Golf på Nya Zeeland
17 dagar

Golf på Nya Zeeland

fr 69 900 SEK

Golf på Nya Zeelandfr 69 900 SEK

Följ med Out Of Bounds och Söderhavsresor på en fantastisk golfresa till Sveriges antipod där vi spelar på några av Nya Zeelands mest kända golfbanor. Mellan golfrundorna upptäcker vi Auckland med besök på Waiheke Island, lysmaskgrottorna i Waitomo, vingårdsbesök i Hawkes Bay, heta källor, gejsrar och maorikultur i Rotorua. På Nordön tillbringar vi härliga dagar vid Taupo, Nya Zeelands största sjö, och på Sydön spenderar vi tiden i äventyrens Queenstown.
Er guide på resan är Nya Zeelands kända TV-profil och skådespelare Geoff Dolan. Geoff är en underhållare av rang och en erfaren golfare. Alla golfbanor som vi spelar på rankas på Nya Zeelands ”Topp 20”! De första dagarna tillbringar vi i Auckland, City of Sails. Vi besöker Waiheke Island och spelar golf på Titirangi Golf Club. Resan fortsätter till Rotorua och Napier där dagarna består av golf på världskända golfbanor som t ex Cape Kidnappers. Under vistelsen på Nordön passar vi även på att göra en vinprovning, besöka en lysmaskgrotta och för dig som vill, bad i varma källor. Nordön avslutas med två nätter vid natursköna Taupo med golf på två av landets topprankade golfbanor.
Vi flyger till Sydön och bor fem nätter på golfresortet Millbrook Resort utanför Queenstown. Förutom speldag på Millbrook spelar vi även på Jack's Point Golf Course. Under resan bor vi på 4- och 5-stjärniga hotell. Boende, angivna golfrundor, måltider och utflykter samt engelsktalande golfguide ingår i resans pris.

  • Njut av "City of Sails" bästa restauranger och Nya Zeeländska viner
  • Spela golf i världsklass på Cape Kidnappers vackra golfbana
  • Smaka på fantastiska viner i Hawke´s Bay
  • Heta källor och gejsrar och maorikultur i Rotorua
  • Spela golf på högklassiga och natursköna Millbrook i Queenstown
  • Guldvaskning i historiska Macetown

I samarbete med

Program

Programmet är standard för Golf på Nya Zeeland men vissa avvikelser kan förekomma.
golf-nya-zeeland-golfresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 1: Köpenhamn - Singapore
Ombord på flyget serveras måltider och dryck. Underhållningssystemet ombord erbjuder film, populära TV-serier, nyheter, spel, musikvideos m.m.

Middag och frukost (flyg) ingår.

auckland-golf-nya-zeeland-golfresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 2: Ankomst Auckland
Välkommen till Nya Zeeland och Auckland!

Vid ankomst möts vi av vår nyazeeländska auktoriserade guide, en riktig ”kiwi”. Transfer från flygplatsen till hotellet.

Auckland är Nya Zeelands största stad med en befolkning på ca 1,5 miljoner människor och ligger mellan två vackra naturhamnar. Staden kallas City of Sails på grund av den stora båttätheten då var tredje invånare sägs äga en båt. Stadskärnan är relativt koncentrerad och man tar sig enkelt runt till fots eller med stadsbuss till sevärdheter och attraktioner. Vi checkar in på hotellet och vilar ut efter resan.

Måltider (flyg) ingår.

Boende på Stamford Plaza Auckland (★★★★).

waiheke-island-auckland-golf-nya-zeeland-golfresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 3: Auckland
Sovmorgon följt av en orienteringstur i Auckland. Vi besöker Sky Tower som bjuder på fin panoramautsikt över staden. Turen fortsätter med båt till vackra Waiheke Island känd för sitt natursköna landskap. Klimatet på Waiheke Island är idealiskt för vinodling och vi kommer att besöka en av öns finaste vingårdar, Stonyridge Vineyard. Vi gör en vinprovning och äter sedan lunch i vackra omgivningar. Innan vi åker tillbaka till Auckland ges det tid till att upptäcka den lilla orten Oneroa Village med sina gallerier och hantverksbutiker. Kvällen på egen hand.

