Golf i Australien
24 dagar

Golf i Australien

fr 65 900 SEK

Golf i Australienfr 65 900 SEK

Följ med på en unik resa till Australien. Upplev Melbourne och vingårdar i Yarra Valley. Australiens endemiska djurliv, tropiska Cairns och Stora Barriärrevet. I världsstaden Sydney besöker vi Sydney Opera House och kryssar längs den vackra naturhamnen. Resan avslutas med ett stopp i Perth med sin europeiska atmosfär och tilltalande Medelhavsklimat. Allt varvat med utmanande golfbanor i vackra miljöer. Australien är en golfares dröm, med banor i världsklass på några av världens mest spektakulära platser och havsnära fairways. Passa på att fullända din sving down under!

  • Spela golf på världsklassbanor Down Under
  • Smaka på fantastiska viner i vindistriktet Yarra Valley
  • Upplev vackra kustvägen Great Ocean Road med De tolv apostlarna
  • Se Sydney Opera House under en guidad visning
  • Upptäck pittoreska Freemantle utanför Perth
  • Snorkla bland vackra koraller och fiskar i neonfärg på Stora Barriärrevet

I samarbete med

Program

Programmet är standard för Golf i Australien men vissa avvikelser kan förekomma.
front-woodlands-golf-club-golf-australien-golfresor-australien-soderhavsresor

Dag 1: Avresa Sverige
Avresa från Stockholm el. Köpenhamn via Singapore till Australien.

Måltider (flyg) ingår.

melbourne-golf-australien-golfresor-australien-soderhavsresor

Dag 2: Teknisk mellanlandning Singapore / Ankomst Melbourne
Teknisk mellanlandning i Singapore där vi passar på att sträcka på benen innan vi åter går ombord på vårt flyg till Australien.

Välkommen Down Under! Melbourne är en spännande stad med en levande och mångkulturell själ. Med smeknamnet "södra halvklotets Paris”, är Melbourne inte bara känd för att vara Australiens kulturella hot-spot, utan också för sina stora idrottsevenemang som Melbourne Open, samt för sina kulinariska läckerheter från hela världen. Staden genomkorsas av floden Yarra och kantas av sköna parker som har satt sin prägel. Melbourne är ”the place to be” - sofistikerad, kosmopolitisk och fashionabel, med en inbjudande atmosfär. Allt detta bidrar till en spännande vistelse i Melbourne.

Efter bagagehantering möts vi upp av transferguide i Melbourne. Transfer till hotellet för incheckning.

Måltider (flyg) ingår.

Boende på Rendezvous Hotel Melbourne (★★★★).

park-melbourne-golf-australien-golfresor-temaresor-australien-soderhavsresor

Dag 3: Halvdagstur Melbourne
I dag möter vi vår australiensiska lokalguide som är med dagtid under vistelsen i Melbourne. Vi börjar dagen med en halvdagstur med buss till Melbournes sevärdheter som Fitzroy Gardens med Captains Cook’s Cottage, Royal Botanical Gardens, Queen Victoria Market, Albert Park Lake där Formel 1 tävlingen Australian Grand Prix går samt Port Phillip Bay. Eftermiddagen ledig för egna upptäckter.

woodlands-golf-club-golf-australien-golfresor-australien-soderhavsresor

Dag 4: Golf på Woodlands Golf Club, 18 hål med golfbil
En utmanande bana som ligger i sandbältet. Banan har mästerskapskaraktär men med relativt små greener och tees vilket gör banan relativt snabbspelad.

Frukost ingår.

yarra-valley-vinodling-golf-australien-golfresor-australien-soderhavsresor

Dag 5: Dagstur till vindistriktet Yarra Valley
Dagstur till natursköna Yarra Valley vid foten av bergskedjan Dandenongs öster om Melbourne. Första stoppet är Healesville Sanctuary, naturreservat där djuren lever så nära sin naturliga miljö som möjligt. På nära håll bekantar vi oss med koalor, kängurur, wombats och dingos.

