Australienresan
19 dagar

Australienresan

fr 63 900 SEK Visa avgångar

Australienresanfr 63 900 SEK

En omfattande resa som tar dig till klassiska sevärdheter liksom nya pärlor Down Under. Vi kommer att besöka ikoner som Sydney Opera House, vinområdet Barossa Valley och Mc Laren Vale utanför Adelaide, djurlivet på Kangaroo Island och vackra kustvägen Great Ocean Road. Vi ser kulturhuvudstaden Melbourne och avslutar resan i tropiska Queensland med avkoppling, aboriginkultur och kryssning på Stora barriärrevet. På vägen till Australien gör vi ett stopp i Singapore med stadsrundtur och besök vid spektakulära Gardens by the Bay med konstgjorda super träd i bästa Avatar känsla. Svensktalande guide möter på flygplatsen i Sydney. För stoppet i Singapore är det engelsktalande guide. Detta är resan för dig som vill uppleva Australiens ”måsten” men som även har valmöjlighet att under ledig tid lägga till fler utflykter om så önskas, kanske bara ta det lugnt eller gå på egna upptäckter.

Efter bekväm nattflygning kommer vi till Singapore. Här gör vi en stadsrundtur och fascineras över den spännande mixen mellan innovativ arkitektur och historiska byggnader. I Sydney gör vi en stadsrundtur, promenerar till historiska The Rocks, besöker Sydney Opera House och gör en lunchkryssning i världens vackraste naturhamn. I Sydney ges även egentid att fylla med vad du vill. För den som önskar erbjuder vi en heldagstur till vackra Blue Mountains samt möjlighet att gå på en föreställning på Sydney Opera House. Vi flyger till Adelaide och gör en kort stadsrundtur. Vi provsmakar utsökta viner i Australiens mest kända vinområde Barossa Valley. I avslappnade kuststaden Victor Harbor ser vi dvärgpingviner på Granite Island. Natursköna Kangaroo Island med sin spännande natur och djurliv gör ingen besviken. Här ser vi väldiga sjölejon och naturens under som Remarkable Rocks. Resan fortsätter mot kosmopolitiska Melbourne. Under en dag kör vi den berömda kustvägen Great Ocean Road med sina spektakulära kalkstensformationer De tolv apostlarna som står som väldiga utropstecken ute till havs.

Vi flyger till tropiska Cairns och tar oss vidare till idylliska badorten Port Douglas som ligger mellan regnskog och glittrande Korallhavet. Vi kryssar på Stora barriärrevet och snorklar bland koraller och exotiska fiskar i palettens alla kulörer. Under vistelsen i Port Douglas ges egen tid att fylla med vad du vill. Kanske går du på Sunday Market eller förljer med på en utflykt? Resan avslutas med idylliska konstnärsbyn Kuranda dit vi anländer med anrikt tåg. Med linbana glider vi över regnskogens trädtoppar och slås av vykortsvacker panoramautsikt över regnskog och turkost hav.

*** HÖSTKAMPANJ! ***
1000 kr rabatt på våra rundresor. Gäller nybokningar t o m 30/9.

  • Upplev djur- och naturliv på Kangaroo Island, Australiens Galapagos
  • Besök Sydney Opera House och Bondi Beach
  • Snorkla bland koraller och tropiska fiskar på Stora barriärrevet
  • Se dvärgpingviner på Granite Island
  • Vinprovning i Barossa Valley
  • De tolv apostlarna på kustvägen Great Ocean Road
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Australienresan men vissa avvikelser kan förekomma.
stora-barriarrevet-lilla-australienresan-temaresor-australien-soderhavsresor

Dag 1: Avresa
Avresa från Sverige till Singapore. Ombord på flyget serveras måltider och dryck och underhållningssystemet erbjuder musik, film, populära TV-serier, nyheter, spel mm.

Måltider (flyg) ingår.

singapore-australienresan-temaresor-australien-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 2: Singapore
Ankomst till Singapore under morgonen där vår engelsktalande guide möter oss på flygplatsen och tar oss direkt ut till Singapores sevärdheter för en halvdagstur. Vi ser Singapore vakna till liv med myllrande folkliv, ser Singapore Cricket Club, parlamentshuset, Padang och City Hall. Turen fortsätter förbi Singapore River och Singapores födelseplats, The Merlion. Vi besöker både ett buddisttempel i China Town och Little India, promenerar i Singapores vackra orkidéträdgård i den botaniska trädgården och avslutar med lunch. Vi har ett par timmar på egen hand innan vi ses för gemensam middag. Efter middagen åker vi för att se en fascinerande ljud- och ljusshow vid Gardens by the Bay.

