Jul och nyår i Australien
18 dagar

Jul och nyår i Australien

fr 64 900 SEK Visa avgångar

Jul och nyår i Australienfr 64 900 SEK

Fira jul och nyår i sommarvarma Australien långt bort från rusk och kyla. Denna resa tar dig i lugnt tempo till flera spännande platser inklusive Sydney och Melbourne. Spendera julen i Sydney, njut av lugna mellandagar på härligt resort i mysiga Palm Cove och fira ett festligt nyår i Melbourne.

Efter ett stopp i Singapore flyger vi vidare till Sydney, Australiens största stad. Det blir både kultur, historia och tid att flanera längs strandpromenaden på Sydneys mest välkända strand, Bondi Beach. Under vistelsen ges även fina naturupplevelser i den världsarvslistade nationalparken Blue Mountains och kultur med rundvandring på Sydney Opera House. Julen firar vi i Sydney tillsammans med en god middag på en trevlig restaurang. Resan går sedan vidare till tropiska Queensland och idylliska Palm Cove med närhet till både regnskog och världsarvslistade Stora barriärrevet. Här spenderar vi några härligt avkopplande mellandagar på ett femstjärnigt hotell, känt för sin utmärkta service. Njut av lugnet och behaglig temperatur vid någon av poolerna eller vid den gyllengula stranden. Stora barriärrevet vill vi förstås heller inte missa! Under en heldag kryssar vi ut och passar på att snorkla bland färgrika koraller och färgglada fiskar. I regnskogen ligger Kuranda. Här ges inblick i urinvånarna aboriginernas spännande dreamtime stories. För festligheterna inför det nya året flyger vi till det gröna och parktäta Melbourne. Vi gör en halvdagstur av denna trevliga stad och har även gott om tid att flanera på egen hand genom dess trivsamma city med små gränder och trevliga butiker. Nyårsafton firar vi tillsammans med en god middag på en restaurang belägen vid floden Yarra. Naturligtvis med bubbel i glasen och fyrverkerier därtill. En av de avslutande dagarna gör vi en heldagstur till Australiens vackraste vägsträcka Great Ocean Road. De Tolv Apostlarna är vägsträckans höjdpunkt. Dessa väldiga kalkstensformationer är imponerande och ett populärt utflyktsmål. Melbourne ligger i närheten av det kända vinområdet Yarra Valley och vi avslutar rundresan med en heldag till detta natursköna område. Här provsmakar vi några av områdets populära viner på olika vingårdar och provar andra lokala delikatesser. Vi besöker även Australiens endemiska djur som känguru, wombats och koala i en djurpark där djuren lever i dess naturliga bush miljö.

Det här är en resa i lugnare tempo med fokus på bra boenden och gott om tid att göra egna upptäcker av de städer vi besöker - ett avkopplande och härligt sätt att fira jul och nyår Downunder på som passar soloresenärer, par såväl som barnfamiljer!

  • Besök Sydney Opera House under en guidad visning
  • Upplev Blue Mountains med den kända bergsformationen Three Sisters
  • Snorkla bland koraller och färgglada fiskar på Stora barriärrevet
  • Möt aboriginkulturen i Kuranda och upplev regnskogen på nära håll
  • Hänförs av De Tolv Apostlarna vid Great Ocean Road
  • Vinprovning i vackra Yarra Valley
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Jul och nyår i Australien men vissa avvikelser kan förekomma.
koala-jul-nyar-australien-temaresor-australien-soderhavsresor

Dag 1: Skandinavien - Singapore
Flyget avgår från Skandinavien till Singapore. Ombord på flyget serveras måltider och dryck. Underhållningssystemet ombord erbjuder i det flesta fall film, populära TV serier, nyheter, spel, musikvideos m.m.

Måltider (flyg) ingår.

singapore-jul-och-nyar-australien-temaresor-australien-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 2: Singapore
Ankomst till Singapore under morgonen där vår färdledare möter oss. Vi kör direkt ut i Singapores myllrande folkliv för en halvdagstur. Under turen får vi bland annat se Padang, Singapore Cricket Club, parlamentshuset och City Hall. Turen fortsätter längs Singapore River och Singapores ikon The Merlion. Vi besöker ett buddisttempel, den botaniska trädgården med orkidéträdgården, Little India och China Town. Turen avslutas med en dim sum-lunch. Eftermiddagen på egen hand innan det är dags för gemensam middag. Vi avslutar dagen med att åka till Gardens by the Bay för att se en spektakulär ljusshow över fantasifulla super träd.

Måltider (flyg), lunch och middag ingår.

