Aktuell information gällande Coronavirusets spridning, läs mer här
Nya Zeelandsresan
21 dagar

Nya Zeelandsresan

fr 67 500 SEK Visa avgångar

Nya Zeelandsresanfr 67 500 SEK

En magisk resa till Nya Zeeland! Denna omfattande resa erbjuder både Sydöns magnifika alplandskap med fjordkryssning, alptoppar, forsande vattenfall och vertikala bergsväggar. Kombinerat med Nordöns variationsrika natur med palmer, böljande kullar och pysande gejsrar. Vår svensktalande guide vägleder och guidar oss i detta mycket spännande land och är väl insatt i landets kultur och traditioner. Resan avslutas med storstadspuls i Auckland, Nya Zeelands största stad.

Resan börjar på Nya Zeelands vackra Sydö. Vistelsen här är helt magisk för naturälskaren, fullmatad av spektakulära vyer och sagolikt vackra Milford Sound med forsande vattenfall, glaciärområdet Franz Josef, valsafari i Kaikoura och vinområdet Marlborough. Båtresan från Sydön till Nordön är en av de vackraste färjeöverfarterna i världen, där vi kryssar mellan grönklädda berg och avskilda vikar. På Nordön skiftar naturen, men är fortfarande lika betagande. Nu möts vi av lummigare vegetation, vingårdar och varma källor som puttrar och pyser. Vi passar även på att besöka filmbyn Hobbiton och bor på lantgård eller farmstay en natt. Att vi dessutom får bekanta oss med landets intressanta städer gör detta till en verkligt komplett upplevelseresa! Välkommen till Nya Zeeland!

  • Fjordkryssning genom Milford Sounds vackra och dramatiska natur
  • Festmiddag med maoriuppträdande
  • Spännande valsafari i Kaikoura
  • Upptäck nya favoriter på vinprovning i Napier
  • Övernattning på lantgård / homestay
  • Movie Set Tour på Hobbiton
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Nya Zeelandsresan men vissa avvikelser kan förekomma.
stora-nya-zeelandsresan-temaresaor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 1: Avresa från Skandinavien
Flyget avgår från Skandinavien till Singapore. Ombord på flyget serveras måltider och dryck. Underhållningssystemet ombord erbjuder i det flesta fall film, populära TV-serier, nyheter, spel, musikvideos m.m.

singapore-kvall-stora-nya-zeelandsresan-temaresaor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 2: Singapore
Ankomst till Singapore där vår engelsktalande guide som är med oss under vistelsen i Singapore möter oss. Vi kör direkt ut i Singapores myllrande folkliv för en halvdagstur. Under turen får vi bland annat se Padang, Singapore Cricket Club, parlamentshuset och City Hall. Turen fortsätter längs Singapore River och The Merlion, platsen där det sägs att Singapore grundades. Före Chinatown hinner vi med ett besök i ett buddisttempel, färden går sedan vidare till orkidéträdgården och Little India innan en traditionell lunch. Efter ett par timmar på egen hand träffas vi igen för gemensam middag. Efter middagen åker vi för att se en fascinerande ljud- och ljusshow på Gardens by the Bay.

Måltider (flyg), lunch och middag ingår.

Boende på Grand Copthorne Waterfront (★★★★+).

singapore-stora-nya-zeelandsresan-temaresaor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 3: Singapore - Queenstown
Idag ges tid för egna upptäckter i Singapore. Passa på att besöka Gardens by the Bays imponerande växthushuskupoler med världens högsta inomhusvattenfall. I närheten ligger landmärket Marina Bay Sands Hotel, känd för sin båtliknande takkonstruktion med infinity pool. Vid hotellet finns en galleria där man kan åka båt inomhus! Ni kan även välja att följa med på en förmiddagsutflykt till Sentosa Island. Under eftermiddagen åker vi till flygplatsen. På vägen besöker vi Kampong Glam som före koloniseringen var hem till den malaysiska aristokratin. Här möts vi av färgglada hus och den vackra Sultanmoskén. Flyg till Nya Zeeland och Queenstown.