Måltider (flyg), lunch och middag ingår.

Boende på Grand Copthorne Waterfront (★★★★+).

surfare-sydney-lilla-australienresan-temaresor-australien-soderhavsresor

Dag 3: Singapore - Sydney
Idag har vi dagen till egna upptäckter i Singapore. Välj att följa med på en tillvalsutflykt till t ex Sentosa Island. Efter en dag i Singapore åker vi till flygplatsen. På vägen besöker vi Kampong Glam som före koloniseringen var hem till den malaysiska aristokratin. Här möts vi av färgglada hus och den vackra Sultanmoskén. Vi säger farväl till vår engelsktalande guide och flyger till Sydney.

Frukost, måltider (flyg) ingår.

skyltar-sydney-lilla-australienresan-temaresor-australien-soderhavsresor

Dag 4: Sydney
Vi ankommer till Sydney och vår svensktalande guide möter oss på flygplatsen. Vi åker till hotellet för incheckning och ett par timmars vila. Under eftermiddagen upptäcker vi Sydney. Vi promenerar till det historiska området The Rocks. Hit kom de första nybyggarna från Europa på 1700-talet. Nu är de flesta gamla magasinen ombyggda till mysiga kaféer, gallerier och butiker. Gemensam välkomstmiddag på en trevlig restaurang som ligger med utsikt över vattnet.

Måltider (flyg) och middag ingår.

Boende på The Grace Hotel (★★★★)The Grace Hotel★★★★Landmärket Grace Building byggdes ursprungligen av Grace Bros detaljhandel på 1920-talet. Byggnaden är nu vackert restaurerad till sin ....

operahuset-sydney-lilla-australienresan-temaresor-australien-soderhavsresor

Dag 5: Sydney
Vi fortsätter våra upptäckter av Australiens största stad. Efter frukost gör vi en förmiddagstur som tar oss till Hyde Park, Chinatown och Sydneys mest välkända strand Bondi Beach. Längs vägen gör vi stopp vid Mrs Macquarie’s Chair, där vi njuter av panoramautsikten över Sydneys vackra naturhamn, Sydney Opera House och Harbour Bridge. Vi tar oss till hamnen Circular Quay, där vi går ombord en kryssning, som serverar en härlig skaldjursbuffé till lunch. Ett perfekt sätt att uppleva staden på! Vi avslutar dagen med en rundvandring i spektakulära Sydney Opera House. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Kanske väljer ni att gå på en föreställning på Sydney Opera House?

Frukost och lunch ingår.

blue-mountains-lilla-australienresan-temaresor-australien-soderhavsresor

Dag 6: Sydney - ledig dag
Idag finns möjlighet att strosa runt i Sydney på egen hand, alternativt följa med på en dagstur med engelsktalande guide. Välj mellan Blue Mountains eller valsafari (endast novemberavgången). Blue Mountains nationalpark ligger ca en timmes resa med buss från Sydney. Nationalparken är en av de mest besökta i New South Wales och finns med på världsarvslistan. Här finns över 90 olika arter av eukalyptus. Området har fått sitt namn av den till synes blåaktiga slöja som ger bergen en nästan mystisk atmosfär. Den blåaktiga tonen kommer från ångor som frigörs från eukalyptusträdets blad. Naturen är fantastisk och djurlivet rikt. Under dagen besöks även den kända bergsformationen Three Sisters.

Valsafarin tar er med katamaran till det stora blå. Här spanar ni efter marina däggdjur som knölval och delfin, som är vanligt förekommande utanför i Sydneys kust under maj-november (kan ej garanteras).

Frukost ingår.

barossa-valley-australienresan-temaresor-australien-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 7: Sydney - Adelaide
Idag lämnar vi Sydney och flyger till Adelaide, huvudstad i delstaten South Australia och femte största stad i Australien. Staden är en härlig mix av kolonial charm och modern atmosfär. Efter en kortare rundtur sätter vi kurs mot böljande Adelaide Hills och Barossa Valley, Australiens främsta vinområde. Här växer några av världens äldsta vinstockar för shiraz-druvan. Vi gör trevliga besök på vingårdar, inklusive Jacob’s Creek där vi får prova några av vingårdens viner. Vi får lära oss om lokala tekniker och traditioner inom vinproduktion innan vi provsmakar den färdiga produkten. Vi får även möjlighet att provsmaka andra närproducerade delikatesser. Övernattning i Adelaide.