Boende på Grand Copthorne Waterfront (★★★★+).

operahuset-sydney-jul-nyar-australien-temaresor-australien-soderhavsresor

Dag 3: Singapore – Sydney
Efter frukost är det dags att åka till flygplatsen för att flyga till Australien. Vi ankommer till Sydney under kvällen. Här möts vi av vår svensktalande guide under resan Down Under. Transfer till vårt centralt belägna hotell.

Måltider (flyg) ingår.

Boende på The Grace Hotel (★★★★)The Grace Hotel★★★★Landmärket Grace Building byggdes ursprungligen av Grace Bros detaljhandel på 1920-talet. Byggnaden är nu vackert restaurerad till sin ....

sydney-jul-nyar-australien-temaresor-australien-soderhavsresor

Dag 4: Sydney
Vi vaknar upp i Australiens största stad och efter en god frukost upptäcker vi Sydney. Vi passerar det historiska området the Rocks och Sydney Harbour Bridge. I närheten ligger Circular Quay varifrån sightseeingbåtar och andra fartyg utgår. Vi fortsätter till Darling Harbour, Chinatown och Sydneys mest berömda strand - Bondi Beach. Längs strandpromenaden sjuder det av liv och rörelse. Här har vi tid att flanera eller ta en kaffe och se surfarna elegant balansera på de höga vågorna. Varma sommardagar ligger sydneyborna gärna på stranden. På väg tillbaka till hotellet passerar vi de fashionabla kvarteren i Double Bay och det livliga Kings Cross med teatrar, barer och nattklubbar. Resten av dagen på egen hand. På kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag.

Frukost och middag ingår.

blue-mountains-jul-nyar-australien-temaresor-australien-soderhavsresor

Dag 5: Blue Mountains
Efter tidig frukost kör vi till Blue Mountains nationalpark som ligger utanför Sydney. Nationalparken är en av de mest besökta i New South Wales och världsarvslistad. Här finns över 90 olika arter av eukalyptus endast i detta område. Naturen är fantastisk och djurlivet rikt. Efter att ha besökt den kända bergsformationen Three Sisters, fortsätter vi till vår lunchrestaurang.

Denna dag ger en fin naturupplevelse utan att ställa för höga krav på fysiken och vi kommer tillbaka till Sydney fullmatade av intryck.

Frukost och lunch ingår.

gront-sydney-jul-nyar-australien-temaresor-australien-soderhavsresor

Dag 6: Sydney – God Jul!
Efter frukost promenerar vi till The Rocks för en rundvandring i Sydneys äldsta kvarter. Staden bildades år 1788 efter det att kapten Arthur Philip landstigit i Botany Bay söder om Sydney. De flesta som kom var fångar, hitskickade av den brittiska regeringen. I The Rocks finner vi allt från magnifik arkitektur, smala gränder, street art, kaféer, pubar och marknad. Vi besöker marknaden innan vi fortsätter till fots via Circular Quay till Sydney Opera House, det mest kända byggnadsverket i Sydney. Här väntar en guidad tur av det arkitektoniska mästerverket ritat av den danske arkitekten Jørn Utzon. Byggnaden har fem scener och här ges konserter, balett- och teaterföreställningar. Turen tar ca en timme och vi avslutar med en lättare lunch bestående av en avsmakningsmeny på välrenommerade Opera Kitchen.

Eftermiddagen på egen hand. Kanske besöker ni Chinatown och Haymarket med sin spännande mix av restauranger, livsmedelshallar och roliga, udda presentbutiker. Om ni vill ta er lite bortom turiststråken så finns det mysiga och lite bohemiska Surrey Hills med alla sina boutiquer, gallerier och kaféer. Runt omkring i Sydney är det pyntat med juldekorationer och stora ”disneygranar” och julstämningen är på topp. I kväll äter vi gemensam middag vid vattnet.

Frukost, lunch och middag ingår.

cairns-lagoon-jul-nyar-australien-temaresor-australien-soderhavsresor

Dag 7: Sydney – Cairns/Palm Cove
I dag firar australiensarna sin jul så det är mycket som håller stängt. Passa på att ta lite sovmorgon, ta en härlig morgonpromenad eller njut en medhavd picknicklunch i Royal Botanical Gardens, en härlig plats som bjuder sin besökare fantastiska vyer, folkliv och prunkande grönska. Eller varför inte passa på att ta färjan till den trevliga stadsdelen Manly för lite strandliv? Sen eftermiddag väntar transfer till flygplatsen för kvällsflyg till tropiska Queensland och Cairns, inkörsport till både regnskog och Stora barriärrevet. Vid ankomst väntar kort transfer till idylliska Palm Cove. Här spenderar vi några härligt avkopplande mellandagar med utmärkt läge och ypperlig hotellservice. Vi bor på femstjärnigt hotell som erbjuder goda möjligheter till avkoppling vid pool och närhet till strand. Sandstranden är gyllengul och vågorna är böljande och inbjudande.

