Aktuell information gällande Coronavirusets spridning, läs mer här
Nya Zeeland med guldkant
17 dagar

Nya Zeeland med guldkant

fr 52 500 SEK Visa avgångar

Nya Zeeland med guldkantfr 52 500 SEK

Här är resan för dig som uppskattar det fina i livet! Res i Premium Economy Class på långsträckorna, gå på vinprovning, se fantastisk natur, upplev intressant maorikultur och mycket mer. Bo på fina hotell, vackra lodger och exklusiva bed & breakfast. Detta är en rundresa med bil på egen hand med upplevelser för er som önskar sätta guldkant på tillvaron.

Resan börjar med ett par dagar i Auckland innan ni påbörjar er resa med hyrbil söderut till Waitomo där ni kan besöka lysmasksgrottor. Staden Rotorua är känd för två saker – maorikulturens centrum och den termiska aktiviteten med pysande källor och bubblande gejsrar. Passa på att ta ett välgörande bad i en av de varma mineralpoolerna. Dessa anses vara både vitaliserande och föryngrande! Ni besöker den fascinerande art deco-staden Napier med en rad intressanta museer och byggnader. Här kan ni även passa på att se Nya Zeelands nationalfågel, kivifågeln. Ni fortsätter till Wellington, Nya Zeelands huvudstad. Missa inte Te Papa Tongarewa, Nya Zeelands nationalmuseum.

Ni flyger till Sydön och Abel Tasman National Park som är Nya Zeelands minsta nationalpark med betagande natur, vackra bukter och guldgula sandstränder. Här kan ni vandra, paddla kajak eller åka på båtutflykt. Ni fortsätter till Marlborough och Blenheim, känt vinområde med många vingårdar som blivit internationellt erkända. Resan går vidare längs med kusten till valarnas favoritställe, Kaikoura. Här ska ni inte missa att åka på valsafari, vill ni inte ut på vattnet finns alltid möjlighet att se dessa fantastiska djur från ovan. Resan avslutas i Christchurch, ”The Garden City”, känd för sina många vackra parker och kaféer.

  • Res bekvämt i Premium Economy Class
  • Trevliga boenden på Nord- och Sydön
  • Upplev maorikulturen i Rotorua
  • Gå på vinprovning i Napier och Blenheim
  • Vandra i vacker natur i Abel Tasman National Park
  • Följ med på valsafari i Kaikoura
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Nya Zeeland med guldkant men vissa avvikelser kan förekomma.
nya-zeeland-med-guldkant-lyxresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 1: Avresa från Sverige
Flyget går via London till Asien. Ombord på flyget serveras måltider och dryck. Underhållningssystemet ombord erbjuder i det flesta fall film, populära TV serier, nyheter, spel, musikvideos m.m.

flygplats-nya-zeeland-med-guldkant-lyxresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 2: Mellanlandning i Asien
Passa på att ta en promenad på flygplatsen i Asien innan det är dags att borda för sista etappen vidare till Auckland.

auckland-nya-zeeland-med-guldkant-lyxresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 3 - 4: Auckland
Välkommen till Nya Zeeland och Auckland. Efter ankomst väntar privat transfer till ert hotell i hjärtat av Auckland vid Waitemata Harbour. Vila ut efter resan eller börja er upptäcksfärd av vår antipod. Auckland ligger vackert mellan två naturhamnar och är Nya Zeelands största stad med ca en tredjedel av landets befolkning. Stadskärnan är relativt koncentrerad och ni kan ta er runt till fots till sevärdheter, strandpromenaden, restauranger och butiker. Bra shopping finner ni på Queen Street, Vulcan Lane och High Street. Auckland har mycket att erbjuda sina besökare i form av sevärdheter och aktiviteter. För att få en bra överblick kan ni ta hissen upp i Sky Tower, Nya Zeelands högsta byggnad. Högst upp finns det en roterande restaurang som ger er en 360-graders vy. Andra aktiviteter är en avkopplande båttur till närbelägna Waiheke Island med sina böljande olivlundar och vingårdar, guidad stadsrundtur med buss eller en fartfylld halvdagstur med vind i håret ombord på America's Cup båten NZL41.

Boende på M Social Hotel.

waitomo-caves-nya-zeeland-med-guldkant-lyxresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 5: Auckland - Rotorua
Ni lämnar Auckland och kör söderut förbi Hamilton till de fascinerande kalkstensgrottorna Waitomo Caves. Området är rikt på kalksten och har en serie grottsystem bestående av stalaktiter, stalagmiter och lysmaskar. I området finns en rad olika aktiviteter att ägna sig åt beroende på hur äventyrligt lagd man är. Den vanligaste turen är en guidad grottpromenad på 45 minuter för att se tusentals lysmaskar glimma i grottvalven. Under seneftermiddagen anländer ni till Rotorua, den maoriska kulturens vagga där kan ni kan bada i svavelhaltiga källor och ta del av den mångtusenåriga maorikulturen. Passa på att boka in er på en traditionell maorifest med dans och hangi-middag vilket är ett av de bästa sätten av att uppleva denna intressanta kultur. I Rotorua bor ni på ett trevligt B & B med endast fyra rum. Alla rum med uteplats mot trädgården.

