Aktuell information gällande Coronavirusets spridning, läs mer här
Tasmanien med Sydney och Melbourne
17 dagar

Tasmanien med Sydney och Melbourne

fr 29 400 SEK Visa avgångar

Tasmanien med Sydney och Melbournefr 29 400 SEK

Ni startar resan med ett par dagars sightseeing i Sydney. Upplev Sydney Opera House, Darling Harbour, The Rocks, Bondi Beach, vackra parker, trevliga restauranger och trendiga barer under dessa dagar. Kontrasten blir stor när ni landar på Tasmanien och får uppleva natur, vildmark, vackra stränder och små mysiga städer i er egen takt med hyrbil. Ni börjar med den världsarvslistade nationalparken Cradle Mountain. Det känns som om man befinner sig tusentals mil från civilisationen när man vandrar ut i en natur som formats under istiden. Freycinet National Park, Coles Bay och Wineglass Bay är bland världens vackraste stränder. Solnedgången är magisk, vädret gynnsamt och här finns massor att göra. Ni avslutar resan på Tasmanien med en tur till historiska staden Port Arthur och huvudstaden Hobart.

Runda av med lite shopping i storstaden Melbourne, vinprovning i vinområdet Yarra Valley och en tur till den storslagna naturen med The Twelve Apostles vid Great Ocean Road.

  • Storslagna Sydney bjuder på stora upplevelser
  • Vandra i natursköna Cradle Mountain National Park
  • Wineglass Bay med sin kända vy över bukten
  • Kaféliv i Melbourne - här serveras Australiens bästa kaffe!
  • Vinprovning på Yarra Valleys vingårdar
  • Klassiska 12 Apostles vid Great Ocean Road
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Tasmanien med Sydney och Melbourne men vissa avvikelser kan förekomma.
tasmanien-sydney-melbourne-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 1: Avresa från Skandinavien
Flyget mot Australien går via Asien. Ombord på flyget serveras måltider och dryck. Underhållningssystemet ombord erbjuder i det flesta fall film, populära TV-serier, nyheter, spel, musikvideos m.m.

hongkong-tasmanien-sydney-melbourne-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 2: Mellanlandning i Asien
Passa på att ta en promenad på flygplatsen innan det är dags att borda för sista etappen vidare till Australien.

cafe-sydney-tasmanien-sydney-melbourne-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 3: Ankomst Sydney
Ni ankommer till Sydney och spenderar dagarna med att uppleva staden. Området vid Circular Quay med alla sina serveringar och ett besök i Sydney Opera House är en av alla höjdpunkter. Härifrån kan man fortsätta bort till det historiska området The Rocks. Darling Harbour sjuder av liv med trevliga kaféer, restauranger och shopping. Om man tar sig lite bortom de största turiststråken så finns det mysiga och lite bohemiska Surrey Hills med alla sina boutiquer, kaféer och restauranger. I Royal Botanical Gardens kan man ströva omkring länge eller äta sin picknicklunch på gräsmattan för att hämta andan från storstadspulsen.

Boende på Travelodge Hotel Wynyard (★★★+)Travelodge Hotel Wynyard★★★+Hotellet ligger ett stenkast från Wynyard station och inom promenadavstånd till många sevärdheter i Sydney. Under 2016 har hotellet gen....

sydney-tasmanien-sydney-melbourne-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 4 - 5: Sydney
Besök Bondi Beach, ta en båttur i Sydney Harbour, ta färjan ut till mysiga Manly eller Watsons Bay och ta en eftermiddagsöl på puben. Kanske vill ni besöka Blue Mountains på en dagstur. Listan med möjligheter kan göras lång…

cradle-mountain-tasmanien-sydney-melbourne-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 6: Sydney - Tasmanien - Cradle Mountain
Idag flyger ni från Sydney till Tasmanien och ankommer till Launceston, Tasmaniens näst största stad. Där hämtar ni ut er hyrbil och kör mot Cradle Mountain. Cradle Mountain-Lake St Clair National Park är känd för sina vandringsleder med fantastiska vyer över bergen. Här finns djupa dalar, sjöar, öppna hedar och ett mångfacetterat djurliv.

Boende på Cradle Mountain Hotel (★★★★).

cradle-mountain-2-tasmanien-sydney-melbourne-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 7: Cradle Mountain
Dags för egna upptäckter i Cradle Mountains skogar och vilda natur som täcker en del av Tasmaniens höga landområden. Ta en hel dag att slappna av eller utforska området Cradle Mountain. Det finns ett omfattande utbud av vandringsleder, härliga skogar, fiske och utmärkt mat.

launceston-tasmanien-sydney-melbourne-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 8: Cradle Mountain - Launceston
På vägen mot Launceston kan ni besöka gårdar som producerar gourmetmat, vingårdar, stanna i historiska Deloraine eller boka en golftid på någon av golfbanorna runt staden. Ni kan även välja att bo på en vingård eller ett golfhotell i närheten av Launceston.

