Aktuell information gällande Coronavirusets spridning, läs mer här
Fijis natur, äventyr och myter
15 dagar

Fijis natur, äventyr och myter

fr 26 800 SEK Visa avgångar

Fijis natur, äventyr och myterfr 26 800 SEK

En optimal resa där ni får uppleva Söderhavets paradisstränder, jungfruliga natur och spännande myter. Ni börjar resan med ett par nätter på solskenskusten. Upptäck Nadi med omnejd och ta det lugnt under ett parasoll på stranden. Ni kör på egen hand runt Fijis största ö Viti Levu. Ni kör medsols och ert första stopp är uppe i norr vid kusten. Vid Rakiraki bor ni på ett underbart strandresort intill stränder med orörda korallrev en bit ut. Mest känt är detta område för sina orörda sandstränder och korallrev perfekta för snorkling och dykning, men det finns även många andra aktiviteter hitta på.

Resan fortsätter söderut längs vägar genom inlandet som snirklar sig mellan berg och dalar. Glada barn står ofta och vinkar längs med vägen. Ni har en övernattning på ett mycket enkelt "homestay" ute i en mindre by på östkusten innan ni fortsätter till Pacific Harbour på sydkusten. Där finns det vandring, forsränning, ridning, dyk med haj vilka är några av de aktiviteter som finns att välja på.

Resan avslutas med ett par nätter på ett exotiskt öresort i ögruppen Mamanucas. Här kan ni ostört njuta av solens varma strålar och det gnistrande turkosa havet. En barfotavistelse när det är som allra bäst.

  • Upptäck Nadi på en guidad tur
  • Snorkling bland vackra koraller vid Rakiraki
  • Besök fijiansk by och delta i kavaceremoni
  • Testa på dykning vid "shark alley" i Beqasundet
  • Smaka Fijis marinerade fiskrätt "kokoda"
  • Njut av turkost hav och vita stränder
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Fijis natur, äventyr och myter men vissa avvikelser kan förekomma.
fijis-natur-aventyr-myter-kor-sjalv-fiji-soderhavsresor

Dag 1: Avresa från Skandinavien
Idag börjar er resa till andra sidan jorden!

mellanlanding-asien-fijis-natur-aventyr-myter-kor-sjalv-fiji-soderhavsresor

Dag 2: Mellanlandning i Asien
Passa på att ta en promenad på flygplatsen innan det är dags att borda för sista etappen vidare till Fiji.

snorkling-hav-fijis-natur-aventyr-myter-kor-sjalv-fiji-soderhavsresor

Dag 3: Ankomst Fiji
Bula Vinaka – välkommen till Fiji som utan tvekan är sinnebilden av paradiset med orörda finkorniga stränder, turkosa laguner och vajande palmer. Landets verkliga charm ligger främst i värmen hos fijianerna själva. Vart du än kommer möts du av ett vänligt leende och den traditionellt fijianska hälsningen ”Bula”! Befolkningens avspända förhållningssätt till livet är inspirerande och får dig snart att vilja koppla på ”Fiji time" där vardagens alla måsten släpper taget.

En kort transfer tar er till ert hotell. Koppla av vid poolen, borra ner tårna i sanden under en promenad längs med sandstranden eller paddla kajak ut i den blå lagunen. Hotellet erbjuder många olika aktiviteter som matlagningskurser i den fijianska kokkonsten, traditionellt hantverk till krabbrace och fiske.

Boende på First Landing Resort (★★+)First Landing Resort★★+Enligt legenden landsteg de första fijianerna redan 1500 f Kr på den strand där boendet nu ligger, därav namnet First Landing Resort. N....

nadi-marknad-fijis-natur-aventyr-myter-kor-sjalv-fiji-soderhavsresor

Dag 4: Nadi
Efter frukost väntar en halvdagsutflykt till Nadi med omgivningar. Nadi är den tredje största orten i Fiji och ligger på västra sidan av huvudön Viti Levu. Här ligger banker, restauranger, marknaden och butiker av olika slag. I butiken Jack's of Fiji kan ni hitta hantverk och souvenirer till en rimlig peng. Under dagen besöker ni byn Viseisei, Fijis första bosättningsplats, och centrala Nadi med stopp vid den livliga marknaden.

