Strand på Moorea på resa till Franska Polynesien
Bungalow med självhushåll, upplev ön med cykel eller hyrbil

Franska Polynesien för alla

Det är många som drömmer om att någon gång i livet få uppleva Söderhavet och där är en av de vackraste platserna Franska Polynesien. Här presenterar vi ett  prisvärt alternativ så att du kan uppfylla den drömmen. Du bor i en bungalow med kök, sovrum och en inbjudande terrass och kan hushålla själv. Det finns gott om välsorterade livsmedelsaffärer på Moorea. Handla och fixa din egen frukost och middag samtidigt som du har tropiska stränder med vit sand och vajande palmer runt knuten. Om du väljer att låna en cykel så kan du upptäcka en liten del av Moorea varje dag i lugnt tempo eller med en hyrbil når du alla gömda pärlor på den vackra ön.  Här finns vanilj- och ananasplantager, heliga polynesiska platser, vikar och tropiska stränder att upptäcka på lummiga Moorea.

Sammanfattning
Resans längd:
14 dagar
Pris från:
33 900 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, färja t/r, del i bungalow med självhushåll 9 nätter, del i dubbelrum med frukost 2 nätter och alla transfers.
Reseförslag

Paradiset Moorea

Du landar i Papeete på huvudön Tahiti som är en typisk stad i söderhavsstil och har en transfer till färjeläget i Papeete. Färjan tar ca 30 minuter över till den smaragdgröna ön Moorea där du ska bo i 9 nätter.  Om du bokar en hyrbil så hämtar du ut den när du har kommit över till Moorea. Ön är större än man tror och vägen slingrar sig nära strandkanten runt alla vikar. Mitt på ön hittar du berget Belvedere som bjuder på vacker utsikt över ön och lagunen utanför. Utsiktsplatsen mitt på ön bjuder på vackra vyer över det turkosfärgade havet och grönskan runt omkring. På vägen dit upp passerar man till och med  kossor och hästhagar. Här finns vandringar i regnskogen, kritvita stränder att njuta av och undervattensvärlden som kan undersökas.

Snorkling & polynesisk kultur

Med bungalowhotellets kajaker kan du upptäcka viken utanför,  du kan snorkla och dyka med ofarliga revhajar och sällskapliga rockor. Vid ett besök på närliggande Tiki Village får du insyn i den polynesiska kulturen och traditionen. Här kan du avsmaka en polynesisk middag där traktens invånare lagar maten och ta en svängom med de yngre dansarna i takt med deras trummor och ukelelemusik. Följ med på en vandring med guide som berättar om medicinalväxter och den typiska flora och faunan eller en båttur på den kristallklara lagunen och möt de mångfärgade korallfiskarna.

Lata dagar

Ta dagen som den kommer, stanna lite längre, låt semestertempot sjunka med vågornas hjälp och stick tårna i den mjuka vita sanden. Flera livsmedelsbutiker finns i omgivningen för att fylla kylskåpet och du har nära till flera restauranger från ditt boende. Det är bara att välja.

När de härliga dagarna i paradiset på Moorea tar slut är det dags att packa väskorna, lämna bilen och ta färjan tillbaka till Papeete. Du bor ett par nätter på en trevlig pénsion nära Papeetes centrum, där du kan uppleva vardagslivet i en söderhavsstad, gå på marknaden och kanske inhandla en egen ukelele eller andra souvenirer. Avsluta med en halvdagsutfärd för att se lite av Tahitis vattenfall och grönskande sluttningar.

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera. Det är beräknat på internationella flyg med avresa från Skandinavien, samtliga flygskatter, välkomstservice på Tahiti och samtliga transfers, färja Papeete-Moorea, 9 nätter i bungalow med självhushåll på Moorea, 2 nätter i dubbelrum på pension med frukost i Papeete. Hyrbil, pris beroende på modell och antal dagar tillkommer. Alla delar av resan är anpassningsbara efter önskemål och går att förändra, förlänga eller förkorta. Priset kan ändras beroende på säsong. Prata med din resespecialist för fler tips och få ett skräddarsytt förslag.

  • Flygresa t/r Tahiti från Skandinavien i ekonomiklass
  • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
  • Välkomstservice på Tahiti och samtliga transfers.
  • Färja Papeete-Moorea t/r.
  • 9 nätter i bungalow med självhushåll på Moorea.
  • 2 nätter i dubbelrum på pension med tropisk frukost i Papeete.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Söderhavsresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Något du undrar? Fråga mig!

Helén

Resespecialist

Resans längd:
14 dagar
Pris från:
33 900 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, färja t/r, del i bungalow med självhushåll 9 nätter, del i dubbelrum med frukost 2 nätter och alla transfers.

Liknande resor

Förverkliga era drömmar om Söderhavet

Paradisen Moorea och Bora Bora

Våra resor till Bora Bora i Franska Polynesien är verkligen ett minne för livet. Detta reseförslag tar er till några av de mest mytomspunna paradisen - Moorea och Bora Bora.

Antal dagar:

14 dagar

Pris från:

62 450 kr

Lyx och flärd på Bora Bora

Bora Bora med guldkant

Denna förstklassiga drömresa till Bora Bora med extra guldkant är resan för er som verkligen vill njuta av lyx och komfort och förväntar er det där lilla extra på er resa.

Antal dagar:

13 dagar

Pris från:

99 900 kr

Vajande palmblad, ändlösa sandstränder och massor av romantik

Bröllopsresa till Moorea, Bora Bora & Tikehau

Franska Polynesien är som gjort för en bröllopsresa där ni får uppleva olika öar som bjuder på avslappnad romantik med dofter från vaniljodlingar, underbara solnedgångar och vatten i alla blåa nyanser.

Antal dagar:

19 dagar

Pris från:

77 500 kr