Njut av Fijis vackra övärld!

Drömkryssning i Fijis övärld

Vi börjar resan med en bekväm flygresa direkt till Singapore. Under två dagar har vi möjlighet att uppleva en av världens modernaste städer. Här får vi en guidad rundtur och besök till Gardens of the Bay, men det finns även möjlighet till shopping. Vi fortsätter till Fiji, där vi möts av vår svenska guide.

Här möter vi lokalbefolkningen, som är världens lyckligaste folk, och kommer in den avslappnande Söderhavskulturen. Därefter beger vi oss iväg på 11 dags kryssning i Fijis fantastiska skärgård på vårt mindre kryssningskepp MV Reef Endeavour. Vi besöker bla. Lau och Kadavus oexploaterade skärgård. Under kryssning upplever vi turkosa laguner, färgglada fiskar och små undersköna söderhavsöar.

Här möter vi både melanesisk och polynesisk kultur, gör besök i små byar, badar i vattenfall och vandrar grönskande landskap. På vårt skepp som tar max 130 passagerare, bor vi bra och äter gott. Här finns pool, SPA, soldäck, fritt Wifi och personalen underhåller oss med sång, dans och föreläsningar. Resan avslutas med två fria dagar på Fijis huvudö Viti Levu, innan resan går hemåt via Singapore.

När vill du resa?
19 okt 2023
7 nov 2023
Dag för dag
tor 19 okt

Avresa

Avresa från Skandinavien och flyg österut till Singapore. Ombord på flyget serveras måltider och dryck och underhållningssystemet ombord erbjuder musik, film, populära TV-serier, nyheter, spel med mera.

Måltider (flyg) ingår.
fre 20 okt

Ankomst Singapore

Ankomst till Singapore under morgonen där vår engelsktalande guide möter oss. Vi åker direkt ut i Singapores stadsliv på en halvdagstur som tar oss till några av Singapores sevärdheter som Singapore Cricket Club, parlamentshuset, Padang och City Hall. Vi åker till Merlion Park för att se den nationella ikonen The Merlion och besöker sedan ett buddisttempel innan besök på den botaniska trädgården med den vackra orkidéträdgården. Under turen kommer vi även se Little Indias färgstarka kvarter och Chinatown med sina traditionella hus. Vi äter lunch och därefter checkar vi in på vårt hotell. Eftermiddagen på egen hand. Gemensam välkomstmiddag och därefter transfer till Gardens by the Bay för ljus- och ljudföreställning över uppförda ”supertrees” på kvällen. Vi tar oss hem själva.

Boende på Grand Copthorne Waterfront

 (+).
Måltider (flyg), lunch och middag ingår.
lör 21 okt

Singapore

En dag för egna upptäckter. Besök växthusen vid Gardens by the Bay eller kanske står shopping på agendan med besök på välkända shoppinggatan Orchard Road med sina många märkesbutiker eller de prisvänliga butikerna i Chinatown. Efter en härlig heldag på egen hand i Singapore samlas vi för transfer till flygplatsen. Nattflyg till Fiji.

Frukost, måltider (flyg) ingår.
sön 22 okt

Bula Vinaka!

Välkommen till Söderhavet och Fiji! Denna exotiska destination består av över 330 magiskt vackra öar mitt i Stilla havets blå ocean. Här är klimatet varmt och behagligt året om. Fiji har en spännande historia präglad av olika kulturer och naturen är generös när det gäller vackra vyer. Vi landar under förmiddagen och möts av vår svensktalande guide som kommer att följa med under vistelsen i Söderhavet. Du väljer sedan själv vad du vill göra med dagen. Sola och bada, gå på spa eller kanske ta lokalbussen till närbelägna Nadi för egna äventyr. Vi äter en gemensam middag och njuter av den tropiska brisen.

Boende på Hilton Fiji Beach Resort & Spa, Denarau Island

 (+).
Måltider (flyg) och middag ingår.
mån 23 okt

Nadi

Efter frukost väntar utflykt för att se de mest ikoniska sevärdheterna i Nadi. Under dagen kommer vi att besöka södra hemisfärens största hindutempel, Nadis livfulla marknad med hantverk, frukt och grönsaker. I den botaniska trädgården ges en rundvandring bland Fijis tropiska växtlighet. Dagen avslutas med bad i varma källor och bubblande lerpooler med geotermisk aktivitet. Dessa pooler innehåller ofta mineraler upplöst från klipporna som anses vara välgörande för kroppen. Eftermiddagen och kvällen på egen hand.

