Aktuell information gällande Coronavirusets spridning, läs mer här
California Dreaming
15 dagar

California Dreaming

fr 27 295 SEK Visa avgångar

California Dreamingfr 27 295 SEK

Längs med den världskända vägen Highway 1 bjuds du på världsstäder som San Francisco och Los Angeles, men också mindre och mysiga smultronställen såsom Monterey, Carmel och Santa Barbara. Du passerar vackra vingårdar, USA:s vackra naturskatter, USA:s mest kända stränder, Hollywood skylten och nationella minnesmärken som Hearst Castle och mycket mer.

  • Se Golden Gate bron och Fängelseön Alcatraz
  • Kör längs världskända vägen Highway 1
  • Besök Santa Barbara en av de vackraste städerna i Kalifornien
  • Glamorösa Hollywood
  • Några av USA:s mest kända stränder
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för California Dreaming men vissa avvikelser kan förekomma.
2

Dag 1: San Francisco - Avresa
Idag börjar er resa till Kalifornien och San Francisco. Ni landar samma dag.

Med tre nätter i San Francisco finns det gått om tid att hämta sig från eventuell jetlag och utforska staden.

4

Dag 2 - 3: San Francisco
Njut av den unika atmosfären och blandningen av arkitektur i San Francisco, ofta kallad Nordamerikas mest europeiska stad. Skaffa en översikt över staden med en sightseeingtur inklusive Golden Gate bron och fängelseön Alcatraz eller besök Sausalito för en fantastisk utsikt staden och titta på sjölejonen vid Fisherman's Wharf. Passa också på att åka spårvagn i de hisnande backarna.

Dag 4: San Francisco - Sacramento
Dags att lämna San Francisco och köra mot Sacramento, men passa på att koppla av på en av Napas många vackra vingårdar på er väg dit. Sacramento är huvudstad i Kalifornien och erbjuder en rad spännande, historiska sevärdheter. Här finns fascinerande museer och attraktioner så som Crocker Art Museum, California State Railroad Museum, Discovery Museum Science & Space Center och California Automobile Museum. Promenera genom gamla Sacramento och besök Leland Stanford Mansion State Historic Park, en vacker herrgård byggd 1856. Besök McKinley Park för att ha kul på lekplatsen och njut av en picknick i parken.

5

Dag 5: Sacramento - Monterey
Nästa stopp är mysiga Monterey som ligger längs Stilla kusten, med många fina byggnader i spansk kolonialstil bevarade i stadskärnan och ett brett utbud av aktiviteter, sol och bad, natursköna parker, utmärkta museer och restauranger. Besök det berömda Monterey Bay Aquarium, utforska det historiska Fisherman's Wharf, handla på Cannery Row Antique Mall och njut av utsikten från Monterey Bay Coastal Recreation Trail.

1

Dag 6: Monterey - Santa Barbara
Resan går vidare mot Santa Barbara längs med den världskända vägen Highway 1, eller Pacific Coast Highway som den också heter. Här finns många små mysiga orter väl värda ett besök, så som Carmel-by- the-Sea där Clint Eastwood varit borgmästare, Big Sur och missa inte Hearst Castle, ett palatsliknande residens som klassas som ett nationellt minnesmärke beläget utmed Highway 1 innan ni kommer fram till den charmiga staden Santa Barbara.

Santa Barbara är kanske en av de vackraste städerna i Kalifornien, med vacker spansk arkitektur och känt för sina utmärkta stränder och restauranger. Ta en helikoptertur, utforska vinlandet med en kunnig guide, se den magnifika Redwood Forest på Santa Barbara Botanic Garden och gå på Stearns Wharf som går tillbaka till 1872.

Hollywood_Sign_(Zuschnitt)

Dag 7: Santa Barbara - Los Angeles
På vägen mot till Los Angeles ligger Camarillo, ett Outlet shoppingcenter med många shoppingmöjligheter.

Walk of Fame at sunset on Hollywood Boulevard - 339446177

Dag 8: Los Angeles
Väl framme i Los Angeles som den största staden i Kalifornien och den näst största i USA med en yta är lika stort som Skåne. Här ligger det glamorösa Hollywood med sin Walk of Fame och Beverly Hills och gastronomi i världsklass. Passa på att besöka några av USA:s mest kända stränder bland andra Venice Beach och Santa Monica för att få en känsla för stranden livet i Los Angeles. Fantastiska Griffith Park är Los Angeles största offentliga grönområde och här har man den bästa utsikten över staden och Hollywood skylten.

Dag 9: Los Angeles - Palm Springs
Ni tar er söderut med er hyrbil till Palm Springs som är en annan pärla på resan och är en grön ökenstad där solen nästa alltid skiner.

Dag 10: Palm Springs
Här finns fantastiska golfbanor, varma källor och imponerande spaanläggningar. Palm Springs är känt för sin vackra arkitektur och bra shopping finns här också. Joshua Tree National Park är en av USA:s vackra naturskatter. Knappt en timmes bilfärd från Palm Springs, möts två ökenlandskap och bildar något unikt och helt förtrollande.

8

Dag 11: Palm Springs - San Diego
Färden går vidare till San Diego med sitt fantastiska klimat och stora sandstränder.

9

Dag 12 - 14: San Diego
Besök gärna Balboa Park en kulturell oas som innehåller museer, trädgårdar i överflöd och den världsberömda djurparken San Diego Zoo.

Här finns även SeaWorld en temapark där man får möjlighet att komma nära delfiner, pingviner, hajar och mer! Se häpnadsväckande föreställningar med magnifika späckhuggare, lekfulla delfiner, humoristiska sjölejon plus en fantastisk husdjurshow med adopterade djur. I San Diego finns flera bra bryggerier med hundratals sorter både på fat och flaska.

Dag 15: San Diego - Los Angeles - hemresa
Dags att köra tillbaka mot Los Angeles men stanna gärna till vid La Jolla och dess vackra stränder. Även den bohemiska strandbyn Laguna Beach i Orange County är värd ett besök om tid finns innan det är dags lämna tillbaka hyrbilen för att flyga tillbaka hem.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för California Dreaming.
DatumReslängdProgramPris frKlassKontakta oss
Flexibelt15 dagarLäs program31 495:-FörstaklasshotellMer infoBoka
Flexibelt15 dagarLäs program27 295:-MellanklasshotellMer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.