Paradisen Moorea och Bora Bora
Förverkliga era drömmar om Söderhavet

Paradisen Moorea och Bora Bora

Inte undra på att det är många som drömmer om att någon gång i livet få uppleva Söderhavet. Och en av de vackraste platserna i Söderhavet är Franska Polynesien. I detta reseförslag besöker ni paradisen Moorea och Bora Bora. Båda dessa vulkanöar erbjuder fantastiska hotell vid tropiska stränder med vit sand och vajande palmer. Ni kan njuta av vanilj- och ananasplantager på lummiga Moorea och oändliga nyanser av blått i Bora Boras betagande lagun.

Sammanfattning
Resans längd:
14 dagar
Pris från:
62 450 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass, inrikesflyg, samtliga flygskatter, del i dubbelrum på boenden av förstaklass i 10 nätter med frukost och alla transfers.
Reseförslag

Välkommen till paradiset

Ni landar i Papeete på huvudön Tahiti som är en storstad i Söderhavsmått mätt och flyger vidare till den lummigt gröna ön Moorea. Flygturen tar endast 15 minuter. Välkommen till paradiset! På Moorea bor ni de första fem nätterna och välkomnas av varma fläktar från havet och en doft av vanilj från de närbelägna vaniljplantagerna. Moorea är den gröna, lummiga ön med flertalet vanilj- och ananasodlingar. Mitt på ön hittar ni berget Belvedere som bjuder på vacker utsikt över ön och lagunen utanför.

På Moorea kan ni följa med på en guidad tur runt ön, ni kan snorkla och dyka med ofarliga revhajar och sällskapliga rockor eller varför inte prova på att simma med delfiner? Följ gärna med polynesiskan Yvette på en halvdagsvandring i den magnifika Afareaitu-dalen och lär er mer om öns flora och fauna. Från Moorea kan ni åka färja till Papeete över dagen om ni vill känna på ett lite högre tempo. Annars kan ni ta dagen som den kommer och leta upp en egen sandstrand där ni kan sitta vid vattenbrynet och njuta av den breda långgrunda lagunen.

Bora Bora, på mångas bucketlist

Efter härliga dagar på Moorea är det dags att packa väskorna och flyga mot exklusiva Bora Bora. Inflygningen över Bora Bora bjuder på den klassiska vyn med overwater bungalows i lagunen som skiftar från ljusaste ljusblå till mörkaste indigo. Detta är ett resmål som många har på sin bucket list. Och inte undra på det.  Kontrasten mot den lummiga grönskan på berget Mount Otemanu gör vykortet av paradiset komplett. När ni landat har ni en båttransfer till ert hotell som ligger på Bora Boras huvudö och här kommer ni att bo fem nätter. På Bora Bora kan ni göra så mycket eller så lite ni önskar, det finns flera olika aktiviteter att välja på som dykning, snorkling, helikoptertur och besök på en pärlfarm. Söker ni lite extra lugn och ro och vill leva lite ”Robinson Kruse-liv” för en dag kan ni be hotellet om en picknick-korg och sedan ta er med båt till någon av de öde öar som kantar lagunen.

I det rika undervattenslivet fascineras ni av vackra koraller och fiskar i alla möjliga färger och former. Upplev också den polynesiska kulturen med traditionell dans eller lär er paddla polynesisk kanot. På kvällarna kan ni njuta av god mat på någon av de lokala restaurangerna och med en tropisk drink avslutar ni kvällen tillsammans i solnedgången. Den här resan har varit väl värd att vänta på och blir en upplevelse ni aldrig glömmer!

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera och alla delar av resan är anpassningsbara efter önskemål och går att förändra, förlänga eller förkorta. Priset är baserat på del i dubbelrum på förstaklasshotell samt internationella flyg och inrikesflyg. Komplett följebrev med information och tips. Prata med din resespecialist för fler tips och få ett skräddarsytt förslag.

  • Flyg t/r från Skandinavien till Franska Polynesien.
  • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
  • Inrikesflyg Papeete - Moorea - Bora Bora.
  • 5 nätter på Sofitel Kia Ora Moorea med frukost.
  • 5 nätter på InterContinental Le Moana Bora Bora med frukost.
  • 1 natt i Papeete.
  • Transfers.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Söderhavsresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Något du undrar? Fråga mig!

Helén

Resespecialist

Resans längd:
14 dagar
Pris från:
62 450 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass, inrikesflyg, samtliga flygskatter, del i dubbelrum på boenden av förstaklass i 10 nätter med frukost och alla transfers.

Liknande resor

Lyx och flärd på Bora Bora

Bora Bora med guldkant

Denna förstklassiga drömresa till Bora Bora med extra guldkant är resan för er som verkligen vill njuta av lyx och komfort och förväntar er det där lilla extra på er resa.

Antal dagar:

13 dagar

Pris från:

99 900 kr

Vajande palmblad, ändlösa sandstränder och massor av romantik

Bröllopsresa till Moorea, Bora Bora & Tikehau

Franska Polynesien är som gjort för en bröllopsresa där ni får uppleva olika öar som bjuder på avslappnad romantik med dofter från vaniljodlingar, underbara solnedgångar och vatten i alla blåa nyanser.

Antal dagar:

19 dagar

Pris från:

77 500 kr

Romantik i Söderhavet

Romantiska Moorea & Bora Bora

Boka en romantisk resa till en av de vackraste platserna i Söderhavet, Franska Polynesien!

Antal dagar:

13 dagar

Pris från:

57 500 kr