Helen

2021-04-20

Australien och Nya Zeeland öppnar resebubbla

2021-04-19 öppnade den unika resebubblan över Tasmanhavet. Den innebär att invånare i Nya Zeeland och Australien nu fritt kan resa till varandra utan krav på karantän.

Resebubblan markerar ett avgörande steg i Nya Zeelands kontakt med omvärlden, sa Nya Zeelands premiärminister Jacina Arden till reportrar i Wellington.

Det australiska flygbolaget Qantas har ökat antalet flighter till 200 i veckan mellan länderna medan Air New Zealand har fyrdubblat till 30 flighter bara på måndagen. Bolaget flyger med 97-procentig kapacitet, heter det i ett uttalande.

Helen

2021-11-29

Från och med 2021-11-29 kan svenska resenärer återigen besöka Singapore med Singapore Airlines och deras VTL flights, (Vaccinated Travel Lane). Singapore välkomnar internationella turister på de flesta av deras hotell.

Från 2021-12-01 tar Fiji emot internationella turister som är fullvaccinerade och med negativt PCR test. Fiji har nått stora framgångar med att vaccinera sin befolkning och har utarbetat ett program för alla turistfaciliteter, som hotell, transfers etc. Vid ankomst måste man kunna visa hotellbokning på godkänt boende i tre dagar och göra ett Covid-19 test. Därefter är är Fiji helt öppet.

Nya Zeeland har angett den 30 april som första dag då de tar emot internationella turister, men med 7 dagars självkarantän. Denna karantän förväntas att upphöra, men inget datum om detta.

Även Australien har börjat att luckra upp inresebestämmelserna. Singapore, Japan och Sydkorea kan besöka landet utan karantän. Återigen så gäller det bara fullt vaccinerade.