Aktuell information gällande Coronavirusets spridning, läs mer här
Kustvägen Sydney till Adelaide
21 dagar

Kustvägen Sydney till Adelaide

fr 32 900 SEK Visa avgångar

Kustvägen Sydney till Adelaidefr 32 900 SEK

Ni kommer att uppleva den vänliga lokalbefolkningen som mer än gärna visar vad som finns att uppleva i området. Testa lokala produkter, kaféer och restauranger tillsammans med en rad olika boendealternativ för att uppleva det genuina Australien. Den magnifika kuststräckan mellan Sydney, Melbourne och Adelaide är en av Australiens mest dramatiska och natursköna self-drive upplevelser.

Hela sträckan kör ni längs med Stilla havet, Tasmanska havet och Bass Strait. På många ställen är vägen huggen ur det dramatiska kustlandskapet. Här kommer ni att se vidsträckta nationalparker, skogar, orörda sjöar och floder. Inbäddade bland dessa naturliga underverk finns massor av pittoreska fiskelägen, små byar och städer uppbyggda av landets nybyggare.

Här har ni möjlighet att surfa, dyka, segla, åka på valsafari eller dela stranden med sälar, delfiner och sjöfåglar. Eller bara njuta av alla läckerheter på många trevliga fisk- och skaldjursrestauranger. Längs vägen ändrar landskapet ständigt sin karaktär – från lugna laguner, gröna böljande landskap och vita sandstränder till orörd vildmark, klippiga stränder med piskande vågor och svårtillgängliga våtlandskap. Kör den alternativa inre vägen från Lakes Entrance till Melbourne via Walhalla i det vackra gröna landskapet, magnifika vyer och historiska byar utlovas.

  • Imponeras av Sydney Opera House och Harbour Bridge
  • Bo i safaritält på pålar mitt i naturen
  • Strandliv på den långa stranden i Lakes Entrance
  • Spännande gruvhistorik i Walhalla
  • Melbourne med Great Ocean Road
  • Vindistrikt och djurliv i Adelaide
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Kustvägen Sydney till Adelaide men vissa avvikelser kan förekomma.
kustvagen-sydney-adelaide-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 1: Avresa från Skandinavien
Flyg från Sverige till Australien. Ombord på flyget serveras måltider och dryck. Underhållningssystemet ombord erbjuder i de flesta fall film, populära TV-serier, nyheter, spel, musikvideos m.m.

flygplats-kustvagen-sydney-adelaide-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 2: Mellanlandning
Passa på att ta en promenad på flygplatsen innan det är dags att borda för sista etappen vidare till Australien.

sydney-kustvagen-sydney-adelaide-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 3: Ankomst Sydney
Ni ankommer till Sydney och kan uppleva allt som staden har att erbjuda. Området vid Circular Quay med alla sina serveringar och ett besök i Sydney Opera House är en av alla höjdpunkter. Härifrån kan man fortsätta promenaden bort till det historiska området The Rocks. Darling Harbour är en annan del av Sydney som man som turist bör besöka. Om man gå lite bortom de största turiststråken så finns det mysiga och lite bohemiska Surrey Hills med alla sina boutiquer, caféer och restauranger. I Royal Botanical Gardens kan man ströva omkring i länge eller ha sin pick-nick lunch på gräsmattan för att hämta andan från storstadspulsen.

Boende på Mercure Sydney (★★★)Mercure Sydney★★★Mercure Sydney byggdes för OS i Sydney där hotellets balkonger och takterrass utformades för att se ut som ett hopptorn. Detta stora ho....

bondi-beach-kustvagen-sydney-adelaide-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 4 - 5: Sydney
Besök Bondi Beach, ta en båttur i Sydney Harbour, ta färjan ut till mysiga Manly eller Watsons Bay, besök Blue Mountains på en dagstur. Listan kan göras lång...

strand-jervis-bay-kustvagen-sydney-adelaide-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 6: Sydney - Jervis Bay
Hämta ut er bil och kör söderut längs med den natursköna Grand Pacific Drive och Sea Cliff Bridge. Ni passerar Royal National Park strax norr om den livliga kuststaden Wollongong. Följ kustlinjen genom lummiga områden till Gerringong och Gerroa som ligger högst upp på klipporna ovanför havet med utsikt över Seven Mile Beach. Besök butiker och kaféer i Berry innan avfarten till Jervis Bay så att ni hinner med ett sent eftermiddagsdopp.