Frukost och lunch ingår.

Boende på Stamford Plaza Adelaide (★★★★★)Stamford Plaza Adelaide★★★★★I hjärtat av Adelaide och bara några hundra meter från Rundle Mall shoppingdistrikt ligger Stamford Plaza. Detta eleganta hotell erbjud....

delfiner-australienresan-rundresor-australien-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 8: Adelaide – Victor Harbour
Efter en skön sovmorgon kör vi mot kusten och Victor Harbour. På vägen gör vi stopp i Hahndorf med sina charmiga koloniala trähus och gemytliga huvudgata kantad av butiker, kaféer och gallerier. Den tidigare valfångarstaden Victor Harbour är ett avslappnat kustsamhälle med fina stränder. Vid ankomst besöker vi Granite Island där vi ser dvärgpingviner och attraheras av öns vackra natur med väldiga granitblock. Under valsäsongen maj-oktober är det inte ovanligt att man kan se valar simma förbi utanför ön. Har vi tur kanske vi kan se delfiner och säl. Vi bor mitt i Victor Harbour med närhet till butiker och restauranger. Kvällen på egen hand. Varför inte passa på att träffa aussies på en lokal pub!

Frukost och lunch ingår.

Boende på Comfort Inn Victor Harbour.

kanguru-australienresan-temaresor-australien-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 9: Victor Harbour - Kangaroo Island
Efter en god frukost åker vi till Kangaroo Island, Australiens tredje största ö och känd för sin orörda natur och rika djurliv. Från Cape Jervis tar vi färjan som på ca 45 minuter tar oss till Kangaroo Island. Under eftermiddagen besöker vi ett destilleri som producerar eukalyptusolja och vi får möjlighet att träffa koalor och handmata wallabies och kängurur på Parndana Wildlife Park.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på Aurora Ozone Hotel (★★★).

remarkable-rocks-kangaroo-island-australienresan-temaresor-australien-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 10: Kangaroo Island
Idag åker vi till Flinders National Park och öns dramatiska sydkust. Vid Remarkable Rocks och Admirals Arch tar vi en promenad genom de spektakulära bergsformationerna. Vi besöker Seal Bay där vi ser de ståtliga sjölejonen som bor här. Dessa fantastiska djur kan väga över 900 kg och bli tre meter långa! Kvällen på egen hand.

Frukost och lunch ingår.

melbourne-natt-lilla-australienresan-temaresor-australien-soderhavsresor

Dag 11: Kangaroo Island - Adelaide - Melbourne
Vi reser tillbaka med färjan till fastlandet och fortsätter med buss till halvön Fleurieu Peninsula och natursköna vinregionen McLaren Vale med sina småskaliga vingårdar. Efter lunch fortsätter vi till flygplatsen för flyg till Melbourne. Kvällen på egen hand.

Frukost och lunch ingår.

Boende på Novotel Melbourne on Collins (★★★★).

melbourne-floden-yarra-lilla-australienresan-temaresor-australien-soderhavsresor

Dag 12: Melbourne
Under förmiddagen upptäcker vi Melbourne, Australiens kulturella huvudstad, en underbar plats att fortsätta vårt aussieäventyr i. Vi ser Fitzroy Gardens med Captains Cook’s Cottage, Royal Botanical Gardens, Victoria Market, Albert Park Lake där Formel 1-tävlingen Australian Grand Prix går samt Port Phillip Bay. Resten av dagen egen hand. Promenera bland de historiska gränderna, åk upp i Eureka Tower för fantastisk panoramautsikt eller besök något av de många museerna av världsklass.

Frukost ingår.

twelve-apostles-ocean-road--australienresan-temaresor-australien-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 13: Great Ocean Road
En heldag till Australiens vackraste vägsträcka, Great Ocean Road. Vi kör via Geelong, surfarnas paradis Torquay och Apollo Bay. Efter lunch når vi den slingrande vägen längs med kusten högt ovanför havets dyningar och njuter av utsikten över av de spektakulära klippformationerna Twelve Apostles. Som väldiga utropstecken står de i den blå oceanen. På återresan till Melbourne besöker vi Port Campbell National Park och stannar till vid klippformationerna London Bridge och Loch Ard Gorge.

