Aktuell information gällande Coronavirusets spridning, läs mer här
Queenslands kust Brisbane till Cairns
16 dagar

Queenslands kust Brisbane till Cairns

fr 24 900 SEK Visa avgångar

Queenslands kust Brisbane till Cairnsfr 24 900 SEK

Den här resan tar er längs kustvägen från Brisbane till Cairns längs med Stora barriärrevet. Ni börjar med en övernattning i Brisbane och nästa dag hämtar ni er hyrbil och sätter kurs norrut. Längs vägen upplever ni en blandning av jetset i Noosa, landsortsbyar, Queenslands bördiga jordbruksmarker med sockerrörs- och fruktplantager och hänförande panoramavyer över slätter, blått hav och långa breda sandstränder.

Passa på att besöka kända Australia Zoo, Fraser Island, världens största sandö, och simma i Whitsundays kristallklara vatten. Åk på en dagskryssning till pudervita Whitehaven Beach och utforska regnskogen i Eungella National Park med sitt rika djur- och naturliv. Har ni tur ser ni både näbbdjur och koalor. Resan avslutas med ett par dagar i Cairns. Kanske passar ni på att ta en dagstur till Stora barriärrevet eller åker linbana över regnskogens trädtoppar, en hissnande upplevelse!

  • Se Australiens alla djur på Australia Zoo
  • Besök världens största sandö - Fraser Island
  • Se jetset-folket i Noosa
  • Prova surfing på Sunshine Coast
  • Vita stränder i Whitsundays
  • Lata dagar i tropiska Cairns
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Queenslands kust Brisbane till Cairns men vissa avvikelser kan förekomma.
queenslands-kust-brisbane-cairns-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 1: Avresa från Skandinavien
Flyg från Skandinavien till Australien. Ombord på flyget serveras måltider och dryck. Underhållningssystemet ombord erbjuder i de flesta fall film, populära TV-serier, nyheter, spel, musikvideos m.m.

dubai-airport-queenslands-kust-brisbane-cairns-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 2: Mellanlandning
Passa på att ta en promenad på flygplatsen innan det är dags att borda för sista etappen vidare till Australien.

brisbane-queenslands-kust-brisbane-cairns-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 3: Ankomst Brisbane
Vid ankomst till Brisbane tar ni er på egen hand till ert hotell. Brisbane bjuder på storstadsmiljö med parker och Brisbane River som slingrar sig genom den kompakta citykärnan. Här finns museer, restauranger, kaféer och butiker.

Boende på Rendezvous Hotel Brisbane on George (★★★)Rendezvous Hotel Brisbane on George★★★Rendezvous Hotel Brisbane on George är idealiskt beläget i hjärtat av Brisbane, intill Treasury Casino och bara en minuts promenad till....

strand-noosa-queenslands-kust-brisbane-cairns-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 4: Brisbane - Noosa
Ni hämtar upp er hyrbil och lämnar Brisbane. Ni kör norrut förbi de spektakulära Glass House Mountains mot Sunshine Coast. Ni följer Bruce Highway och mellan Caloundra och Noosa Heads bjuder vägen på panoramautsikt över kustlandskap och vidsträckta stränder. Noosa är ett samlingsnamn för tre samhällen som ligger vid mynningen till Noosa River. Området är ett mycket populärt semesterresmål för australiensarna själva och här samlas gärna jetset-folket och kändisar. På udden vid Noosa Heads ligger nationalparken Noosa National Park. Här finns det flera olika vandringar man kan göra. Har ni tur kanske ni ser en koala sittandes i en trädklyka i ett av de stora eukalyptusträden.

Boende på Ivory Palms Resort, Noosaville (★★★★)Ivory Palms Resort, Noosaville★★★★Ivory Palms Resort är ett familjevänligt boende på Sunshine Coast i Noosaville med gångavstånd till restauranger, kaféer och Noosa Rive....

valskadning-queenslands-kust-brisbane-cairns-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 5: Noosa - Hervey Bay
Ni fortsätter er resa norrut. Staden Maryborough grundades år 1843 och är delstaten Queenslands äldsta stad. Ett stopp i denna historiska stad kan rekommenderas. Om ni följer promenadstråket Heritage Walk kommer ni att se inte mindre än 28 historiska byggnader. Under eftermiddagen fortsätter ni till Hervey Bay, känd för sina valskådningsturer och långa sandstränder.