Boende på Paperbark Camp (★★★★)Paperbark Camp★★★★Två timmar söderut från Sydney nära de fina vita stränderna i Jervis Bay ligger Paperbark Camp som en fridfull oas. Detta unika boende ....

jervis-bay-kustvagen-sydney-adelaide-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 7: Jervis Bay
Stanna i Jervis Bay och koppla av idag. Jervis Bay är känt för sina delfiner som ni kan se på en delfin- och valkryssning. De lokala stränderna längs bukten är kända för sin vita sand och sitt turkosa vatten - Hyams Beach är känd för att ha den vitaste sanden i världen!

merimbula-kustvagen-sydney-adelaide-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 8: Jervis Bay - Merimbula
Idag fortsätter ni söderut och stannar för lunch i Bateman's Bay där ni kan njuta take-away fish and chips nere vid hamnen. Ta er tid att upptäcka Batemans Marine Park där fritidsfisket är utmärkt och kör sen vidare till de välbevarade byarna i Central Tilba där ni kan handla lokal konst och hantverk, mat och vin. Fortsätt mot Bermagui längs stranden till Mimosa Rocks National Park där ni kan äta en picknicklunch och simma i lagunen.
Orten Merimbula är känd för sina trevliga kaféer och restauranger samt en fin strandpromenad, här ni kan njuta av en solnedgångsdrink med utsikt över vattnet eller en tallrik nyfångade ostron.

Boende på Robyn's Nest Guesthouse.

ninety-mile-beach-kustvagen-sydney-adelaide-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 9: Merimbula - Lakes Entrance
Idag fortsätter ni över gränsen till Victoria. Kör ner till den lilla kuststaden Mallacoota som är omgärdad av nationalparken Croajingolong. Nationalparken är Unescoskyddad som World Biosphere Reserve med massor av inhemska växter och fågelarter. I Cape Conran Coastal Park kan ni stanna till för att göra en kortare vandring och om ni har tur se både kängurur, koalas och emus i det vilda.
Framme i Lakes Entrance, som också är porten till ”The Gippsland”, finns den spektakulära Ninety Mile Beach.

Boende på Waverley House Cottages (★★★★)Waverley House Cottages★★★★Waverley House Cottages erbjuder sex rymliga och eleganta stugor i vackert landskap strax utanför centrum av Lakes Entrance. Stugorna ä....

walhalla-1910-kustvagen-sydney-adelaide-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 10: Lakes Entrance - Walhalla
Kör den alternativa inre vägen från Lakes Entrance till Melbourne via Walhalla genom det vackra gröna landskapet med magnifika vyer och historiska byar. I de lantliga städerna Bairnsdale och Sale, odlar jordbrukarna högkvalitativa lokala råvaror, allt från rökt kött och vilt till ostar och ekologisk frukt och grönsaker. Fortsätt till den historiska guldgrävarstaden Walhalla som blev en av Australiens rikaste guldstäder efter upptäckten av guld 1863. Idag består samhället av kärleksfullt restaurerade tidstypiska byggnader som ger en autentisk upplevelse av den gyllene eran. Walhalla är hem för bara ca 20 personer.

Boende på Walhalla's Star Hotel (★★★).

melbourne-food-wine-festival-kustvagen-sydney-adelaide-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 11: Walhalla - Melbourne
På den sista etappen in mot Melbourne kan ni passa på att besöka ett av Australiens kända vinområden, Yarra Valley. Stanna för lunch på en vingård eller bara provsmaka viner hos lokala vinodlare på vägen in mot storstaden.

