Aktuell information gällande Coronavirusets spridning, läs mer här
Sydöns djur och natur
13 dagar

Sydöns djur och natur

fr 22 990 SEK Visa avgångar

Sydöns djur och naturfr 22 990 SEK

Res runt med hyrbil i Sydöns variationsrika natur med karga kuster, turkosskiftande sjöar och alplandskap. Se naturfenomen i Moeraki och upplev det unika djurlivet. Ni börjar med en övernattning i Christchurch innan ni hämtar ut er hyrbil och sätter kurs söderut mot Mount Cook. Här kan ni göra en kort vandring eller åka helikopter över bergstopparna.

På Otago Peninsula står djurlivet i centrum. Här finns världens enda fastlandshäckande albatrosskoloni, den gulögda pingvinen och pälssälar. Te Anau är inkörsport till världsarvslistade Fiordland National Park med sitt åldrade fjordlandskap, sjöar, branta berg och regnskog. Här står fantastiska naturscenerier på menyn inkl. en kryssning på fjorden Milford Sound.

Ni kör sedan vidare till Queenstown som har blivit något av Nya Zeelands jestsetort med stort utbud av aktiviteter. Passa på att åka en hissnande båttur med jetboat på Kawaru River, följ med på guidad tur till några av inspelningsplatserna för Sagan om Ringen-filmerna eller besök någon av vingårdarna i området. Queenstown ligger vackert intill sjön Wakatipu och bergen The Remarkables. Den bästa panoramautsikten har ni från Bob’s Peak. Gondolresan upp till toppen är en höjdpunkt i sig!

  • Upplev Christchurch, den mest engelska staden utanför England
  • Besök den pittoreska Church of the Good Shepherd vid Lake Tekapo
  • Se mäktiga Moeraki Boulders, perfekt rundade stenbumlingar vid Katiki Beach
  • Otago Peninsula bjuder på både djur- och naturupplevelser
  • Prova fiskelyckan i Gore, känt för sitt öringfiske
  • Spana efter keapapegojan, endemisk för Nya Zeeland
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Sydöns djur och natur men vissa avvikelser kan förekomma.
sydons-djur-och-natur-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 1 - 2: Avresa från Skandinavien mot Nya Zeeland

christchurch-sydons-djur-och-natur-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 3: Ankomst Christchurch
Ni anländer till Christchurch, inkörsport till Sydön med varierande utbud av landskap, aktiviteter och underbara upplevelser. Christchurch går under benämningen den mest engelska staden utanför England beroende på mångfalden av parker och stadens många viktorianska byggnader. Kanske ägnar du eftermiddagen åt en skön promenad i den botaniska trädgården, besöker en kivifågel på Southern Encounter Aquarium and Kiwi House eller tar en stilla färd i stakbåt på Avon River.

Boende på Heartland Hotel Cotswold (★★★)Heartland Hotel Cotswold★★★Christchurch är en av de mest engelska städerna utanför England. Heartland Hotel Cotswold speglar detta i sin klassiska och diskreta en....

mount-cook-sydons-djur-och-natur-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 4: Christchurch - Mount Cook
Efter en god natt sömn hämtar ni ut er hyrbil och sätter kurs söderut. Ni kör över landets största slättområde, Canterbury Plains med sina många boskapsdjur och lantgårdar. Vid klart väder ser ni även bergskedjan Sydalperna resa sig vid foten av slätten, speciellt om det ligger snö på topparna. Ni passerar städer som Ashburton och Geraldine innan ni når Nya Zeelands högland. Vid Lake Tekapo ligger en ort med samma namn vars största attraktion är den pittoreska stenkyrkan Church of the Good Shepherd vackert belägen alldeles intill strandkanten. När ni når Lake Pukaki kommer ni belönas med en fantastisk utsikt över den turskosskiftande sjön med imponerande Mount Cook i bakgrunden. Nationalparken Mount Cook erbjuder flera vackra vandringsleder men man kan även välja att åka helikopter över bergstopparna. Mount Cook Village ligger på 760 meters höjd, mitt i en gryta. Ert hotell för natten Hermitage Hotel ligger utanför samhället intill foten av bergen.

Boende på The Hermitage Hotel (★★★).

moeraki-boulders-sydons-djur-och-natur-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 5: Mount Cook - Dunedin
Ni fortsätter resan förbi Twizel, inspelningsplats för många Sagan om Ringen filmer. Vägen följer Waitakidalen och från Omarama kör ni mot östkusten. Ni passerar Oamaru som är mest känd för sina vita stenhus. Från hamnen kan man här se pingviner komma i land vid skymning när de återvänder från sin dag till havs. Längre söderut på Katiki Beach ligger Moeraki Boulders, en samling perfekt rundade stenbumlingar utspridda längs med stranden. Ett unikt naturfenomen. I Dunedin checkar ni in på ert hotell för två nätter. I trädgården kan ni koppla av efter dagens alla intryck.

