Aktuell information gällande Coronavirusets spridning, läs mer här
Cooköarnas gyllene stränder
16 dagar

Cooköarnas gyllene stränder

fr 33 900 SEK Visa avgångar

Cooköarnas gyllene stränderfr 33 900 SEK

Välkommen till underbara Cooköarna! Detta är en resa som kombinerar de båda paradisöarna Rarotonga och Aitutaki. Söker ni avkoppling, vackra sandstränder och vänlig lokalbefolkning har ni hittat rätt! Här handlar allt om att ta vara på dagen och leva i nuet.

Denna resa är för er som bara vill koppla av och ta det lugnt. Ni bor på Rarotonga som är Cooköarnas största ö. Den i det närmaste cirkelrunda ön har en omkrets på 35 km så allt ligger på bekvämt avstånd. Det enklaste sättet att ta sig runt är att ta bussen eller hyra moped. Förutom picknick på en öde strand, snorkling i den kristallklara lagunen eller besök på marknaden i Avarua är en vandringstur till Rarotongas inre tillsammans med en naturguide en spännande upplevelse. På Rarotonga bor ni sju nätter innan ni flyger till Aitutaki där ni bor i fem nätter. Aitutaki är en av Söderhavets vackraste laguner som skimrar i alla tänkbara blå och turkosa nyanser. Stränderna är bländande vita och lagunkryssningen till de yttre öarna blir ett minne för livet.

Ni reser hem via Rarotonga och Los Angeles, om ni har möjlighet kan ni förlänga resan med ett par dagar i änglarnas stad.

  • Härliga dagar på vackra lummiga Rarotonga
  • Se soluppgången från Muri Beach
  • Hyr en cykel och hitta en egen strand
  • Njut av en drink i den spektakulära solnedgången
  • Underbar lagunkryssning på Aitutaki ingår i resan
  • Ät nyfångad fisk till middag i facklornas sken
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Cooköarnas gyllene stränder men vissa avvikelser kan förekomma.
cookoarnas-gyllene-strander-sol-badresor-cookoarna-soderhavsresor

Dag 1: Avresa från Sverige
Flyget går via London till Los Angeles. Ombord på flyget till USA serveras måltider och dryck. Passa på att sträcka ut och ta en promenad på flygplatsen i Los Angeles innan det är dags att borda för sista etappen vidare till Cooköarna.

frukt-cookoarnas-gyllene-strander-sol-badresor-cookoarna-soderhavsresor

Dag 2: Ankomst Cooköarna
Kia Orana – välkommen till Cooköarna! Ni anländer med morgonflyg och har en kort transfer till ert hotell för nio nätter. Borra ner tårna i sanden under en promenad längs med sandstranden eller paddla kajak ut i lagunen och upptäck en fascinerande undervattensvärld.

Boende på Muri Beachcomber (★★★+)Muri Beachcomber★★★+Inbäddad i en lummig tropisk trädgård på vackra Muri Beach på Rarotongas östra sida, ligger Muri Beachcomber. Ett personligt hotell som....

rarotonga-cookoarnas-gyllene-strander-sol-badresor-cookoarna-soderhavsresor

Dag 3 - 8: Rarotonga
De aktiviteter som finns kretsar främst kring sol och bad, men det finns även mycket annat att göra. Rarotongas inre är täckt av lummig vegetation med en intressant flora. Följ gärna med på en intressant vandring genom öns hjärta med guide. Här får ni bland annat lära er om växternas läkningsförmåga för olika åkommor! På Te Vara Nui Cultural Village kan ni uppleva en kulturell show i en miljö återskapad enligt gamla traditioner. Dansen får garanterat pulsen att snart slå ett extra slag! Vill ni spana efter Nemo och andra färgglada fiskar kan ni följa med på en lagunkryssning som tar er med till Rarotongas bästa snorkling.

aitutaki-cookoarnas-gyllene-strander-sol-badresor-cookoarna-soderhavsresor

Dag 9: Rarotonga - Aitutaki
I dag flyger ni till Aitutaki. Vid ankomst åker ni till ert hotell som ligger vid stranden på Aitutakis solnedgångssida. På Aitutaki är tempot om möjligt ännu mer avslappnat än på Rarotonga. Varva ner och koppla ur. Med rasslande palmer i den ljumma brisen utanför fönstret är detta så nära paradiset man kan komma. Restauranger finns inom promenadavstånd.

Boende på Aretai Beach Villas (★★+).

hangmatta-aitutaki-cookoarnas-gyllene-strander-sol-badresor-cookoarna-soderhavsresor

Dag 10 - 13: Aitutaki
Gör vad som faller er in. Ta en skön sovmorgon eller ett härligt morgondopp innan långfrukosten och se dagen sakta vakna till liv. Kanske följer ni med på en dagsutflykt för spännande djuphavsfiske. Under er tid på Aitutaki gör ni en dagstur i den turkosa lagunen och besöker One Foot Island. Snorkla, simma och njut av de vackra färgkontrasterna med det turkosskiftande vattnet, blå himmel och vita stränder. Glöm inte ta med passet till One Foot Island för en fotstämpel! Ett minne för livet.

strand-rarotonga-cookoarnas-gyllene-strander-sol-badresor-cookoarna-soderhavsresor

Dag 14 - 15: Aitutaki - Rarotonga
I dag är det dags att packa väskan och flyga tillbaka till Rarotonga. Under kvällen flyger ni via Los Angeles åter till Europa och vidare mot Sverige.

Dag 16: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Cooköarnas gyllene stränder.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt16 dagarLäs program33 900:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.