Aktuell information gällande Coronavirusets spridning, läs mer här
Hawaii - En klassiker i Söderhavet
16 dagar

Hawaii - En klassiker i Söderhavet

fr 31 650 SEK Visa avgångar

Hawaii - En klassiker i Söderhavetfr 31 650 SEK

Aloha- Hawaii välkomnar dig med ett härligt avslappnat levnadssätt och så mycket vacker natur och underbara stränder som du bara kan önska. Den amerikanska ögruppen ute i Stilla havet består av åtta vulkanöar och mer än 100 mindre öar. Här finns verkligen något för alla, stränder, natur, restauranger, storstad, små mysiga samhällen, stora hotell med fantastisk service, lägenhetshotell och små mindre trivsamma hotell. Framför allt så har Hawaii erfarenheten att ta hand om sina besökare på bästa sätt och ett utbud som tilltalar de flesta för att få en lyckad semester.

På en resa till Hawaii kan du välja att besöka hur många öar som du önskar och har tid och lust med. Från USA´s fastland kan du landa på Oahu, Maui, Kauai och Big Island. Mellan öarna flyger du bekvämt och snabbt. På de olika öarna kan du hyra bil för att ta dig runt eller följa med på arrangerade utflykter med kunniga guider. Det finns även möjlighet att göra en 7-dagars kryssning mellan de olika öarna.

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Hawaii - En klassiker i Söderhavet men vissa avvikelser kan förekomma.
hawaii-en-klassiker-i-soderhavet

Dag 1 - 2: Avresa
Idag börjar er resa till Hawaii!

surfare-hawaii-en-klassiker-i-soderhavet

Dag 3: Ankomst Oahu
Aloha och välkommen till Hawaii! Ni blir mötta med en lei och transfers in till ert hotell.

Vem vill inte bo nära Waikiki Beach, det långa välkända strandområdet söder om staden Honolulu. Här smälter storstadspulsen samman med öns avkopplande strandparadis. På morgonen råder en nästan meditativ stämning, surfare kommer med sina surfbrädor, paddlar ut till vågorna och ger inte upp förrän lokalbefolkning kommer för att ta sitt dopp efter jobbet. Turister som njuter av stranden och har shopping runt hörnet och sevärdheter som Pearl Harbour och Diamond Head några minuter bort.

Boende på hotell av mellanklasstandard.

diamond-head-hawaii-en-klassiker-i-soderhavet

Dag 4 - 8: Oahu
Stanna minst fem dagar så att ni kan besöka resten av den vackra ön.

Här finns alla möjligheter för olika typer av vattensport: surfing, vattenskidor, parasailing eller jetski – här finns att göra eller om man bara vill titta på från sin strandstol. Vi rekommenderar en tur till toppen av vulkankratern Diamond Head som ligger strax bakom Waikiki Beach. Hit tar det ungefär en timme att gå från parkeringen och väl uppe belönas du med en storslagen utsikt över Honolulus höghus och Oahus frodiga natur.

Strax utanför Honolulus centrum ligger Pearl Harbor, som är ett måste att besöka. Den amerikanska flottbasen blev känd för det japanska angreppet 1941, som fick USA att på allvar ge sig in i andra världskriget. Basen är idag omgjord till minnespark, som på ett intressant och rörande sätt berättar om den dramatiska historien. Enklast är att besöka med en bokad tur hit, då man slipper de längsta köerna.

Oahus norra kust är lätt att köra till om man vill hyra bil eller med en bokad tur. Honolulus storstadsområde blir snabbt grönskade tropisk skog med vackra utsikter och vattenfall. The North Shore lockar till sig surfare från världens alla hörn. Här är vågorna perfekta för surfing, bland de bästa vågorna i världen som Banzai Pipline, och många professionella övar i området. Om ni reser på sommaren kan ni själva pröva på att ”ride the wave”, men på vintern är vågorna högre och man får nöja sig med att se den internationella tävling som äger rum här.

Här finns även Doles ananasplantager, den charmiga surfstaden Haleiwa Town och stanna gärna till vid Polynesian Cultural Centre där ni kan uppleva polynesisk dans, mat och hantverk The Valley Island sex olika önationer i Söderhavet.

vattenfall-hawaii-en-klassiker-i-soderhavet

Dag 9: Oahu - Maui
Idag tar ni flyget över från Oahu till Maui. Här hämtar ni ut er bil direkt på flygplatsen och kör till ert boende.

Boende på hotell av mellanklassstandard.

vandring-hawaii-en-klassiker-i-soderhavet

Dag 10 - 14: Maui
Mauis stränder är verkligen underbart vackra. Här finns stränder med både svart, vit och röd sand, som beror på den vulkaniska aktivitet som under miljontals år har skapat Hawaiis speciella naturförhållanden. Har ni en egen hyrbil så kan ni ta er runt och testa flera olika stränder.

Naturen under havsytan är en av de stora attraktionerna, och en dyk- eller snorklingstur är därför ett måste. Gör annars en båttur till de stora korallreven längre ut till havs, till exempel vid Molokini-kratern. En halvcirkelformad bergsrygg från en utdöd vulkan sticker upp ur vattnet, och under ytan lever en hel värld av havssköldpaddor och fiskar i alla upptänkliga former och färger. Med sitt stilla, klara vatten är det här en fantastisk plats för stora snorklingsupplevelser.

Maui har även många utflyktsmål att erbjuda på land. Tidigt på morgonen kan ni köra till den vilande vulkanen Haleakala, där ni kan se en av världens vackraste soluppgångar – ni kommer inte att ångra att ni inte tog sovmorgon. Vill ni, så kan bli körda upp till toppen och sedan cykla eller rulla ner hela vägen.

”Road to Hana”, sägs vara en av världens vackraste kuststräckor, det är en lång, krokig och berömd väg på öns nordöstra kust. Här kan ni se unika landskap med branta klippor, lummig regnskog, brusande vattenfall och ett storslaget panorama över Stilla havets vågor. Väl framme i Hana kan ni besöka en liten kyrkogård med Charles Lindberghs grav.

Valfångarstaden Lahaina är en mysig stad med mycket trevlig atmosfär, shopping och trevliga restauranger. Det mesta av staden är historisk mark med många vackra gamla byggnader. Här är lätt att strosa omkring i solnedgången innan middagen intas på en trevlig restaurang.

skoldpadda-hawaii-en-klassiker-i-soderhavet

Dag 15: Hemresa
Det har blivit dags att packa väskan och flyga hemåt. Ni lämnar in bilen och flyger direkt från Maui till Kalifornien. Ni välja att besöka fler öar eller resa till Kalifornien eller hem. Förhoppningsvis har ni många vackra minnen av Hawaii med er i bagaget.

Dag 16: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Vi skräddarsyr som ni önskar att tillbringa er semester på Hawaiis vackra öar. I förslaget kombineras 2 öar.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Hawaii - En klassiker i Söderhavet.
DatumReslängdProgramPris frKlassKontakta oss
Flexibelt16 dagarLäs program41 200:-FörstaklasshotellMer infoBoka
Flexibelt16 dagarLäs program31 650:-MellanklasshotellMer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.