Boende på The Springs B&B (★★★★)The Springs B&B★★★★The Springs byggdes 1998 som ett lyxigare bed & breakfast. De fyra gästrummen har utsikt mot trädgården för en privat och lugn vistelse....

waiotapu-nya-zeeland-med-guldkant-lyxresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 6: Rotorua
Upptäck stadens alla sevärdheter. Besök de geotermiska områdena som t.ex. Wai-O-Tapu Thermal Wonderland. Här puttrar och pyser det lite överallt. Mest känd är Champagne Pool, en vattenfylld källa bestående av kokande vatten som skiftar i ockra och grönt. Ni kan även besöka det maoriska konst- och hantverkcentrat Te Puia, Government Gardens med sin vackra park med tillhörande konstgalleri och museum eller åka linbana till utsiktspunkten på vulkanen Ngongotaha. Vill ni prova på ett hälsosamt svavelhaltigt bad besöker ni Polynesian Spa Pools där ni kan njuta det varma vattnet och utsikten över Lake Rotorua.

cape-kidnappers-golf-nya-zeeland-med-guldkant-lyxresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 7: Rotorua - Napier
Resan mot kusten går via Nya Zeelands största sjö Lake Taupo. Napier är en pittoresk kuststad vid Hawke´s Bay med vacker strandpromenad och vars centrum består av pastellfärgade byggnader i art deco-stil. Napier drabbades av en förödande jordbävning 1931 som förstörde en stor del av staden varefter man valde att bygga upp den i denna spanskinspirerade byggnadsstil. Napier är också en av Nya Zeelands främsta vinregioner med välkända chardonnay och cabernet sauvignon viner.

För den trädgårdsintresserade finns en prunkande botanisk trädgård med en intressant flora och för golfaren finns flera bra banor att svinga klubban på inkl. en av världens bäst rankade banor, Cape Kidnappers. I Napier bor ni två nätter i vackra och lugna omgivningar i Napier Hill, ca 2 km från centrum. Denna vackra viktorianska villa från 1890-talet är en av Napiers bäst bevarade från sin tidsepok och var tidigare ett privat sommarresidens. Interiören är elegant med antikviteter och smakfulla detaljer. De sex sviterna är vackert inredda med luxuös komfort. Hotellet erbjuder manikyr, pedikyr och massage. Koppla av i vid poolen, i biblioteket framför den öppna spisen eller njut av panoramautsikten över bergen och havet från en av villans terrasser.

Boende på Mchardy Lodge (★★★★)Mchardy Lodge★★★★Mchardy Lodge ligger i en lugn återvändsgränd på exklusiva Napier Hill. Huset byggdes som ett elegant sommarresidens på 1890-talet och ....

napier-nya-zeeland-med-guldkant-lyxresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 8: Napier
En dag att upptäck Napier och Hawke's Bay på egen hand.

wellington-nya-zeeland-med-guldkant-lyxresor-nya-zeeland-soderhavsresor-2

Dag 9: Napier - Wellington
Ni fortsätter söderut genom Nordöns vackra och omväxlande landskap. Längs vägen reser ni genom Martinborough, ett annat av Nya Zeelands kända vinområden. Under eftermiddagen anländer ni till Wellington. Detta är landets huvudstad och politiska centrum. Staden ligger vackert i en gryta runt Port Nicholson. Själva centrum följer havsviken i en båge och det går utmärkt att utforska staden till fots. Byggnaderna är en blandning av viktoriansk arkitektur och moderna glaskomplex. Huvudgatan genom innerstan är Lambton Quay, adress för parlamentet, regeringsbyggnaderna samt Wellington Cathedral. Stadens stolthet är Te Papa Tongarewa, Nya Zeelands interaktiva nationalmuseum och ett besök är varmt att rekommendera. I Wellington bor ni centralt med promenadavstånd till sevärdheter, shopping och restauranger.

