Aktuell information gällande Coronavirusets spridning, läs mer här
Cooköarnas gömda skatter
16 dagar

Cooköarnas gömda skatter

fr 31 700 SEK Visa avgångar

Cooköarnas gömda skatterfr 31 700 SEK

En resa till Pippi Långstrumps Söderhav. Som små pärlor ligger de 15 öarna utspridda mitt i Stilla havets blå vatten. Detta är platsen för er som föredrar ljumma vindar, tropisk natur och vackra sandstränder. Här går livet i sin gilla takt och lokalbefolkningen tar sig tid att hälsa på alla, grannar så väl som besökare.

Ni börjar er söderhavsvistelse på Aitutaki, en av Söderhavets vackraste platser med sin turkosa lagun. Här spenderar ni underbara dagar med sol, bad och snorkling. Ni fortsätter sedan till den spännande ön Atiu. Ön har endast 500 bofasta. Den största tillgången är det genuina ölivet, den fantastiska naturen med grottor och det unika fågellivet. Följ med Djungel-George när han berättar om naturens under, öns historia och visar havsbukten där Kapten Cooks fartyg låg för ankar.

Ni avslutar resan på huvudön Rarotonga som är Cooköarnas största ö. Ön är dock inte mer än 35 km i omkrets så allt ligger på bekvämt avstånd. Det enklaste sättet att ta sig runt är att åka buss eller hyra moped. Hitta er egen strand och koppla av i vattenbrynet eller snorkla bland de bästa reven vid Titikaveka Beach.

  • Upplev 3 av Cooköarnas vackra öar
  • Gå på vandring genom Rarotongas täta växtlighet
  • Följ med på en kryssning i Aitutakis lagun
  • Samla vackra snäckor i vattenbrynet
  • Utforska spännande grottor och historia på Atiu
  • Bli en av få turister på Atiu!
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Cooköarnas gömda skatter men vissa avvikelser kan förekomma.
cookoarnas-gomda-skatter-soderhavsresor-cookoarna-soderhavsresor

Dag 1: Avresa från Sverige
Flyget går via London till Los Angeles. Ombord på flyget serveras måltider och dryck. Passa på att sträcka ut och ta en promenad på flygplatsen i Los Angeles innan det är dags att borda för sista etappen vidare till Cooköarna. Flygplanets underhållningssystem erbjuder film, populära TV-serier, nyheter och musikvideos.

aerial-aitutaki-cookoarnas-gomda-skatter-soderhavsresor-cookoarna-soderhavsresor

Dag 2: Ankomst Rarotonga - Aitutaki
Kia Orana – välkommen till Cooköarna! Ni har landat på Rarotonga som är Cooköarnas huvudö. Härifrån flyger ni vidare med inrikesflyg till lagunen Aitutaki. Borra ner tårna i den solvarma sanden under en avkopplande strandpromenad i havsbrynet eller paddla kajak ut i lagunen när ni kommit fram till ert boende.

Boende på Aretai Beach Villas (★★+).

hangmatta-palmer-cookoarnas-gomda-skatter-soderhavsresor-cookoarna-soderhavsresor

Dag 3 - 6: Aitutaki
På Aitutaki är tempot om möjligt ännu mer avslappnat än på lugna Rarotonga. Varva ner och koppla ur. Utan TV och telefon och med rasslande palmer i den ljumma brisen är detta så nära paradiset man kan komma. Låna en kajak och paddla i vattenbrynet eller en cykel och ge er ut på egen upptäcktsfärd. Snorkla, leta snäckor och gör vad som faller er in. Ta en skön sovmorgon, ett morgondopp innan frukost och se dagen vakna till liv från er terrass. Missa inte att följa med på en dagskryssning ut på Aitutakis blå lagun!

palm-cookoarnas-gomda-skatter-soderhavsresor-cookoarna-soderhavsresor

Dag 7: Aitutaki - Atiu
I dag flyger ni till Atiu. Efter en knapp timme landar ni på Atiu. Ön har 500 bofasta. Glöm Aitutakis spektakulära sandstränder, till Atiu reser man för att uppleva det genuina ö-livet, den fantastiska naturen med grottor av korall, s.k. makatea, och lummig vegetation samt det unika fågellivet. Efter ankomst väntar er transfer till ert boende.

Boende på Atiu Villas (★★)Atiu Villas★★Långt från civilisationen bor ni här med naturen inpå knuten. Vakna till fågelsång och kanske en och annan tupp. Runt hotellet växer an....

atiu-cookoarnas-gomda-skatter-soderhavsresor-cookoarna-soderhavsresor

Dag 8 - 9: Atiu
Under dagarna på Atiu ingår en guidad utflykt. Välj mellan ötur till Atius gömda stränder eller Anatakitaki Bird Cave, en grotta där kopekafågeln häckar. Dessa fascinerande fåglar navigerar i den mörka grottan genom ett slags klickljud som studsar mellan grottväggarna.

palmer-cookoarnas-gomda-skatter-soderhavsresor-cookoarna-soderhavsresor

Dag 10: Atiu - Rarotonga
I dag är det dags att packa väskan och flyga tillbaka till Rarotonga. När ni landat har ni en kort transfer till ert hotell som ligger direkt på stranden.

Boende på Castaway Resort (★★+).

pa-guide-cookoarnas-gomda-skatter-soderhavsresor-cookoarna-soderhavsresor

Dag 11 - 14: Rarotonga
De flesta aktiviteter på Rarotonga kretsar främst kring sol och bad, men det finns även mycket annat att göra. Rarotongas inre är täckt av lummig vegetation med en intressant flora. Följ gärna med på en intressant vandring genom öns hjärta med någon av Cooköarnas naturguider. Det finns mycket att lära om växternas läkningsförmåga för olika åkommor. På Te Vara Nui Cultural Village kan ni uppleva en kulturell show i en återskapad miljö enligt gamla traditioner. Dansen får garanterat pulsen att slå ett extra slag!

Hyr skoter och åk till en öde strand, samla kokosnötter eller följ med på en utflykt. För den äventyrslystne kan man åka quad bike genom kuperad regnskogsterräng. Turen avslutas med ett dopp i en färskvattenkälla. Vill ni se koraller och färgglada fiskar kan ni följa med på en lagunkryssning som tar er med till Rarotongas bästa plats för snorkling.

shopping-cookoarnas-gomda-skatter-soderhavsresor-cookoarna-soderhavsresor

Dag 15: Rarotonga - Hemresa
Passa på att åka in till Avarua för de sista inköpen av souvenirer eller kanske en svart pärla. Ät en god middag på legendariska Trader Jack's innan ni tar farväl av Cooköarna för den här gången.

Dag 16: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Cooköarnas gömda skatter.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt16 dagarLäs program31 700:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.