Resa till Samoa med guldkant
Vackra stränder, spännande natur och genuin polynesisk kultur

Samoa med guldkant

Samoa bjuder sina besökare på kritvita stränder, spännande natur och genuin polynesisk kultur. Klimatet är tropiskt med en jämn temperatur året runt på ca 29⁰C. Undervattensvärlden är en spännande marin upplevelse av fiskar i alla tänkbara former och färger. För sportfiskaren är detta ett eldorado med ett av världens bästa game fishing. Men här finns mycket mer att göra. Missa inte att simma med sköldpaddorna, de fascinerande blåshålen vid Alofaaga eller de många dramatiska och vackra vattenfallen. I Falealupo Rainforest Preserve kan ni vandra genom regnskogen längs hängbroar uppe bland trädkronorna. En riktig höjdare!

Sammanfattning
Resans längd:
16 dagar
Pris från:
51 300 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomi och premiumklass från Skandinavien, samtliga flygskatter, del i dubbelrum på boenden av förstaklasstandard i 12 nätter med frukost, alla transfers och färja t/r mellan Upolu och Savai´i.
Reseförslag

Sinnesnärvaro i Samoa

Talofa Lava och välkommen till Samoa som anses vara hjärtat i Polynesien. Här kommer ni nära både naturen och lokalbefolkningen. I detta förslag bor ni på hotell av hög standard med paradiset runt knuten. På Upolu har ni möjlighet att koppla av längs de långa vita sandstränderna och hitta er egen vik med turkost skimrande vatten. Här finns både lokalbuss och taxi på ön, men det enklaste sättet att ta sig runt är med egen hyrbil. Upptäck Upolus branta klippor och vackra stränder så som Lalomanu Beach.

Gör gärna ett besök på marknaden i huvudstaden Apia och besök Louis Stevensons museum eller det kulturella centret för introduktion till landets traditionella sätt att leva, Fa’a Samoa. Besök Papapapai-Tai falls – ett 100 meter högt vattenfall mitt på Upolu för behaglig svalka i värmen. Gör ett besök i någon av de många kyrkorna på ön en söndag, här sjunger man så att taket lyfter och alla är välkomna.

Hjärtat av Polynesien

På färjan över från Upolu till vackra Savai’i passerar ni Manono Island där legenden säger att man endast kan komma innanför revet på den sjunde vågen. Savai’i är ännu mer orört än Upolu, hit hittar inte många turister. Det är lätt att med bil ta sig runt till de olika sevärdheterna och att utforska ön som bjuder på vattenfall, blow holes och tät regnskog.

Promenera i strandbrynet längs någon av de långa vita stränderna och samla vackra snäckskal. Här kan ni också simma med sköldpaddor och vackra tropiska fiskar. I Falealupo Rainforest Preserve kan ni vandra i regnskogen längs hängbroar uppe bland trädkronorna, det blir en riktigt höjdarupplevelse att berätta om för de där hemma!

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera. Det är beräknat på internationella flyg i ekonomi och premiumklass med avresa från Skandinavien, samtliga flygskatter, boende av förstaklasstandard med frukost i 12 nätter, alla transfers och färja t/r. Komplett följebrev med information och tips samt 24 timmars assistans på Samoa. Tillägg för eventuellt en övernattning i Apia innan hemresa beroende på när flyget avgår. Ett tips! Prata med din resespecialist och få ett skräddarsytt förslag. Resan går att förlänga med det antal dagar som önskas samt kan kombineras med exempelvis Nya Zeeland.

  • Flyg t/r från Skandinavien till Samoa i ekonomi och premiumklass.
  • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
  • Välkomstservice och samtliga transfers.
  • 7 övernattningar i dubbelrum på Seabreeze Resort med frukost.
  • 5 övernattningar i dubbelrum på Le Lagoto med frukost.
  • Färja t/r Upolu - Savai´i.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Söderhavsresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Något du undrar? Fråga mig!

Helén

Resespecialist

Resans längd:
16 dagar
Pris från:
51 300 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomi och premiumklass från Skandinavien, samtliga flygskatter, del i dubbelrum på boenden av förstaklasstandard i 12 nätter med frukost, alla transfers och färja t/r mellan Upolu och Savai´i.

Liknande resor

Orörda stränder och tropisk växtlighet

Vårt unika Samoa

Talofa lava, välkommen till Polynesiens hjärta och det genuina Söderhavet! Denna vackra önation lämnar ingen oberörd och en resa hit kommer att förändra dig.

Antal dagar:

16 dagar

Pris från:

34 900 kr

En resa med guldkant

Australien från kust till kust

Detta lyxiga reseförslag Australien från kust till kust är en resa utöver det vanliga, med boenden i förstaklass från Indiska Oceanen till Stilla Havet. Resans höjdpunkt är tågresan Indian Pacific i guldklasskupé.

Antal dagar:

16 dagar

Pris från:

77 300 kr

Livsnjutarens bästa upplevelser i Nya Zeeland

Nya Zeeland med guldkant

Roadtrip med extra guldkant för finsmakare med förstklassigt boende, välkända vingårdar och upplevelser utöver det vanliga.

Antal dagar:

18 dagar

Pris från:

62 600 kr