Boende på QT Wellington (★★★★)QT Wellington★★★★QT Wellington är ett personligt boutiquehotell beläget mittemot Te Papa nationalmuseum och Wellingtons hamnområde. Inredningen på hotel....

abel-tasman-national-park-familjen-husbil-nordon-familjeresor-australien-soderhavsresor

Dag 10: Wellington - Abel Tasman
Upptäck Wellington innan ni åker till hamnen för färjeöverfarten till Sydön. Färjeöverfarten över Cooksundet till Picton är 92 km lång och tar ca 3 timmar. Resan beskrivs ofta som en av de vackraste färjeöverfarterna i världen. Under resan kan ni njuta av den vackra inseglingen genom Queen Charlotte Sound. Väl framme fortsätter ni till nationalparken Abel Tasman. Ni kör mot Nelson som ligger vackert på en slätt mellan havet, Tasman Bay och bergen och vidare till Motueka som är ett bördigt jordbruksdistrikt där man odlar humle, vin, tobak och frukt. Väl framme checkar ni på ert boende The Resurgence som ligger intill Abel Tasman National Park och avnjuter kvällens middag på lodgen.

abel-tasman-nya-zeeland-med-guldkant-lyxresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 11: Abel Tasman
Vakna till fågelsång och njut av en långfrukost innan ni utforskar nationalparken. Detta är Nya Zeelands minsta nationalpark och hör till ett av landets mest populära ströv- och vandringsområden. Naturen är omväxlande med små bukter, klippor, vildvuxen bush och stränder som vacker inramning. Paddla kajak, vandra, ta en ridtur eller följ med på en guidad dagskryssning för att se pälssälar och delfiner. Efter en spännande dag avnjuter ni kvällens middag på lodgen.

Boende på The Resurgence Boutique Lodge.

vingard-blenheim-familjen-husbil-nordon-familjeresor-australien-soderhavsresor

Dag 12: Abel Tasman - Blenheim
Dagens etapp går via Nelson och Havelock till Blenheim. Havelock är en idyllisk ort som ligger där två floder rinner samman djupt inne i en av fjordarmarna, Pelorus Sound. Finns tid kan ni följa med på en båttur ut till Marlborough Sounds. Orten var tidigare centrum för skogsavverkning och guldutvinning men är i dag en populär turistort. Ni fortsätter söderut till Blenheim där ni checkar ni in på ert boende för två nätter. Peppertree B & B är en utsökt villa med personlig atmosfär belägen i en stor trädgård med pool där ni kan koppla av med en välkomstdrink efter bilresan. I omgivningarna som består av bördiga odlingsmarker finner ni olivlundar och vingårdar. Hotellet har fem sviter med egen veranda eller balkong. Ert värdpar, Heidi och Werner, tar väl hand om er under er vistelse.

Boende på The Peppertree Bed and Breakfast (★★★★★)The Peppertree Bed and Breakfast★★★★★Välkommen till denna exklusiva bed & breakfast nära Marlborough Sounds i soliga Blenheim. The Peppertree är en historisk villa i edvard....

blenheim-nya-zeeland-med-guldkant-lyxresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 13: Blenheim
Blenheim ligger i Marlborough som räknas till en av världens yngsta vinregioner och som på kort tid gjort sig ett namn sedan den första vinrankan planterades år 1973. Det finns inte mindre än 20 vingårdar i närheten av Blenheim och de ligger tätt inpå varandra. Passa att prova på världens mest aromatiska Sauvignon Blanc-viner, välkänt i vinvärlden och som satt Nya Zeeland på världens vinkarta. Området har också ett stort utbud av restauranger som ofta använder lokala råvaror för att skapa smakrika regionala rätter - allt i ett naturskönt landskap. För golfaren finns flera bra golfbanor i området.

val-kaikoura-nya-zeeland-med-guldkant-lyxresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 14: Blenheim – Kaikoura
Ni kör söderut längs kusten som på ena sidan kantas av höga klippor och på andra har ni havet. Kaikoura var från början ett sömnigt fiskesamhälle som idag lockar människor från hela världen. Som mest har man skådat ett femtontal valarter, de vanligaste är kaskelott- och tandval. Ofta ser man även späckhuggare och olika delfinarter. Turbåtarna går flera gånger per dag och plats bör förbokas.

Boende på Kaikoura Boutique Hotel (★★★+).

christchurch-nya-zeeland-med-guldkant-lyxresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 15: Kaikoura – Christchurch
Ni fortsätter er resa söderut mot Christchurch. I Waipara blandas lantgårdarna upp med en och annan vingård då även detta är en stor vinregion. Många av vingårdarna är öppna för allmänheten och serverar lunch så gör gärna ett stopp innan ni kommer fram.

Boende på The Classic Villa.

christchurch-familjen-husbil-nordon-familjeresor-australien-soderhavsresor

Dag 16: Hemresa
I dag checkar ni ut och åker till flygplatsen där ni lämnar er hyrbil. Incheckning för flyget via Auckland och Asien åter till Europa och Sverige. Förhoppningsvis med många nya minnesvärda upplevelser i bagaget.

Dag 17: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Nya Zeeland med guldkant.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt17 dagarLäs program52 500:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.