Frukost, måltider (flyg) ingår.

queenstown-stora-nya-zeelandsresan-temaresaor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 4: Queenstown
Vi ankommer till Queenstown där vi möts av vår svensktalande guide. Transfer till hotellet. På kvällen samlas vi för välkomstmiddag.

Måltider (flyg) och middag ingår.

Boende på Scenic Suites Queenstown (★★★★)Scenic Suites Queenstown★★★★Från hotellet har man en fantastisk utsikt över sjön och bergen och endast en kort promenad till centrum av Queenstown. Här kan man bo ....

milford-sound-stora-nya-zeelandsresan-temaresaor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 5: Milford Sound
Tidig väckning för en dag fullspäckad av spektakulära upplevelser när vi åker söderut till fjordområdet Milford Sound. Har vi tur får vi se den lekfulla keapapegojan längs vägen. Detta är den enda papegoja som kan leva i alpina områden. Vid ankomst till Milford gör vi en fjordkryssning som tar oss genom sagolikt vacker natur med forsande vattenfall, sälkolonier och delfiner. Vi förundras av naturens skönhet och nationalparken Fiordlands vackraste alptopp, Mitre Peak, och vattenfall som dånar nerför vertikala bergsväggar. Området är fullt av säl, sjöfågel och om vi har tur – delfiner som leker i fartygets bog skum. Lunchen serveras ombord. Efter en dag med många intryck åker vi tillbaka till Queenstown.

Frukost och lunch ingår.

wanaka-stora-nya-zeelandsresan-temaresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 6: Queenstown – Wanaka (ca 67 km)
I dag upptäcker vi Queenstown med omgivningar. Med linbana tar vi oss upp till utkiksplatsen vid Bob’s Peak. Härifrån har vi panoramautsikt över bergskedjan The Remarkables, Queenstown och sjön Wakatipu. Vi sätter kurs mot Wanaka, längs vägen besöker vi den gamla guldgruvestaden Arrowtown som blomstrade under 1800-talet. Här får vi en inblick i livet under guldåldern och besöker huvudgatan med historiska byggnader. Vi fortsätter till Kawarau Bridge som är känd för nervkittlande bungyjump. Wanaka ligger vid sjön med samma namn, vackert inramad av de omgivande bergstopparna i nationalparken Mount Aspiring. Vid ankomst till Wanaka har vi sedan resten av dagen till egna upptäckter.

Frukost och middag ingår.

Boende på Edgewater Hotel (★★★★).

glaciar-franz-josef-stora-nya-zeelandsresan-temaresaor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 7: Wanaka - Franz Josef (ca 280 km)
Vi lämnar Wanaka och sätter kurs mot Franz Josef, resan går genom naturskönt landskap med dramatiska berg och spegelblanka sjöar. När vi närmar oss Haast Pass möter vi ett frodigt skogslandskap. Vi lämnar inlandet och tar oss ned mot havet på serpentinvägar. Efter ett stopp i Haast kör vi norrut längs med Tasmanhavets kust innan vi letar oss upp till bergstrakterna i glaciärområdet Franz Josef. Glaciären är Nya Zeelands brantaste och områdets främsta attraktion. Efter ankomst gör vi en kort promenad för att se glaciären breda ut sig mellan alptopparna.

Frukost och middag ingår.