Boende på Mantra Hervey Bay (★★★).

fraser-island-queenslands-kust-brisbane-cairns-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 6: Hervey Bay
Koppla av på stranden eller välj att göra en dagstur till Fraser Island, världens största sandö med väldiga klitter och kristallklara färskvattensjöar. Det finns inga bilvägar på Fraser Island och man måste ha ett fyrhjulsdrivet fordon för att ta sig runt. Här kan ni se Lake Allom, Eli Creek och skeppsvraket Maheno.

skoldpadda-queenslands-kust-brisbane-cairns-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 7: Hervey Bay - Rockhampton
Ni lämnar Hervey Bay och kör via sockerstaden Childers. Här kan ni besöka Isis Sugar Mill. Vägen fortsätter genom bördig jordbruksmark. Rockhampton är inofficiell huvudstad i Queensland och en angenäm överraskning. I staden finns kulturminnesklassade Quay Street och East Street med sina viktorianska byggnader som är två av landets vackraste gator. Staden går även under benämningen ”Beef Capital of Australia” då det finns mer än 2 miljoner boskapsdjur i området. Strax utanför centrum ligger kulturcentret Dreamtime Cultural Centre som skildrar aboriginernas historia och leverne i centrala Queensland.

Boende på Rosslyn Bay Resort.

eungella-national-park-queenslands-kust-brisbane-cairns-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 8: Rockhampton - Mackay
Staden Mackay är omgiven av sockerrörsplantager och från juli till november är det rundvisning på många av sockerfabrikerna. I Eungelal National Park, ca 8 mil väster om Mackay, väntar fantastiska naturupplevelser. Denna nationalpark är Queenslands mest spektakulära. Sätt på bra vandringsskor och följ promenadstigarna i regnskogen förbi djupa klyftor och vackra vattenfall. Håll utkik efter parkens rika fågel- och djurliv, här är en av få platser i landet där man kan se näbbdjur i vilt tillstånd.

Boende på Quality Inn Marco Polo (★★★).

airlie-beach-queenslands-kust-brisbane-cairns-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 9: Mackay - Airlie Beach
Från Mackay fortsätter ni till Airlie Beach och närbelägna Shute Harbour som är utgångspunkt för dagsturer till öarna i Whitsundays. Ögruppen består av 74 öar, de flesta obebodda. Namnet Whitsundays kommer sig av att Captain Cook utforskade dessa farvatten och passerade öarna på pingstdagen år 1770. Vyerna som möter besökarna är som tagna från ett vykort och en dagstur är att rekommendera. Själva Airlie Beach har endast ett par tusen invånare och ligger längs med en tropisk strand vid foten nationalparken Conway National Park.

Boende på Airlie Beach Hotel (★★★)Airlie Beach Hotel★★★Whitsundays är ett populärt semestermål där Airlie Beach är den största staden längs denna kust och en perfekt utgångspunkt för olika t....

whitehaven-beach-queenslands-kust-brisbane-cairns-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 10: Airlie Beach
Ta en skön sovmorgon och gör vad som faller er in eller mot tillägg kan ni följa med på en dagstur till öarna i Whitsundays. Turen tar er till öar som Daydream Island, Hamilton Island och Whitsunday Island, ögruppens största ö med den fantastiska paradisstranden Whitehaven Beach med sin kritvita sand i kontrast till det turkosblå havet.

townsville-rock-pool-queenslands-kust-brisbane-cairns-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 11: Airlie Beach - Townsville
Resan norrut fortsätter. Ni passerar Proserpine, Bowen och Ayr. I Townsville ligger Great Barrier Reef Wonderland, ett imponerande akvarium med levande korallrev och fiskar i färgpalettens alla färger inkl rockor och haj. Akvariet ger en bra introduktion till Stora barriärrevets unika marina liv.

Boende på Mercure Townsville (★★★)Mercure Townsville★★★Mercure Townsville ligger i en stor lummig tropisk trädgård vid ett av Townsville sjöområden. Till närmsta strand är det ca fem kilomet....

krokodil-queenslands-kust-brisbane-cairns-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 12: Townsville - Cairns
I dag har ni möjlighet att besöka en teplantage, Nerada Plantation som ligger i närheten av Innisfall. Känner ni er lite mer äventyrliga kan ni i samma område passa på att åka att besöka Johnstone River Crocodile Farm. Vid ankomst till Cairns lämnar ni er hyrbil och tar en taxi till ert hotell för tre nätter.

Boende på Southern Cross Atrium Apartments (★★★)Southern Cross Atrium Apartments★★★Trevligt hotell i centrum av Cairns som är utformad som ett atrium med lägenheter som ligger runt poolområdet. Hela hotellet är byggt i....

snorkling-queenslands-kust-brisbane-cairns-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 13 - 14: Cairns
Cairns är en livlig turistort i det tropiska norr som ligger mellan havet och regnskogen. Cairns i sig själv har inga stränder men har en konstgjord lagun med saltvatten utmed den långa strandpromenaden. Här flanerar och samlas alla på kvällen efter sina dagsutflykter. Härifrån har ni möjlighet att ta en tur ut till Stora barriärrevet eller någon av de vackra korallöarna utanför t ex Frankland Island eller Green Island. Andra förslag på turer är Tjapukai Cultural Park, Skyrail och forsränning på Tully River.

cairns-queenslands-kust-brisbane-cairns-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 15: Hemresa
Det har blivit dags att resa hemåt och säga Hejdå till Australien för den här gången.

Dag 16: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Queenslands kust Brisbane till Cairns.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt16 dagarLäs program24 900:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.