Aktuell information gällande Coronavirusets spridning, läs mer här
I Sagan om ringens fotspår
19 dagar

I Sagan om ringens fotspår

fr 35 990 SEK Visa avgångar

I Sagan om ringens fotspårfr 35 990 SEK

Ni reser med hyrbil från norr till söder och kombinerar Nya Zeelands bästa sevärdheter med flera inspelningsplatser där filmerna om Sagan om Ringen spelades in. I resan ingår flertalet utflykter och frukostar. Er resa börjar Auckland och första stopp är Matamata där man spelade in Hobbit-filmerna. Ett besök på bonden Alexanders ägor får er att häpna över detaljrikedomen i den lilla byn där Bilbo, Frodo och hans vänner bodde. Inget har inget lämnats åt slumpen. I Rotorua får ni vara med på en festkväll med maorisk sång, dans och mat. När ni passerar Tongariro National Park så passa på att besöka Tawhai Falls som är Henneth Annun i filmerna. Ni fortsätter genom grönskande jordbrukslandskap och når slutligen Wellington. Här ligger Te Papa som är Nya Zeelands nationalmuseum och väl värt ett besök. Ni besöker Vattnadal, Anduin River och Lothlorien. Vid Weta Workshop kan ni komma bakom kulisserna för spännande ”behind the scenes”-info!

Väl på Sydön kör ni mot Nelson genom vackra landskap med vinodlingar. Här finns flera inspelningsplatser från Hobbit-filmerna. Ni reser vidare mot Hanmer Springs där det finns heta källor att bada i. Ni bor i Christchurch och tillsammans med en lokal guide besöker ni Mt Potts som omvandlades till Edoras där rohanfolket bor. Från Christchurch fortsätter ni mot aktivitetshuvudstaden Queenstown. Här får ni prova på jet boating, åka i 4WD och besöka flera inspelningsplatser. Under en dagskryssning besöker ni Mavora Lake där Amon Hen ligger. Resan avslutas i Queenstown varifrån ni reser hem med många nya upplevelser efter att ha rest i Sagan om ringens fotspår. Resan kan göras i omvänd riktning.

  • Upplev magiska Hobbiton i sagans ”The Shire”
  • Maorisk festkväll med mat och musik i Rotorua
  • Besök på Weta Studios i Wellington där filmens rekvisita tillverkats
  • Uppleva vackra filmmiljöer som Vattnadal, Tawhai Falls och Edoras
  • Vinodlingar i trivsamma Nelsonområdet
  • Utflykter i vacker natur i Queenstown
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för I Sagan om ringens fotspår men vissa avvikelser kan förekomma.
i-sagan-om-ringens-fotspar-kor-sjalv-pa-egen-hand-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 1 - 2: Avresa från Skandinavien
Flyget går till Asien. Ombord på flyget serveras måltider och dryck. Underhållningssystemet ombord erbjuder i det flesta fall film, populära TV serier, nyheter, spel, musikvideos m.m.

auckland-i-sagan-om-ringens-fotspar-kor-sjalv-pa-egen-hand-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 3: Auckland
Välkommen till Nya Zeeland! Nu börjar ert äventyr! Auckland är Nya Zeelands största stad och dessutom en spännande kuststad bestående av små öar och hamnar. Staden är mest känd för sina vackra omgivningar och en avslappnad atmosfär. Detta är er inkörsport till en magisk resa till Midgård...

I Auckland kan ni koppla av med en båttur till närbelägna Waiheke Island med sina olivlundar och vingårdar, stadsrundtur, akvariet Kelly Tarlton's eller en fartfylld halvdagstur med vind i håret ombord på America’s Cup båten NZL41. Stadskärnan är kompakt och man kan enkelt ta sig till forts till sevärdheter, hamnen, restauranger och butiker. Medan ni är här bör ni besöka Viaduct som är stadens livliga strandpromenad med gourmetrestauranger och ett pulserande nattliv.

Boende på Auckland City Hotel (★★★)Auckland City Hotel★★★Ett prisvärt hotell som är beläget i en äldre byggnad från 1912 och med gångavstånd till Sky Tower. Rummen är funktionellt inredda och ....

hobbiton-i-sagan-om-ringens-fotspar-kor-sjalv-pa-egen-hand-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 4: Auckland – Rotorua
Ni tar er med hyrbil genom det böljande landskapet ner till Matamata där Hobbiton ligger som gömd, omgiven av gröna kullar, på bonden Alexanders ägor. Hobbiton ser precis ut som det gjorde i Sagan om ringen- och Bilbo-filmerna. Här kan ni se de små husen med sina runda dörrar och trädgårdar med en häpnande detaljrikedom under en guidad tur. Efteråt kan ni släcka törsten med ett glas öl eller ingefärsdricka på värdshuset Green Dragon Inn innan ni fortsätter till Rotorua. Boka plats på en traditionell maorifest med dans och hangi-middag vilket är ett av de bästa sätten av att uppleva denna intressanta kultur.