Boende på Scenic Hotel Franz Josef Glacier (★★★+)Scenic Hotel Franz Josef Glacier★★★+Ett centralt beläget hotell i Franz Josef Village för att ta del av alla aktiviteter i området som vandring, helikopterturer till glaci....

tranz-alpine-stora-nya-zeelandsresan-temaresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 8: Franz Josef - Christchurch (ca 200 km)
Efter frukost sätter vi kurs norrut och besöker Hokitika, känt för sina vackra smycken och konsthantverk tillverkade i jade, även kallad pounamu. Den gröna stenen har stor betydelse i maorikulturen. Nästa stopp är Greymouth, den största staden på Sydöns västkust. Greymouth var tidigare ett centrum för guldbrytning och än idag andas staden karaktär av en svunnen tid. Stadskärnan är relativt kompakt med trevliga butiker och kaféer. Vi korsar Sydön till östkusten. Detta är en mycket vacker sträcka med många tillfällen till fantastiska panoramavyer och fotostopp över de snöklädda alptopparna. När vi kommer fram till Christchurch checkar vi in på vårt hotell och kan botanisera bland Christchurchs restauranger och butiker. Kvällen på egen hand.

Frukost ingår.

Boende på Distinction Christchurch Hotel (★★★★).

christchurch-stora-nya-zeelandsresan-temaresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 9: Christchurch
Christchurch är Sydöns största stad och har många viktorianska byggnader och monument som minner om dess koloniala förflutna. Staden går även under benämningen den mest engelska staden utanför England och man syftar då på mångfalden anlagda parker och trädgårdar. Floden Avon slingrar sig genom staden och en omtyckt aktivitet är att ta en stillsam färd på en av de bemannade stakbåtar som går från bryggorna längs floden. Efter frukost gör vi en rundtur. Vi ser stadens sevärdheter och besöker den botaniska trädgården inklusive Rose Garden. Eftermiddagen på egen hand.

Frukost ingår.

val-kaikoura-zeelandsresan-temaresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 10: Christchurch - Kaikoura (ca 200 km)
Vi lämnar Christchurch och följer kusten norrut mot kustsamhället Kaikoura. Orten har satts på världskartan tack vare mångfalden av valar och andra marina djur som året runt finns att skåda i havsområdet utanför. Allra bäst ser man djuren ombord på en valsafari. I området runt Kaikoura finns flera trevliga promenadvägar längs med kusten. Eftermiddagen till eget förfogande. På kvällen samlas vi för en härlig skaldjursmiddag.

Frukost och middag ingår.

Boende på The White Morph (★★★)The White Morph★★★Bo precis vid vattnet i Kaikoura och i närheten av turistattraktioner, shopping, kaféer och restauranger. The White Morph erbjuder sina....

vinodling-nelson-stora-nya-zeelandsresan-temaresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 11: Kaikoura - Blenheim (ca 130 km)
Tidig väckning och avresa till hamnen för valsafari i vattnet utanför Kaikouras kust - Nya Zeelands höjdpunkt om man vill se marina djur såsom val, delfin eller säl. Kaikouras unika vattenmiljö gör att många djur trivs och frodas i den djupa underhavsravinen utanför kusten. Detta är en unik upplevelse och observationerna varierar. Efter valsafarin reser vi vidare längs med Stillahavskusten mot Blenheim som ligger i regionen Marlborough. Detta är landets största vinproducerande område och här sker majoriteten av landets vinproduktion. Vid ankomst till Blenheim checkar vi in och har resten av dagen på egen hand. Ta ett dopp i hotellpoolen och koppla av innan middagen. I kväll väntar vinprovning och 3-rätters festmåltid.

Frukost och middag ingår.

Boende på Scenic Hotel Marlborough (★★★+)Scenic Hotel Marlborough★★★+Scenic Hotel Marlborough är ett modernt och elegant hotell beläget i hjärtat av soliga Marlborough. Här erbjuds 54 bekväma rum som är l....

wellington-stora-nya-zeelandsresan-temaresaor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 12: Blenheim - Wellington (ca 350 km)
Vi kör till Picton, en trevlig liten hamnstad belägen längs in i en skyddad vik av Queen Charlotte Sound. Härifrån går färjorna mellan Nord- och Sydön. Överfarten mellan Picton och Wellington tar ca tre timmar och beskrivs ofta som en av världens vackraste färjeöverfarter. I sakta mak kryssar vi oss genom Marlborough Sounds skärgård som bjuder på grönklädda berg, kristallklart vatten och avskilda vikar. Efter ankomst till Wellington gör vi en tur bland stadens sevärdheter innan vi åker till vårt hotell.

