Aktuell information gällande Coronavirusets spridning, läs mer här
Med familjen i husbil på Nordön
14 dagar

Med familjen i husbil på Nordön

fr 18 500 SEK Visa avgångar

Med familjen i husbil på Nordönfr 18 500 SEK

Upplev några av Nya Zeelands vackraste vyer och landets spännande historia. Med husbil är ni flexibla att resa i den takt ni vill och kan stanna på vilken campingplats som faller er in. Nya Zeeland är ett idealiskt land för husbilssemester eftersom det finns gott om campingplatser, dessutom ofta med både pool, butik och lekplats. Denna resa är ett förslag på hur er resa skulle kunna se ut.

Er resa startar i Auckland där ni kan åka upp i Sky Tower, se hajar på akvariet Kelly Tarlton’s, cykla längs med strandpromenaden eller ta en båttur till vackra Waiheke Island för att besöka stränderna och vingårdarna. Med husbilen kör ni sedan norrut till Bay of Islands – Nya Zeelands utgångsplats för båtutfärder till den vackra skärgården. På vägen kan ni besöka nationalparken Waipoua där de väldiga kauriträden växer. I Bay of Islands kan ni ägna dagarna år att simma med delfiner, lära er om maoriernas spännande historia i Waitangi eller åka till Cape Reinga, Nordöns nordligaste udde. I Waitomo söder om Auckland finns de fascinerande lysmasksgrottorna med stalaktiter och stalagmiter. Vill ni göra en spännande grottexpedition så ska ni inte missa The Lost World!

En resa till Nya Zeeland är inte komplett utan ett besök i Rotorua. Här är maorikulturen i allra högsta grad levande och här kan ni se den termiska aktiviteten med bubblande källor och pysande gejsrar. Spana efter kiwifåglar, åk luge nerför Mount Ngongotaha, ett hisnande äventyr uppskattat av barn och vuxna i alla åldrar! En spektakulär maorifest med uppträdande och efterföljande festmåltid är en fin avslutning på er vistelse här. Fortsätt resan till Coromandels vilda och orörda natur. På Hot Water Beach kan ni tillsammans kan gräva en egen pool på stranden! Ni avslutar ert Nya Zeelandsäventyr i Auckland.

Priset gäller per person då två vuxna och två barn under 12 år reser tillsammans.

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Med familjen i husbil på Nordön men vissa avvikelser kan förekomma.
familjen-husbil-nordon-familjeresor-australien-soderhavsresor

Dag 1 - 2: Avresa från Skandinavien
Flyg från Skandinavien mot Nya Zeeland. Ombord på flyget serveras måltider och dryck. Underhållningssystemet ombord erbjuder i det flesta fall film, populära TV-serier, nyheter, spel, musikvideos m.m.

auckland-familjen-husbil-nordon-familjeresor-australien-soderhavsresor

Dag 3 - 4: Auckland
Välkommen till Nya Zeeland och Auckland. Efter ankomst tar ni taxi eller shuttle bus till ert centralt belägna hotell. Vila ut efter resan eller börja er upptäcktsfärd av Sveriges antipod. Auckland ligger vackert mellan två naturhamnar och är Nya Zeelands största stad med ca en tredjedel av landets befolkning. Staden har mycket att erbjuda sina besökare i form av sevärdheter och aktiviteter.

För att få en bra överblick över Auckland kan man ta hissen upp i Sky Tower, Nya Zeelands högsta byggnad. Längs upp finns det en roterande restaurang och för den våghalsige även bungy jump, s.k. SkyJump och SkyWalk, en promenad på en transparent plattform! För de mindre äventyrliga finns mer jordnära aktiviteter som en avkopplande båttur till närbelägna Waiheke Island med sina olivlundar och vingårdar, stadsrundtur med buss, akvariet Kelly Tarlton's och fartfylld halvdagstur med vind i håret ombord på Amerika Cup båten NZL41. Stadskärnan är relativt kompakt och man kan enkelt ta sig runt till forts till sevärdheter, strandpromenaden, hamnen, restauranger och butiker. Bra shopping finner man bl.a. på Queen Street, Vulcan Lane och High Street.