Frukost och lunch ingår.
tis 24 okt

Kryssningen börjar

I dag är det dags att gå ombord och installera oss på Captain Cooks kryssning som tar oss ut i Fijis vackra övärld. Reef Endeavour är litet och intimt fartyg med en härligt avslappnad atmosfär vilket innebär flipflops och strandkläder framför slips, kavaj och långklänning. Utflykter, helpension och underhållning ingår och den fijianska personalen ombord gör sitt yttersta för att alla ska trivas. Första etappen blir till den lilla ön Tivua Island, där vi ligger för ankar en stor del av dagen. Det finns gott om tid för egna äventyr, strandaktiviteter som sol, bad, snorkling och guidat ö besök där vi ser hur människor lever på traditionellt vis. Under kryssningen kommer vi bl a att besöka skolor så packa gärna med några pennor, block, suddgummi eller uppblåsbar boll eller liknande gåvor till barnen. Det är garanterat uppskattat!

Boende i 11 nätter med helpension på Captain Cook Cruises

.
Frukost, lunch och middag ingår.
ons 25 okt

Makogai Island

Vi vaknar upp till en ny vy på Makogai Island som tillhör ögruppen Lomaiviti öarna. Idag står by besök på programmet. Efter välkomstceremoni gör vi en rundvandring i byn. Vi besöker även ett marint center där man odlar jättemusslan ”vasua”. Musslorna spelar en viktig roll för korallreven då varje mussla filtreras hundratals liter vatten per dag. Efter sång och dansuppträdande av byns barn är det dags att återvända till fartyget.

Frukost, lunch och middag ingår.
tor 26 okt

Taveuni

Taveuni är ett paradis för snorkling och dykning med flera rev och färgrika mjukkoraller. På ön ligger en vulkan omfamnad av djungelliknande regnskog och färgglatt fågelliv. För blomsterälskare är detta ett riktigt paradis med sin mångfald av tropiska vilda blommor varav blomman Tagimaucia är endemisk och finns bara här på Taveuni. Sola, bada, snorkla eller gör en vandring med egna upptäcker.

Frukost, lunch och middag ingår.
fre 27 okt

Wailagilala

Under dagen når vi en av de mest nordligaste öarna av ögruppen Lau.

Ön är omgiven av en spektakulär lagun och korallrev. Här kopplar vi av och gör precis vad som faller var och en in.

Frukost, lunch och middag ingår.
lör 28 okt

Vanua Balavu

När vi närmar oss Qilaqila med intilliggande öar får vi nypa oss i armen. Denna utpost av öar mitt i Stilla havet är vykortsvacker. Öarna av små atoller ligger som ett pärlband i det kristallklara vattnet. Lokalbefolkningen kallar öarna för ”Bay of Islands” och de ligger utspridda i en vik mellan byarna Daliconi och Mavana.

Innan vi lägger till måste vi få tillåtelse och välsignelse av byborna i Daliconi.

Frukost, lunch och middag ingår.
sön 29 okt

Oneata

Denna söndagsmorgon ankommer vi till ön Oneata. På söndagarna bör man gå på gudstjänst när man är i Söderhavet. Alla bybor träffas i kyrkan och att få förmånen att lyssna till kyrkobesökarna när de stämmer in i lovsång är en sann upplevelse! För den som önskar följa med besöker vi en metodistkyrka under förmiddagen där vi får vara med om en magisk stund med vacker sång.

Frukost, lunch och middag ingår.
mån 30 okt

Fulaga Island

Fartyget har en tidig start idag med destination Fulaga Island. Ön har utdöd vulkankrater och är känd för sina kristall laguner och fantastiska koraller. I eftermiddag anländer vi till en av Yagasaöarna för snorkling, simning, korallvisning eller kajakpaddling.

Frukost, lunch och middag ingår.
tis 31 okt

Vuaqava

I dag utforskar vi den heliga ön Vuaqava till fots. Mitt på ön ligger en sjö känd för sköldpaddor och fantastiskt fågelliv. En rimlig nivå av kondition krävs för denna dag då vandringen på ön kommer att ta ca 3-4 timmar med stopp.

Frukost, lunch och middag ingår.
ons 1 nov

Kabara Island

Kabara Island är en platt kalkstensö med en befolkning på ca 700 personer fördelade på fyra byar. Vi besöker byn Naikelevaga känd för sina vackra träsniderier i träslaget vesi och sandelträ. Detta är ett hantverk med sin särpräglade teknik har överförts från generation till generation. Kanske passar du på att köpa en souvenir att ta med hem?

Frukost, lunch och middag ingår.
tor 2 nov

Totoya Island

Ön Totoya är dagens destination. På blygsamma 28 kvadratkilometer ligger här ett mindre postkontor och fem grundskolor. Vi börjar dagen med att besöka en av skolorna där barnen kommer att berätta för oss om deras skolarbete. Har vi tur kanske de överraskar oss med lite sång och dans! Ön ligger omgiven av ett högt korallrev som bryts av med en smal passage som leder in i en vacker, djup vik. De höga reven bidrar till att ön har helt orörda kritvita stränder och under dagen utforskar vi stränderna och reven lite närmare och lystrar till spännande legender.

