Aktuell information gällande Coronavirusets spridning, läs mer här
Pacific Highway, Sydney till Brisbane med bil
14 dagar

Pacific Highway, Sydney till Brisbane med bil

fr 28 500 SEK Visa avgångar

Pacific Highway, Sydney till Brisbane med bilfr 28 500 SEK

Bila Sydney till Brisbane – upplev höjdpunkterna längs med Pacific Highway! Börja med några dagar i Sydney, följ kusten längs Stilla havet kombinerat med Blue Mountains och vinområdena i vackra Hunter Valley. Upptäck vackra stränder, outback, små mysiga kuststäder och flashiga semesterorter på resan upp längs med kusten. Avsluta med Brisbane med omgivningar. Resan kan även göras omvänd.

  • Besök Sydney Opera House i fantastiska Sydney
  • Åk till Blue Mountains med de blå bergen och eukalyptusdoften
  • Gå på vinprovning i Hunter Valley
  • Se delfiner leka i vattnet vid Port Stephens
  • Upplev australiensisk alternativkultur i Byron Bay
  • Gör ett besök på Australia Zoo utanför Brisbane
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Pacific Highway, Sydney till Brisbane med bil men vissa avvikelser kan förekomma.
operahuset-pacific-highway-sydney-brisbane-med-bil-kor-sjalv-australien-soderhavsresor

Dag 1: Avresa från Skandinavien.
Flyget mot Australien går via Asien. Ombord på flyget serveras måltider och dryck. Underhållningssystemet ombord erbjuder i det flesta fall film, populära TV serier, nyheter, spel, musikvideos m.m.

hongkong-pacific-highway-sydney-brisbane-med-bil-kor-sjalv-australien-soderhavsresor

Dag 2: Mellanlandning i Asien
Passa på att ta en promenad på flygplatsen  innan det är dags att borda för sista etappen vidare till Australien.

sydney-pacific-highway-sydney-brisbane-med-bil-kor-sjalv-australien-soderhavsresor

Dag 3: Sydney
Ankomst till Sydney och ni har några dagar för att upptäcka staden. Området vid Circular Quay med alla sina serveringar och ett besök i Sydney Opera House är en av alla höjdpunkter. Härifrån kan man fortsätta till det historiska området The Rocks. Darling Harbour sjuder av kaféer, restauranger och shopping. Om man tar sig lite bortom de största turiststråken så finns det mysiga och lite bohemiska Surrey Hills med alla sina boutiquer, kaféer och restauranger. I Royal Botanical Gardens kan man ströva omkring i länge eller ha sin picknicklunch på gräsmattan för att hämta andan från storstadspulsen.

Boende på Spicers Potts Point (★★★★).

operahuset-farjor-pacific-highway-sydney-brisbane-med-bil-kor-sjalv-australien-soderhavsresor

Dag 4 - 5: Sydney
Besök Bondi Beach, ta en båttur i Sydney Harbour eller färjan ut till mysiga Manly. Koppla sedan av med en eftermiddagsöl på puben tillsammans med australiensarna!

three-sisters-pacific-highway-sydney-brisbane-med-bil-kor-sjalv-australien-soderhavsresor

Dag 6: Sydney - Blue Mountains
Ni hämtar ut er hyrbil och kör västerut mot Blue Mountains med sina vackra vattenfall, den näst största kanjonen i världen och den kända klippformationen Three Sisters. Här har ni en hänförande utsikt över de skogsklädda blå bergen och kan njuta av den genuina australiensiska gästfriheten.

Boende på Old Leura Dairy (★★★★).

hunter-valley-australien

Dag 7: Blue Mountains - Hunter Valley
Idag fortsätter ni norrut mot Hunter Valley, hjärtat av Australiens vinproduktion. Kör längs den vackra vindlande vägen förbi Wollemi National Park till vinodlingar, restauranger och vingårdar i Hunter Valley. Ni passerar några av de mest kända vingårdarna i Australien, stanna och besök ett par av dem och smaka på ett några av Australiens finaste viner.