Boende på Auckland City Hotel (★★★)Auckland City Hotel★★★Ett prisvärt hotell som är beläget i en äldre byggnad från 1912 och med gångavstånd till Sky Tower. Rummen är funktionellt inredda och ....

tane-mahuta-familjen-husbil-nordon-familjeresor-australien-soderhavsresor

Dag 5: Auckland - Paihia
Efter att ha hämtat ut er husbil väljer ni givetvis själva er rutt

Nedan är ett förslag som vi gärna rekommenderar: Ni kör ni norrut via Kaurikusten till Paihia i Bay of Islands. Vägen inbjuder till många stopp som Kaurimuseet i Matakohe och nationalparken Waipoua med Tane Mahuta, det största kvarvarande kauriträdet på Nya Zeeland. Bay of Island är en vacker bukt bestående av 144 större och mindre öar. Längs med bukten ligger en del mindre orter varav Paihia är en av dessa. Paihia är en populär semesterort och många nyzeeländare åker gärna hit på sin fritid.

I centrum finns ett bra utbud av restauranger och butiker. Vid bryggorna vid Charter Pier nedanför Maritime Building ligger utflyktsbåtarna som går ut till det stora blå. Blickar man norrut ser ni Waitangi Treaty Grounds. Det var här de infödda maorierna skrev under det fördrag som innebar att de lämnade över suveräniteten till den engelska drottningen Victoria. Besök gärna möteshuset med vackra maorisniderier på väggarna eller ta en guidad tur.

Dag 6 - 7: Paihia
Utforska Paihia med omnejd. Ta en halvdagstur med en av de kryssningar som tar er ut till den berömda bergsformationen Hole in the Rock vid Cape Brett och njut av havets skiftande nyanser och skärgården som de 144 grönklädda öar som utgör Bay of Islands. Har ni drömt om att få simma med delfiner i det fria ges möjlighet till det med - en magisk upplevelse! Vill ni hellre känna historiens vingslag kan ni välja att kryssa med ett äkta tall ship fartyg. Utanför Russel i Bay of Islands ligger Omata Estate Vineyard som erbjuder vinprovningar under september-april.

orewa-beach-familjen-husbil-nordon-familjeresor-australien-soderhavsresor

Dag 8: Paihia - Kaitaia 
Fortsätt norrut till Kaitaia, den största staden i landets norra del. Då det inte är tillåtet att köra husbil på vägen som leder ut till Cape Reinga på Aupori Peninsula kan ni välja att följa med på en organiserad halv- eller heldagstur. Då får ni även möjlighet att åka på Nya Zeelands mest välkända strand, Ninty Mile Beach, då det krävs fyrhjulsdrivna fordon för att få lov att köra ner på stranden. Cape Reinga är Nordöns nordligaste spets. På maori betyder Reinga ”underjord”. Enligt maoritro beger sig de dödas andar härifrån och reser till Hawaiki, maoriernas hemland.

waitomo-caves-familjen-husbil-nordon-familjeresor-australien-soderhavsresor

Dag 9: Kaitaia - Orewa
I dag går färden söderut via Whangarei. Passa på att stanna till med jämna mellanrum, det finns mycket att se längs vägen. Whangarei är Northlands största stad och det kommersiella och affärsmässiga navet för hela Northlandregionen. Här finns många intressanta platser att utforska som hamnen med kaféer, butiker och konstgallerier med konstverk från regionala konstnärer. Norr om Auckland ligger Orewa, en pittoresk ort vid havet kantad med strandvillor. Den 3 km långa stranden är Orewas främsta attraktion, men de ostliga vindarna lockar också vindsurfare.

