Aktuell information gällande Coronavirusets spridning, läs mer här
Det stora äventyret
21 dagar

Det stora äventyret

fr 35 900 SEK Visa avgångar

Det stora äventyretfr 35 900 SEK

Denna spännande resa är en kombinationsresa för Sydafrikaresor och Söderhavsresor. Under resan upplever ni våra fantastiska resmål Sydafrika och Australien i en rapsodi av världsstäder, vinområde och djur- och naturupplevelser. Resan inleds i Kapstaden där ni ägnar dagarna åt natur, kultur, shopping och trevliga restaurangbesök. Ni fortsätter vidare till mat- och vinfantasternas mecka, Stellenbosch innan er vistelse i Sydafrika avslutas med safari i nationalparken Pilanesberg. Dagarna när ni spanar efter The Big Five blir av perfekt avrundning innan det stora äventyret fortsätter vidare mot Australien!

Flyget tar er till resans nästa världsdel och den pulserande metropolen Sydney! Under händelserika dagar upptäcker ni staden, besöker Sydney Opera House och promenerar i pulserande Darling Harbour. Bondi Beach inbjuder till sol och bad medan vackra Hunter Valley erbjuder vinprovning i landets äldsta vinområde.

Resan avslutas på Australiens västkust. Ni bor i Fremantle utanför storstaden Perth. Detta är en spännande del av landet med milsvida stränder och mysiga samhällen. Perth erbjuder shopping, promenader i vackra parker och annorlunda arkitektur. Detta är en unik resa och med er hem har ni massor av härliga upplevelser i bagaget!

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Det stora äventyret men vissa avvikelser kan förekomma.
det-stora-aventyret-pa-egen-hand-kor-sjalv-sydafrika-australien-sydafrikaresor-soderhavsresor

Dag 1: Avresa
Nu börjar ert stora äventyr! Idag reser ni från Skandinavien och efter en mellanlandning flyger ni vidare till Sydafrika.

kapstaden-det-stora-aventyret-pa-egen-hand-kor-sjalv-sydafrika-australien-sydafrikaresor-soderhavsresor

Dag 2 - 5: Kapstaden
När ni landar väntar fyra spännande dagar i fantastiska Kapstaden. Ni väljer att utforska omgivningarna med Godahoppsudden, Taffelberget och Robben Island eller kopplar av på ett trevligt café inne i city. Staden erbjuder gott om shopping, härliga restauranger och en mängd av aktiviteter. Önskar ni fler utflyktstips, se våra organiserade utflykter i Kapstaden.

Boende på Sundown Manor.

stellenbosch-det-stora-aventyret-pa-egen-hand-kor-sjalv-sydafrika-australien-sydafrikaresor-soderhavsresor

Dag 6 – 7: Kapstaden - Stellenbosch
Från Kapstaden går resan vidare till Stellenbosch som ligger en knapp timmes körning bort, Universitetsstaden är omgiven av fantastiska vingårdar som välkomna spontana besök, här finns flera av Sydafrikas bästa vinproducenter. På kvällarna kan ni besöka någon av de trevliga restaurangerna i centrum eller äta middag på någon mysig vingård. Det finns även mycket att göra för er som inte är vinintresserade. Flera högt ansedda golfbanor finns i området och i centrumkärnan ligger gott om trevliga kaféer och butiker.

Boende på Hunneyball House.

giraff-pilanesberg-det-stora-aventyret-pa-egen-hand-kor-sjalv-sydafrika-australien-sydafrikaresor-soderhavsresor

Dag 8: Stellenbosch - Johannesburg - Pilanesberg
Med flyg tar ni er till Johannesburg och härifrån tar ni er norrut till Pilanesberg. Vägen hit är välskyltad med anledning av att en av Sydafrikas främsta attraktioner, Sun City, ligger strax utanför parken. Pilanesberg är en mycket fin nationalpark med stor variation av djur. Ni kommer fram till parken under eftermiddagen så att ni kan vara med på den första safarin innan middagen serveras.

Efter frukost nästa dag är det dags för en ny spännande safari och ni beger er iväg strax efter soluppgången. Detta är tiden då de flesta djur är som mest aktiva. Dagen spenderas åt safari och kanske får ni se alla ”The Big 5” (lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel). Guiderna är mycket kunniga och berättar om allt ni ser längs vägen.

Boende på Black Rhino Game Lodge.

koala-sydney-det-stora-aventyret-pa-egen-hand-kor-sjalv-sydafrika-australien-sydafrikaresor-soderhavsresor

Dag 10: Pilanesberg – Johannesburg – Sydney
Efter den sista safarituren på morgonen och frukost tar ni er in till Johannesburg. Härifrån flyger ni sedan vidare västerut till ny kontinent. Ni landar i Australien och storstaden Sydney.

sydney-det-stora-aventyret-pa-egen-hand-kor-sjalv-sydafrika-australien-sydafrikaresor-soderhavsresor

Dag 11 – 14: Sydney
I Sydney spenderar ni dagarna med att uppleva staden. Området vid Circular Quay med alla sina serveringar och ett besök i Sydney Opera House är en av alla höjdpunkter. Härifrån kan ni fortsätta bort till det historiska området The Rocks. Darling Harbour sjuder av liv med trevliga kaféer, restauranger och shopping. Om ni tar er bortom de största turiststråken finns det mysiga och lite bohemiska Surrey Hills med alla sina boutiquer, kaféer och restauranger. I Royal Botanical Gardens kan ni ströva omkring länge eller äta er picknicklunch på gräsmattan för att hämta andan från storstadspulsen.

Boende på Rendezvous Hotel Sydney The Rocks (★★★★).

perth-det-stora-aventyret-pa-egen-hand-kor-sjalv-sydafrika-australien-sydafrikaresor-soderhavsresor

Dag 15 – 19: Sydney – Perth
Välkommen till Perth, världens mest avlägsna storstad. En stad i förändring och med ett behagligt medelhavsklimat året om. Besökare som kommer till Perth möts av en sofistikerad och kosmopolitisk stad med bra shopping, spännande restauranger och ett stort utbud av kulturella aktiviteter. Det vackra läget vid Swan River, de många gröna parkerna i kombination med down towns glaskomplex är några av Perths trumfkort. Omgivningarna med långa sandstränder, Rottnest Island och charmiga Fremantle vid Swan Rivers inlopp är andra, men att bara få gå omkring och insupa atmosfären och stadens karaktär räcker långt i Perth.

Boende på Esplanade Hotel Fremantle (★★★★).

affar-flagga-australien-det-stora-aventyret-pa-egen-hand-kor-sjalv-sydafrika-australien-sydafrikaresor-soderhavsresor

Dag 20: Perth
Idag är det dags att resa hemåt. Ni flyger från Perth och landar i Skandinavien nästa dag.

Dag 21: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Det stora äventyret.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt21 dagarLäs program35 900:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.