Aktuell information gällande Coronavirusets spridning, läs mer här
Nya Zeeland runt
18 dagar

Nya Zeeland runt

fr 27 900 SEK Visa avgångar

Nya Zeeland runtfr 27 900 SEK

Denna resa tar er från Sydalpernas magnifika landskap på Sydön till Nordöns variationsrika landskap med palmer, böljande kullar och pysande gejsrar. Ni börjar med en övernattning i Christchurch innan ni följande dag tar tåget över Sydalperna till västkusten, en av världens vackraste tågresor. I Greymouth hämtar ni er hyrbil och kör söderut mot glaciärlandskapet i Franz Josef. Ni fortsätter till Queenstown som har blivit något av Nya Zeelands jestsetort med ett stort utbud av olika aktiviteter. Queenstown ligger vackert intill sjön Wakatipu och bergen. Passa på att följa med på en guidad bussresa till Milford Sound. En heldag som bjuder på fantastiska naturscenerier.

Ni kör norrut genom alplandskap och bor vid foten av Nya Zeelands högsta berg Mount Cook där ni kan göra en vandring eller åka helikopter över bergstopparna. I Kaikoura kan ni följa med på valsafari - en fantastisk upplevelse! I Blenheim ligger vingårdarna tätt och givetvis ska ni inte missa att vara med på en vinprovning.

Efter en betagande färjeöverfart över Cooksundet och Marlborough Sounds anländer ni till huvudstaden Wellington, vackert belägen i en havsvik. Passa på att besöka Te Papa, ett fascinerande interaktivt nationalmuseum där ni kan ta del av maoriernas spännande historia. Vägen mot Taupo går via Nordöns västkust och Tongariro National Park, ett av Nya Zeelands tre världsarv. Taupo ligger intill Lake Taupo och är ett eldorado för sportfiske. I Taupo ligger även en 18-håls golfbana om man vill passa på att testa svingen. I Rotorua kan ni utforska de geotermiska områdena, se kiwifåglar och gå på maorisk festmiddag. Prova gärna på någon av de hälsobringande varma källorna om ni har tid över. Resan avslutas i Auckland.

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Nya Zeeland runt men vissa avvikelser kan förekomma.
nya-zeeland-runt-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 1 - 2: Avresa från Skandinavien till Nya Zeeland

christchurch-nya-zeeland-runt-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 3: Ankomst till Christchurch
Kia Ora - Haere mai ki Tamaki Makaurau! Välkommen till Christchurch och inkörsport till Sydön med varierande utbud av landskap, aktiviteter och underbara upplevelser. Christchurch går under benämningen den mest engelska staden utanför England beroende på mångfalden av parker och stadens många viktorianska byggnader. Christchurch andas lugn positivism och invånarna älskar sin stad. Kanske ägnar ni eftermiddagen åt en flodbåtstur längs med Avon.

Boende på Heartland Hotel Cotswold (★★★)Heartland Hotel Cotswold★★★Christchurch är en av de mest engelska städerna utanför England. Heartland Hotel Cotswold speglar detta i sin klassiska och diskreta en....

tranz-alpine-nya-zeeland-runt-temaresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 4: Christchurch - Franz Josef
I dag börjar ert äventyr runt Nya Zeeland med den legendariska tågresan TranzAlpine över Sydalperna till Greymouth. TranzAlpine anses vara en av världens vackraste tågresor och tågresans höjdpunkt är Arthurs Pass, 737 meter över havet. I Greymouth hämtar ni ut er hyrbil för fortsatt färd söderut till Frans Josef. Här bor ni i två nätter.

Boende på Punga Grove (★★★)Punga Grove★★★Punga Grove är ett motell i hjärtat av byn Franz Josef. Här erbjuds ett stilrent modernt boende i en vacker regnskogsmiljö mot en fanta....

vandring-franz-josef-glacier-nya-zeeland-runt-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 5: Franz Josef
Glaciären är den främsta attraktionen i Franz Josef. Det är en unik upplevelse att se den stora glaciären breda ut sig längs med bergen och genom regnskogen. Promenera gärna på egen hand längs dalen fram till glaciären, men vill ni se glaciären på närmre håll måste ni ta en licensierad tur. Det finns ett stort utbud av guidade promenader på glaciären men man kan även välja att flyga upp på glaciären för att utforska isens grottor och sprickor.

queenstown-nya-zeeland-runt-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 6: Franz Josef - Queenstown
Ni fortsätter längs med serpentinvägar söderut utmed det tasmanska havet. Vid Haast lämnar ni kusten och kör in i inlandet mot Wanaka. Ni passerar Haast Pass med naturskönt landskap bestående av dramatiska berg med vattenfall och spegelblanka sjöar. Bilfärden fortsätter längs med Lake Wanaka och Lake Hawea. Ni passerar Wanaka som är en pittoresk ort med stort utbud av friluftsaktiviteter som t.ex. vandring, fiske och bergsklättring. Efter Wanaka kör ni längs med en av Nya Zeelands högst belägna vägar, Crown Range Road. Vid ankomst till Queenstown checkar ni in på ert boende för tre nätter.