Frukost ingår.

Boende på Peppers Beach Club and Spa (★★★★★)Peppers Beach Club and Spa★★★★★Med direkt strandläge och inbäddad i en tropisk trädgård som doftar gardenia ligger detta underbara hotell. Här möts ni av eleganta rum....

flagga-strand-jul-nyar-australien-temaresor-australien-soderhavsresor

Dag 8: Palm Cove – ledig dag
Gör vad som faller dig in. Kanske en barfotapromenad i vattenbrynet lockar eller en utflykt med lokalbussen till Cairns? I Cairns finns en livfull strandpromenad, trevlig hamn och Cairns Night Markets & Food Courts som håller öppet till sen kväll årets alla dagar. Här kan du få en avkopplande massage, fynda souvenirer och låta smaklökarna få på kulinarisk upptäcktsfärd genom matstånden.

Frukost ingår.

snorkling-jul-nyar-australien-temaresor-australien-soderhavsresor

Dag 9: Stora barriärrevet
Stora barriärrevet är världens största korallrev med 400 arter av korall och 1 500 fiskarter. Från Cairns är det endast fem mil ut till revet och perfekt att upptäcka under en dag. Efter tidig frukost packar vi badkläder och tar oss till hamnen i Cairns för ombordstigning på vår katamaran som ska ta oss ut till det stora blå. Här får vi möjlighet att simma, sola, snorkla eller kanske prova på att dyka (mot tillägg). Under båtresan berättar guiden om revets märkliga uppkomst och liv.

Under dagen kan vi simma och snorkla i varmt klart vatten, följa med på en tur med en glasbottnad båt för att ta del av det spännande marina livet eller bara koppla av i solen. Vi njuter av en härlig buffélunch ombord. När vi återvänder till Palm Cove har det hunnit bli sen eftermiddag. Middag på egen hand. Kanske tar ni en kvällspromenad utmed strandpromenaden.

Frukost och lunch ingår.

cairns-jul-nyar-australien-temaresor-australien-soderhavsresor

Dag 10: Palm Cove – ledig dag
En hel dag för egna upplevelser. Ta det lugnt vid poolen eller passa på att besöka Cairns som ni enkelt kan ta er till med buss. Denna f d sockerrörsstad är nu en livfull turistort med hotell, butiker, kaféer, restauranger och kvällsmarknad. Orten är omgiven av fantastisk natur och flera av landets bästa nationalparker. Cairns har ingen badbar strand utan erbjuder istället en stor konstgjord lagun med saltvatten utmed den långa strandpromenaden. Stanna kvar och ät middag på en trevlig restaurang. Vi erbjuder även en utflykt (mot tillägg) till Mossman och regnskogen vid Cape Tribulation i Daintree National Park, en av världens äldsta regnskogar.

Frukost ingår.

kuranda-scenic-railway-cairns-jul-nyar-australien-temaresor-australien-soderhavsresor

Dag 11: Kuranda
Efter frukost lämnar vi Palm Cove för att ta oss till regnskogen och Kuranda Village. Denna charmiga lilla stad i bergen lockar besökare med gallerier, aboriginkonst och hantverk. Resan börjar på Freshwater Station med en tågresa som påminner om svunnen tid ombord på det klassiska Kuranda Scenic Railway som sakta slingar sig genom det gröna landskapet.

I Kuranda ges tid för att besöka gallerier eller bara botanisera bland butiker och den lilla marknaden innan vi gör en guidad regnskogstur i amfibiebil genom vattendrag och på land. En upplevelse! Under turen får vi veta mer om regnskogens fantastiska växter. Vi äter lunch på en lokal restaurang följt av traditionellt aboriginuppträdande. Genom dans och musik tas vi genom spännande Dreamtime stories fyllda av myter och legender. I Wildlife Park ser vi Australiens endemiska djur som koalor och kängurur. Eftermiddagen avslutas med Skyrail, världens längsta linbana som tar oss 7,5 km längs med regnskogens trädtoppar. Stopp görs på vägen för utsikt över vattenfallet Barron Falls och Red Peak Station. En fantastisk naturupplevelse!