Kanske blir ni inbjudna att prova på Fijis nationaldryck kava, en dryck som görs av rötterna från en buske från pepparfamiljen. Kanske inte den ädlaste av drycker då den ser ut som lervatten, men väl värt att prova på! I bergen ovanför Nadi ligger Garden of Sleeping Giants, en trädgård med mer än 2000 olika arter av orkidéer. Innan ni återvänder till ert hotell besöker ni Sabeto mudpools och natural hot springs. Här kan ni ta ett välgörande dopp i gyttjan. Under eftermiddagen kan ni passa på att lata er vid poolen, paddla kajak, mata lagunens fiskar eller vara med på en matlagningskurs… ni gör så mycket eller så lite som ni vill!

strand-fijis-natur-aventyr-myter-kor-sjalv-fiji-soderhavsresor

Dag 5: Nadi - Rakiraki
Under förmiddagen levereras er hyrbil till hotellet. Ni kör sedan norrut längs med Queens road mot Lautoka. Längs huvudvägen norrut och passerar ni många små byar och även större samhällen. Inåt ön finns tropiska regnskogar med vattenfall och mörka lavaberg. 

Landskapet förändras då ni kommer in i Fijis bördiga sockerrörsregion. I Ba Valley möts ni av branta grönklädda sluttningar. Här ligger en ort med samma namn. I Ba har många av Fijis framgångsrika företag valt att förlägga sina huvudkontor vilket gör denna region tillsammans med huvudstaden Suva till ett av Fijis mest betydelsefulla områden. Fortsätt förbi Tavua, ytterligare en sockerrörsstad. När ni kommer till Rakiraki lämnar ni Kings road och följer grusvägen som tar er ut på en liten halvö.

Utsikten är bedårande med inbjudande hav och frodig grönska. På en udde ligger orörda och spektakulära stränder och på bästa läge - ert nästa boende. Snorkla i det klara vattnet, paddla kajak och koppla sedan av och njut av den exotiska atmosfären. Kanske middag i solnedgången på hotellets restaurang kan locka?

Boende på Wananavu Beach Resort (★★★+)Wananavu Beach Resort★★★+Wananavu Beach Resort är ett charmigt och mysigt boende i Rakiraki på norra Fiji. Denna del av Viti Levu kallar många för det äkta Fiji....

surfare-fijis-natur-aventyr-myter-kor-sjalv-fiji-soderhavsresor

Dag 6: Rakiraki
Efter en skön sovmorgon och en långfrukost är det dags att bestämma vad ni vill ägna dagen åt. Hotellet erbjuder en lång rad aktiviteter med bland annat dykturer för att se det färgrika marina livet, besök vid boskapsfarmen Yaqara Ranch eller UdreUdre, gravplatsen för Fijis sista kannibal, båttur till ön Nananu-I-Ra, känd för sina vackra stränder och fantastisk snorkling. Möjlighet finns att besöka en liten by inåt land. Här blir man inbjuden till en välkomstceremoni där man dricka "kava", gå en promenad bland kullarna, åka rutschkana i vattenfall i djungeln och bekanta sig med byinvånarna.

snacka-fijis-natur-aventyr-myter-kor-sjalv-fiji-soderhavsresor

Dag 7: Rakiraki – Takalana Bay
Ni fortsätter resan mot Suva och Pacific Harbour. Ni kör inledningsvis längs med kusten och passerar Viti Levu Bay som är kantad av dramatiska klippor i fantasifulla formationer. Ni passerar Ellington Wharf som en gång var en stor hamn för utskeppning av sockerrör. I Naiserelagi ligger en katolsk kyrka vid namn St. Francis Xavier. Kyrkans arkitektur är influerad av europeisk arkitektur och är känd för sin altartavla där en av väggmålningarna har en mörkhyad kristusfigur klädd i lokalt barktyg, s.k. masi. Målningen utfördes av den franske konstnären Jean Chalot 1963.

Längre söderut kommer ni till ett höglandsområde med floden Wainibuka River. Landskapet ändrar karaktär med byar som ligger längs med de lummiga bergssidorna, risfält och boskapsfarmer. Vägen asfalterades för ett par år sedan och denna vägsträckning är slingrig och går genom byar med lekande barn och fruktförsäljare. Passa på att köpa färska tropiska frukter för en billig peng. Ni svänger av mot den lilla byn Takalana Bay vid kusten, långt från turiststråken. Här bor ni på ett enkelt ”homestay” och kan se hur fijianerna lever. Häng med på bollspel med barnen på stranden eller bara en avstressande promenad.