På de trettiotal vingårdar som finns i Yarra Valleyområdet produceras några av Australiens bästa viner. Vi besöker vingårdarna De Bortoli Winery och Ferguson Winery där vi naturligtvis får tillfälle att provsmaka regionens viner.

Frukost och lunch ingår.

the-national-golf-club-golf-australien-golfresor-australien-soderhavsresor

Dag 6: Golf på The National Golf Club, 18 hål med golfbil
I dag beger vi oss söderut till Mornington Peninsula där vi spelar på The National Golf Club, Australiens största privatägda golfbana, som bjuder sina besökare på en omväxlande kuperad bana med havsutsikt. Spektakulära hål 7 är banans absoluta höjdpunkt med vidsträckt utsikt över halvön med havets vågor i Bass Strait och Melbournes Port Phillip Bay med stadens silhuett.

Frukost ingår.

flod-melbourne-golf-australien-golfresor-australien-soderhavsresor

Dag 7: Dagen på egen hand eller tillvalstur
Dagen på egen hand. Promenera runt i staden och se gatukonst eller besök Queen Victoria Market, den största utomhusmarknaden på södra halvklotet med över 600 återförsäljare. Gourmethallen i art deco-stil är fylld med ostar, viner och delikatesser från hela världen. Besök Federation Square, det kanske mest komplexa och ambitiösa byggprojekt som genomförts i Melbourne på senare tid. För shopping- eller kulturvirtuosen finns massor att välja på. Vill du ta det lugnt kan du flanera längs med floden Yarra, följa med på en flodtur eller besöka Melbourne Museum som visar urinvånarna aboriginernas kultur, landets historia och livsmiljöer. Ett spännande besök som inte lämnar någon oberörd.

Frukost ingår.

metropolitan-golf-club-golf-australien-golfresor-australien-soderhavsresor

Dag 8: Golf på Metropolitan Golf Club, 18 hål
I dag spelar vi på Metropolitan Golf Club, en av de fantastiska mästerskapsbanorna som ligger i sandbältet bara 20 minuter från centrala Melbourne. Med magnifika planteringar och spännande omgivningar är en runda på Metropolitan en enastående upplevelse.

Frukost ingår.

cairns-lagoon-golf-australien-golfresor-australien-soderhavsresor

Dag 9: Melbourne - Cairns
Transfer till flygplatsen för vårt flyg till tropiska Cairns som ligger i delstaten Queensland, som är lika mycket berömd för den uråldriga regnskogen som för Stora Barriärrevet. Vår bas för de kommande fyra dagarna är den idylliska badorten Port Douglas, en timmes bussresa norr om Cairns. Förutom det trevliga lilla samhället med stort utbud av affärer och restauranger är Port Douglas stolthet den långa vackra sandstranden, Four Mile Beach, där kokospalmerna växer på rad.

Efter bagagehantering möts vi upp av vår australiensiska lokalguide som är med dagtid under vistelsen i Port Douglas. Transfer till hotellet.

Frukost ingår.

Boende på Oaks Resort Port Douglas (★★★★).

cairns-barriarrev-golf-australien-golfresor-australien-soderhavsresor

Dag 10: Heldagstur till Stora Barriärrevet
Stora Barriärrevet är ett av naturens underverk och världens största korallrev. Det finns 400 arter av korall och 1,500 fiskarter. För att uppleva Stora Barriärrevet på en dagstur behövs inget dykcertifikat och inte ens förkunskaper i att snorkla. Faktum är att bara man är simkunnig och villig att bada i det 25-26 gradiga varma vattnet, så räcker det långt för att göra dagsturen till en fantastisk upplevelse. Efter en första snorkel- och simtur bland de tusentals färggranna fiskarna smakar det gott med en härlig buffélunch som innehåller både varma och kalla anrättningar och som naturligtvis inkluderar massor med fisk och skaldjur för den som så önskar.

