Aktuell information gällande Coronavirusets spridning, läs mer här
Australiens Top End och Singapore
16 dagar

Australiens Top End och Singapore

fr 19 900 SEK

Australiens Top End och Singaporefr 19 900 SEK

Upptäck Darwin, den livfulla och tropiska huvudstaden i Northern Territory. Här är det t-shirt och shorts som gäller för att utforska denna multikulturella stad. Promenera eller cykla genom tropiska parkområden, köp aboriginkonst och smaka all världens mat på Mindil Beach Sunset Market. Res gärna hit under den svala perioden maj-oktober då temperaturen är behaglig. Besök chica Cullen Bay Marina och den återuppbyggda strandpromenaden som är kantad med restauranger, butiker, laguner och parkområden. Utforska regionens dramatiska historia – från andra världskriget till cyklonen Tracey. Avsluta besöket med en segeltur i solnedgången i Darwins hamn.

På väg ner till Katherine ligger den vackra nationalparken Litchfield där det finns flera vattenfall. Utforska denna för en dag innan färden går vidare till Katherine.

I Katherine kan ni göra en kryssning genom Katherine Gorge som är en fantastisk upplevelse. Katherine Gorges aboriginnamn är Nitmiluk. Floddalen ligger i Nitmiluk Nationalpark och är ett av Australiens mest spektakulära områden. Här kan man åka båt, paddla och vandra.

Den Unesco-skyddade nationalparken Kakadu National Park utanför Darwin är rik på våtmarker, vilda djur och klippmålningar. Passa på att ta en båttur på Adelaide River för att se massor av krokodiler eller gör en tur över till aboriginernas eget landområde Arnhem Land.

  • Tropiska Darwin med sin mysiga strandpromenad
  • Aboriginkultur med många nya insikter
  • Enastående vyer från Ubirr över Arnhem Land
  • Unika naturupplevelser med fåglar och krokodiler
  • Spännande djurliv i Kakadu & Katherine National Park
  • Shopping i en av Asiens främsta storstäder - Singapore

Program

Programmet är standard för Australiens Top End och Singapore men vissa avvikelser kan förekomma.
natt-singapore-australiens-top-end-singapore-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 1: Avresa från Skandinavien
Flyget går från Skandinavien till Asien. Ombord på flyget serveras måltider och dryck. Underhållningssystemet ombord erbjuder i det flesta fall film, populära TV-serier, nyheter, spel, musikvideos m.m.

dubai-airport-australiens-top-end-singapore-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 2: Mellanlandning i Asien
Passa på att ta en promenad på flygplatsen innan det är dags att borda för sista etappen vidare till Darwin.

restaurang-darwin-australiens-top-end-singapore-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 3: Ankomst till Darwin
När ni landar i Darwin tar ni er till ert hotell. Här kan ni boka en kort sightseeing med en aborigin och få en inblick i livet och aboriginkulturen. Koppla av på hotellet eller ta en promenad i city. Det finns ett stort utbud av restauranger med influenser från hela välden.

Boende på Travelodge Resort Darwin (★★★)Travelodge Resort Darwin★★★Ett trevligt hotell i hjärtat av Darwins centrum. Hotellet ligger i en tropisk trädgård med lagunformad pool, vattenfall och grillplats....

mindil-beach-darwin-australiens-top-end-singapore-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 4: Darwin
Gör ett besök på något intressant museum, strosa längs strandpromenaden eller besök Cullen Bay Marina mm.

darwin-waterfront-australiens-top-end-singapore-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 5: Darwin
Vi föreslår en dagstur till Bathurst Island ger ett unikt tillfälle att uppleva en dag i en aboriginby och lära sig historia och kultur om Tiwi-folket. Efter en 30 minuters flyg anländer ni till Bathurst Island. Besök museet som visar traditionell konst och skildringar av Tiwi ”dreamtime" berättelser. Ni har också möjlighet att köpa konsthantverk. Guiderna demonstrerar totemdanser och utför rökceremonier för att välsigna besökare och förklarar betydelserna bakom dem. Njut av lunch och besök ett lokalt vattenhål för ett dopp (ta med badkläder och handduk). Lär er om traditionell bushmat och bushmedicin innan ni flyger tillbaka till Darwin.

vattenfall-katherine-australiens-top-end-singapore-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 6: Darwin - Litchfield National Park - Katherine
Börja dagen tidigt med att köra till Litchfield National Park. Tillbringa dagen med att besöka vackra vattenfall och ta ett dopp om det är krokodilfri säsong. Fortsätt söderut till Katherine under eftermiddagen.

