Nya Zeelandsresan
21 dagar

Nya Zeelandsresan

fr 62 900 SEK Visa avgångar

Nya Zeelandsresanfr 62 900 SEK

En magisk resa till Nya Zeeland! Denna omfattande resa erbjuder både Sydöns magnifika alplandskap med fjordkryssning, alptoppar, forsande vattenfall och vertikala bergsväggar. Kombinerat med Nordöns variationsrika natur med palmer, böljande kullar och pysande gejsrar. Vår svensktalande guide vägleder och guidar oss i detta mycket spännande land och är väl insatt i landets kultur och traditioner. Resan avslutas med storstadspuls i Auckland, Nya Zeelands största stad, med tid för egna upptäckter eller utfärder.

Resan börjar på Nya Zeelands vackra Sydö. Vistelsen här är helt magisk för naturälskaren, fullmatad av spektakulära vyer och sagolikt vackra Milford Sound med forsande vattenfall, glaciärområdet Franz Josef, valsafari i Kaikoura och vinområdet Marlborough. Båtresan från Sydön till Nordön är en av de vackraste färjeöverfarterna i världen, där vi kryssar mellan grönklädda berg och avskilda vikar. På Nordön skiftar naturen, men är fortfarande lika betagande. Nu möts vi av lummigare vegetation, vingårdar och varma källor som puttrar och pyser. Och stora grottsystem med stalaktiter och stalagmiter. Att vi dessutom får bekanta oss med landets intressanta städer gör detta till en verkligt komplett upplevelseresa! Välkommen till Nya Zeeland!

  • Skyline Gondola till Bob’s Peak i Queenstown med panoramautsikt
  • Njut av vacker natur på fjordkryssning i Milford Sound
  • Festmiddag med maoriuppträdande
  • Valsafari i Kaikoura
  • Upptäck nya favoriter på vinprovning i Napier
  • Övernattning på homestay
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Nya Zeelandsresan men vissa avvikelser kan förekomma.
stora-nya-zeelandsresan-temaresaor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 1: Avresa från Skandinavien
Flyget avgår från Skandinavien till Singapore. Ombord på flyget serveras måltider och dryck. Underhållningssystemet ombord erbjuder i det flesta fall film, populära TV serier, nyheter, spel, musikvideos m.m.

Dag 2: Singapore

Dag 2: Singapore
Ankomst till Singapore under morgonen där vår färdledare möter oss. Vi kör direkt ut i Singapores myllrande folkliv för en halvdagstur. Under turen får vi bland annat se Padang, Singapore Cricket Club, parlamentshuset och City Hall. Turen fortsätter längs Singapore River och The Merlion, platsen där det sägs att Singapore grundades. Före Chinatown hinner vi med ett besök i ett buddisttempel, färden går sedan vidare till orkidéträdgården och Little India innan en delikat dim sum-lunch. Ett par timmar på egen hand innan vi ses för gemensam middag. Efter middagen åker vi för att se en fascinerande ljud- och ljusshow på Gardens by the Bay.

Måltider (flyg), lunch och middag ingår.

Boende på Grand Copthorne Waterfront (★★★★+).

Dag 3: Singapore - Queenstown

Dag 3: Singapore - Queenstown
Idag har vi dagen fri för egna upptäckter i Singapore. Välj att följa med på en utflykt (mot tillägg) till t ex Sentosa Island. Efter en dag i Singapore åker vi till flygplatsen. På vägen besöker vi Kampong Glam som före koloniseringen var hem till den malaysiska aristokratin. Här möts vi av färgglada hus och den vackra Sultanmoskén. Nattflyg till Nya Zeeland och Queenstown.

Frukost, måltider (flyg) ingår.

queenstown-stora-nya-zeelandsresan-temaresaor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 4: Queenstown
Vi ankommer till Queenstown under eftermiddagen. Vid ankomst möts vi av vår svenska auktoriserade guide, bosatt i Nya Zeeland. Transfer till hotellet. På kvällen samlas vi för välkomstmiddag.

Måltider (flyg) och middag ingår.