Frukost och lunch ingår.

golfklubba-golfbana-golf-australien-golfresor-australien-soderhavsresor

Dag 11: Golf på Palmer Sea Reef Golf Club, 18 hål med golfbil
Frukost på hotellet. Upphämtning och transfer till Palmer Sea Reef Golf Club. Denna mästerskapsbana är designad av Thomson, Wolveridge & Perrett öppnade i maj 2000. Banan mäter 6135 meter från back tee men erbjuder 3 olika tees. Här möts man av breda böljande fairways, 89 bunkrar och stora greener. Klubbhuset går i Queenslanderstil och har en bra restaurang och loungebar med sittplatser både inom- och utomhus.

Frukost ingår.

mirage-country-club-golf-australien-golfresor-australien-soderhavsresor

Dag 12: Mirage Country Club, 18 hål med golfbil
Frukost på hotellet och därefter transfer till Mirage Country Club, ett golfparadis av internationell standard ritad av Peter Thomson. Banan består av kombinationen 6 hål av vardera (par 3, 4 och 5). Banan ligger mellan det turkosblå Korallhavet och de lummiga bergen.

Frukost ingår.

picknick-daintree-national-park-golf-australien-golfresor-temaresor-australien-soderhavsresor

Dag 13: Dagen på egen hand eller tillvalstur
Njut av en ledig dag med sol och bad eller följ med på en dagstur till världens äldsta regnskog Daintree och Cape Tribulation.

Frukost ingår.

kuranda-golf-australien-golfresor-temaresor-australien-soderhavsresor

Dag 14: Dagen på egen hand eller tillvalstur
Njut av en ledig dag med sol och bad eller följ med på en dagstur till Kuranda som ligger i närheten av Cairns.

Frukost ingår.

sydney-golf-australien-golfresor-australien-soderhavsresor

Dag 15: Port Douglas - Sydney
Transfer till flygplatsen för vårt flyg till Sydney, Australiens största stad med fyra miljoner invånare. Det är också en av världens mest multikulturella städer. Sydney är berömd för sin skönhet med sitt fantastiska läge med alla sina stränder och många öar kring Sydney Harbour, stadens fantastiska naturhamn. Här ligger också Sydneys två världsberömda ikoner, Sydney Opera House och Harbour Bridge.

När vi landat möts vi upp av vår australiensiska lokala guide som är med oss dagtid under vistelsen i Sydney. Transfer till vårt hotell i centrum.

Frukost ingår.

Boende på The Grace Hotel (★★★★).

skyltar-sydney-golf-australien-golfresor-australien-soderhavsresor

Dag 16: Heldagstur Sydney
I dag upptäcker vi Sydney. Under förmiddagen gör vi en stadsrundtur som tar oss till de olika stadsdelarna som The Rocks, Darling Harbour, Chinatown och de exklusiva stadsdelarna Double Bay och Watson's Bay. I Bondi Beach ser vi surfarna när de skickligt balanserar på sina surfbrädor. Lunchen har vi ombord på en klassisk lunchkryssning där vi får se den vackra naturhamnen under tiden vi njuter av färska skaldjur. Under eftermiddagen besöker vi Sydney Opera House där vi får rundvandring och får en visning av detta arkitektoniska mästerverk designad av den danske arkitekten J. Utzon.

Frukost och lunch ingår.

sunset-solnedgang-golf-australien-golfresor-australien-soderhavsresor

Dag 17: Golf på Riverside Oaks Golf Club, 18 hål med golfbil
Njut av en välsmakande frukost på hotellet innan vistelsen i Sydney drar igång med en golfrunda på Riverside Oaks Golf Club, som ligger ca en timmes transfer från Sydney. Banan gränsar till Hawkesbury River och Wildlife Reserve. Banan är en 18-håls mästerskapsbana med vidsträckta greener.

