hyrbil och kör söderut förbi Hamilton till de fascinerande kalkstensgrottorna Waitomo Caves. Området är rikt på kalksten och har en serie grottsystem bestående av stalaktiter, stalagmiter och lysmaskar. Den vanligaste turen är en guidad grottpromenad på 45 minuter för att se tusentals lysmaskar glimma i grottvalven.

Staden Rotorua är känd för två saker – maorikulturens centrum och den termiska aktiviteten med pysande källor och bubblande gejsrar. Besök de geotermiska områdena som t.ex. Wai-O-Tapu Thermal Wonderland. Här puttrar och pyser det lite överallt. Mest känd är Champagne Pool, en vattenfylld källa bestående av kokande vatten som skiftar i ockra och grönt. Passa på att ta ett välgörande bad i en av de varma mineralpoolerna på t ex Polynesian Spa Pools. Dessa anses vara både vitaliserande och föryngrande! Ta tillfället i akt och boka in er på en traditionell maorifest med dans och hangi-middag – ett av de bästa sätten att uppleva den mångtusenåriga maorikulturen.

Välrenommerade vinområden och möjlighet till golf

Resan mot kusten går via Nya Zeelands största sjö Lake Taupo. Napier är en pittoresk kuststad vid Hawke´s Bay med vacker strandpromenad och vars centrum består av pastellfärgade byggnader i art deco-stil. Napier drabbades av en förödande jordbävning 1931 som förstörde en stor del av staden, varefter man valde att bygga upp den i en spanskinspirerad byggnadsstil. Napier är också en av Nya Zeelands främsta vinregioner med välkända chardonnay- och cabernet sauvignon-viner. För den trädgårdsintresserade finns en prunkande botanisk trädgård med en intressant flora och för golfaren finns flera bra banor att svinga klubban på, inkl. en av världens bäst rankade banor, Cape Kidnappers. Ni fortsätter söderut genom Nordöns vackra och omväxlande landskap och reser bland annat genom Martinborough, ett annat av Nya Zeelands kända vinområden.

Huvudstaden Wellington överraskar många

Wellington är nästa stopp, vilket är landets huvudstad och politiska centrum. Staden ligger vackert i en gryta runt Port Nicholson. Själva centrum följer havsviken i en båge och det går utmärkt att utforska staden till fots. Byggnaderna är en blandning av viktoriansk arkitektur och moderna glaskomplex. Huvudgatan genom innerstan heter Lambton Quay och är hem för parlamentet, regeringsbyggnaderna samt Wellington Cathedral. Stadens stolthet är Te Papa Tongarewa, Nya Zeelands interaktiva nationalmuseum där ett besök är varmt att rekommendera.

Världens vackraste färjeöverfart

Färjeöverfarten över Cooksundet till Sydön beskrivs ofta som en av de vackraste färjesträckorna i världen. Under resan kan ni njuta av den storslagna inseglingen genom Queen Charlotte Sound. Väl framme fortsätter ni till nationalparken Abel Tasman med sin betagande natur, vackra bukter och guldgula sandstränder. Ni passerar Nelson som ligger vackert på en slätt mellan havet, Tasman Bay och bergen och sedan vidare till Motueka som är ett bördigt jordbruksdistrikt där man odlar humle, vin, tobak och frukt. Här kan ni bo på The Resurgence, en av världens bästa lodger. Vakna till fågelsång och njut av en långfrukost innan ni utforskar nationalparken. Detta är Nya Zeelands minsta nationalpark och hör till ett av landets mest populära ströv- och vandringsområden. Naturen är omväxlande med små bukter, klippor, vildvuxen bush och stränder som vacker inramning. Paddla kajak, vandra, ta en ridtur eller följ med på en guidad dagskryssning för att se pälssälar och delfiner.