Boende på Blue Peaks Lodge (★★★)Blue Peaks Lodge★★★Ett modernt boende ca 5 minuters promenad till sjön Wakatipu. Här bor ni i rymliga studios och lägenheter med funktionella kök utrustad....

fallskarm-queenstown-nya-zeeland-runt-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 7 - 8: Queenstown
Queenstown erbjuder äventyr för alla smaker. Här finns allt man kan drömma om vad det gäller adrenalin sporter som bungyjump och fallskärmshoppning men även lugnare aktiviteter erbjuds som vinprovning i Gibbston Valley. Att bara ta en promenad längs med strandpromenaden av sjön Wakatipu eller ta linbanan upp till Bob's Peak för att ta in utsikten över bergskedjan The Remarkables är även det något att varmt rekommendera. Vill ni prova på en autentisk middag på en lantgård tar ni en tur med ångbåten TSS Earnslaw där ni sakta stävar över sjön till Walter Peak Farm. Queenstown är en perfekt bas för att utforska Fiordland National Park och kryssning på fjorden Milford Sound. Detta är en heldagstur som bjuder på betagande naturscenerier och djurliv. I Queenstowns centrum finns ett stort utbud av butiker, kaféer och restauranger.

mount-cook-national-park-nya-zeeland-runt-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 9: Queenstown - Mount Cook
Ni lämnar Queenstown och fortsätter mot Mount Cook. Ni passerar branta klippor i Kawarau Gorge, kuliss till filmatiseringen av Sagan om Ringen, passerar Gibbston Valley , en av Nya Zeelands sydligast belägna vinregioner och kör sedan norrut mot Lindis Pass vilket är en av Nya Zeelands högst belägna väg med toppmöte på 971 m ö h. I Mount Cook National Park ligger Nya Zeelands högsta bergstopp, Aorangi 3764 m ö h. Nationalparken erbjuder flera vackra vandringsleder men man kan även välja att åka helikopter över bergstopparna. Mount Cook Village ligger på 760 meters höjd, mitt i en gryta.

Boende på Mount Cook Lodge & Motels.

church-good-shepherd-lake-tekapo-nya-zeeland-runt-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 10: Mount Cook - Ashburton
Efter utcheckning kör ni idag vidare norrut. Ni passerar de fascinerande turkosskiftande sjöarna Lake Pukaki och Lake Tekapo. Vyerna över sjöarna med de snöklädda bergen i fjärran är sagolikt vacker. Vid Lake Tekapu ligger en ort med samma namn vars största attraktion är den pittoreska stenkyrkan Church of the Good Shepherd vackert belägen alldeles intill strandkanten, en populär plats främst för vigslar. Ni fortsätter genom Mackenzie Countrys bruna öde slätter. Trakten hör till det område på södra halvklotet som sägs ha den absolut renaste luften. I natt kommer ni att bo på en lantgård i närheten av Ashburton. Få en hemlagad middag och lär känna en äkta ”kiwi”!

Boende på lantgård.

valskadning-kaikoura-nya-zeeland-runt-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 11: Ashburton - Kaikoura
Efter farväl till er nyfunna vänner fortsätter ni idag norrut över landets största slätt, Canterbury Plains och vidare längs kusten mot Kaikoura. Börja gärna tidigt då det är en relativt lång resdag.

Boende på The Fairways at Ocean Ridge (★★★★)The Fairways at Ocean Ridge★★★★The Fairways at Ocean Ridge är ett lägenhetshotell som ligger precis bredvid Kaikoura Golf Club och fem minuters bilresa från Kaikoura ....

vinodling-blenheim-nya-zeeland-runt-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 12: Kaikoura - Blenheim
I Kaikoura kan ni följa med på en tur ut på vattnet för att spana efter valar. Vill ni se dem från ovan så finns även flygturer. Valarna kommer in i bukten vid Kaikoura eftersom förhållandena där är mycket gynnsamma för dem. Under eftermiddagen fortsätter ni norrut mot regionen Marlborough som är landets största vinproducerande område. Marlborough är en av världens yngsta vinregioner som på kort tid gjort sig ett namn sedan den första vinrankan planterades år 1973. Vingårdarna ligger tätt så varför inte välja bort bilen till förmån för cykel för att ta er mellan provsmakningarna på vingårdarna?