Boende på Scenic Suites Queenstown (★★★★).

milford-sound-stora-nya-zeelandsresan-temaresaor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 5: Milford Sound
Tidig väckning för en dag fullmatad av spektakulära vyer när vi i dag reser söderut till Milford Sound. Har vi tur får vi se den lekfulla Kea papegojan längs vägen. Detta är den enda papegojan som kan leva i alpina områden. Vid ankomst till Milford gör vi en fjordkryssning som tar oss genom sagolikt vacker natur med forsande vattenfall, sälkolonier och delfiner. Vi ser vyer över Fiordlands vackraste alptoppar, Mitre Peak med sina vertikala bergväggar och vattenfall. Lunchen serveras ombord. Åter Queenstown tidig kväll.

Frukost och lunch ingår.

wanaka-stora-nya-zeelandsresan-temaresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 6: Queenstown – Wanaka (ca 67 km)
I dag upptäcker vi Queenstown med omgivningar. Med linbana tar vi oss upp till Bob’s Peak med panoramautsikt över bergskedjan The Remarkables, Queenstown och den till synes spegelblanka sjön Wakatipu. Vi sätter kurs mot Wanaka. Längs vägen besöker vi den gamla guldgruvestaden Arrowtown som blomstrade under 1800-talet. Här får vi en inblick i livet under guldåldern och besöker huvudgatan med historiska byggnader. Vi fortsätter till Kawarau Bridge som är känd för nervkittlande bungyjump. Wanaka ligger vid sjön med samma namn, vackert inramad av de omgivande bergstopparna i nationalparken Mount Aspiring. Vid ankomst till Wanaka har vi sedan resten av dagen till egna upptäckter.

Frukost och middag ingår.

Boende på Edgewater Hotel (★★★★).

glaciar-franz-josef-stora-nya-zeelandsresan-temaresaor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 7: Wanaka - Franz Josef (ca 280 km)
Vi lämnar Wanaka och sätter kurs mot Franz Josef. Vi fortsätter genom naturskönt landskap med dramatiska berg och spegelblanka sjöar. När vi närmar oss Haast Pass möter vi ett frodigt skogslandskap. Vi lämnar inlandet och på serpentinvägar tar vi oss ner till havets nivå. Efter stopp i Haast kör vi norrut längs med Tasmanhavets kust innan vi tar oss upp till bergstrakterna i glaciärområdet och Franz Josef. Glaciären är den främsta attraktionen i Franz Josef. Efter ankomst gör vi en kort promenad för att på håll se glaciären breda ut sig mellan alptopparna.

Frukost och middag ingår.

Boende på Scenic Hotel Franz Josef Glacier (★★★★)Scenic Hotel Franz Josef Glacier★★★★Ett centralt beläget hotell i Franz Josef Village för att ta del av alla aktiviteter i området som vandring, helikopterturer till glaci....

tranz-alpine-stora-nya-zeelandsresan-temaresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 8: Franz Josef - Christchurch (ca 200 km)
Vi sätter kurs norrut och besöker Hokitika, känt för sina vackra konsthantverk i jade eller greenstone som den även kallas. Nästa stopp är Greymouth, den största staden på Sydöns västkust. Greymouth var tidigare ett centrum för guldbrytning och än idag andas staden karaktär av en svunnen tid. Stadskärnan är relativt kompakt med trevliga butiker och kaféer. Vi reser vidare med buss över Sydalperna till Christchurch. Detta är en fantastisk sträcka med många tillfällen till fantastiska panoramavyer över de snöklädda alptopparna.

Frukost och middag ingår.

Boende på Heartland Hotel Cotswold (★★★)Heartland Hotel Cotswold★★★Christchurch är en av de mest engelska städerna utanför England. Heartland Hotel Cotswold speglar detta i sin klassiska och diskreta en....

christchurch-stora-nya-zeelandsresan-temaresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 9: Christchurch - Kaikoura (ca 200 km)
Christchurch går under benämningen den mest engelska staden utanför England och man syftar då på den mångfald av parker och viktorianska byggnader som finns här. Efter frukost gör vi en rundtur i Christchurch innan vi följer kusten norrut. Det tidigare sömniga lilla fiskeläget Kaikoura har ca 4000 invånare, många idag sysselsatta inom turistindustrin då staden är världsberömd för sina valar som håller till i havet utanför. Eftermiddagen till eget förfogande. På kvällen samlas vi för middag.

