Mäktiga berg på Nya Zeeland
Ett biläventyr i oslagbar natur

Nya Zeeland runt

Det ”Stora vita molnets land” är Maoriernas namn på Nya Zeeland, vilket låter lite som en saga. Men mycket av landets magnifika natur ser faktiskt ut som ett sagolandskap. Med allt från böljande gröna kullar där fåren ser ut som små ulltussar på avstånd till höga fjäll som kastar sig ut i djupa förtrollande fjordar. På er resa till Nya Zeeland möter ni vänliga människor och det är enkelt att ta sig runt med bil. Ni tar er från Sydöns dramatiska landskap till Nordöns variationsrika. Upplevelser som att resa över Sydalperna till västkusten, i bil eller med en av världens vackraste tågresor mot glaciärlandskapet i Franz Josef, är magisk. Vidare mot Queenstown som ligger vackert intill sjön Wakatipu, har blivit något av Nya Zeelands jetsetort med ett stort utbud av olika aktiviteter. Passa på att följa med på en guidad bussresa till Milford Sound. En heldag som bjuder på fantastiska naturscenerier. Sydön bjuder på vandringar vid Nya Zeelands högsta berg Mount Cook eller till och med åka helikopter över bergstopparna. I Kaikoura kan ni följa med på valsafari – en fantastisk upplevelse! I Blenheim ligger vingårdarna tätt och givetvis ska ni inte missa att vara med på en vinprovning.

Efter en betagande färjeöverfart över Cooksundet och Marlborough Sounds anländer ni till huvudstaden Wellington, vackert belägen i en havsvik. Passa på att besöka Te Papa, ett fascinerande interaktivt nationalmuseum där ni kan ta del av maoriernas spännande historia. Vägen mot Taupo går via Nordöns västkust och Tongariro National Park, ett av Nya Zeelands tre världsarv. Taupo ligger intill Lake Taupo och är ett eldorado för sportfiske. I Rotorua kan ni utforska de geotermiska områdena, se kiwifåglar och gå på maorisk festmiddag. Prova gärna på någon av de hälsobringande varma källorna om ni har tid över. Resan avslutas i Auckland men kan göras omvänd för den som så önskar.

Sammanfattning
Resans längd:
17 dagar
Pris från:
30 850 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum på boenden av bra mellanklass i 14 nätter, färjebiljett mellan Picton-Wellington och valsafari i Kaikoura.
Reseförslag

Välkommen till Nya Zeeland

Kia Ora – Haere mai ki Tamaki Makaurau! Vi inleder vår Nya Zeelandsresa i Christchurch. Den här vackra staden blir inkörsporten till Sydön med varierande utbud av landskap, aktiviteter och underbara upplevelser. Christchurch går under benämningen den mest engelska staden utanför England beroende på mångfalden av parker och stadens många viktorianska byggnader. Christchurch andas lugn positivism och invånarna älskar sin stad. Kanske ägnar ni eftermiddagen åt en flodbåtstur längs med Avon.

Glaciären Franz Josef

Dags att börja ert äventyr runt Nya Zeeland med att köra bil via Arthurs Pass över Sydalperna till Greymouth. Ni har tid att stanna och gå en liten vandring, fotografera och njuta av den betagande utsikten över alperna. Glaciären är den främsta attraktionen i Franz Josef. Det är en unik upplevelse att se den stora glaciären breda ut sig längs med bergen och genom regnskogen. Promenera gärna på egen hand längs dalen, men vill ni se glaciären på närmre håll är det en guidad helikoptertur som gäller.

Vattenfall och spegelblanka sjöar

Ni fortsätter längs med serpentinvägar söderut utmed det tasmanska havet. Ni passerar Haast Pass med naturskönt landskap bestående av dramatiska berg med vattenfall och spegelblanka sjöar. Bilfärden fortsätter längs med Lake Wanaka och fram till Wanaka som är en pittoresk ort med stort utbud av friluftsaktiviteter som t.ex. vandring, fiske och bergsklättring. På väg ner mot Queenstown kör ni längs med en av Nya Zeelands högst belägna vägar, Crown Range Road.