Frukost ingår.

Boende på Rydges Wellington (★★★★)Rydges Wellington★★★★Rydges Wellington är ett centralt beläget förstaklasshotell på Fetherston Street med spektakulär utsikt över hamnen. Hotellet erbjuder ....

sparvagn-wellington-stora-zeelandsresan-temaresaor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 13: Wellington – ledig dag
En hel dag att fylla med egna upptäckter. Wellington är Nya Zeelands huvudstad och ligger vackert runt en bukt. Själva centrum följer havsviken i en båge och byggnaderna är en blandning av viktoriansk arkitektur och moderna glaskomplex. Staden är känd för avslappnade atmosfär, eleganta butiker, kafékultur och restauranger. Ett tips är ett besök på Te Papa, Nya Zeelands interaktiva nationalmuseum som berättar historien om landets olika kulturer eller att ta den röda spårvagnen som avgår från Lambton Quay till Wellingtons botaniska trädgård. Härifrån har man en fantastisk vy över Wellingtons stadssiluett.

Frukost ingår.

art-deco-napier-stora-nya-zeelandsresan-temaresaor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 14: Wellington - Napier (ca 320 km)
Resan fortsätter norrut genom regionen Wairarapa och Nordöns vackra och omväxlande landskap. Vi passerar Dannevirke och Norsewood, orter med anknytning till Skandinavien då de första skandinaviska nybyggarna bosatte sig i detta område. Vi gör ett stopp vid en vackert belägen vingård för vinprovning. Under eftermiddagen når vi Napier belägen vid Hawke’s Bay. Napier utmärker sig då många av stadens centrala byggnader är uppförda i art deco-stil. Detta efter att många byggnader i stadens centrala delar helt raserats efter en jordbävning som ägde rum på 1930-talet. Efter ankomst gör vi en rundvandring bland kvarteren med de pastellfärgade husen i djärva linjer. Kvällen på egen hand.

Frukost ingår.

Boende på Scenic Hotel Te Pania (★★★+)Scenic Hotel Te Pania★★★+Hotellet är byggt i en oval form som gör att många rum har en vacker utsikt över Hawkes Bay. Från hotellet är det nära till både strand....

wai-o-tapu-champagne-pool-stora-nya-zeelandsresan-temaresaor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 15: Napier - Rotorua (ca 150 km)
Dagens etapp går till Rotorua. På vägen stannar vi till vid sjön Lake Taupo för att äta vår medhavda picknicklunch som dukas upp i det gröna. Vi besöker Huka Falls, ett imponerande vattenfall med turkosfärgat vatten som i kaskader kastar sig utför en trång ravin. Innan vi når Rotorua stannar vi till för en promenad i den vackra naturparken Rainbow Springs. Vid ankomst till Rotorua kan man känna doften den distinkta svaveldoften som sveper över staden. Staden ligger i ett geotermiskt område där man på flera platser kan se puttrande gyttjepölar, sprutande vattenpelare och varma källor. Det puttrar och pyser lite överallt. Kvällen till eget förfogande. Ett besök på av något av stadens mineralhaltiga spabad kan bli en härlig avslutning på dagen.

Frukost och lunch ingår.

