Aktuell information gällande Coronavirusets spridning, läs mer här
På Nordön med husbil
17 dagar

På Nordön med husbil

fr 18 300 SEK Visa avgångar

På Nordön med husbilfr 18 300 SEK

Med husbil kan ni resa i er egen takt och stanna till när andan faller på. Nya Zeeland är ett idealiskt land för husbilssemester eftersom det finns gott om campingplatser, dessutom ofta med både pool, butik och gym. Denna rundresa är ett förslag på hur er resa skulle kunna se ut.

Ni börjar med två nätter på hotell i Auckland. Åk upp i Sky Tower, flanera längs strandpromenaden eller ta en båttur till närbelägna Waiheke Island med sina vackra olivlundar och vingårdar. Ni hämtar sedan ut er husbil och reser norrut till Bay of Islands – Nya Zeelands vagga och centrum för båtutfärder till den vackra skärgården. På vägen kan ni besöka nationalparken Waipoua där de väldiga kauriträden växer. I Bay of Islands kan ni ägna dagarna år att simma med delfiner, lära om maoriernas spännande historia i Waitangi eller åka till Cape Reinga, Nordöns nordligaste udde. I Waitomo söder om Auckland besöker ni fascinerande lysmaskgrottor med stalaktiter och stalagmiter.

Rotorua är känt för två saker – landets högborg för maorikulturen och den termiska aktiviteten med pysande källor och bubblande gejsrar. Besök Polynesian Spa för ett välgörande bad i en av de varma mineralpoolerna. Dessa anses vara både vitaliserande och föryngrande! Passa på att se kiwifågeln, åka luge nerför Mt Ngongotaha, ett hissnande äventyr uppskattat av både barn och vuxna! Missa inte att boka in er på en spektakulär maorifest med uppträdande och festmåltid. Fortsätt er resa till Coromandels vilda och orörda natur med skog och vackra vandringar. Ni avslutar resan i Auckland.

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för På Nordön med husbil men vissa avvikelser kan förekomma.
nordon-med-husbil-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 1 - 2: Avresa från Skandinavien
Flyg från Skandinavien mot Nya Zeeland. Ombord på flyget serveras måltider och dryck. Underhållningssystemet ombord erbjuder i det flesta fall film, populära TV-serier, nyheter, spel, musikvideos m.m.

auckland-nordon-med-husbil-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor-2

Dag 3 - 4: Auckland
Välkommen till Nya Zeeland och Auckland. Efter ankomst tar ni taxi eller shuttle bus till ert centralt belägna hotell. Vila ut efter resan eller börja er upptäcktsfärd av Sveriges antipod. Auckland ligger vackert mellan två naturhamnar och är Nya Zeelands största stad med ca en tredjedel av landets befolkning. Staden har mycket att erbjuda sina besökare i form av sevärdheter och aktiviteter.

För att få en bra överblick över Auckland kan man ta hissen upp i Sky Tower, Nya Zeelands högsta byggnad. Längs upp finns det en roterande restaurang och för den våghalsige även bungy jump, s.k. SkyJump och SkyWalk, en promenad på en transparent plattform! För de mindre äventyrliga finns mer jordnära aktiviteter som en avkopplande båttur till närbelägna Waiheke Island med sina olivlundar och vingårdar, stadsrundtur med buss, akvariet Kelly Tarlton's och fartfylld halvdagstur med vind i håret ombord på Amerika Cup båten NZL41. Stadskärnan är relativt kompakt och man kan enkelt ta sig runt till forts till sevärdheter, strandpromenaden, hamnen, restauranger och butiker. Bra shopping finner man bl.a. på Queen Street, Vulcan Lane och High Street.

Boende på Auckland City Hotel (★★★)Auckland City Hotel★★★Ett prisvärt hotell som är beläget i en äldre byggnad från 1912 och med gångavstånd till Sky Tower. Rummen är funktionellt inredda och ....

tane-mahuta-nordon-med-husbil-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 5: Auckland - Paihia
Efter att ha hämtat ut er husbil väljer ni givetvis själva er rutt

Nedan är ett förslag som vi gärna rekommenderar: Ni kör ni norrut via Kaurikusten till Paihia i Bay of Islands. Vägen inbjuder till många stopp som Kaurimuseet i Matakohe och nationalparken Waipoua med Tane Mahuta, det största kvarvarande kauriträdet på Nya Zeeland. Bay of Island är en vacker bukt bestående av 144 större och mindre öar. Längs med bukten ligger en del mindre orter varav Paihia är en av dessa. Paihia är en populär semesterort och många nyzeeländare åker gärna hit på sin fritid.

I centrum finns ett bra utbud av restauranger och butiker. Vid bryggorna vid Charter Pier nedanför Maritime Building ligger utflyktsbåtarna som går ut till det stora blå. Blickar man norrut ser ni Waitangi Treaty Grounds. Det var här de infödda maorierna skrev under det fördrag som innebar att de lämnade över suveräniteten till den engelska drottningen Victoria. Besök gärna möteshuset med vackra maorisniderier på väggarna eller ta en guidad tur.

cathedral-cove-nordon-med-husbil-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 6 - 7: Paihia
Utforska Paihia med omnejd. Ta en halvdagstur med en av de kryssningar som tar er ut till den berömda bergsformationen Hole in the Rock vid Cape Brett och njut av havets skiftande nyanser och skärgården som de 144 grönklädda öar som utgör Bay of Islands. Har ni drömt om att få simma med delfiner i det fria ges möjlighet till det med - en magisk upplevelse! Vill ni hellre känna historiens vingslag kan ni välja att kryssa med ett äkta tall ship fartyg. Utanför Russel i Bay of Islands ligger Omata Estate Vineyard som erbjuder vinprovningar under september-april.