Frukost och middag ingår.

Boende på Bella Vista Motel Kaikoura (★★★).

vinodling-nelson-stora-nya-zeelandsresan-temaresor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 10: Kaikoura - Blenheim (ca 130 km)
Tidig väckning och avresa till hamnen för vår valsafari. Varje tur är en unik upplevelse och observationerna varierar. Anledningen till att valarna håller sig kvar i havet utanför Kaikoura beror bl. a. på den stora tillgången av föda som finns i de djupa havsravinerna i kombination med de kalla havsströmmar som skapar en unik miljö. Under eftermiddagen väntar en vacker färd längs med Stillahavskusten till Blenheim. Vi har nu kommit till regionen Marlborough, landets största vinproducerande område och som står för majoriteten av landets vinproduktion. Vid ankomst till Blenheim checkar vi in och har resten av dagen på egen hand. Kanske kopplar du av med ett dopp i hotellpoolen? I kväll väntar en 3-rätters festmåltid.

Frukost och middag ingår.

Boende på Scenic Hotel Marlborough (★★★+).

wellington-stora-nya-zeelandsresan-temaresaor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 11: Blenheim - Wellington (ca 350 km)
Vi kör till Picton, en trevlig liten hamnstad inrymd i en skyddad vik av Queen Charlotte Sound. Härifrån går färjorna mellan Nord- och Sydön. Överfarten mellan Picton och Wellington tar ca tre timmar och beskrivs ofta som en av de vackraste färjeöverfarterna i världen. Den första timmen av kryssningen tar oss genom Marlborough Sounds vackra skärgård som bjuder på grönklädda berg, kristallklart vatten och avskilda vikar. Wellington är Nya Zeelands huvudstad. Staden ligger vackert runt Port Nicholson. Själva centrum följer havsviken i en båge och byggnaderna är en blandning av viktoriansk arkitektur och moderna glaskomplex. I Wellington gör vi en orienteringstur bland stadens sevärdheter.

Frukost ingår.

Boende på Rydges Wellington (★★★★)Rydges Wellington★★★★Rydges Wellington är ett centralt beläget förstaklasshotell på Fetherston Street med spektakulär utsikt över hamnen. Hotellet erbjuder ....

art-deco-napier-stora-nya-zeelandsresan-temaresaor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 12: Wellington - Napier (ca 320 km)
Vi fortsätter norrut över Rimutakabergen och genom Nordöns vackra och omväxlande landskap. Vi passerar Dannevirke, en ort med anknytning till Skandinavien och Norsewood vilken är en av de platser där de första skandinaviska nybyggarna bosatte sig. Vi gör ett besök på en vingård där vi gör en vinprovning. Under eftermiddagen når vi Napier, en pittoresk kuststad vid Hawke’s Bay. Napier skiljer sig från Nya Zeelands andra städer då stadens centrum är byggt i byggnadsstilen Art Deco. Vi gör en rundtur till fots bland de pastellfärgade byggnaderna innan det är dags att checka in på vårt hotell.

Frukost ingår.

Boende på Scenic Hotel Te Pania (★★★+).

wai-o-tapu-champagne-pool-stora-nya-zeelandsresan-temaresaor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 13: Napier - Rotorua (ca 150 km)
Idag kör vi vidare via Lake Taupo till Rotorua. Längs vägen stannar vi till för att äta vår picknicklunch. Strax norr om Taupo ligger Huka Falls vilket är ett imponerande vattenfall med turkosfärgat vatten som i kaskader kastar sig ner genom ett trångt bergspass. Rotorua ligger mitt i ett geotermiskt område med flera platser där man kan se puttrande gyttjepölar och varma källor. På vägen in till Rotorua besöker vi den vackra naturparken Rainbow Springs. Vid ankomst till Rotorua känner vi den distinkta svaveldoften som ligger över staden. Kvällen till eget förfogande. Passa på att njuta av ett besök på av något av stadens spabad som t ex Polynesian Spa.