Boende på Robertson House B&B (★★★)Robertson House B&B★★★Vid ankomst till Robertson House möts ni av en varm och välkomnande atmosfär. Byggnadens historiska charm med koloniala inslag har man ....

mount-ngauruhoe-mount-doom-i-sagan-om-ringens-fotspar-kor-sjalv-pa-egen-hand-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 5: Rotorua – Tongariro
Färden fortsätter söderut genom ett landskap med områden av gejsrar och heta källor. Stanna gärna vid någon av dessa termala områden. Nästan framme i Taupo får ni inte missa Huka Falls. Det isblå vattnet pressas fram genom en trång dalgång och skapar ett imponerande vattenfall.

Vid sjön Taupo kan ni en klar dag se Nya Zeelands största vulkanområde Tongariro med sina tre bergstoppar. På andra sidan sjön börjar stigningen uppåt mot den karga och steniga nationalparken. Högsta berget Tongariro är 1978 m ö h de andra två topparna är Ruapehu och Ngauruhoe som är Mount Doom i filmerna. Det kunde inte ha varit en bättre plats för att skildra den berömda trilogin och området Mordor.

Boende på Skotel Alpine Resort (★★★).

tawhai-falls-gollums-pool-i-sagan-om-ringens-fotspar-kor-sjalv-pa-egen-hand-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 6: Tongariro
Ta en lugn dag och gör lite små utfärder och vandringar i nationalparken. Berget Ruapehu och inspelningsplatserna för landet Mordor och berget Mount Doom där Frodo kastade ifrån sig ringen finns här. Tawhai Falls är känt i filmen som Gollum’s Pool där Gollum fångar fisk. Här kan ni gå längs Tongariro Trek som anses vara en av väldens vackraste endagsvandringar eller gå uppför ”Mount Doom” och låtsas att ni kastar Ringen i kratern.

vattnadal-rivendell-kaitoke-regional-park-i-sagan-om-ringens-fotspar-kor-sjalv-pa-egen-hand-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 7: Tongariro - Wellington
Ni fortsätter längs med kanten av nationalparken genom Nordöns vackra omväxlande landskap. Det välkända vinområdet Martinborough ligger lätt tillgängligt längs med vägen liksom Kaitoke National Park där det vackra Rivendell, eller på svenska, Vattnadal fanns. Det finns lämningar kvar från filminspelningarna och i området finns natursköna vandringar, floder att bada i och det är populärt att besöka för ”kiwis”.

Under eftermiddagen anländer ni till Wellington. Detta är landets huvudstad och politiska centrum. Staden ligger vackert i en gryta runt Port Nicholson. Själva centrum följer havsviken i en båge och det går utmärkt att utforska staden till fots. Huvudgator genom innerstan är Lambton Quay, adress för parlamentet och regeringsbyggnaderna samt Wellington Cathedral, gågatan Cuba Street och Custom house Quay. Stadens stolthet är Te Papa Tongarewa, Nya Zeelands interaktiva nationalmuseum och ett besök är varmt att rekommendera.

Boende på James Cook Hotel Grand Chancellor (★★★+)James Cook Hotel Grand Chancellor★★★+Här bor ni i hjärtat av Wellington med gångavstånd till Lambton Harbour. Rummen är rymliga och sobert inredda med utsikt över staden el....

linbana-wellington-i-sagan-om-ringens-fotspar-kor-sjalv-pa-egen-hand-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 8: Wellington
Wellington är centrum för filmproduktion på Nya Zeeland och hemstaden för Weta Workshop och Weta Cave. Staden kallas även Wellywood. All efterproduktion för Hobbit-trilogin ägde rum här och staden har också ett brett utbud av pjäser och andra kulturevenemang. Besök de närliggande inspelningsplatserna och njut av den magnifika utsikten över staden med linbanan upp till Kelburn Lookout. En halvdagstur med specialistguide tar er till många av stadens inspelningsplatser, ”Get off the road”-scenen och kapplöpningen till båten-scenen samt ett stopp på Mount Victorias utsiktsplats. Ett besök på Weta Workshop där mycket av rekvisitan är tillverkad ingår.

nelson-i-sagan-om-ringens-fotspar-kor-sjalv-pa-egen-hand-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 9: Wellington - Nelson
Nästa dag tar ni färjan över Cooksundet till Picton och Sydön. Resan beskrivs ofta som "en av de vackraste färjeöverfarter i världen". På den norra spetsen av Sydön hittar ni Nelson, den soligaste delen av Nya Zeeland, känd för sina vackra stränder och lummiga nationalparker. Nelson är också något av ett konst- och hantverkscentrum där över 350 konstnärer inom olika inriktningar verkar. Här kan ni besöka juveleraren Jens Hansen som designat ringen som är med i ”Sagan om Ringen”.

Boende på Warwick House (★★★+)Warwick House★★★+Warwick House är ett vackert och charmigt boutique bed & breakfast och en av de äldsta viktorianska byggnaderna i Nelson. I det her....