Katherine är den lilla landsortsstaden som ligger vid stranden av floden med samma namn och är ändå tredje största staden i Northern Territory med en befolkning på cirka 8000. Här möts den torra röda outback-naturen och den gröna tropiska. Området är fullt av raviner och har en särpräglad natur. Det finns möjlighet att ta del av aboriginkultur i Jawoyn land.

Boende på ibis Styles Katherine.

katherine-gorge-australiens-top-end-singapore-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 7: Katherine
Hyr en kanot och paddla er igenom den spektakulära floddalen. Det erbjuds även båtturer och vandringar. Framåt eftermiddagen kan ni koppla av i Matarankas populära heta källor. Glöm inte att ta med badkläderna.

krokodil-kakadu-national-park-australiens-top-end-singapore-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 8: Katherine - Kakadu National Park
I Australiens största nationalpark hittar ni vattenfall, grönskande regnskog och klippmålningar upp till 50 000 år gamla. Ni kan lära mer om aboriginernas kultur från folket Bininj och Mungguy, se miljoner flyttfåglar bland våtmarkerna, växtliv och förhistoriska krokodiler, dundrande vattenfall och uppfriskande vattenhål. Kakadu en är naturskatt som väntar på att utforskas.

Boende på Cooinda Lodge Kakadu (★★★).

flod-kakadu-national-park-australiens-top-end-singapore-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 9: Kakadu National Park
Lodgen ligger vid Yellow Water Billabong som är det mest kända våtlandskapet i Kakadu. Här finns kanaler, flodbäddar och svampmarker fyllda av fågel- och djurliv. Hela vattensystemet tillhör South Alligator River. Följ med på en av de populära turerna och lär er allt om djurlivet i floden. Besök vattenfallen vid Jim Jim och Twin Falls, Nourlangie Art Site eller se solnedgången vid klippan Ubirr.

grottmalning-kakadu-national-park-australiens-top-end-singapore-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 10: Kakadu National Park
Passa på att göra ett spännande besök till Arnhem Land, ursprungsbefolkningens eget land. Hit kan man bara komma i grupp eller ansöka om tillstånd i förhand. Besökare till Arnhem Land har möjlighet att uppleva en fascinerande blandning av traditionell och modern kultur. Det är ett område där inhemska kulturen är fortfarande dominerande. I Arnhem Land bor ca 20 000 personer. Här finns några av Australiens bästa exempel på hällristningar vid Injalak Hill. Utsikten från toppen av kullen är helt fantastisk. Vid Injalak Art and Craft Centre finns möjlighet att köpa hantverk från en ideell aboriginförening.

flodbat-kakadu-national-park-australiens-top-end-singapore-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 11: Kakadu National Park - Darwin
Halvvägs mellan Kakadu och Darwin kan ni passa på att ta en flodtur och se massor av krokodiler i Alligator River. Besök Mindil Beach Sunset Market på väg in till city om det är torsdag eller söndag.

Boende på Travelodge Resort Darwin (★★★)Travelodge Resort Darwin★★★Ett trevligt hotell i hjärtat av Darwins centrum. Hotellet ligger i en tropisk trädgård med lagunformad pool, vattenfall och grillplats....

merlion-staty-singapore-australiens-top-end-singapore-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 12: Darwin - Singapore
Ankomst till Singapore. Namnet på staden kommer från det malajiska ordet singapura som ordagrant betyder Lejonens stad och är en av världens modernaste städer. Här finns möjlighet till shopping från morgon till kväll. Besök även Marina Bay, Clarke Quay och Orchard Road.

Boende på 30 Bencoolen (★★★)30 Bencoolen ★★★30 Bencoolen (fd. Bayview Hotel) är ett mellanklasshotell med 131 rum. Hotellet har ett bra läge, ca 5 minuters taxifärd bort ligger Or....

singapore-australiens-top-end-singapore-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 13 - 14: Singapore
Ännu en dag för sevärdheter: Raffels Hotel, Singapore Zoo, Jurong Bird Park, Chinatown och Sentosa Island är några förslag.

singapore-by-night-australiens-top-end-singapore-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 15: Hemresa
Idag checkar ni ut från hotellet, åker till flygplatsen och flyger hemåt.

Dag 16: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Mer information om Australiens Top End och Singapore

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er med mer information.

Fält markerade med * är obligatoriska.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.