Boende på Mercure Dunedin Leisure Lodge (★★★)Mercure Dunedin Leisure Lodge★★★Mercure Dunedin Leisure Lodge ligger i en härlig trädgård bredvid botaniska trädgården och 15 minuters promenad från centrum. Läget är ....

klocktorn-dunedin-sydons-djur-och-natur-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 6: Dunedin
Dunedin är universitetsstad och ligger vid Otago Peninsula. En stad med edvardianskt och skotskt arv vilket flera byggnader i centrum vittnar om, särskilt runt Oktagon. Staden är påfallande kuperad och här kan ni passa på att ta en promenad längs med världens brantaste gata, Baldwin Street. Dunedins kanske främsta tillgång är närheten till den vilda och vackra naturen på Otago Peninsula med sina sällsynta gulögda pingviner, pälssälar och världens enda fastlandskoloni med albatrosser. Den 64 km långa rundresan på den ”höga” Highcliff Road, som löper längs toppen på halvön och återvänder via den ”låga” Portobello Road längs kusten, kan ta allt från två timmar till en hel dag. Tillbringa dagen med djur- och naturupplevelser på Otago Peninsula eller upptäck Dunedins sevärdheter, den botaniska trädgården eller varför inte ta tillfället i akt och provsmaka whiskey på Nya Zeelands enda whiskyfabrik.

lake-te-anau-sydons-djur-och-natur-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 7: Dunedin - Te Anau
Ni lämnar idag Dunedin och kör söderut. Landskapet är grönt och frodigt. Milton ligger mitt i ett rikt jordbruksdistrikt och är känd för sina textilindustrier. Vid Balclutha korsar ni Clutha floden. Färden går över slätter och efter det kommer ni till samhället Gore, välkänt område för öringsfiske. Fortsätt västerut via Lumsden innan ni når Te Anau, inkörsport till världsarvet Fiordland nationalpark. Njut av alplandskap med betagande vyer. Te Anau ligger ligger på 200m höjd vid den sydligaste spetsen av sjön Lake Te Anau. Sjön har skapats av inlandsisen och är mycket djup. Det arrangeras flera båtutflykter på sjön och på en av båtturerna kan ni åka till de grottor som namngivit sjön. Maorierna kallar nämligen sjön ”Grottan med det brusande vattnet”. I grottorna finns underjordiska vattenfall, droppsten och lysmaskar. Te Anau är ett litet modernt samhälle och ligger beläget på slänten ner mot sjön. Ni checkar in på ert hotell för två nätter som ligger vid sjön.

Boende på Kingsgate Hotel Te Anau (★★★)Kingsgate Hotel Te Anau★★★Kingsgate Hotel ligger i en välskött trädgård vid den vackra sjön Te Anau. I bakgrunden reser sig Mt Luxmore och Murchisonbergen och lä....

milford-sound-sydons-djur-och-natur-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 8: Milford Sound
I dag går turen på en av landets vackraste bilvägar. Vägen är smal men på sträckan finns flera utkiks- och rastplatser. Kanske får ni möjlighet att se den lekfulla keapapegojan, endemisk för Nya Zeeland och den enda papegojan som kan leva i alpina områden. Ni reser genom omväxlande skogs- och vildmarksområden. Vid Mackay Creek har ni panoramautsikt över dalgången och väldiga grässlätter kantat av de imponerande bergen. Fiordland National Park hör till de populäraste vandringsområdena i hela landet och flera populära vandringar utgår längs med denna väg. Vid ankomst till Milford går ni ombord på er fjordkryssning som tar er genom sagolikt vacker natur med forsande vattenfall, sälkolonier och delfiner. Från havet kan ni njuta av en fantastisk utsikt av Fiordlands vackraste alptoppar med vertikala bergväggar såsom Mitre Peak.

fallskarm-queenstown-sydons-djur-och-natur-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 9: Te Anau - Queenstown
Resan fortsätter via Mossburn norrut till Queenstown. Ni följer Sydalperna och når sjön Wakatipu vilken ni följer fram till Queenstown. Queenstown erbjuder äventyr för alla smaker. Här finns allt man kan drömma om vad det gäller adrenalinsporter som bungyjump och fallskärmshoppning men även lugnare aktiviteter erbjuds som vinprovning i Gibbston Valley. Att bara ta en promenad längs med strandpromenaden av sjön Wakatipu eller ta linbanan upp till Bob's Peak för att ta in utsikten över bergskedjan The Remarkables är även det något att varmt rekommendera. Vid ankomst till Queenstown checkar ni in på ert boende för tre nätter.

Boende på Mercure Queenstown Resort (★★★)Mercure Queenstown Resort★★★Ett bra mellanklasshotell beläget strax utanför centrum på en höjd med fantastisk utsikt över Lake Wakatipu och bergen. Boendet består ....

queenstown-sydons-djur-och-natur-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 10 - 11: Queenstown
I Queenstowns centrum finns ett stort utbud av butiker, kaféer och restauranger. Vill ni prova på en autentisk middag på en lantgård tar ni en tur med ångbåten TSS Earnslaw där ni sakta stävar över sjön till Walter Peak Farm. Queenstown är en perfekt bas för att utforska Fiordland National Park och kryssning på fjorden Milford Sound. Detta är en heldagstur som bjuder på betagande naturscenerier och djurliv.

lake-qakatipu-queenstown-sydons-djur-och-natur-nya-zeelandresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 12: Hemresa
I dag är det dags att slå igen resväskan för denna gång. Ni checkar ut och åker till flygplatsen där ni lämnar er hyrbil.

Dag 13: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Sydöns djur och natur.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt13 dagarLäs program22 990:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.