Melbourne, Australiens "kulturella huvudstad" är en underbar plats att fortsätta ert aussieäventyr på. Vandra bland de historiska gatorna, prova någon av de finaste restaurangerna i landet eller besök ett av de många museerna av världsklass. Det finns alltid något som händer i Melbourne så passa på att uppleva något evenemang eller festival om ni får möjlighet.

Boende på Travelodge Southbank.

akvarium-melbourne-kustvagen-sydney-adelaide-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 12: Melbourne
Dagen för eget förfogande. Gå på museum, shoppa, besök Melbourne Zoo, här finns massor att hitta på.

apollo-bay-kustvagen-sydney-adelaide-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 13: Melbourne - Apollo Bay
Kör vidare från Melbourne längs med Princess Highway till Geelong, näst största stad i Victoria. Därifrån kör ni på den vindlande vägen genom Lorne och vidare mot surf- och badorten Apollo Bay som ligger på Great Ocean Road.

Boende på Captain's at the Bay (★★★★).

tolv-apostlarna-kustvagen-sydney-adelaide-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 14: Apollo Bay - Port Fairy
Idag tar ni er mot till Port Fairy, på den hisnande vackra vägen Great Ocean Road. Stanna vid de Tolv apostlarna och se hur havet rullar in mot de spektakulära kalkstensklipporna. Stanna över natten i fiskebyn Port Fairy med sina vackert bevarade små hus. Följ med en av de historiska vandringarna ut till Griffiths Island med sin fyr eller bara koppla av på en sandstrand. Det finns många pubar och restauranger värda ett besök.

Boende på The Victoria Apartments (★★★★).

mckenzie-falls-kustvagen-sydney-adelaide-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 15: Port Fairy - Halls Gap
Idag kör ni inåt landet till den pittoreska staden Halls Gap som är belägen vid foten av Grampians nationalpark. Staden är en utmärkt bas för att utforska sjöar, dalgångar, vattenfall och vilda djur i nationalparken. Gör även ett besök på Brambuk Aboriginal Cultural Centre där ni bl a kan se klippmålningar. McKenzie Falls som är 40 m högt och Zumsteins är en härlig plats för en picknick där kängurur och koalor trivs.

Boende på Country Plaza Halls Gap (★★).

druvor-coonawarra-kustvagen-sydney-adelaide-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 16: Halls Gap - Robe
Rutten idag går från Halls Gap till Robe via Coonawarra som är ett känt vinområde, i South Australia. Robe ståtar med fantastiska stränder med höga sanddyner, dramatiska klippor och ofta går vågorna högra här. Prova gärna nyfångade skaldjur på någon lokal restaurang.

Boende på Robe House.

koala-adelaide-kustvagen-sydney-adelaide-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 17: Robe - Adelaide
Ni fortsätter mot South Australias lummiga huvudstad Adelaide. Om ni inte har bråttom kan ni stanna till vid de stora våtmarkerna i Coorong. I nationalparken finns många fina promenadvägar, ett rikt fågelliv och möjligheter att se intressant aboriginkonst.

Boende på Adabco Boutique Hotel (★★★+).

kanguru-vinodling-adelaide-kustvagen-sydney-adelaide-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 18: Adelaide - Barossa Valley - Adelaide
Idag är det vin, god mat och vacker natur som gäller. Ni kör norrut till Barossa Valley som är ett av Australiens mest kända vinområden. Besök några av vingårdarna, njut av en lunch och goda viner.

glenelg-adelaide-kustvagen-sydney-adelaide-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 19: Upptäck Adelaide
Det är enkelt och promenadvänligt att ta sig runt i Adelaide så gör gärna ett besök på några gallerier i North Terrace, Adelaides "kulturella stadsdel". Ät lunch i någon av de vackra parkerna, shoppa de sista souvenirerna, besök Adelaides central market, flanera i innerstan, ta en kopp kaffe, gå på något av alla museum som finns här eller åk till stranden i förorten Glenelg.

kanguru-adelaide-kustvagen-sydney-adelaide-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 20: Hemresa
Det har blivit dags att packa väskorna och bege er hemåt från Australien för den här gången.

Dag 21: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Kustvägen Sydney till Adelaide.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt21 dagarLäs program32 900:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.