Frukost, lunch och middag ingår.
fre 3 nov

Kadavu Island

Fijis fjärde största ö, Kadavu Island ligger 100 km söder om huvudön Viti Levu.

Här ligger sömniga kustbyar, mangroveskog, berg, djungel och vattenfall men även världens tredje största barriärrev. Vid ankomst till Kadavu besöker vi byn Nalotu för en välkomstceremoni. Vi gör en rundvandring i byn och ser traditionella fiskeredskap och fiskfällor. Kvinnorna visar oss sitt speciella hantverk i lera vilket speciella hantverkstradition sällan ses på Fiji längre. I kväll åker sarongen på till middagen då vi firar sista kvällen ombord med en Pacific Island Night!

Frukost, lunch och middag ingår.
lör 4 nov

Denarau

Efter härliga dagar till havs är det dags att under förmiddagen säga farväl till nya vänner och besättningen för denna gång. Vi åker till vårt hotell för två nätter. Efter incheckning gör vi vad som faller var och en in. Spela golf, solbada, gör en utflykt eller botanisera bland Nadis butiker och marknad. Kvällen på egen hand.

Boende på Hilton Fiji Beach Resort & Spa, Denarau Island

.
Frukost ingår.
sön 5 nov

Denarau

En dag att fylla med precis vad du vill. Njut av hotellets alla faciliteter eller passa på att spela golf, tennis eller gör en utflykt till Korallkusten eller lär dig laga fijianska rätter. I kväll samlas vi för gemensam avslutningsmiddag.

För den som önskar finns möjlighet att förlänga resan ut till en paradisö i t ex Mamanucas skärgård.

Frukost och middag ingår.
mån 6 nov

Hemresa

Vi flyger till Singapore där vi har ett par timmars transit innan vårt flyg åter går mot Europa. Singapores flygplats är nästan som en destination i sig själv med sitt stora utbud av aktiviteter man kan göra för att fördriva väntetiden till nästa flyg. Passa på att boka in en stunds avkoppling på spa eller massage, simma i flygplatspoolen, koppla av på ett kafé eller shoppa de sista souvenirerna.

 

tis 7 nov

Hemkomst

Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Prisdetaljer

Priset inkluderar

 • Flyg t/r Sverige - Fiji.
 • Flygskatter (ca 2 850 kr/person). Dessa kan komma att ändras.
 • 1 natt, del i superior dubbelrum med frukost och välkomstmiddag på Copthorne Waterfront hotel, Singapore.
 • Ankomsttransfer med sightseeing och lunch i Singapore.
 • Utflykt till Gardens of the Bay och avresetransfer.
 • Engelsktalande guide i Singapore.
 • 2 nätter, del i beachfront dubbelrum med frukost och välkomstmiddag på Hilton Fiji Beach Resort & Spa, Denaru.
 • Heldagsutfärd med lunch på Fiji.
 • 11 dagars kryssning till ögruppen Lau och Kadavu, del i D-hytt dubbel med helpension och aktiviteter.
 • 2 nätter, del i beachfront dubbelrum med frukost på Hilton Fiji Beach Resort & Spa, Denaru.
 • Avslutningsmiddag.
 • Alla transfers på Fiji.
 • Svensktalande guide under hela vistelsen på Fiji.
 • 24 timmars assistans på Fiji.

I priset ingår inte

 • Flygtillägg från Stockholm 1 900 kr.
 • Premium ecomomy på Singapore Airlines, Skandinavien - Singapore tur och retur från cirka 9 000 kr per person.
 • Enkelrums-/ Enkelhytts tillägg 14 500kr per person.
 • Uppgradering C-hytt 4 500 kr per person, B-hytt 8 000 kr per person.
 • Heldagsutflykt med lunch till Korallkusten på Viti Levu 850 kr per person.
 • Halvdagsutflykt Cooking school 875 kr per person.
 • 18 hål Golf ca 900 kr per person (inkl green fee och golfvagn). Transfer tillkommer.
 • Resan går att förlänga mot en kostnad och efter önskemål.

Anmälan

En anmälningsavgift på 3 000 kr per person betalas i samband med anmälan. Resan kan bli fullbokad snabbt och vi förbehåller oss att då inte acceptera några vidare anmälningar.

Minimum 14 personer, maximum 26 personer. Vid för få anmälningar kan resan ställas in. Med reservation för ändringar i pris, program och gruppens storlek.

Karta

Vissa avgångar kan ha andra boende eller andra avvikelser än vad som visas på kartan.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Söderhavsresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Något du undrar? Fråga mig!

Helen

Resespecialist

Resans längd:
20 dagar
Pris:
75 500 kr

per person

I resan ingår
 • Flyg
 • Boende
 • Kryssning
 • Guide
Skicka bokningsförfrågan