Aktuell information gällande Coronavirusets spridning, läs mer här
Exotiska Samoa

Exotiska Samoa

fr 42 500 SEK Visa avgångar

Exotiska Samoafr 42 500 SEK

Upplev det exotiska Samoa på en resa som tar dig till platsen där filmen Return to Paradise med Gary Cooper spelades in. Anamma ”The Samoan Way” och låt dagarna passera i behaglig takt. Ni bor på hotell av hög standard med paradiset utanför knuten. Utforska Upolus fantastiska natur med kritvita stränder, lummig grönska och vänlig lokalbefolkning. På Savai’i sänks om möjligt tempot ytterligare. Strosa i strandkanten, samla snäckor och låt detta bli din vardag för ett par dagar.

Huvudön på Samoa är Upolu där huvudstaden Apia och flygplatsen ligger. Här finns både imponerande växtlighet och de vackraste vita sandstränder. På sydkusten ligger bland annat stranden där filmen Return to Paradise spelades in. Ett besök vid Papapapai-Tai falls som är ett 100 meter högt vattenfall mitt på Upolu ger behaglig svalka i värmen. Det finns både lokalbuss och taxi på ön men enklaste sättet att ta sig runt är med egen hyrbil. Passa på att göra ett besök i någon av de många kyrkorna på ön en söndag, här sjunger man så att taket lyfter och alla är välkomna.

Ni reser vidare mot vackra Savai’i med färja. På Savai’i är naturen orörd och med bil tar ni er lätt runt till de olika sevärdheterna. Missa inte att simma med sköldpaddorna, blåshålen vid Alofaaga, de många vattenfallen eller Falealupo Rainforest Preserve där ni kan vandra i regnskogen längs hängbroar uppe bland trädkronorna.

  • Spendera dagarna på palmkantade stränder
  • Upptäck vackra Upolu och lugna Savai’i
  • Vandra längs kritvita stränder
  • Känn dofterna av den tropiska regnskogen
  • Lär känna den polynesiska kulturen
  • Koppla av i din egen del av paradiset
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Exotiska Samoa men vissa avvikelser kan förekomma.
exotiska-samoa-solresor-samoa-soderhavsresor

Dag 1 - 2: Avresa
Idag börjar er resa till Söderhavet och Samoa!

togotogiga-waterfall-exotiska-samoa-solresor-samoa-soderhavsresor

Dag 3: Ankomst Samoa
Talofa lava och välkommen till Samoa! Samoa anses vara hjärtat i Polynesien och här kommer ni nära både naturen och lokalbefolkningen.

Boende på Sinalei Reef Resort and Spa (★★★★)Sinalei Reef Resort and Spa★★★★Direkt vid havet i en prunkande tropisk trädgård ligger Sinalei Reef Resort & Spa på sydsidan av huvudön Upolu. Hotellet med sitt f....

strand-exotiska-samoa-solresor-samoa-soderhavsresor

Dag 4 - 9: Upolu
På Upolu har ni möjlighet att koppla av längs de långa vita sandstränderna och hitta er egen vik med turkost skimrande vatten. Samoas vågor lockar surffantaster men det finns även lugnare vatten som är perfekta för snorkling. Här är kulturen och familjen viktiga och det avspeglas i vardagen. Många i lokalbefolkningen bor i traditionella fales som är bungalows på stranden utan väggar. Vill ni prova på detta unika sätt att bo så har ni chansen här! Hyr en bil och ta er runt på egen hand och upptäck Upolus stränder, branta klippor, huvudstaden Apia och givetvis vackra Lalomanu Beach.

surfare-exotiska-samoa-solresor-samoa-soderhavsresor

Dag 10: Upolu - Savai'i
Idag tar ni färjan över från Upolu till Savai'i. Under båtfärden passerar ni Manono Island där legenden säger att man endast kan komma innanför revet på den sjunde vågen.

Boende på Le Lagoto Resort and Spa (★★★)Le Lagoto Resort and Spa★★★På Savai'is nordkust intill byn Lelepa ligger detta hotell med endast ett fåtal bungalows. Läget intill den vita sandstranden är perfek....

bungalows-savaii-exotiska-samoa-solresor-samoa-soderhavsresor

Dag 11 - 14: Savai’i
På Savai’i spenderar ni dagarna med att utforska ön som bjuder på vattenfall, blow holes och tät regnskog. Promenera i strandbrynet längs någon av de långa vita stränderna och samla vackra snäckskal. Här kan ni också simma med sköldpaddor och vackra tropiska fiskar.

solnedgang-upolu-exotiska-samoa-solresor-samoa-soderhavsresor

Dag 15: Hemresa
Det har blivit dags att packa väskan och flyga hemåt. Ni reser tillbaka till Upolu och vidare hemåt. Förhoppningsvis har ni många vackra minnen av Samoa med er i bagaget.

Dag 16: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Exotiska Samoa.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt16 dagarLäs program42 500:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.