Aktuell information gällande Coronavirusets spridning, läs mer här
Sol och bad på Cooköarna
16 dagar

Sol och bad på Cooköarna

fr 26 500 SEK Visa avgångar

Sol och bad på Cooköarnafr 26 500 SEK

Här är resan för er som vill spendera er tid på Rarotonga, Cooköarnas huvudö. Detta tropiska paradis består av vackra 15 öar. Detta är platsen för er som föredrar ljumma vindar, tropisk natur och vackra sandstränder. Hit reser man för lugnet, den vackra lagunen och den speciella känslan av att befinna sig på en av världens mest isolerade platser. Ta av dig klockan och skorna, detta är ert sol- och badparadis!

Ni bor på Cooköarnas huvudö Rarotonga. Här ligger allt på bekvämt avstånd då ön inte är mer än 35 km i omkrets. Det enklaste sättet att ta sig runt är att åka buss eller hyra moped. Eller varför inte bli körd runt ön i en elmoppe i tuk tuk-stil. Hitta er egen strand och bara njut eller följ med på en organiserad tur. Här kan ni vandra upp på berget som ligger mitt på ön, snorkla i lagunen och besöka marknaden på lördagar.

  • Njut av tropisk värme och ljumma vindar
  • Se barnen leka i vattenbrynet efter skolan
  • Besök kulturbyn och lär er om seder och bruk
  • Strosa i solnedgången längs stranden
  • Snorkla i det klara vattnet och upptäck koraller och färgglada fiskar
  • Borra ner tårna i sanden, slut ögonen och lyssna till paradisets ljud
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Sol och bad på Cooköarna men vissa avvikelser kan förekomma.
sol-bad-cookoarna-sol-badresor-cookoarna-soderhavsresor

Dag 1: Avresa från Skandinavien
Flyget går via London till Los Angeles. Ombord på flyget till USA serveras måltider och dryck. Passa på att ta en promenad på flygplatsen i Los Angeles innan det är dags att borda för sista etappen mot Cooköarna.

hav-sol-bad-cookoarna-sol-badresor-cookoarna-soderhavsresor

Dag 2: Ankomst Cooköarna
Kia Orana – välkommen till Cooköarna! Ni anländer med morgonflyg och efter pass- och säkerhetskontroll väntar en kort transfer till ert hotell. Här bor ni endast ett stenkast från strandlinjen. Borra ner tårna i sanden under en promenad längs med sandstranden eller paddla kajak ut i lagunen för att hitta Nemo och hans vänner.

Boende på Palm Grove (★★★)Palm Grove★★★På Rarotongas sydkust ligger detta boende vid havet där ni kan snorkla direkt från stranden. Palm Grove har 26 bungalows med utsikt mot....

snorkling-sol-bad-cookoarna-sol-badresor-cookoarna-soderhavsresor

Dag 3 - 14: Rarotonga
Gör vad som faller er in. Ta skön sovmorgon, ta ett par simtag innan långfrukosten och se dagen vakna till liv från er terrass. De aktiviteter som finns kretsar främst kring sol och bad, men det finns även mycket annat att göra. Följ gärna med på en intressant vandring genom öns hjärta med en naturguide. Guidens kunskaper om växternas läkningsförmåga för olika åkommor kommer att imponera på er! På Te Vara Nui Cultural Village kan ni uppleva en kulturell show i en miljö uppbyggd enligt gamla traditioner. Dansen får garanterat pulsen att snart slå ett extra slag!

Vill ni se färgglada fiskar kan ni följa med på en lagunkryssning som tar er med till Rarotongas bästa snorkling. Eller varför inte göra en dagstur till vackra ön Aitutaki med sin fantastiska lagun. Här kan ni passa på att göra en kryssning i den turkosa lagunen till One Foot Island. Tar ni med passet kan ni få det stämplat från ett av världens minsta postkontor!

fruktmarknad-sol-bad-cookoarna-sol-badresor-cookoarna-soderhavsresor

Dag 15: Hemresa
Efter utcheckning har ni hela dagen att njuta av den ljumma havsbrisen. Kanske tar ni bussen till marknaden för att inhandla de sista souvenirerna och passar på att äta lunch på den legendariska restaurangen Trader Jacks. Under kvällen flyger ni via Los Angeles till Europa och vidare mot Skandinavien.

Dag 16: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Sol och bad på Cooköarna.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt16 dagarLäs program26 500:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.