Boende på Novotel Rotorua Lakeside (★★★★)Novotel Rotorua Lakeside★★★★Novotel Rotorua Lakeside ligger centralt i Rotorua med utsikt över den pittoreska Lake Rotorua och en kort promenad från stadens kaféer....

maori-marae-stora-nya-zeelandsresan-temaresaor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 16: Rotorua
Rotorua är centrum för landets maoribefolkning och är den plats på Nya Zeeland där man bäst bevarat sin kultur och sina traditioner. Det var också här som de första maorierna bosatte sig då det kom till landet för runt 1000 år sedan. Idag besöker vi Te Puia, ett område utanför Rotorua där vi får ta del av maorikulturens konst och hantverk. Vi besöker ett traditionellt möteshus och Kiwi House där vi ser kivifågeln, endemisk för Nya Zeeland. Vi gör även en vandring i termiska Whakarewarewa Thermal Reserve där vi på nära håll fascineras av naturens under med bubblande lerpölar och varma källor. Rotorua ligger i ett sjödistrikt och under eftermiddagen gör vi en tur i det vackra landskapet. På kvällen åker vi till en maoriby som ligger i lummiga omgivningar utanför Rotorua. Här bjuds vi på en traditionell maorifest med uppträdande och hangi-middag. En upplevelse! Detta är ett av de bästa sätten av att uppleva maoriernas intressanta kultur.

Frukost och middag ingår.

hobbiton-shire-zeelandsresan-temaresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 17: Rotorua - Matamata - Cambridge (ca 210 km)
Dagens första etapp från Rotorua går till Hobbiton. När regissören Peter Jackson behövde hitta sitt ”Shire” i filmatiseringarna Sagan om Ringen och Hobbiton fann han vad han sökte bland de böljande, smaragdgröna kullarna i Matamata. Efter rundtur och lunch säger vi farväl till Hobbiton och fortsätter till Cambridge. Här delar vi upp oss i mindre grupper och möter upp med våra värdpar för en natts boende på ett homestay eller lantgård. I kväll bjuds det på hemlagad nyazeeländsk husmanskost till middag.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på lantgård.

auckland-stora-nya-zeelandsresan-temaresaor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 18: Cambridge - Auckland (ca 145 km)
Efter frukost samlas alla åter och vi tar farväl till våra värdpar. Vi sätter kurs mot Auckland som är Nya Zeelands största stad med en befolkning på cirka 1,6 miljoner invånare. Staden är belägen mellan två vackra naturhamnar och kallas även ”City of Sails” då var tredje invånare sägs äga en båt. Stadskärnan är relativt koncentrerad och man tar sig enkelt runt till fots, färja eller stadsbuss till sevärdheter och attraktioner. Innan vi checkar in gör vi en kortare promenad i city. Resten av dagen finns tid för egna upptäckter. Varför inte ta färjan till pittoreska Devonport med sina mysiga kaféer och butiker?

Frukost ingår.

Boende på Airedale Boutique Suites (★★★★)Airedale Boutique Suites★★★★I hjärtat av Auckland på livliga Queen Street finner ni detta boende på totalt 97 rum i lägenhetsstil. Inrymt i Aucklands första höghus....

soluppgang-auckland-stora-nya-zeelandsresan-temaresaor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 19: Auckland
Vi gör en rundtur i Auckland där vi bl a besöker Auckland Museum och får veta mer om Nya Zeelands intressanta historia. Resten av dagen på egen hand. På kvällen gemensam avskedsmiddag.

Frukost och middag ingår.

natt-auckland-stora-nya-zeelandsresan-temaresaor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 20: Hemresa
Morgonen på egen hand innan det är dags att säga farväl till Nya Zeeland för denna gång. Transfer till flygplatsen för flyg åter till Skandinavien. Vi flyger via Singapore där vi har en teknisk mellanlandning innan fortsatt flygresa mot Skandinavien.

Frukost och måltider (flyg) ingår.

Dag 21: Ankomst Skandinavien
Ankomst till Skandinavien. Förhoppningsvis med många trevliga reseminnen från Nya Zeeland med hem.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Nya Zeelandsresan.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
2021-11-1421 dagarLäs program67 500:-Mer infoBoka
2022-02-1321 dagarLäs program67 500:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.