Aktuell information gällande Coronavirusets spridning, läs mer här
Cairns, barriärrev och regnskog
16 dagar

Cairns, barriärrev och regnskog

fr 25 500 SEK Visa avgångar

Cairns, barriärrev och regnskogfr 25 500 SEK

Längs kusten uppe i norra Australien ligger den tropiska lummiga regnskogen som gränsar till det skimrande blå Korallhavet. Resan tar er först till Cairns som en gång var en dammig sockerrörsstad men som nu är en livfull turistort med massor med kaféer, kultur, boende för alla typer av resenärer, restauranger och ett livligt nattliv. Cairns är också utgångspunkt för turer till det närbelägna Stora barriärrevet som är det största revet i världen och också det största av FN:s World Heritage-områden som finns.

Cairns är omgiven av fantastisk natur och här finns några av landets finaste nationalparker, bl a Daintree National Park, Barron Gorge National Park och flera av öarna utanför Cairns. I Atherton Tablelands där aboriginfolket Djabaguy har levt i tusentals år, kan ni besöka små lantliga byar som ligger utanför turiststråken. Lite längre norrut ligger Daintree och regnskogen, här kan ni möta krokodiler i sin naturliga miljö. Resan avslutas i gemytliga Port Douglas med några dagars sol och bad längs den långa gyllengula stranden. Detta är en upplevelserik resa i Australiens norra topp!

  • Flanera längs esplanaden i Cairns med en glass i handen
  • Ta ett dopp i lagunen mitt i Cairns
  • Snorkla på det världskända Stora barriärrevet
  • Känn regnskogens dofter och tropiska värme
  • Lär känna aboriginkulturen på nära håll
  • Spana efter spännande tropiska djur
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Cairns, barriärrev och regnskog men vissa avvikelser kan förekomma.
cairns-barriarrev-regnskog-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 1 - 2: Avresa från Skandinavien
Flyget från Skandinavien mot Australien.

cairns-cairns-barriarrev-regnskog-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 3: Ankomst till Cairns
När ni landar efter den långa resan i Cairns har ni en busstransfer in till ert hotell i centrum. Cairns är en livlig turistort i det tropiska norr, som ligger mellan havet med Barriärrevet och regnskogen. Cairns i sig själv har inga stränder men har en konstgjord lagun med saltvatten utmed den långa strandpromenaden. Här flanerar och samlas alla på kvällen efter sina dagsutflykter.

Boende på Novotel Cairns Oasis Resort (★★★★)Novotel Cairns Oasis Resort★★★★Stort och trevligt förstaklasshotell på promenadavstånd till Cairns restauranger, butiker och sevärdheter. Hotellet har ett lummigt poo....

snorkla-cairns-barriarrev-regnskog-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 4 - 5: Cairns
Upptäck Cairns på egen hand, ta en tur ut till Stora barriärrevet eller någon av de vackra korallöarna utanför t ex Frankland Island eller Green Island. Andra för slag på turer är Tjapukai Cultural Park och forsränning på Tully River.

kuranda-scenic-railway-cairns-barriarrev-regnskog-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 6: Cairns - historiska Atherton Tablelands
Lämna Cairns och kör den vindlande vägen upp till den lilla turistorten Kuranda. Marknaden i Kuranda är intressant att flanera omkring på, köp gärna hantverk tillverkat av aboriginer här. Ni kan även åka Kuranda Scenic Railway genom en av världens äldsta regnskogar eller med linbanan, Kuranda Skyrail, över regnskogen och Barron Gorge National Park. Bortanför Kuranda besöker ni små vattenfall och njuter av regnskogens svalka. Här uppe ändras naturen snart och landskapet blir kargt och jorden röd. Man får känslan av ”the real outback” och ni passerar områden med stora termitbon som är flera meter höga, boskapsfarmer och ibland kan även vilda kängurur hoppa över vägen.

Boende på Rose Gums Wilderness Retreat (★★★★).

milla-milla-vattenfall-cairns-barriarrev-regnskog-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 7: Atherton Tablelands
Bada i vattenfall som det berömda i Milla Milla, besök Lake Tinaroo och de små lantliga orterna Mareeba, Yungaburra, Tolga. Eller kör till Chillagoe, en äkta liten outbackstad som man når via the Wheelbarrow Way som startar i Mareeba. Denna väg är uppkallad efter guldbrytarpionjärerna som transporterade sina ägodelar i en skottkärra.

cape-tribulation-cairns-barriarrev-regnskog-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 8: Atherton Tablelands - Cape Tribulation
Fortsätt uppe på högplatån ner genom sockerrörsfälten och ner till de tropiska regnskogsområdena vid Mossman och Daintree. Här kan ni besöka Daintree National Park och bada i forsarna i Daintree River innan ni kör upp mot Cape Tribulation. Där möter Barriärrevet regnskogen vilket är den enda platsen där två World Heritage områden existerar sida vid sida. Daintree National Park är ett paradis för ekoturism. Vid Daintree River tar ni färjan över till andra sidan och nu känns det att vildmarken tar vid på riktigt. Här möter ni skyltar som ”Be aware of crocodiles”

Boende på Daintree EcoLodge (★★★★).

regnskog-cape-tribulation-cairns-barriarrev-regnskog-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 9: Cape Tribulation
Boka en walking night safari som tar er med ut i regnskogen. Vandra längs med board walks i regnskogen, surfa uppe i trädtopparna eller ta en halvdagstur ut på Stora barriärrevet med båt.

daintree-national-park-port-douglas-cairns-barriarrev-regnskog-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 10: Cape Tribulation - Port Douglas
Avresa från Cape Tribulation. Kör söderut och stanna i Mossman och gör en ” Dreamtime walk” där ni lär er om aboriginer och deras sätt att leva med naturen. Vidare ner till Port Douglas som är huvudort på regnskogskusten. Nu väntar ett par dagar på stranden och förutom att bada och sola kan man göra massor med utfärder till både Stora barriärrevet och till regnskogen.

Boende på Bay Villas Resort (★★★).

palmer-port-douglas-cairns-barriarrev-regnskog-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 11 - 14: Port Douglas
Dagar med sol och bad vid vackra Four Miles Beach med sina svajande kokosnötspalmer. Port Douglas är ett mecka för matälskare där ni kan äta middag ute i regnskogen och frukost i en fågelpark.

ellis-beach-cairns-barriarrev-regnskog-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 15: Port Douglas - Cairns - hemresa
Lämna Port Douglas och kör söderut på en av de vackraste sträckorna av Captain Cook Highway till Cairns. Ni passerar många stränder och däribland vackra Ellis Beach och tar eventuellt ett sista dopp där innan ni flyger hemåt.

Dag 16: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Cairns, barriärrev och regnskog.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt16 dagarLäs program25 500:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.