Frukost och lunch ingår.

titirangi-golf-club-golf-nya-zeeland-golfresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 4: Titirangi Golf Club
Vi börjar dagen med en god frukostbuffé på hotellet innan det är dags att spela golf. Efter frukost väntar transfer till Titirangi Golf Club som är rankad som en av de bästa golfbanorna på Nya Zeeland och designad av Dr. Alister MacKenzie. Golfbanan ligger på sluttningarna mellan Waitakerehöjderna and Manukau hamn. Banan är inte anpassad för golfbil.

Efter spel återvänder vi till Auckland. Upptäck staden på egen hand.

Frukost ingår.

glowworm-grotto-waitomo-golf-nya-zeeland-golfresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 5: Auckland - Waitomo - Rotorua (ca 360 km)
Idag lämnar vi Auckland och åker söderut. Resan går genom rik jordbruksmark och böljande kullar. Området kring Waitomo är rikt på kalksten och här finns en serie stora grottsystem med stalaktiter, stalagmiter och lysmaskar. Vid ankomst gör vi en guidad tur genom de långa underjordiska kalkstensgrottorna. Turen fortsätter sedan med en båttur genom grottan Glowworm Grotto, upplyst av tusentals lysmaskar som hänger på silkestunna trådar i grottans tak. Under eftermiddagen kommer vi fram till geotermiska Rotorua. Området är känt förför sina puttrande gyttjepölar och varma källor. Det puttrar och pyser det lite överallt. Vid ankomst till Rotorua kan vi känna svaveldoften men vänjer oss snart. Resten av dagen till eget förfogande. Besök gärna Polynesian Spa om ligger ca 15 minuters promenad från hotellet.

Frukost och lunch ingår.

Boende på Novotel Rotorua Lakeside (★★★★)Novotel Rotorua Lakeside★★★★Novotel Rotorua Lakeside ligger centralt i Rotorua med utsikt över den pittoreska Lake Rotorua och en kort promenad från stadens kaféer....

golfboll-golf-nya-zeeland-golfresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 6: Rotorua Golf Club, Arikikapakapa
Idag är det dags för golf. På Rotorua Golf Club kommer vi att få njuta av 18-hål golf på en annorlunda bana med hinder som bubblande lerpölar och gejsrar. Efter avslutat spel åker vi tillbaka till hotellet.

Under sen eftermiddagen besöker vi Te Puia, ett område utanför Rotorua där vi får ta del av maorikulturen med maorikonst och hantverk. Vi besöker ett traditionellt möteshus och får inblick i maoriernas kokkonst. Kvällen avslutas med traditionell maorifest med sång och dans samt hangi-middag. Detta är ett av de bästa sätten av att uppleva maoriernas intressanta kultur. En upplevelse!

Frukost och middag ingår.

art-deco-napier-golf-nya-zeeland-golfresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 7: Rotorua - Napier (ca 225 km)
Vi lämnar Rotorua och sätter kurs mot Napier. På vägen besöker vi Mission State Winery där vi gör en en vinprovning och äter lunch. Det här är Nya Zeelands äldsta vingård och stoltserar med många fantastiska viner och en vacker byggnad med utsikt över vinrankorna. Kuststaden Napier är en pittoresk och charmig stad som skiljer sig från Nya Zeelands andra städer med sin bebyggelse i art deco-stil. I Napier bor vi vid havet. Under eftermiddagen finns tid för en promenad på den vackra strandpromenaden Marine Parade med utsikt över Hawke's Bay.

Frukost och lunch ingår.

Boende på Scenic Hotel Te Pania (★★★+).

cape-kidnappers-golf-course-golf-nya-zeeland-golfresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 8: Farm at Cape Kidnappers
Idag skall vi spela golf på den dramatiska Cape Kidnappers. Banan är en utmaning för golfare på alla nivåer och designad av den legendariska golfarkitekten Tom Doak. Banan stod klar 2004 och är hyllad som ett modernt underverk bland golfare.

Eftermiddagen till eget förfogande.

Frukost ingår.

wairakei-golf-sanctuary-golf-nya-zeeland-golfresor-temaresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 9: Napier - Taupo (ca 225 km)
Resan går vidare till Taupo som ligger vid Lake Taupo, Nya Zeelands största sjö med berget Tongariro som fond. Vi har nu nått Nordöns hjärta, en populär destination med ett stort utbud av aktiviteter som golf, forsränning, vandring, sky diving m m. Vid ankomst till Taupo spelar vi golf på Wairakei Golf & Sanctuary, utnämnd till Nya Zeelands bästa golfbana 2010.