Boende på Takalana Bay Retreat (★).

clownfisk-fijis-natur-aventyr-myter-kor-sjalv-fiji-soderhavsresor

Dag 8: Takalana Bay - Pacific Harbour
På morgonen kan ni göra en båtutflykt i bukten utanför. Här samlas massor av delfiner och det är inte ovanligt med val. Snorkla bland reven, här finns massor av färgglada fiskar. Efter lunch checkar ni ut och fortsätter resan tillbaka den lilla grusvägen mot Pacific Harbour. Ni passerar nationalparken Colo-I Suva, huvudstaden Suva och fortsätter längs med kusten till Pacific Harbour och ert strandhotell.

Boende på Uprising Beach Resort (★★★)Uprising Beach Resort★★★Uprising Resort passar er som söker ett mysigt, lite enklare boende med ett stort utbud av aktiviteter i närheten. Hotellet är beläget ....

hangmatta-fijis-natur-aventyr-myter-kor-sjalv-fiji-soderhavsresor

Dag 9: Pacific Harbour
Vakna upp till havets dyningar mot stranden. Ta en morgonpromenad längs med stranden och se solen sakta gå upp i horisonten. Njut sedan en god tropisk frukost på hotellets strandbelägna restaurang med utsikt över havet. Hotellet ligger inbäddat i en vacker trädgård och erbjuder många aktiviteter. Kanske vill ni inte göra någonting utan bara ligga i en hängmatta och koppla av. Pacific Harbour är annars ett paradis för de adrenalintörstiga med aktiviteter som forsränning, hajdykning, jet skiing men även lugnare aktiviteter som vandringar och ridning.

traditionella-hus-fijis-natur-aventyr-myter-kor-sjalv-fiji-soderhavsresor

Dag 10: Pacific Harbour - Denarau
Resan på Vitu Levu fortsätter längs med kusten till Nadi och Denarau. Denna vägsträcka är mycket vacker med kurvig serpentinväg som slingrar sig fram längs med havet och skyddade havsvikar på ena sidan och lummig vegetation på den andra. Sigatoka är Korallkustens största ort med ett livligt centrum med marknad och butiker. En bit utanför Sigatoka finns ett område med stora sanddyner där ni om ni har tid kan åka sandkälke – en rolig och annorlunda upplevelse! Vid Korotogo ligger naturreservatet Kula Eco Park med sköldpaddor, fåglar och flygande hundar - Fijis enda inhemska däggdjur. Vid ankomst till lämnar ni er bil och tar båten ut till Matamanoa Island, en vacker tropisk ö i ögruppen Mamanucas.

Boende på Matamanoa Island Resort (★★★★)Matamanoa Island Resort★★★★Matamanoa Island är en liten och intim privat ö täckt med frodig växtlighet och kantad av vackra vita sandstränder. Ön är omgiven av un....

mamanucaoarna-fijis-natur-aventyr-myter-kor-sjalv-fiji-soderhavsresor

Dag 11 - 12: Mamanucaöarna
Matamanoa Island är en liten och intim privat ö täckt med frodig växtlighet och kantad av vackra vita sandstränder. Ön är omgiven av underbart turkost vatten och korallrev perfekt för snorkling. Matamanoa Island Resort är perfekt om ni för ett ögonblick vill glömma vardagen och bara njuta av lugn och ro. Välj att bo i rymliga fristående bungalows eller i en villa i rustik traditionell stil med utomhusdusch. I hängmattan utanför er bungalow kan ni ligga och lyssna till när vågorna möter land. Koppla av vid poolen, lär er dyka eller ta en skön spabehandling på hotellets natursköna spa.

palmer-fijis-natur-aventyr-myter-kor-sjalv-fiji-soderhavsresor

Dag 13: Nadi
Efter en båttransfer tillbaka till fastlandet på eftermiddagen väntar sedan er fortsatta transfer till hotellet som ni bodde på vid ankomsten - First Landing Resort. Koppla av i den stora trädgården, ta en runda i poolen eller varför inte en avslutande spabehandling innan middagen.

Boende på First Landing Resort (★★+)First Landing Resort★★+Enligt legenden landsteg de första fijianerna redan 1500 f Kr på den strand där boendet nu ligger, därav namnet First Landing Resort. N....

blomma-fijis-natur-aventyr-myter-kor-sjalv-fiji-soderhavsresor

Dag 14: Hemresa
Transfer till flygplatsen då det är dags att ta farväl av Fiji för denna gång.

Dag 15: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Fijis natur, äventyr och myter.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt15 dagarLäs program26 800:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.