Dag 10 - 11: Nelson
I Nelson är det inga problem att spendera några dagar. Besök gärna Abel Tasman National Park och njut av vackra stränder, vandringsleder och kustlandskap. Om ni vill köra lite längre kan ni ta er till Takaka Hills där inspelningsplatsen för Chetwood Forest ligger.

christchurch-i-sagan-om-ringens-fotspar-kor-sjalv-pa-egen-hand-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 12: Nelson - Christchurch
Idag blir det en ganska lång bilresa som tar er genom mycket vacker och varierande natur. Ni kommer fram till Sydöns största stad och kan bekanta er med Christchurch under kvällen. Christchurch går under benämningen den mest engelska staden utanför England och man syftar då på den mångfald av parker och viktorianska byggnader som staden består av.

Boende på Heartland Hotel Cotswold (★★★)Heartland Hotel Cotswold★★★Christchurch är en av de mest engelska städerna utanför England. Heartland Hotel Cotswold speglar detta i sin klassiska och diskreta en....

mount-sunday-rohans-huvudstad-edoras-i-sagan-om-ringens-fotspar-kor-sjalv-pa-egen-hand-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 13: Christchurch
Idag följer ni med på en heldagsutfärd till Edoras som var rohanfolkets huvudstad. Ni åker till det avlägsna Mount Potts, och Mount Sunday som var Rohans huvudstad Edoras i filmerna. Här finns oförstörd skönhet i ett hisnande vackert område med glittrande klara sjöar, blå floder och krispig bergsluft. I turen ingår guidning, tur i 4WD på Mount Sunday/Edoras och en läcker picknicklunch med champagne.

mount-cook-pukaki-lake-i-sagan-om-ringens-fotspar-kor-sjalv-pa-egen-hand-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 14: Christchurch – Twizel
Ni kör över landets största slättområde, Canterbury Plains med sina många boskapsdjur och lantgårdar. Vid klart väder ser ni bergskedjan Sydalperna resa sig vid foten av slätten. Vissa tider på året täcks bergstopparna av snö. Ni passerar städer som Ashburton och Geraldine innan ni når Nya Zeelands högland. Vid Lake Tekapo ligger en ort med samma namn vars största attraktion är den pittoreska stenkyrkan Church of the Good Shepherd, vackert belägen alldeles intill strandkanten. När ni når Lake Pukaki har ni en fantastisk utsikt över den turskosa sjön med imponerande Mount Cook i bakgrunden.

Boende på Aoraki Lodge Bed and Breakfast.

queenstown-i-sagan-om-ringens-fotspar-kor-sjalv-pa-egen-hand-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 15: Twizel - Queenstown
Ni fortsätter resan förbi Twizel, inspelningsplats för flertalet scener. Längs vägen ligger Kawarau Gorge med sina branta klippor. Det var här man började med bungy jump. Ni passerar sedan Gibbston Valley, en av Nya Zeelands sydligast belägna vinregioner och fortsätter sedan söderut mot Queenstown.

Omgiven av hisnande berg och den kristallklara sjön Wakatipu är Queenstown ett av Nya Zeelands mest besökta resmål. Här hittar ni ett brett utbud av äventyrsaktiviteter. Här finns allt från fallskärmshoppning till lugna aktiviteter som vinprovning. Ta en promenad längs med strandpromenaden eller ta linbanan upp till Bob's Peak för att njuta av utsikten över bergskedjan The Remarkables. Queenstown är också den perfekta utgångspunkten för att se flera intressanta inspelningsplatser. Vid ankomst till Queenstown checkar ni in på ert boende för tre nätter.

Boende på Peppers Beacon (★★★+)Peppers Beacon★★★+Centralt beläget hotell på första parkett med utsikt över sjön Wakatipu. Välj att bo i rum, studios eller lägenheter där majoriteten av....

glenorchyomradet-i-sagan-om-ringens-fotspar-kor-sjalv-pa-egen-hand-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 16 - 17: Queenstown
En naturskön halvdagstur där ni färdas i jeep och ser flera inspelningsplatser. Glenorchy är en rustik stad belägen vid sjön Wakatipu, ca 45 minuters bilfärd från Queenstown. I Glenorchyområdet besöker ni platser som Isengård, Ithilien, Lothlorien och Fangornskogen. Transport från hotell ingår samt kaffe/te.

Ytterligare en halvdagstur där ni besöker andra filminspelningsplatser som Minas Tirith, Dimmiga bergen, Argonath (även känt som the Pillars of the Kings), Gladden Fields och floden Bruinen. Ni reser längs en guldgrävarväg med panoramavyer över Arrowfloden. Här stannar ni för fika och för att vaska guld!

kiwi-crossing-i-sagan-om-ringens-fotspar-kor-sjalv-pa-egen-hand-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 18: Hemresa
Idag lämnar ni in bilen på flygplatsen och flyger hemåt till Skandinavien.

Dag 19: Hemkomst
Förhoppningsvis med många nya spännande upplevelser i bagaget!

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för I Sagan om ringens fotspår.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt19 dagarLäs program35 990:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.