Frukost ingår.

Boende på Hilton Lake Taupo (★★★★).

lakes-resort-golf-club-golf-nya-zeeland-golfresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 10: Lakes Resort Golf Club
Idag väntar golf i världsklass på Kinloch Golf Club. Banan jämförs ofta med banor i Skottland och Irland men istället för klassisk havsutsikt ligger denna bana med utsikt över vackra Lake Taupo. År 2014 rankades banan som Nya Zeelands bästa bana av flera av landets professionella golfspelare. Banan är designad av Jack Nicklaus.
Kvällen på egen hand.

Frukost ingår.

queenstown-golf-nya-zeeland-golfresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 11: Taupo – Auckland - Queenstown (ca 170 km)
Tidig avresa med buss till flygplatsen i Auckland. Flyg från Auckland till Queenstown. På väg från flygplatsen i Queenstown gör vi en sightseeing i området. Vi ser den charmiga guldgrävarstaden Arrowtown och bron där den populära aktiviteten bungy jump kom till. Vi checkar in på Millbrook Resort som ligger vackert. Detta prisbelönta hotell erbjuder fantastisk golf i fjällmiljö med vidunderlig utsikt över Coronet Peak och bergskedjan the Remarkables.

Frukost ingår.

Boende på Millbrook Resort (★★★★★).

fyrhjulsdriven-golf-nya-zeeland-golfresor-temaresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 12: Halvdagstur
Idag väntar en halvdagstur där vi via Arrow Rivers färdas i fyrhjulsdrivna fordon till historiska Macetown. Här provar vi på guldvaskning i floden och känner spänningen som lockade människor till detta område under guldrushen på 1800-talet. Efter en picknicklunch vänder vi åter till hotellet. Resten av dagen på egen hand. På kvällen har ni möjlighet att följa med på en kvällstur (mot tillägg) till fårfarmen Walter Peak med den legendariska ångbåten TSS Earnslaw. I sakta mak stävar ni fram över sjön. Vid ankomst till Walter Peak ges en inblick i det dagliga arbetet på en fårfarm som sedan avslutas med en härlig buffémiddag. En trevlig kväll i vackra omgivningar.

Frukost och lunch ingår.

milford-sound-golf-nya-zeeland-golfresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 13: Dagen på egen hand eller tillvalstur
Dagen på egen hand eller följ med på en dagstur (mot tillägg) inkl. picknicklunch till vackra fjorden Milford Sound med sitt mäktiga fjordlandskap. Här görs en kryssning på ca 2,5 tim innan det är dags att vända åter mot Queenstown. Åter på hotellet tidig kväll.

Frukost ingår.

millbrook-golf-nya-zeeland-golfresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 14: Golf på Millbrook Resort
I dag väntar golf på fantastiska Millbrook, en bana i världsklass med storslagen utsikt. Denna Championship bana består av tre niohålsbanor varav Remarkable Nine är designad av den kände mästerskapsgolfaren Sir Bob Charles.

Frukost ingår.

jacks-point-golf-course-golf-nya-zeeland-golfresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 15: Golf på Jack´s Point Golf Course
Vi avslutar vårt golfäventyr på Nya Zeeland med golf på Jack’s Point Golf Course. Med bergskammen Remarkables i bakgrunden och sjöutsikten från banan, är denna bana ytterligare en av de mest spektakulära golfbanorna i världen. Banan går längs den kuperade bergskammen med panoramautsikt över Wakatipusjön och bergen. Denna 18-håls mästerskapsbana, par 72, ger varje golfare oavsett kaliber en utmanande och oförglömlig upplevelse.

På kvällen gemensam avslutningsmiddag på en av Queenstowns mest populära.

Frukost och middag ingår.

flyg-golf-nya-zeeland-golfresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 16: Hemresa (ca 12 km)
Efter frukost åker vi till flygplatsen för inrikesflyg till Auckland. I Auckland tar vi farväl av vår guide och fortsätter resan mot Singapore och Skandinavien. Kort mellanlandning i Singapore.

Frukost och måltider (flyg) ingår.

Dag 17: Hemkomst
Förhoppningsvis med många nya golfupplevelser i bagaget!

Mer information om Golf på Nya Zeeland

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er med mer information.

Fält markerade med * är obligatoriska.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.