Helen

2022-09-12

Oceanien öppnar för inresa utan vaccinationer!

Allt återgår allt mer till det normala och många länder lättar på sina restriktioner för inresa. Från 6 september välkomnar Cooköarna alla oavsett om man är vaccinerad eller ej.  Det gör även Nya Zeeland, Australien och Franska Polynesien. Fiji slopar sina test vid ankomst men man måste ha ett vaccinationsbevis och en reseförsäkring för att resa in i landet. Samoa kräver vaccinationsbevis men också att man har gjort ett antigentest innan man reser in i landet. Flera andra små önationer lättar också på reglerna.

Det är också värt att hålla koll på vad som krävs på stop-over och transits i olika länder. Vissa flygbolag kräver t ex munskydd. Hör av er till oss om något är oklart. Håll er informerade om att regler kan ändras snabbt. Alla lättade restriktioner gör det ju så mycket lättare och roligare att resa!

Vi kan nu välkomna alla resenärer på vår rundresa Australiens Pärlor 24/1-2023!

Helen

2022-06-27

Alla våra destinationer är öppna utan test innan avresa! Nya Zeeland, Australien, Fiji, Cooköarna, Franska Polynesien, USA med Hawaii, Indonesien och Singapore kräver endast vaccinationsbevis just nu.  Många länder kräver även en hälsodeklaration gjord online. Samoa öppnar för internationell turism 1 augusti och Vanuatu öppnar 1 juli.

Som läget är just nu så ska man göra ett eget taget snabbtest dag 1 och 5 efter ankomst till Nya Zeeland. Detta ska rapporteras. Vid positivt resultat ska man vistas i självkarantän i 7 dagar på hotell, lägenhet eller husbil.

Vi ser dagligen att det tillkommer fler flyg och även att tidigare flygrutter öppnas upp. Även hotell och utflyktsarrangörer börjar att återkomma till det normala igen. Trycket är mycket högt på våra resmål DownUnder och Söderhavet inför vintern 2022/23 så boka så snart ni kan.

Vi har fortfarande platser kvar på våra rundresor med svensktalande guide på Nya Zeelandsresan, Jul & Nyår i Australien och Australiens pärlor så vänta inte med boka om ni vill uppleva DownUnder i vinter.

Helen

2022-05-12

Nu är nästan alla våra destinationer öppna och utan test innan avresa!  Australien, Fiji, Cooköarna, Franska Polynesien och Singapore kräver endast vaccinationsbevis just nu. Eventuellt en hälsodeklaration gjord online. Nya Zeeland släpper på krav om testning före avresan från den 31 juli 2022.  Samoa öppnar för internationell turism i månadsskiftet augusti/september och Vanuatu öppnar 1 juli. För resa till Franska Polynesien via USA  krävs fortfarande ett antigentest före avresan och detta gäller även Hawaii.

Vi ser dagligen att det tillkommer fler flyg och även att tidigare flygrutter öppnas upp. Hotell och utflyktsarrangörer börjar att återkomma till det normala igen. Inför hösten och vintern när vi reser till DownUnder ser det ut som ganska normalt. Boka ändå i tid eftersom trycket är stort på att äntligen komma iväg till våra drömresmål DownUnder och Söderhavet!  Många har väntat länge på detta.

Helen

2022-02-18

Äntligen, på måndag den 21 februari öppnar Australien upp för internationella besökare från alla länder! De tar emot alla som är fullvaccinerade och har tagit ett negativt antigentest eller PCR innan avresa. Hör av er till oss för exakta regler. Vid transit i andra länder kan andra regler gälla.

Även Nya Zeeland har annonserat att man öppnar upp för svenskar och europeér m fl andra länder i juli månad. Även här kommer det att gälla fullvaccinerade och med test innan avresa.

Franska Polynesien och Fiji har öppet sedan tidigare för fullvaccinerade och med negativt antigentest innan avresa.

Singapore, Indonesien och USA går att besöka som vaccinerad och testad innan avresa. Reglerna varierar lite så hör med oss.

Helen

2021-11-29

Från och med 2021-11-29 kan svenska resenärer återigen besöka Singapore med Singapore Airlines och deras VTL flights, (Vaccinated Travel Lane). Singapore välkomnar internationella turister på de flesta av deras hotell.

Från 2021-12-01 tar Fiji emot internationella turister som är fullvaccinerade och med negativt PCR test. Fiji har nått stora framgångar med att vaccinera sin befolkning och har utarbetat ett program för alla turistfaciliteter, som hotell, transfers etc. Vid ankomst måste man kunna visa hotellbokning på godkänt boende i tre dagar och göra ett Covid-19 test. Därefter är är Fiji helt öppet.

Nya Zeeland har angett den 30 april som första dag då de tar emot internationella turister, men med 7 dagars självkarantän. Denna karantän förväntas att upphöra, men inget datum om detta.

Även Australien har börjat att luckra upp inresebestämmelserna. Singapore, Japan och Sydkorea kan besöka landet utan karantän. Återigen så gäller det bara fullt vaccinerade.

 

 

Helen

2021-04-20

Australien och Nya Zeeland öppnar resebubbla

2021-04-19 öppnade den unika resebubblan över Tasmanhavet. Den innebär att invånare i Nya Zeeland och Australien nu fritt kan resa till varandra utan krav på karantän.

Resebubblan markerar ett avgörande steg i Nya Zeelands kontakt med omvärlden, sa Nya Zeelands premiärminister Jacina Arden till reportrar i Wellington.

Det australiska flygbolaget Qantas har ökat antalet flighter till 200 i veckan mellan länderna medan Air New Zealand har fyrdubblat till 30 flighter bara på måndagen. Bolaget flyger med 97-procentig kapacitet, heter det i ett uttalande.