Frukost ingår.

three-sisters-blue-mountains-golf-australien-golfresor-australien-soderhavsresor

Dag 18: Dagen på egen hand eller tillvalstur
Idag kan du välja en dag på egen hand eller som tillägg en fantastisk djur- och naturupplevelse i Blue Mountains.

Frukost ingår.

mona-vale-golf-club-golf-australien-golfresor-australien-soderhavsresor

Dag 19: Golf på Mona Vale Golf Club, 18-hålsbana med golfbil
Frukost följt av transfer till vår golfrunda på Mona Vale Golf Club. Denna 18-hålsbana är en utmanande och naturskön bana med utsikt över havet.

Frukost ingår.

perth-golf-australien-golfresor-temaresor-australien-soderhavsresor

Dag 20: Sydney - Perth
Transfer till flygplatsen för vårt flyg till Perth, världens mest isolerade storstad. Det är också en av världens mest multikulturella städer. En stad i förändring och med ett behagligt medelhavsklimat året om. Det vackra läget vid Swan River, de många gröna parker i kombination med moderna glaskomplex är några av Perths triumfkort. I omgivningarna finner man långa sandstränder, Rottnest Island och charmiga Fremantle vid Swan Rivers inlopp. I city finns bra shopping, bra restaurangutbud och spännande gallerier och att bara gå omkring och insupa atmosfären och stadens karaktär räcker långt.

På flygplatsen möts vi av vår australiensiska lokalguide som är med oss dagtid under vistelsen i Perth. Transfer till vårt centralt belägna hotell.

Frukost ingår.

Boende på Rendezvous Hotel Perth Central (★★★★)Rendezvous Hotel Perth Central★★★★Hotellet ligger i hjärtat av Perth kommersiella centrum vid Mount Street och nära stadens huvudgata St George's Terrace. Med utsikt öve....

skyline-perth-golf-australien-golfresor-temaresor-australien-soderhavsresor

Dag 21: Halvdagsutflykt
Under förmiddagen bekantar vi oss i dag med Perths omgivningar. Dagen börjar med ett stopp vid den vackra parken Kings Park med sin botaniska trädgård. Här finns tid för en kort promenad. Kanske väljer du att promenera längs med Tree Top Walk, en gångbro i nivå med trädtopparna som bjuder på fågelperspektiv över Perth stadssilhuett. Turen fortsätter förbi en av Perth bästa stränder Cottesloe Beach innan ni kommer till den historiska hamnstaden Fremantle med sitt pittoreska centrum. Flanera längs med huvudgatan eller längs med vattnet. Vi stiger ombord på en flodbåt som tar oss åter till Perth. Längs vägen ser vi Perth mest exklusiva bostäder. Eftermiddagen ledig för egna upptäckter.

golfboll-golf-australien-golfresor-temaresor-australien-soderhavsresor

Dag 22: Golf på Gosnells Golf Club, 18 hål med golfbil
Frukost på hotellet följt av transfer till vår sista golfbana i "Down Under" för denna gång. En mycket vacker och trevlig 18-hålsbana med utmärkta faciliteter som erbjuder en angenäm runda för golfare på alla nivåer.

Frukost ingår.

surfare-sydney-golf-australien-golfresor-australien-soderhavsresor

Dag 23: Dagen på egen hand / Hemresa
Utcheckning och deponering av bagaget på hotellet. Passa på att ta in det sista av vad Perth har att erbjuda under eftermiddagen innan transfer till flygplatsen och flyg åter mot Europa.

Frukost och måltider (flyg) ingår.

Dag 24: Hemkomst
Teknisk mellanlandning i Singapore. Vidare flyg till Köpenhamn och Stockholm. Hemkomst tidig förmiddag, förhoppningsvis med många trevliga reseminnen i bagaget.

Måltider (flyg) ingår.

Mer information om Golf i Australien

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er med mer information.

Fält markerade med * är obligatoriska.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.