Aktuell information gällande Coronavirusets spridning, läs mer här
Perth och sydvästra Australien
13 dagar

Perth och sydvästra Australien

fr 25 500 SEK Visa avgångar

Perth och sydvästra Australienfr 25 500 SEK

Välkommen till Western Australia och Perth som är världens mest avlägsna storstad. I Western Australia kan ni uppleva allt från långa vita stränder till karg outback där ni kanske är bland de första som beträder marken! Huvudstaden i Western Australia är Perth som har ca 1,6 miljoner invånare. Perth är en stad i förändring som har ett behagligt medelhavsklimat året om. Här kommer ni att hitta spännande restauranger, shopping och mycket intressant kultur. Den vackra Swan River flyter genom staden och det finns flera parker att flanera i. Vill ni ta er till en annan del av Perth finns gratisbussar genom staden.

Vi rekommenderar att ni gör en utflykt till Rottnest Island och besöker de små söta pungdjuren, quocca och även till charmiga Fremantle som ligger strax söder om Perth. Vill ni simma med delfiner så finns flertalet turer med stora upplevelser.

Vi har satt ihop en resa i sydvästra delen Western Australia där ni kommer att få många fina och varierande upplevelser. Ni besöker världsberömda Margaret River med dess vingårdar, ser vackra vita stränder, gamla grottor och får möjlighet att möta vänliga delfiner.

  • Strosa runt i de vackra parkerna i Perth
  • Ta en båttur längs Swan River
  • Upplev de fantastiska vinerna i Margaret River
  • Vinprovning bland vinrankorna
  • Simma med nyfikna delfiner
  • Bila i en del av Australien som fortfarande är oupptäckt för många!
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Perth och sydvästra Australien men vissa avvikelser kan förekomma.
perth-sydvastra-australien-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 1: Avresa Sverige
Idag börjar ert äventyr mot Australien. Ni flyger bekvämt och all mat och dryck ingår på långflygningarna. Ombord finns underhållningssystem att fördriva tiden med.

stadsbild-perth-sydvastra-australien-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 2: Ankomst Perth
Välkommen till Down Under och Perth! Ta en transfer till ert hotell och njut av den australiensiska stämningen!

Boende på Rendezvous Hotel Perth Central (★★★★)Rendezvous Hotel Perth Central★★★★Hotellet ligger i hjärtat av Perth kommersiella centrum vid Mount Street och nära stadens huvudgata St George's Terrace. Med utsikt öve....

cottesloe-beach-perth-sydvastra-australien-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 3 - 4: Perth
Välkommen till Perth, världens mest avlägsna storstad. En stad i förändring och med ett behagligt medelhavsklimat året om. Besökare som kommer till Perth möts av en sofistikerad och kosmopolitisk stad med bra shopping, spännande restauranger och stort utbud av kulturella aktiviteter. Det vackra läget vid Swan River, de många gröna parkerna i kombination med down towns glaskomplex är några av Perths triumfkort. Omgivningarna med långa sandstränder, Rottnest Island och charmiga Fremantle vid Swan Rivers inlopp är andra, men att bara få gå omkring och insupa atmosfären och stadens karaktär räcker långt i Perth.

busselton-perth-sydvastra-australien-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 5: Perth – Yallingup (ca 250 km)
Idag hämtar ni er hyrbil och börjar köra söderut mot Mandurah. Väl där kan ni äta lunch vid vattnet och har ni tur så kanske ni några nyfikna delfiner kommer inom synhåll. Färden går sedan vidare till Bunbury där ni har möjlighet att bada, paddla eller åka ut på en tur för att spana efter delfiner. Från Marlston Hill Lookout Tower har ni en vacker panoramautsikt. En kort sträcka från Bunbury ligger kuststaden Busselton som har en av de längsta träbryggorna på södra halvklotet, ta en promenad och njut av Indiska Oceanens salta vindar.

Boende på Seashells Yallingup (★★★★)Seashells Yallingup★★★★Seashells Yallingup är ett kulturminnesmärkt hotell som har restaurerats till sin forna glans. Hotellet är beläget nära Yallingupstrand....

vingard-yallingup-perth-sydvastra-australien-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 6: Yallingup – Margaret River (ca 45 km)
Är ni här juni till december så har ni stor chans att få se knölvalar som migrerar längs kusten. Andra tider på året kan ni njuta av de vackra stränderna, tex Meelup Beach som är en lugn och skyddad strand. Spendera dagen med besök på olika vingårdar. I området finns över 100 vingårdar och 15% av Australiens vinproduktion kommer härifrån. Är man ingen vinälskare finns även lokala ölbryggerier och många fantastiska restauranger.

Boende på Margarets Beach Resort (★★★★)Margarets Beach Resort★★★★Margarets Beach Resort är lugnt beläget strax utanför Margaret River och endast några minuters promenad till Gnarabup Beach. Här kan ni....

karri-forest-perth-sydvastra-australien-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 7: Margaret River
I Margaret River produceras framför allt cabernet sauvignon och chardonnay, så passa på att göra en vinprovning på någon av de många vingårdarna. Här finns också möjlighet att prova på ost-, olivolje- och chokladprovning.

vintunnor-perth-sydvastra-australien-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 8: Margaret River – Pemberton (ca 170 km)
Färden går söderut mot Augusta via Caves Road. Här finner ni många av regionens fascinerande underverk inklusive pittoreska Lake Cave och vackra Boranup Karri Forest. Ät en picknick, ta en promenad och se de majestätiska karriträden som kan bli upp till 60 meter höga. I Augusta kan ni ta en tur i fyren vid Cape Leeuwin som är vid den mest sydvästra punkten i Australien och kör sedan vidare mot Pemberton.

Boende på Karri Valley Resort (★★★).

strand-denmark-perth-sydvastra-australien-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 9: Pemberton - Denmark (ca 185 km)
Börja dagen med provsmakning av regionens specialiteter, allt från ost och choklad till olivolja. Drygt två timmars bilfärd från Pemberton ligger staden Denmark där skog möter hav vid pittoreska Wilson Inlet. Här finns rustika vingårdar, bra fiske och vackra stränder.

Boende på Karma Chalets and Karisma Spa (★★★).

val-perth-sydvastra-australien-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 10: Denmark
Om ni inte stannade vid Valley of the Giants Treetop Walk som ligger strax innan Denmark dagen före så passa på att göra det idag. En 600 meter lång promenad ca 40 meter över marken bland de gigantiska trädkronorna. Lite närmare Denmark ligger Elephant Rocks och Elephant Cove som är fascinerande bergsformationer vid havet. Från början av juni till december kan man se knölvalar och sydkapare som passerar längs kusten, ni har störst möjlighet att se dessa fantastiska djur genom att följa med på en valsafari.

perth-perth-och-sydvastra-australien-kor-sjalv-australien-soderhavsresor

Dag 11: Denmark – Perth (ca 415 km)
Idag avslutar ni er rundtur och beger ni er norrut via Kojonup mot Perth. Väl framme i Perth checkar ni in på ert hotell för sista natten innan det är dags att påbörja hemresan.

Boende på Rendezvous Hotel Perth Central (★★★★)Rendezvous Hotel Perth Central★★★★Hotellet ligger i hjärtat av Perth kommersiella centrum vid Mount Street och nära stadens huvudgata St George's Terrace. Med utsikt öve....

skyline-perth-sydvastra-australien-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 12: Perth
Idag är det dags att resa hemåt. Ni flyger från Perth och landar i Skandinavien nästa dag.

Dag 13: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Perth och sydvästra Australien.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt13 dagarLäs program25 500:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.