Boende på Leisure Inn Penny Royal, Launceston (★★★)Leisure Inn Penny Royal, Launceston★★★Leisure Inn Penny Royal är ett hotell med moderna faciliteter som ligger i en historisk byggnad centralt i Launceston på Tasmanien. Byg....

strand-freycinet-national-park-tasmanien-sydney-melbourne-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 9: Launceston - Freycinet National Park
Tasmaniens vackra natur är den ingrediens som fyller dessa dagar. Böljande kullar, kustlandskap och jordbrukslandskap förser ögat med vackra vyer. Slutdestinationen Coles Bay och Wineglass Bay, två långa stränder med helt kritvit sand och ett fantastiskt turkost vatten är höjdpunkten för dagen. Stanna, beundra och njut! Här finns utsiktsplatsen ner mot Wineglass Bay som finns med på topp 10-listan för världens vackraste stränder. Fortsätt sedan fram till juvelen på östkusten, Freycinet National Park som erbjuder fantastiska vandringsleder. Här kan ni paddla kajak, klättra, se vilda djur, spana efter fåglar och koppla av.

Boende på Freycinet Lodge (★★★★)Freycinet Lodge★★★★Boendet ligger med ett fantastiskt läge i Freycinet National Park på Tasmaniens östkust. Hit kommer ni för att koppla av och njuta av g....

vandring-freycinet-national-park-tasmanien-sydney-melbourne-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 10: Freycinet National Park
Tid att koppla av och utforska allt som Freycinet National Park har att erbjuda, djurliv, spektakulära stränder inklusive Wineglass Bay och en mängd promenadstigar.

hobart-tasmanien-sydney-melbourne-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 11: Freycinet National Park - Hobart
Ge er iväg tidigt för att hinna med att stanna ett par gånger innan ni är framme i Hobart, Tasmaniens huvudstad. Första stoppet kan vara någon vingård i närheten av Swansea, längre fram finns den historiska staden Richmond med kulturarv från kolonialtiden. Om ni hinner så kan ni besöka Port Arthur som är Australiens mest kända historiska plats med minnen från straffångar som transporterades hit från bl a England.

Hobart är Tasmaniens finansiella och administrativa centrum och fungerar även som hemmahamn för Australiens antarktiska verksamhet.

Boende på The Lodge on Elizabeth (★★★★)The Lodge on Elizabeth★★★★Ett charmigt bed & breakfast som är beläget mitt i Hobarts centrala delar och som erbjuder ett elegant boende med moderna bekvämlighete....

melbourne-tasmanien-sydney-melbourne-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 12: Hobart - Melbourne
Efter att ha lämnat bilen på Hobarts flygplats gör ni den korta flygturen över till Melbourne där ni hämtar ut en ny bil för att köra in till det kosmopolitiska och kulturella Melbourne. Behåll bilen ett par dagar för att göra utfärder till vindistriktet Yarra Valley som också är berömt för sina lokalproducerade färskvaror, vackra gröna dalar och över 55 vingårdar. Många vingårdar erbjuder vinprovningar och försäljning av sina viner som t ex De Bortoli, Fergusson, Yering Station, Domaine Chandon och Coldstream Hills, alla dessa tillhör Australiens ledande vingårdar.

Boende på The Swanston Hotel Melbourne Grand Mercure (★★★★).

street-melbourne-tasmanien-sydney-melbourne-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 13 - 15: Melbourne
Kulturell, kosmopolitisk och fashionabel, så kan Melbourne beskrivas och med en inbjudande atmosfär med många trendiga restauranger, kaféer, museér och konstgallerier. Besök Federation Square eller Crown Entertainment Complex för konst, underhållning och några av de bästa restaurangerna. Shopping vid Melbourne Central, Queen Victoria Market och GPO är väl värda besök. Bara en spårvagnstur från city finns några av Melbournes mest populära mötesplatser – Bridge Road, Chapel Street, South Yarra för trendiga boutiquer, Greville Street och Moscow för barer, Acland Street och St Kilda för funkiga kaféer och konditorier. Missa inte en utfärd till Tolv Apostlarna på Great Ocean Road.

flagga-stranden-tasmanien-sydney-melbourne-australienresor-australien-soderhavsresor

Dag 16: Hemresa
Kör ut till flygplatsen och lämna tillbaka er hyrbil. Förhoppningsvis har ni många goda resminnen med er hem i bagaget.

Dag 17: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Tasmanien med Sydney och Melbourne.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt17 dagarLäs program29 400:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.