Boende på Marlborough Vintners Hotel.

queen-charlotte-sound-nya-zeeland-runt-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 13: Blenheim - Wellington
En halvtimmes bilresa från Blenheim ligger Picton, en trevlig liten hamnstad inrymd i en skyddad vik av Queen Charlotte Sound. Härifrån går färjorna Interislander mellan Nord- och Sydön. Den lilla stadskärnan har massor av butiker och kaféer och ett trevligt promenadstråk vid vattnet. Överfarten mellan Picton och Wellington tar ca 3 timmar och beskrivs ofta som "en av de vackraste färjeöverfarter i världen". I Wellington bor ni centralt med promenadavstånd till sevärdheter, shopping och restauranger.

Boende på Bay Plaza Hotel (★★+).

lake-taupo-nya-zeeland-runt-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 14: Wellington - Taupo
Wellington är Nya Zeelands huvudstad. Staden ligger vackert i en gryta runt Port Nicholson. Själva centrum följer havsviken i en båge och det är enkelt att utforska staden till fots. Byggnaderna är en blandning av viktoriansk arkitektur och moderna glaskomplex. Huvudgatan genom innerstan är Lambton Quay, adress för parlamentet, regeringsbyggnaderna samt Wellington Cathedral. Stadens stolthet är Te Papa, Nya Zeelands interaktiva nationalmuseum och ett besök här är att varmt rekommendera. Resan fortsätter mot Taupo och går via Nordöns västkust och Tongariro National Park vilket är ett av Nya Zeelands tre världsarv. Taupo ligger vackert intill Lake Taupo och hit kommer man för friluftsaktiviteter av olika slag, till exempel sportfiske.

Boende på Wellesley Hotel on the Lake Taupo.

champagne-pool-nya-zeeland-runt-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 15: Taupo - Rotorua
I dag kör ni vidare till Rotorua. Strax norr om Taupo ligger Huka Falls vilket är ett imponerande vattenfall med turkosfärgat vatten som i kaskader kastar sig ner längs med floden Waikato. Rotorua ligger mitt i ett geotermiskt område med flera platser där man kan se puttrande gyttjepölar och varma källor. På vägen mot Rotorua kan ni stanna till vid Wai-O-Tapu Thermal Wonderland. Här puttrar och pyser det lite överallt. Den mest kända källan är Champagne Pool, en vattenfylld källa bestående av kokande vatten som skiftar i ockra och grönt. Vid ankomst till Rotorua slås man av svaveldoften men man vänjer sig snart. Koppla av på något utav stadens spabad eller utforska de sevärdheter som erbjuds som Skyline Skyrides som är en utsiktspunkt på vulkanen Ngongotaha eller Government Gardens med sin vackra park med tillhörande konstgalleri och museum. Rotorua är centrum för maorikulturen och att delta på en kvällsföreställning av en traditionell maorifest med dans och hangi middag är ett av de bästa sätten av att uppleva denna intressanta kultur.

Boende på Robertson House B&B (★★★)Robertson House B&B★★★Vid ankomst till Robertson House möts ni av en varm och välkomnande atmosfär. Byggnadens historiska charm med koloniala inslag har man ....

waitomo-caves-nya-zeeland-runt-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 16: Rotorua - Auckland
Vägen till Auckland går via Waitomo Caves. Området är rikt på kalksten och här finns en serie stora grottsystem med stalaktiter, stalagmiter och lysmaskar. Det finns en rad olika aktiviteter att ägna sig åt beroende hur äventyrligt lagd man är. De vanliga turerna där man promenerar in i grottan brukar vara den populäraste och tar ca 45 min. Sista dagsetappen går vidare till Auckland. Auckland är Nya Zeelands största stad med en befolkning på cirka 1,5 miljoner människor och ligger mellan två vackra naturhamnar. Staden kallas även City of Sails beroende på den stora båttätheten då var tredje invånare sägs äga en båt. Stadskärnan är relativt koncentrerad och man tar sig enkelt runt till fots eller med stadsbuss till sevärdheter och attraktioner. Checka in på ert centralt belägna hotell.

Boende på Auckland City Hotel (★★★)Auckland City Hotel★★★Ett prisvärt hotell som är beläget i en äldre byggnad från 1912 och med gångavstånd till Sky Tower. Rummen är funktionellt inredda och ....

auckland-nya-zeeland-runt-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 17: Hemresa
I dag går resan åter till Skandinavien. På flygplatsen lämnar ni er hyrbil innan ni checkar in för att påbörja resan hemåt.

Dag 18: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Nya Zeeland runt.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt18 dagarLäs program27 900:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.