cape-reinga-nordon-med-husbil-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 8: Paihia - Kaitaia 
Fortsätt norrut till Kaitaia, den största staden i landets norra del. Då det inte är tillåtet att köra husbil på vägen som leder ut till Cape Reinga på Aupori Peninsula kan ni välja att följa med på en organiserad halv- eller heldagstur. Då får ni även möjlighet att åka på Nya Zeelands mest välkända strand, Ninty Mile Beach, då det krävs fyrhjulsdrivna fordon för att få lov att köra ner på stranden. Cape Reinga är Nordöns nordligaste spets. På maori betyder Reinga ”underjord”. Enligt maoritro beger sig de dödas andar härifrån och reser till Hawaiki, maoriernas hemland.

orewa-beach-nordon-med-husbil-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 9: Kaitaia - Orewa
I dag går färden söderut via Whangarei. Passa på att stanna till med jämna mellanrum, det finns mycket att se längs vägen. Whangarei är Northlands största stad och det kommersiella och affärsmässiga navet för hela Northlandregionen. Här finns många intressanta platser att utforska som hamnen med kaféer, butiker och konstgallerier med konstverk från regionala konstnärer. Norr om Auckland ligger Orewa, en pittoresk ort vid havet kantad med strandvillor. Den 3 km långa stranden är Orewas främsta attraktion, men de ostliga vindarna lockar också vindsurfare.

waitomo-caves-nordon-med-husbil-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 10: Orewa - Rotorua
Ni fortsätter söderut förbi Auckland och tar sikte på Waitomo Caves. Området är rikt på kalksten och här finns en serie stora grottsystem med stalaktiter, stalagmiter och lysmaskar. Det finns en rad olika aktiviteter att ägna sig åt beroende hur äventyrligt lagd man är. En av de populäraste turerna är där man promenerar in i grottan och tar ca 45 min. Resan fortsätter till Rotorua, den maoriska kulturens vagga där kan man bada i svavelhaltiga källor och ta del av den mångtusenåriga maorikulturen. Här stannar ni i två nätter. Under er vistelse bör ni passa på att boka er för en traditionell maorifest med dans och hangi middag, det bästa sättet av att uppleva denna intressanta kultur.

inferno-crater-rotorua-nordon-med-husbil-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 11 - 12: Rotorua
Upptäck stadens alla sevärdheter. Besök de geotermiska områdena som t ex Wai-O-Tapu Thermal Wonderland. Här puttrar och pyser det lite överallt. Mest känd är Champagne Pool är en vattenfylld källa bestående av kokande vatten som skiftar i ockra och grönt. Ni kan även besöka det maoriska konst- och hantverkcentrat Te Puia, Government Gardens med sin vackra park med tillhörande konstgalleri och museum eller åka linbana till utsiktspunkten på vulkanen Ngongotaha. Vill ni prova på ett hälsosamt svavelhaltigt bad besöker ni Polynesian Spa Pools där ni kan njuta det varma vattnet och utsikten över Lake Rotorua.

cathedral-cove-coromandel-nordon-med-husbil-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 13: Rotorua – Whitianga
Resan går vidare till Coromandel. En halvö med storslagen natur bestående av ett bergigt och kuperat landskap. Här finner ni skogar, sanddyner och heta stränder med bubblande sand. Ni lämnar Rotorua och följer randen av sjön. Färden går genom ett varierat och frodigt landskap mot kusten. Ni passerar Tauranga, Bay of Plentys största stad, populär hos pensionerade nyzeeländare beroende på regionens behagliga klimat och läge vid kusten.

hot-water-beach-nordon-med-husbil-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 14: Whitianga
Whangamata är Nya Zeelands surfinghuvudstad. Varför inte ta en paus med ”fish & chips” på stranden och se på det skickliga skådespelet. Utanför Hahei på Hot Water Beach kan ni passa på att hyra en spade och gräva er en varm källa i sanden! Whitianga ligger i den innersta vrån av Mercury Bay, en utmärkt plats för sportfiske. Området har bebotts av maorier sedan 950-talet och på Mercury Bay Museum i hamnen kan ni få en inblick av traktens historia.

skyline-auckland-nordon-med-husbil-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 15: Whitianga - Auckland
Ni fortsätter till orten Coromandel, en stillsam fiske- och hantverkarstad. Områdets avslappnade atmosfär gör den till en fristad för konstnärer och hantverkare. Här kan man med fördel vandra, fiska, segla eller besöka konstgallerier. Ni kan också åka på den smalspåriga järnvägen Driving Creek Railway som tar sina besökare i specialutformade vagnar genom inhemsk skog till en utkiksplats högt över Coromandel.

Ni följer kusten längs med Hauraki Gulf med sitt föränderliga hav och genom vackra daler. Ni passerar Thames, huvudort i Cormandelregionen. Staden expanderade på 1800-talet då man hittade guld i området. Vid Karaka Bird Hide kan ni se en mångfald arter av migrerande fåglar. En bit utanför Thames ligger Coromandel Forest Park, ett populärt friluftsområde med flera korta och långa vandringsleder. Färden fortsätter mot Auckland.

gata-auckland-nordon-med-husbil-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 16: Hemresa
Strosa runt i Auckland innan det är dags att åka till flygplatsen, där ni lämnar er husbil. Incheckning för flyget åter till Europa.

Dag 17: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för På Nordön med husbil.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt17 dagarLäs program18 300:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.