Aktuell information gällande Coronavirusets spridning, läs mer här
Sydney - Melbourne i husbil
13 dagar

Sydney - Melbourne i husbil

fr 21 000 SEK Visa avgångar

Sydney - Melbourne i husbilfr 21 000 SEK

Kuststräckan mellan Sydney och Melbourne bjuder på en av Australiens mest dramatiska och natursköna upplevelser. Vägen kantas av vacker natur och tillsynes ändlöst hav. Se solen gå upp över horisonten och ta ett morgondopp för att se sälar och delfiner leka.

Njut av havets läckerheter på de många trevliga fisk- och skaldjursrestaurangerna. Stanna till i små samhällen och möt lokalbefolkningen. Landskapet skiftar ständigt karaktär, lugna laguner, böljande landskap, vita sandstränder till orörd vildmark och våtlandskap. Vid Lakes Entrance kan ni vika av och köra inlandsvägen via historiska Walhalla som under gulderan på 1800-talet var en av Australiens rikaste städer. Här är landskapet mer kuperat och lummigt. När ni närmar er Melbourne ligger vingårdarna tätare och tätare, stanna gärna till för en vinprovning!

  • Semester på egen hand i fantastiska Australien
  • Bestäm din egen rutt- boendet har du redan med dig!
  • Stanna till i mysiga kuststäder
  • Njut av underbar natur och imponerande vyer
  • Träffa lokalbefolkningen och ta en öl på den lokala puben
  • Ha en traditionell aussie barbeque och bjud in grannen
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Sydney - Melbourne i husbil men vissa avvikelser kan förekomma.
sydney-melbourne-husbil-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 1 - 2: Avresa från Skandinavien.
Flygresa mot Australien.

operahuset-sydney-melbourne-husbil-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 3: Ankomst Sydney
Ni ankommer Sydney där ni hämtar er husbil och påbörjar er upptäcksresa av landet Downunder. Stanna i Sydneyområdet och passa på att uppleva Australiens största stad. Få städer har ett så fantastiskt läge, ett så behagligt klimat och så många sevärdheter och attraktioner som Sydney. Upplev storstadspuls, gästvänliga människor, bra kafé- och restaurangliv och den vackra naturhamnen. Sydney erbjuder även många teatrar, musikaler och som okrönt drottning - det berömda Sydney Opera House som ger både konsert-, opera- och balettföreställningar.

flagga-strand-sydney-melbourne-husbil-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 4: Sydney
Ni upptäcker allt vad Sydney har att erbjuda. Kanske tar ni en lunchkryssning eller utforskar några av Sydneys alla stränder.

jervis-bay-sydney-melbourne-husbil-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 5: Sydney - Jervis Bay
Kör söderut längs med den natursköna Grand Pacific Drive och Sea Cliff Bridge. Ni passerar Royal National Park strax norr om den livliga kuststaden Wollongong. Följ kustlinjen genom lummiga områden till Gerringong och Gerroa, som ligger högst upp på klipporna ovanför havet, med utsikt över Seven Mile Beach. Besök butiker och kaféer i Berry innan avfarten till Jervis Bay för att hinna med ett sent eftermiddagsdopp eller surfa.

delfiner-sydney-melbourne-husbil-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 6: Jervis Bay
Jervis Bay är känt för vita sandstränder och sina delfiner som kan ses på en delfinkryssning. Är det säsong kan ni även se val. Stränderna längs bukten i Jervis Bay är kända för sin vita sand och sitt turkosa vatten och Hyams Beach sägs ha den vitaste sanden i världen.

batemans-bay-sydney-melbourne-husbil-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 7: Jervis Bay - Batemans Bay
Idag fortsätter ni söderut och stannar i Batemans Bay. Detta är en av sydkustens största semesterorter. Njut av områdets inbjudande stränder. Se surfarna skickligt balansera på vågorna, upplev områdets rika djur- och naturliv och passa på att ta en take-away med ”fish and chips” nere vid hamnen. Kanske besöker ni Nelligen varifrån ni har en vacker panoramautsikt över Batemans Bay och havet.

kustvag-sydney-melbourne-husbil-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 8: Batemans Bay - Merimbula
Ni fortsätter söderut. Stanna till i Mogo, en pittoresk ort känd bl a för sitt dinosaurie museum. Kör sen vidare till de välbevarade byarna i Central Tilba där ni kan handla lokal högkvalitativt konst och hantverk. Fortsätt mot Bermagui längs stranden till Mimosa Rocks National Park där ni kan ha en picknick lunch och simma i lagunen. Ni stannar i Merimbula, känt för sitt kafé- och restaurangliv. Här kan ni njuta av en solnedgångsdrink med utsikt över vattnet eller en tallrik nyfångade skaldjur.

kanguru-sydney-melbourne-husbil-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 9: Merimbula - Lakes Entrance
Idag fortsätter ni över gränsen till Victoria. Kör ner till den lilla kuststaden Mallacoota som är omgärdad av nationalparken Croajingolong, Unescoskyddad som World Biosphere Reserve med massor av inhemska växter och fågelarter. I Cape Conran Coastal Park kan ni stanna till för att göra en vandring och om ni har tur se både kängurur, koalor och emus. I Lakes Entrance, porten till ”The Gippsland”, finner ni spektakulära Ninety Mile Beach.

walhalla-1910-sydney-melbourne-husbil-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 10: Lakes Entrance - Walhalla
Från Lakes Entrance fortsätter ni inlands till Walhalla. Färden går genom det vackra gröna landskapet med magnifika vyer och historiska byar. I de lantliga städerna Bairnsdale och Sale, odlar jordbrukarna högkvalitativa lokala råvaror, från rökt kött och vilt till kända ostar och ekologiska frukt och grönsaker. Fortsätt till den historiska guldgrävarstaden Walhalla, som blev en av Australiens rikaste guldstäder efter upptäckten av guld i 1863. Idag har samhället kärleksfullt restaurerade tidstypiska byggnader som ger er en autentisk upplevelse av den gyllene eran.

park-melbourne-sydney-melbourne-husbil-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 11: Walhalla - Melbourne
Ni kör vidare till Melbourne. Kör direkt eller passa på att ta vägen förbi Yarra Valley, ett av Australiens kända vinområden. Njut av en välsmakande lunch på en vingård följt av vinprovning. Kulturell och fashionabel - detta är Melbourne i ett nötskal. Här bjuds på livets goda, med en mix av inbjudande atmosfär som roterar runt mat, restauranger, shopping och konst. Besök den spännande fusionen av kultur och arkitektoniskt mästerverk på Federation Square, besök St Kilda eller flanera längs med Southbank.

melbourne-skyline-sydney-melbourne-husbil-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 12: Hemresa
Dags att återlämna husbilen och lämna Australien för denna gång. Flyg mot Europa.

Dag 13: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Sydney - Melbourne i husbil.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt13 dagarLäs program21 000:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.