waiotapu-familjen-husbil-nordon-familjeresor-australien-soderhavsresor

Dag 10: Orewa - Rotorua
Ni fortsätter söderut förbi Auckland och tar sikte på Waitomo Caves. Området är rikt på kalksten och här finns en serie stora grottsystem med stalaktiter, stalagmiter och lysmaskar. Det finns en rad olika aktiviteter att ägna sig åt beroende hur äventyrligt lagd man är. En av de populäraste turerna är där man promenerar in i grottan och tar ca 45 min. Resan fortsätter till Rotorua, den maoriska kulturens vagga där kan man bada i svavelhaltiga källor och ta del av den mångtusenåriga maorikulturen. Här stannar ni i två nätter. Under er vistelse bör ni passa på att boka er för en traditionell maorifest med dans och hangi middag, det bästa sättet av att uppleva denna intressanta kultur.

Dag 11 - 12: Rotorua
Upptäck stadens alla sevärdheter. Besök de geotermiska områdena som t ex Wai-O-Tapu Thermal Wonderland. Här puttrar och pyser det lite överallt. Mest känd är Champagne Pool är en vattenfylld källa bestående av kokande vatten som skiftar i ockra och grönt. Ni kan även besöka det maoriska konst- och hantverkcentrat Te Puia, Government Gardens med sin vackra park med tillhörande konstgalleri och museum eller åka linbana till utsiktspunkten på vulkanen Ngongotaha. Vill ni prova på ett hälsosamt svavelhaltigt bad besöker ni Polynesian Spa Pools där ni kan njuta det varma vattnet och utsikten över Lake Rotorua.

natt-auckland-familjen-husbil-nordon-familjeresor-australien-soderhavsresor

Dag 13: Rotorua – Whitianga
Resan går vidare till Coromandel. En halvö med storslagen natur bestående av ett bergigt och kuperat landskap. Här finner ni skogar, sanddyner och heta stränder med bubblande sand. Ni lämnar Rotorua och följer randen av sjön. Färden går genom ett varierat och frodigt landskap mot kusten. Ni passerar Tauranga, Bay of Plentys största stad, populär hos pensionerade nyzeeländare beroende på regionens behagliga klimat och läge vid kusten.

Dag 14: Whitianga
Whangamata är Nya Zeelands surfinghuvudstad. Varför inte ta en paus med ”fish & chips” på stranden och se på det skickliga skådespelet. Utanför Hahei på Hot Water Beach kan ni passa på att hyra en spade och gräva er en varm källa i sanden! Whitianga ligger i den innersta vrån av Mercury Bay, en utmärkt plats för sportfiske. Området har bebotts av maorier sedan 950-talet och på Mercury Bay Museum i hamnen kan ni få en inblick av traktens historia.

Dag 15: Whitianga - Auckland
Ni fortsätter till orten Coromandel, en stillsam fiske- och hantverkarstad. Områdets avslappnade atmosfär gör den till en fristad för konstnärer och hantverkare. Här kan man med fördel vandra, fiska, segla eller besöka konstgallerier. Ni kan också åka på den smalspåriga järnvägen Driving Creek Railway som tar sina besökare i specialutformade vagnar genom inhemsk skog till en utkiksplats högt över Coromandel.

Ni följer kusten längs med Hauraki Gulf med sitt föränderliga hav och genom vackra daler. Ni passerar Thames, huvudort i Cormandelregionen. Staden expanderade på 1800-talet då man hittade guld i området. Vid Karaka Bird Hide kan ni se en mångfald arter av migrerande fåglar. En bit utanför Thames ligger Coromandel Forest Park, ett populärt friluftsområde med flera korta och långa vandringsleder. Färden fortsätter mot Auckland.

Dag 16: Hemresa
Strosa runt i Auckland innan det är dags att åka till flygplatsen, där ni lämnar er husbil. Incheckning för flyget åter till Europa.

Dag 17: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Med familjen i husbil på Nordön.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibel14 dagarLäs program18 500:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.