Aktuell information gällande Coronavirusets spridning, läs mer här
Vårt unika Samoa
16 dagar

Vårt unika Samoa

fr 28 800 SEK Visa avgångar

Vårt unika Samoafr 28 800 SEK

Vackra Samoa består av flertalet öar, de största är Upolu och Savai’i och de välkomnar sina besökare med ett vänligt ”Talofa Lava!” Här hittar ni lummig grönskande regnskog som sträcker sig hela vägen ned till de kritvita stränderna. På stränderna finns även traditionella fales, enkla bungalows utan väggar, där man sover nära naturen. Samoanerna är ett stolt folk som sätter stort värde i sina traditioner och man lever i samklang med naturen. I de blåa lagunerna kan ni bada i kristallklart vatten och sedan torka i skuggan av en palm.

Under resan får ni uppleva både Upolu och Savai’i. På Upolu ligger huvudstaden Apia som ni kan strosa omkring på någon av de färgstarka marknaderna, fascineras av all grönska som täcker bergen och framför allt de gnistrande vita stränderna där det turkosa havets vågor sakta rullar in. På Savai’i kan ni bada i vattenfallen Afu Aau, se spektakulära blow holes och simma med sköldpaddor!
I detta förslag bor ni på enklare trestjärnigt boendealternativ, men kan uppgraderas till högre standard.

  • Upplev polynesisk kultur och traditioner
  • Vandra längs fantastiska vita stränder kantade av palmer
  • Upptäck lummig natur med regnskog och vattenfall
  • Möt den vänliga lokalbefolkningen
  • Besök författaren Robert Louis Stevensons museum
  • Shoppa på någon av Apia färgstarka marknader
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Vårt unika Samoa men vissa avvikelser kan förekomma.
vart-unika-samoa-kor-sjalv-samoa-soderhavsresor

Dag 1 - 2: Avresa
Idag börjar er resa till Söderhavet och Samoa!

invanare-vart-unika-samoa-kor-sjalv-samoa-soderhavsresor

Dag 3: Ankomst Samoa
Talofa Lava och välkommen till Samoa! Den tropiska värmen omfamnar er vid ankomst och doften från frangipaniblommor ligger i luften.

Boende på Saletoga Sands Resort and Spa (★★★★)Saletoga Sands Resort and Spa★★★★Saletoga Sands Resort and Spa ligger vid en fantastisk strand på Upolos sydkust. Resorten passar både för romantiska par som för familj....

upolu-vart-unika-samoa-kor-sjalv-samoa-soderhavsresor

Dag 4 - 9: Upolu
Spendera dagarna med att upptäcka allt som Samoa har att erbjuda. Hyr en bil och ta er runt till Upolus alla sevärdheter. Här finns vackra stränder, en av de allra vackraste är Matautu där filmen Return to Paradise från 1958 spelades in, forsande vattenfall och tät regnskog. Kulturen är djupt rotad hos samoanerna och man värnar ömt om sina traditioner. På Samoa Cultural Village i Apia får ni en intressant inblick i den samoanska kulturen. Och missa inte fiafia night där ni blir bjudna på fantastisk mat tillagad i umu, en jordugn, och dans som definitivt höjer pulsen!

kanot-vart-unika-samoa-kor-sjalv-samoa-soderhavsresor

Dag 10: Upolu - Savai'i
Med färja tar ni er vidare till Savai’i. Under båtfärden mellan Upolu och Savai'i passerar ni Manono och Apolima Island som ligger vackert i horisonten.

Boende på The Savaiian Hotel (★★)The Savaiian Hotel★★Ett litet familjeägt hotell som ligger i utkanten av Salelologas största stad i en by med namnet Lalomalava. Här finns ett antal bungal....

bungalow-strand-vart-unika-samoa-kor-sjalv-samoa-soderhavsresor

Dag 11 - 14: Savai’i
På Savai'i väntar lugna dagar i tropisk miljö med god mat. Hyr en bil och kör runt på ön och bekanta er med lokalbefolkningen, fascinerande blow holes och ensliga stränder. På Savai’i kan ni simma med sköldpaddor i det fria – en unik upplevelse! Passa på att göra en kortare vandring i regnskogen eller till och med bland trädtopparna i ett av naturreservaten. Efter ett par härliga dagar i paradiset är det dags att resa tillbaka till Upolu och vidare hemåt.

barn-vart-unika-samoa-kor-sjalv-samoa-soderhavsresor

Dag 15: Hemresa
Ni reser tillbaka till Upolo med färjan för att sedan flyga hemåt.

Dag 16: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Vårt unika Samoa.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt16 dagarLäs program28 800:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.