Äventyr i Queenstown

Queenstown erbjuder äventyr för alla smaker. Här finns allt man kan drömma om vad gäller adrenalinsporter som bungyjump och fallskärmshoppning. Även lugnare aktiviteter erbjuds som vinprovning i Gibbston Valley. Att bara ta en promenad längs med strandpromenaden till sjön Wakatipu eller ta linbanan upp till Bob’s Peak för att ta in utsikten över bergskedjan The Remarkables är också något att varmt rekommendera. Vill ni prova på en autentisk middag på en lantgård tar ni en tur med ångbåten TSS Earnslaw där ni sakta stävar över sjön till Walter Peak Farm. Queenstown är en perfekt bas för att utforska Fiordland National Park och en kryssning på fjorden Milford Sound. Detta är en heldagstur som bjuder på betagande naturscenerier och djurliv.

Mäktiga Mount Cook

Resan fortsätter mot Mount Cook. Ni passerar de branta klipporna i Kawarau Gorge som fungerade som kuliss till filmatiseringen av Sagan om Ringen. Även Gibbston Valley, en av Nya Zeelands sydligast belägna vinregioner, kör ni förbi innan ni viker norrut mot Lindis Pass. I Mount Cook National Park ligger Nya Zeelands högsta bergstopp, Aorangi, som är belägen 3764 m ö h. Nationalparken erbjuder flera vackra vandringsleder, men man kan även välja att åka helikopter över bergstopparna.

Ni fortsätter mot de fascinerande turkosskiftande sjöarna Lake Pukaki och Lake Tekapo. Vyerna över sjöarna med de snöklädda bergen i fjärran är sagolikt vacker. Vid Lake Tekapo ligger en ort med samma namn vars största attraktion är den pittoreska stenkyrkan Church of the Good Shepherd vackert belägen alldeles intill strandkanten, en populär plats främst för vigslar.

Valar i Kaikoura

Ni fortsätter genom Mackenzie Countrys bruna ödeslätter. Trakten hör till det område på södra halvklotet som sägs ha den absolut renaste luften. Här kan ni passa på att bo på en lantgård i närheten av Ashburton och få en hemlagad middag och lär känna en äkta ”kiwi”. Resan går norrut över landets största slätt, Canterbury Plains, och vidare längs kusten mot Kaikoura. I Kaikoura kan ni följa med på en tur ut på vattnet för att spana efter valar. Vill ni se dem från ovan så finns även flygturer. Valarna kommer in i bukten vid Kaikoura eftersom förhållandena där är mycket gynnsamma.

Vingårdar och kaféer

Regionen Marlborough är landets största vinproducerande område. Marlborough är en av världens yngsta vinregioner som på kort tid gjort sig ett namn sedan den första vinrankan planterades år 1973. Vingårdarna ligger tätt så varför inte välja bort bilen till förmån för cykel för att ta er mellan provsmakningarna på vingårdarna? En halvtimmes bilresa från Blenheim ligger Picton, en trevlig liten hamnstad inrymd i en skyddad vik av Queen Charlotte Sound. Härifrån går färjorna Interislander mellan Nord- och Sydön. Den lilla stadskärnan har massor av butiker och kaféer och ett trevligt promenadstråk vid vattnet. Överfarten mellan Picton och Wellington tar ca 3 timmar och beskrivs ofta som en av världens vackraste färjeöverfarter.

Huvudstaden Wellington

Wellington är Nya Zeelands huvudstad. Staden ligger vackert i en gryta runt Port Nicholson. Själva centrum följer havsviken i en båge och det är enkelt att utforska staden till fots. Byggnaderna är en blandning av viktoriansk arkitektur och moderna glaskomplex. Huvudgatan genom innerstan heter Lambton Quay, hem för parlamentet, regeringsbyggnaderna samt Wellington Cathedral. Stadens stolthet är Te Papa, Nya Zeelands interaktiva nationalmuseum – ett besök här är att varmt rekommendera.

Resan fortsätter mot Taupo och går via Nordöns västkust och Tongariro National Park vilket är ett av Nya Zeelands tre världsarv. Taupo ligger vackert intill Lake Taupo och hit kommer man för friluftsaktiviteter av olika slag, till exempel sportfiske.

Puttrande gyttjepölar och varma källor

Strax norr om Taupo ligger Huka Falls vilket är ett imponerande vattenfall med turkosfärgat vatten som i kaskader kastar sig ner längs med floden Waikato. Rotorua ligger mitt i ett geotermiskt område med flera platser där man kan se puttrande gyttjepölar och varma källor. På vägen mot Rotorua kan ni stanna till vid Wai-O-Tapu Thermal Wonderland. Här puttrar och pyser det lite överallt. Den mest kända källan är Champagne Pool, en vattenfylld källa bestående av kokande vatten som skiftar i ockra och grönt.

