Aktuell information gällande Coronavirusets spridning, läs mer här
Indian Pacific
4 dagar

Indian Pacific

fr 18 100 SEK Visa avgångar

Indian Pacificfr 18 100 SEK

Känn historiens vingslag under denna episka resa på tre dagar som tar er tvärs över Australiens fascinerande kontinent. Detta är en av världens längsta tågresor där två oceaner länkas samman.

Resan Sydney-Perth tar er förbi Blue Mountains, Broken Hill och Adelaide innan ni når de trädlösa, öde slätterna i Nullabor Plains. Tågrälsen är spikrak och som mest färdas ni hela 50 mil utan en enda kurva! Ni passerar avlägsna utposter som Cook och gruvstaden Kalgoorlie innan ni når ert slutmål Perth på västkusten. Resan tar totalt 65 timmar och är 435 mil.

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Indian Pacific men vissa avvikelser kan förekomma.
indian-pacific-tagresor-australien-soderhavsresor

Dag 1: Sydney - Broken Hill
Middagstid rullar ni sakta ut från Sydney’s Central Station. Utanför ert fönster ser ni stadens ”skyline” ge vika för sandstensklippor, skogsbevuxna dalar, Blue Mountains branta sluttningar och vattenfall för att övergå till karga slättområden i New South Wales outback. Se skådespelet när solens sista strålar färgar stäppens bushlandskap rött och violett innan den sista strålen slutligen sjunker ner i horisonten. Avnjut en god middag med ett glas australiensiskt vin i restaurangen eller koppla av i loungen med en kopp kvällste.

utsikt-indian-pacific-tagresor-australien-soderhavsresor

Dag 2: Broken Hill – Nullarbor Plain
Ankomst till Broken Hill tidig morgon. Broken Hill är känt som Silver City och ligger i gränslandskapet där stäpp övergår till öken. Staden är en grön oas i det annars karga och ogästvänliga landskapet. Broken Hill är en gammal gruvstad. Förutom sin forna gruvindustri har staden även lockat till sig många konstnärer, mycket beroende på det speciella ljus som ofta råder beroende på den rena klara luften och öknens kontrastrika landskap. I Broken Hill görs ett uppehåll på ca en timme. Passa på att besöka Royal Flying Doctor Base vid flygplatsen, lystra till stadens intressanta historia och se de fantasifulla ökenskulpturerna.

Tåget fortsätter sin färd och anländer Adelaide under eftermiddagen. Staden ligger vackert på båda sidor om idylliska River Torrens. I centrum finns trädkantade gator, koloniala byggnader, gallerier, museer och parker med fontäner. Österut reser sig de skogsklädda höjderna Adelaide Hills och Mount Lofty. Väster om staden ligger långsträckta vackra sandstränder. Följ med på en av de guidade rundturerna av staden innan resan fortsätter västerut till samhället Cook, en av världens mest isolerade utposter på den väldiga ökenslätten Nullarbor Plain.

oken-indian-pacific-tagresor-australien-soderhavsresor

Dag 3: Nullarbor Plain
Dagen fortsätter till stora delar över Nullarbor Plains karga ökenslätter. I kvällningen når ni Australiens guldhuvudstad, Kalgoorlie. Spåren efter den stora guldrushen för över hundra år sedan är uppenbara med storslagna byggnader i olika arkitektoniska stilar längs med paradgatan Hannan Street. Att gatorna i staden är så breda beror på att man under guldrushen behövde kunna vända ett kameltåg i en enda sväng. Kameler vägrar nämligen att backa! Vid ankomst erbjuds en kvällstur till en verksam guldgruva. Hör berättelser om banditer och bordeller, förmögenhet och svårigheter från svunna tider.

perth-indian-pacific-tagresor-australien-soderhavsresor

Dag 4: Ankomst Perth
Efter 68 timmars tågresande över Australiens vidsträckta kontinent anländer ni till Perth under morgonen. Ingen miljonstad i världen är så isolerad som Perth. Staden ligger med utsikt över ringlande Swan River som mynnar ut i Indiska oceanen. I city ligger välpolerade skyskrapor i metall och glas som sträcker sig mot skyn och runt omkring ligger det grönskande parker varav Kings Park är väl värt ett besök. Guidade turer finns men ni kan även hyra cykel och ta er runt på parkens cykelvägar på egen hand. Vill ni se Perths omgivningar kan ni välja att åka på en guidad busstur eller varför inte följa med på en flodkryssning till Fremantle. En charmig småstad vid Swan Rivers mynning med ett pittoreskt centrum med historiska byggnader.

Vid ankomst till Perth transporteras bagaget till ert hotell för natten om ni valt att förhandsboka något för fortsatt vistelse. Äventyret med Indian Pacific slutar här, men era fortsatta upptäckter av landet Down under fortsätter.

Resan går att göra i omvänd riktning.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Indian Pacific.
DatumReslängdProgramPris frKlassKontakta oss
Flexibelt4 dagarLäs program28 100:-Platinum ServiceMer infoBoka
Flexibelt4 dagarLäs program18 100:-Gold ServiceMer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.