Frukost och lunch ingår.

melbourne-jul-nyar-australien-temaresor-australien-soderhavsresor

Dag 12: Cairns – Melbourne
Njut av en härlig morgonpromenad innan eftermiddagsflyg söderut mot storstaden Melbourne som även går under benämningen Australiens ”kulturella huvudstad”. Kvällen på egen hand. Flanera längs med floden Yarra, åk upp i Eureka Tower för fantastisk panoramautsikt eller prova lyckan på kasinot. Melbourne är även känt för sin rika kafékultur – väl värd att prova på!

Frukost ingår.

Boende på Novotel Melbourne on Collins (★★★★).

melbourne-koala-jul-nyar-australien-temaresor-australien-soderhavsresor

Dag 13: Melbourne – Gott Nytt År!
I dag är det dags att uppleva lite mer av Melbourne. Det gör vi bäst på en halvdagstur. Melbourne genomkorsas av floden Yarra och kantas av parker som har satt sin prägel på staden. Vi tar oss till Victoria Market, kulturcentret Federation Square, vackra Royal Botanical Gardens och Melbourne Park där tennisturneringen Australian Open spelas varje år. I den charmerande stadsdelen Carlton passerar vi viktorianska hus omgivna av parker som Carlton Gardens där Melbourne Museum ligger.

Eftermiddagen på egen hand. Ni kan till exempel välja att åka spårvagn från city till St Kilda för en promenad längs stranden vid Phillip Bay. Ombytta och fina tar vi oss till kvällens restaurang för en 3-rätters middag som vi njuter av tillsammans. Gott nytt år!

Frukost och 3-rätters nyårsmiddag ingår.

pingviner-melbourne-jul-nyar-australien-temaresor-australien-soderhavsresor

Dag 14: Melbourne – ledig dag
Upptäck Melbourne på egen hand. Mycket håller stängt eftersom det är nyårsdagen, passa på att flanera genom Melbournes många trevliga kvarter eller längs med floden Yarra. Vi erbjuder (mot tillägg) en utflykt till Phillip Island där ni lagom till solnedgången kommer till Summerland Beach för att se hundratals pingviner återvända efter en dag ute till havs. En minnesvärd upplevelse!

Frukost ingår.

tolv-apostlar-jul-nyar-australien-temaresor-australien-soderhavsresor

Dag 15: Great Ocean Road
Efter en god natts sömn och en tidig frukost blir vi hämtade för en heldag till vackra Great Ocean Road. Vi kör längs med Princess Highway till Geelong, den näst största staden i Victoria. Vi kör mot kuststaden Anglesea och vidare på den vindlande vägen genom Lorne och Apollo Bay med sina kritvita stränder. Om vädret tillåter hinner vi kanske med ett dopp?

Efter lunch besöker vi Otway National Park som med lummiga skogar, höga träd och djupa raviner sträcker sig ner mot den karga kusten. Detta område har ett rikt fågelliv och är hem för ett antal svamparter som spelar en viktig roll i parkens ekosystem. På återresan till Melbourne besöker vi Port Campbell National Park och ser stenformationen London Bridge. Vi stannar vid de spektakulära klipporna De tolv apostlarna som står som väldiga utropstecken i den blå oceanen. Vi njuter av utsikten, havsbrisen och ser vågorna rulla in mot de spektakulära kalkstensklipporna. Vi kommer tillbaka till Melbourne under kvällen.

Frukost och lunch ingår.

vinodling-yarra-valley-jul-nyar-australien-temaresor-australien-soderhavsresor

Dag 16: Yarra Valley
Dagstur till natursköna Yarra Valley som ligger vid foten av bergskedjan Dandenongs öster om Melbourne. Första stoppet är Healesville Sanctuary, naturreservat där djuren lever så nära sin naturliga miljö som möjligt. På nära håll bekantar vi oss med koalor, kängurur, vombats och dingos. Vi fortsätter till vingårdarna i Yarra Valley. Under dagen lunch och vinprovning vid olika vingårdar med guidad rundtur. Åter i Melbourne samlas vi för en gemensam middag.

Frukost, lunch och middag ingår.

livraddare-strand-jul-nyar-australien-temaresor-australien-soderhavsresor

Dag 17: Hemresa
Förmiddagen på egen hand. Under eftermiddagen är det dags att ta farväl av Australien för denna gång och resa mot flygplatsen för vårt flyg åter mot Europa. Teknisk mellanlandning i Singapore.

Frukost och flygmåltider (flyg) ingår.

Dag 18: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Jul och nyår i Australien.
DatumReslängdProgramNoteringPris frBarnpris frKontakta oss
2020-12-1918 dagarLäs programPreliminärt pris64 900:-59 900:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.