Vid ankomst till Rotorua slås man av svaveldoften men man vänjer sig snart. Koppla av på något utav stadens spabad eller utforska de sevärdheter som erbjuds. Skyline Skyrides är en utsiktspunkt på vulkanen Ngongotaha eller Government Gardens med sin vackra park med tillhörande konstgalleri och museum. Rotorua är centrum för maorikulturen och att delta på en kvällsföreställning av en traditionell maorifest med dans och hangi-middag är ett av de bästa sätten av att få inblick i den här intressanta kulturen.

Lysmaskar i Waitomo Caves

Vägen till Auckland går via Waitomo Caves. Området är rikt på kalksten och här finns en serie stora grottsystem med stalaktiter, stalagmiter och lysmaskar. Det finns en rad olika aktiviteter att ägna sig åt beroende hur äventyrligt lagd man är. De vanliga turerna där man promenerar in i grottan brukar vara den populäraste och tar ca 45 min.

Sista dagsetappen går vidare till Auckland. Auckland är Nya Zeelands största stad med en befolkning på cirka 1,5 miljoner människor och ligger mellan två vackra naturhamnar. Staden kallas även City of Sails beroende på den stora båttätheten då var tredje invånare sägs äga en båt. Stadskärnan är relativt koncentrerad och man tar sig enkelt runt till fots eller med stadsbuss till sevärdheter, attraktioner och trevliga restauranger. Ett perfekt avslut på er innehållsrika resa till Nya Zeeland!

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera. Det är beräknat på internationella flyg med avresa från Skandinavien, samtliga flygskatter, 14 nätter del i dubbelrum på mellanklassboenden med 2 frukostar, färjebiljett Picton-Wellington för passagerare och hyrbil och valsafari i Kaikoura. Hyrbil, pris beroende på modell och antal dagar tillkommer (från 10,090kr 15 dagar för en liten hyrbil med försäkringar, självriskeliminering och fria mil). Alla delar av resan är anpassningsbara efter önskemål och går att förändra, förlänga eller förkorta. Priset kan ändras beroende på säsong. Prata med din resespecialist för fler tips och få ett skräddarsytt förslag.

 • Flygresa t/r Nya Zeeland från Skandinavien i ekonomiklass
 • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
 • 1 natt, del i dubbelrum utan frukost på hotell i Christchurch
 • 1 natt, del i dubbelrum utan frukost på hotell i Franz Josef
 • 1 natt, del i dubbelrum utan frukost på hotell i Wanaka
 • 3 nätter, del i dubbelrum utan frukost på hotell i Queenstown
 • 1 natt, del i dubbelrum utan frukost på hotell i Lake Tekapo
 • 1 natt, del i dubbelrum utan frukost på hotell i Kaikoura
 • 1 natt, del i dubbelrum med frukost på hotell i Blenheim
 • 1 natt, del i dubbelrum utan frukost på hotell i Wellington
 • 1 natt, del i dubbelrum utan frukost på hotell i Lake Taupo
 • 1 natt, del i dubbelrum med frukost på hotell i Rotorua
 • 2 nätter, del i dubbelrum utan frukost på hotell i Auckland
 • Färja Picton-Wellington för hyrbil och passagerare
 • Utflykt valsafari i Kaikoura

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Söderhavsresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Något du undrar? Fråga mig!

Tove

Resespecialist

Resans längd:
17 dagar
Pris från:
30 850 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum på boenden av bra mellanklass i 14 nätter, färjebiljett mellan Picton-Wellington och valsafari i Kaikoura.

Liknande resor

Världsmetropol, natursköna landskap och tropisk värme

Singapore, Nya Zeeland och Cooköarna

Ge er ut på ett riktigt reseäventyr med en härlig blandning av sevärdheter, underbar mat, spännande kultur och mycket söderhavskänsla på vår resa Singapore, Nya Zeeland och Cooköarna.

Antal dagar:

20 dagar

Pris från:

59 700 kr

I Hobbitarnas land

I sagan om ringens spår

Möt Frodo och hans vänner på filminspelningsplatser runt om på Nya Zeeland och mycket mer under några veckor på Nya Zeeland.

Antal dagar:

19 dagar

Pris från:

47 800 kr