Vin och valar

Ni fortsätter till Marlborough och Blenheim, ett välkänt vinområde där flera av vingårdarna har blivit internationellt erkända. Resan går vidare längs kusten till valarnas favoritställe, Kaikoura. Här ska ni inte missa att åka på valsafari, men vill ni inte ut på vattnet finns alltid möjlighet att se dessa fantastiska djur från ovan. Kaikoura var från början ett sömnigt fiskesamhälle men lockar idag människor från hela världen. Som mest har man skådat ett femtontal valarter där de vanligaste är kaskelott- och tandval, men ofta ser man även späckhuggare och olika delfinarter. Turbåtarna går flera gånger per dag och plats bör förbokas.

Nästa etapp går via Nelson och Havelock till Blenheim. Havelock är en idyllisk ort som ligger där två floder rinner samman djupt inne i en av fjordarmarna, Pelorus Sound. Om tid finns kan ni följa med på en båttur ut till Marlborough Sounds. Blenheim, som ligger i Marlborough, räknas till en av världens yngsta vinregioner och har på kort tid gjort sig ett namn. Den första vinrankan planterades år 1973 och nu ligger vingårdarna tätt. Passa att prova på världens mest aromatiska Sauvignon Blanc-viner, välkänt i vinvärlden och som satt Nya Zeeland på världens vinkarta. Området har också ett stort utbud av restauranger som ofta använder lokala råvaror för att skapa smakrika regionala rätter – allt i ett naturskönt landskap.

Resan går mot sitt slut

Nu har det blivit dags för Christchurch, Sydöns största stad, som i detta förslag är slutstation. ”The Garden City” är känd för sina många vackra parker och kaféer. I omgivningarna finns vingårdar då även detta är en stor vinregion och dessutom vackra Akaroahalvön där möjlighet finns att uppleva mer kustnatur. Med er i bagaget har ni massor av härliga minnen och kanske ett nytt favoritvin? Resan kan med fördel göras omvänd.

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera. Det är beräknat på internationella flyg i premiumklass med avresa från Stockholm eller Göteborg, samtliga flygskatter, boende på första klass bed & breakfast, lodger eller trivsamma hotell i 15 nätter med frukost samt 3 middagar på The Resurgence, färjebiljett Wellington-Picton för passagerare och hyrbil, ankomsttransfer i Auckland. Hyrbil, pris beroende på modell och antal dagar. I detta förslaget tillkommer ca 8900 kr för 14 dagar för en liten bil med försäkring, fria mil, GPS. Tillägg för resa från Köpenhamn. Boenden i förslaget är bland annat The Springs i Rotorua, McHardy Lodge i Napier, The Resugence utanför Nelson, The Peppertree i Blenheim och The George i Christchurch. Ett tips: Prata med din resespecialist om ytterligare uppgraderingar av boenden och utfärder och få ett skräddarsytt förslag. Resan går att köra omvänt och förlänga med det antal dagar som önskas.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Söderhavsresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Något du undrar? Fråga mig!

Helén

Resespecialist

Resans längd:
18 dagar
Pris från:
62 600 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i premiumklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum på boenden av förstaklass i 15 nätter med frukost, färjebiljett mellan Wellington-Picton och valsafari i Kaikoura.

Liknande resor

En resa med guldkant

Australien från kust till kust

Detta lyxiga reseförslag Australien från kust till kust är en resa utöver det vanliga, med boenden i förstaklass från Indiska Oceanen till Stilla Havet. Resans höjdpunkt är tågresan Indian Pacific i guldklasskupé.

Antal dagar:

16 dagar

Pris från:

77 300 kr

Lyx och flärd på Bora Bora

Bora Bora med guldkant

Denna förstklassiga drömresa till Bora Bora med extra guldkant är resan för er som verkligen vill njuta av lyx och komfort och förväntar er det där lilla extra på er resa.

Antal dagar:

13 dagar

Pris från:

99 900 kr

Ett biläventyr i oslagbar natur

Nya Zeeland runt

Upplev hela Nya Zeelands sagolandskap och fantastiska natur under en enda resa.

Antal dagar:

17 dagar

Pris från:

30 850 kr