Frukost och lunch ingår.

Boende på Millennium Hotel Rotorua (★★★★).

maori-marae-stora-nya-zeelandsresan-temaresaor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 14: Rotorua
Rotorua är centrum för landets maoribefolkning och idag besöker vi Te Puia, ett område utanför Rotorua där vi får ta del av maorikulturen inklusive maorikonst och hantverk. Vi besöker även ett traditionellt möteshus. Här spanar vi efter kivifågeln, endemisk för Nya Zeeland. Rotorua ligger i ett sjödistrikt och vi gör en rundtur i det vackra sjö landskapet. Vi äter lunch (på egen bekostnad) på ett trevligt kafé som ligger naturskönt. Eftermiddagen på egen hand innan vi åter samlas för en traditionell maorifest med dans och hangi-middag. En upplevelse! Detta är ett av de bästa sätten av att uppleva maoriernas intressanta kultur.

Frukost och middag ingår.

waitomo-caves-stora-nya-zeelandsresan-temaresaor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 15: Rotorua - Cambridge (ca 210 km)
Dagens första etapp är Rotorua till Waitomo Caves. Området är rikt på kalksten och här finns en serie stora grottsystem med stalaktiter och stalagmiter. Vi får en guidning i grottan och upplever salar med tusentals lysmaskar som tindrar som stjärnor på en natthimmel. Sista dagsetappen går vidare till Cambridge. Här delar vi upp oss i mindre grupper och möter upp med våra värdpar för boende en natt på ett "homestay" på landet eller lantgård. I kväll bjuds det på hemlagat till middag.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på "homestay".

auckland-stora-nya-zeelandsresan-temaresaor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 16: Cambridge - Auckland (ca 145 km)
Efter frukost samlas alla åter och vi tar farväl till våra värdpar för denna gång. Vi sätter kurs mot Auckland som är Nya Zeelands största stad med en befolkning på cirka 1,6 miljoner människor och ligger mellan två vackra naturhamnar. Staden kallas även ”City of Sails” på grund av den stora båttätheten. Stadskärnan är relativt koncentrerad och man tar sig enkelt runt till fots eller med stadsbuss till sevärdheter och attraktioner. Innan vi checkar in gör vi en kortare promenad. Resten av dagen fri för egna upptäckter. Här finns möjlighet att ta färjan över till pittoreska Devonport med sina mysiga kaféer och butiker.

Frukost ingår.

Boende på Scenic Hotel Auckland (★★★).

soluppgang-auckland-stora-nya-zeelandsresan-temaresaor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 17: Auckland
Under förmiddagen gör vi en rundtur i Auckland. Vi besöker bl a Auckland Museum där vi får veta mer om Nya Zeelands intressanta historia. Turen avslutas med ett besök i Aucklands Skytower med hisnande panoramautsikt över stadens skyline och utanförliggande skärgård. Resten av dagen i Auckland har vi på egen hand.

Frukost ingår.

Auckland

Dag 18: Auckland – ledig dag
En dag som är helt er egen. Ta sovmorgon, shoppa det sista, strosa runt i Auckland, ta en fika på ett mysigt kafé eller följ med på en dagsutflykt (mot tillägg) till Waiheke Island. På kvällen gemensam avskedsmiddag.

Frukost och middag ingår.

natt-auckland-stora-nya-zeelandsresan-temaresaor-nya-zeeland-soderhavsresor

Dag 19: Hemresa
Morgonen på egen hand innan det är dags att bege oss till flygplatsen för flyget åter till Skandinavien.

Frukost och måltider (flyg) ingår.

Dag 20: Ankomst Skandinavien
Ankomst till Skandinavien. Förhoppningsvis med många trevliga minnen från Nya Zeeland med i bagaget.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Nya Zeelandsresan.
DatumReslängdProgramNoteringPris frKontakta oss
2019-01-2420 dagarLäs programGaranterad62 900:-Mer infoBoka
2019-11-1021 dagarLäs program62 900:-Mer infoBoka
2020-02-0921 dagarLäs program62 900:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.