Boende på Hunter Valley Resort.

port-stephens-pacific-highway-sydney-brisbane-med-bil-kor-sjalv-australien-soderhavsresor

Dag 8: Hunter Valley – Port Stephens
Vakna till en vacker morgon och besök ytterligare någon av de fantastiska vingårdar som finns i Hunter Valley. Fortsätt på Pacific Highway till småstaden Port Stephens. Njut av de fina stränderna i Port Stephens och gör en tur för att se flasknosdelfiner på eftermiddagen.

Boende på Marina Resort.

coffs-harbour-pacific-highway-sydney-brisbane-med-bil-kor-sjalv-australien-soderhavsresor

Dag 9: Port Stephens - Coffs Harbour
Resan fortsätter norrut på Pacific Highway, en vacker väg genom regnskog med havet på ena sidan och sjöar på den andra. Ni passerar de mysiga städerna Taree och Port Macquarie på väg upp till Coffs Harbour.

Boende på BreakFree Aanuka Beach Resort (★★★★).

byron-bay-kvall-pacific-highway-sydney-brisbane-med-bil-kor-sjalv-australien-soderhavsresor

Dag 10: Coffs Harbour - Byron Bay
Turen går vidare genom de vackra landskapen i norra New South Wales. Vägen följer kusten och strax innan Grafton vänder den inåt land. Grafton är också känd som Jacaranda City, många gator är kantade med jacarandaträd och i oktober-november blommar de i lila. Pacific Highway vänder ut mot kusten igen och ni passerar Ballina, en känd semesterort söder om Byron Bay. Här kan ni välja att köra den vackra kustvägen upp till Byron Bay som är kantad med vackra stränder och ett mekka för surfare eller fortsätta på den stora huvudvägen.

Cape Byron är den östligaste punkten i Australien och här ligger den lilla vänliga semesterorten Byron Bay. En gång i tiden var den ett center för ”alternativ livsstil” och den avspända atmosfären lever kvar. Koppla av på stranden, se på hur surfarna manövrerar vågorna, besök fyren och någon av de trevliga restaurangerna.

Boende på The Byron at Byron Resort and Spa (★★★★★).

byron-bay-pacific-highway-sydney-brisbane-med-bil-kor-sjalv-australien-soderhavsresor

Dag 11: Byron Bay
Stanna en extra dag i Byron Bay och koppla av på stranden, ta en surflektion eller ta en tur i det vackra kustlandskapet runtomkring.

brisbane-pacific-highway-sydney-brisbane-med-bil-kor-sjalv-australien-soderhavsresor

Dag 12: Byron Bay - Brisbane
Det är väl värt att stiga upp tidigt och gå ner på stranden och titta på soluppgången över Stilla havet. Idag fortsätter ni mot norrut till Brunswick Heads. Här kan ni fortsätta längs kusten via Kingscliff och Guldkusten som är Australiens mest besökta semesterdestination med breda stränder, nattliv och temaparker. Innan Brisbane passerar ni även Surfers Paradise. En alternativ väg är att köra mot det vackra inlandet till Murwillumbah för att besöka Lamington National Park innan ni anländer till Brisbane.

Boende på Adina Apartment Hotel Brisbane Anzac Square (★★★★).

kangaroo-point-pacific-highway-sydney-brisbane-med-bil-kor-sjalv-australien-soderhavsresor

Dag 13 - 14: Brisbane
Brisbane - Queenslands livliga huvudstad, korsas av en stor flod, har bra nattliv och vackra botaniska trädgårdar. Koppla av med lite storstadsmiljö och stora parker längs med Brisbane River som slingrar sig genom den kompakta citykärnan. Här finns museer, gamla byggnader, restauranger, kaféer och shopping malls om man vill handla de sista souvenirerna.

Om ni vill stanna ytterligare några dagar i området rekommenderas ett besök på Moreton Island, strax utanför Brisbane. Här kan ni få några dagars avkoppling på och få möjligheten att handmata vilda delfiner som kommer hit.

Dag 15: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Pacific Highway, Sydney till Brisbane med bil.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt14 dagarLäs program28 500:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.