Fiske vid Unescos världsarv!

Fiskeresa till Ningaloo Reef

Australiens North West Cape ligger 1200 km norr om Perth i västra Australien. Ningaloo Reef kantar den västra sidan av denna udde, från spetsen i norr och cirka 250 km söderut. Revet ligger allt från några hundra meter till några kilometer utanför kusten, vilket bildar en gigantisk lagun med omfattande grunda sandslätter och kristallklart vatten. Här råder inga stora tidvattenrörelser och himlen är ofta molnfri. En perfekt kombination för att ge ett mycket bra visuellt fiske.

Området på revet erbjuder mängder med olika arter som bl.a permit, golden trevally, giant trevally (GT), bonefish, bluefin trevally, goldspot trevally, queenfish, spangled emperor, milkfish, cobia och blue bastards. Det finns inte många ställen i världen där du kan fiska på sand flats efter både permit, bonefish och GT samt vara inom synhåll från båtar som fiskar marlin och sailfish.

På den östra sidan av udden erbjuder Exmouth Gulf en fantastisk flugfiskeupplevelse. De flesta av Exmouth buktens vatten är mangrovekantade med tidvattenbäckar och otroligt vidsträckta sand flats. Det finns också många öar och grunda stim som erbjuder en mängd olika flugfiskemöjligheter. Om vinden blåser från väst, finns det skyddade vikar i Exmouth Gulf att fiska på permit, GT, och ovanligt stor queen fish, men även en hel del barramundi.

Sammanfattning
Resans längd:
14 dagar
Pris från:
57 200 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass från Skandinavien, samtliga flygskatter, hyrbil i 11 dagar, fiskeguide i 5 heldagar i Exmouth, del i dubbelrum på boende av mellanklasstandard i 11 nätter.
Reseförslag

Västra Australien - fiske i världsklass!

G’day – välkommen till Australien! Ni anländer med flyg till Perth och vilar ut en natt innan ni nästa dag hämtar ut er hyrbil.

Ni kör längs västra Australiens kust och där ni gör ert första stopp i Kalbarri. Här kan ni passa på att uppleva dem dramatiska klipporna vid Kalbarri National Park eller varför inte spana efter fler är 200 olika fågelarter som finns i området. Er bilresa fortsätter sedan nästa dag till Exmouth som är ert huvudresmål.

Exmouth

Söderhavsresor lokala samarbetspartner och tillika fiskeguide tar hand om er under 5 guidade fiskedagar. Utav era fiskedagar i Exmouth väljer ni själva vilka dagar ni vill fiska. Dvs. skulle det vara för dåligt väder en dag så kan ni skjuta upp fisket till tex. dagen efter.

Efter många fantastiska fiskedagar vid Ningaloo Reef är det dags att köra söderut igen och ni stannar till i den soliga staden Geraldton som är en Western Australias populäraste semesterorter.

Innan ni reser hemåt har ni en natt i Perth för att vila ut eller kanske upptäcka stans spännande restauranger och shopping.

Din bästa fiskeupplevelse i Australien

Denna resa kan skräddarsys enligt era önskemål. Kanske vill du förlänga med fler fiskedagar eller kombinera med enastående barramundi fiske i fantastiskt vackra Kimberley området. Vi kan skräddarsy resan så att den helt anpassas efter era önskemål.

Vi på Söderhavsresor finns här för att skapa din bästa fiskeupplevelse i Australien.

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera. Priset är baserat på del i dubbelrum på mellanklassboende, resa med hyrbil, 5 guidade fiskedagar i Exmouth, samt internationella flyg. Alla delar av resan är anpassningsbara efter önskemål och går att förändra, förlänga eller förkorta. Priserna kan ändras beroende på säsong. Prata med din resespecialist för fler tips och få ett skräddarsytt förslag.

  • Flyg t/r från Skandinavien till Perth.
  • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
  • Guidat fiske i 5 heldagar i Exmouth.
  • Hyrbil i 11 dagar. Hämtas och lämnas i Perth.
  • 2 övernattningar i Perth (1 natt vid ankomst och 1 natt före hemresa).
  • 1 övernattning i Kalbarri.
  • 7 övernattningar i Exmouth.
  • 1 övernattning i Geraldton.
  • Komplett följebrev med information och tips.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Söderhavsresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Något du undrar? Fråga mig!

Nicolas

Resespecialist & fiskeexpert

Resans längd:
14 dagar
Pris från:
57 200 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass från Skandinavien, samtliga flygskatter, hyrbil i 11 dagar, fiskeguide i 5 heldagar i Exmouth, del i dubbelrum på boende av mellanklasstandard i 11 nätter.

Liknande resor

Sol, bad och storstad

Sydney, Stora barriärrevet och regnskogen

Upplev kontrasterna med den vackra storstaden Sydney, bo på en tropisk ö med utmärkt snorkling och bad och upplev jordens äldsta regnskog på nära håll.

Antal dagar:

18 dagar

Pris från:

35 900 kr

En resa med guldkant

Australien från kust till kust

Detta lyxiga reseförslag Australien från kust till kust är en resa utöver det vanliga, med boenden i förstaklass från Indiska Oceanen till Stilla Havet. Resans höjdpunkt är tågresan Indian Pacific i guldklasskupé.

Antal dagar:

16 dagar

Pris från:

77 300 kr