Sydney Brisbane längs surfkusten
Sol, surf, sand och koalor

Från Sydney till surfkusten

Visst lockar friheten med att ge sig ut på en roadtrip! Att köra själv fast med förbokade hotell och en detaljerad resrutt med allt ni vill uppleva. Milslånga badstränder, små mysiga kuststäder, boende på specialutvalda boutiquehotell, möte med koalor, lummig regnskog och orörda nationalparker. Allt detta finns att se när ni följer vårt reseförslag från Sydney till surfkusten.

Reseförslag

Resan inleds i Sydney

Vi föreslår att ni har några dagars avkoppling i Sydney för att ta igen er efter den långa flygresan. Det är inte vara fel att bo intill Bondi Beach, men vill ni hellre bo med utsikt över Operahuset kan vi ordna det. Sydney har mycket att erbjuda – området vid Circular Quay med alla sina serveringar och ett besök i Sydney Opera House är bara två av stadens många höjdpunkter.

Nära naturen i Blue Mountains

Ni hämtar ut er hyrbil och kör västerut mot Blue Mountains med sina vackra vattenfall, den näst största kanjonen i världen och den kända klippformationen Three Sisters. Här har ni en hänförande utsikt över de skogsklädda blå bergen och kan njuta av den genuina australiensiska gästfriheten.

Vindistriktet Hunter Valley

Ni fortsätter norrut mot Hunter Valley, ett av Australiens mest betydande vindistrikt. Det är som livligast i dalen under februari och mars när druvorna mognar. Vingårdarna varierar från små och specialiserade till stora internationella namn. De flesta är öppna för allmänheten och erbjuder provsmakning av viner.

Koalasjukhuset i Port Macquarie

Fortsätt resan på Pacific Highway till Nelson Bay, på den södra sidan av bukten Port Stephens. Hur otroligt det än verkar så finns det små och okända, och även undangömda badorter på flera ställen längs östkusten.

I utkanten av Port Macquarie ligger Koala Hospital, världens enda sjukhus för koalor. Kl. 15.00 varje dag ordnas en kort tur runt sjukhuset. Koalasjukhuset får varken kommunalt eller statligt stöd utan förlitar sig helt på donationer.

Konst i Bellingen

Bellingen är centrum för traktens konstnärer och det finns flera hantverksbutiker, gallerior och kaféer. Två kilometer öster om landsortsstaden Dorrigo ligger nationalparken, en lättillgänglig regnskog på Unescos världsarvslista.

Charmiga Byron Bay

Cape Byron är den östligaste punkten i Australien och här ligger den lilla vänliga semesterorten Byron Bay. En gång i tiden var den ett center för ”alternativ livsstil” och den avspända atmosfären lever kvar. Byron Bay en av Australiens charmigaste orter. Det är väl värt att stanna två nätter här. Koppla av på stranden och se hur surfarna manövrerar vågorna.

Bad på Gold Coast & Surfers Paradise

Kör vidare längs kusten förbi Gold Coast, Surfers Paradise och Brisbane till Noosa och Sunshine Coast. Noosa är en av de trevligaste badorterna i hela Australien med en avslappnad australiensisk atmosfär och subtropiskt klimat med sol och bad året runt.

En utflykt till Fraser Island, världens största sandö, är ett måste. Det är sanden som gör Fraser Island till en så märklig och fascinerande plats. Den enda platsen på jorden där regnskog växer på sand.

En dröm för naturälskaren

Resan avslutas i Hervey Bay. Men om ni har tid kan ni fortsätta till Heron Island, en korallö i den södra delen av Stora barriärrevet. Ön ramas in av vit sand, kristallklart vatten och koraller med marint liv. Världsarvslistade Marine National Park är en dröm för naturälskare och dyk- och snorkelintresserade. Här finns endast ett hotell, fint inramat av grönskan, då ingen byggnad här är högre än trädtopparna.

Avresedagen från Sverige bestämmer ni själva. Det går utmärkt att lägga till ett stopp i Dubai, Doha eller Singapore på vägen. Resan kan dessutom förlängas om ni vill inkludera några magiska dagar snorkling på Heron Island eller en tre dagars kryssning i Whitsundays/Stora barriärrevet.

Prisdetaljer

Priset i reseförslaget ovan är till för att inspirera.
Det är beräknat på internationella flyg och inrikesflyg Hervey Bay – Brisbane i ekonomiklass, samtliga flygskatter, boende av förstaklasstandard i 16 nätter varav 3 nätter på Bondi Beach och Noosa, 1 natt vardera i Blue Mountains, Hunter Valley, Port Macquarie, inland NSW, Hervey Bay, 2 nätter i Hunter Valley, och Byron Bay. 1 natt på Fraser Island där färja, utflykter och måltider ingår. Ankomsttransfer i Sydney. Liten hyrbil med helförsäkring och självriskeliminering i 12 dygn tillkommer med ca 6400 kr. Alla delar av resan går att förändra efter önskemål. Priserna kan ändras beroende på säsong. Tillägg för resa från Köpenhamn.
Ett tips! Förläng resan till Heron Island (1 natt Gladstone och 3 nätter Heron Island Resort) – ca 7500kr per person. Prata med din resespecialist för fler tips och få ett skräddarsytt förslag.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Söderhavsresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Något du undrar? Fråga mig!

Nicolas

Resespecialist

Resans längd:
19 dagar
Pris från:
42 400 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum på boenden av förstaklasstandard i 16 nätter med 6 frukostar, transfers och 2-dagarsutflykt till Fraser Island.
Skräddarsy din resa