Frukost och lunch ingår.

port-douglas-strand-australienresan-rundresor-australien-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 14: Melbourne – Cairns – Port Douglas
Idag flyger vi norrut till tropiska Queensland och Port Douglas med närhet till både regnskog och Stora barriärrevet. Vi landar i Cairns där vår buss väntar för att ta oss till idylliska badorten Port Douglas, en timmes bussresa från flygplatsen. Port Douglas andas lugn och avkoppling och har många bra restauranger och en underbar sandstrand, Four Mile Beach. Vid ankomst gör vi en orienteringstur innan incheckning på vårt trevliga hotell med pool. Eftermiddagen på egen hand. Ta gärna en promenad längs esplanaden och den njut av den tropiska atmosfären.

Frukost och middag ingår.

Boende på Meridian Port Douglas (★★★★+)Meridian Port Douglas★★★★+Ett njutningsfyllt lägenhetshotell endast 5 minuters promenad från stranden Four Mile Beach och 10 minuters promenad från hamnen varifr....

daintree-national-park-australienresan-rundresor-australien-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 15: Port Douglas - ledig dag
En hel dag för egna upplevelser. Ta det lugnt vid poolen, besök marknaden Sunday Market eller passa på att åka på en utflykt med engelsktalande guide. Välj mellan heldagstur eller halvdagstur. Heldagsturen går med jeep och flodkryssning till regnskogsområdet Daintree och Cape Tribulation med besök på världsarvslistade stränder. Halvdagsturen görs tillsammans med en aboriginguide från Kuku Yalanji-stammen som i sitt rätta element guidar oss i Daintrees regnskog. Lyssna till uråldrig visdom och få intressant kunskap om bush food.

Frukost ingår.

snorkling-stora-barriarrevet-lilla-australienresan-temaresor-australien-soderhavsresor

Dag 16: Stora barriärrevet
I dag står Stora barriärrevet, världens största korallrev med 400 arter av korall och 1 500 fiskarter, på programmet. Efter tidig frukost packar vi badkläder och tar oss till hamnen för att gå ombord. Under dagen simmar, solar och snorklar vi. Möjlighet att prova på att dyka med tuber finns. Under båtfärden berättar guiden om revets märkliga uppkomst och liv. Vi njuter av en härlig buffélunch som naturligtvis inkluderar skaldjur. Kvällen på egen hand. Varför inte ta en kvällspromenad i marinan med alla fina segelbåtar?

Frukost och lunch ingår.

kuranda-scenic-railway-lilla-australienresan-temaresor-australien-soderhavsresor

Dag 17: Port Douglas - Kuranda
Idag åker vi till konstnärsbyn Kuranda Village. Denna charmiga lilla by i bergen lockar turister med ett stort utbud av aboriginkonst, kläder och hantverk. Resan börjar på Freshwater Station med en tågresa ombord på det klassiska Kuranda Scenic Railway. Tåget slingar sig sakta genom landskapet uppför berget. I Kuranda Village ges tid för att besöka gallerier eller kanske gå på kafé. Vi tar sedan linbanan Skyrail över regnskogens trädtoppar ner mot Cairns. Längs vägen gör vi stopp vid Barron Falls och Red Peak Station. En fantastisk upplevelse! Dagen avslutas med besök på Tjapukai, en enastående interaktiv upplevelse av aboriginernas kultur. På kvällen samlas vi för en gemensam avskedsmiddag.

Frukost och middag ingår.

hangmatta-port-douglas-strand-australienresan-rundresor-australien-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 18: Hemresa
Dagen ledig att göra precis vad ni vill innan det är dags att ta farväl av Port Douglas för denna gång. Buss till flygplatsen. Här tar vi farväl av vår svensktalande guide. Flyg åter till Skandinavien.

Frukost och måltider (flyg) ingår.

Dag 19: Hemkomst
Hemkomst till Skandinavien.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Australienresan.
DatumReslängdProgramNoteringPris frKontakta oss
2019-10-2719 dagarLäs program63 900:-Mer infoFullbokad
2020-01-2619 dagarLäs program66 900:-Mer infoBoka
2020-10-2519 dagarLäs programPreliminärt pris66 900:-Mer infoBoka
2021-01-2419 dagarLäs programPreliminärt pris67 900:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.