Sydney Brisbane längs surfkusten
Sol, surf, sand och koalor

Från Sydney till surfkusten

Visst lockar friheten med att ge sig ut på en roadtrip! Att köra själv fast med förbokade hotell och en detaljerad resrutt med allt ni vill uppleva. Milslånga badstränder, små mysiga kuststäder, boende på specialutvalda boutiquehotell, möte med koalor, lummig regnskog och orörda nationalparker. Allt detta finns att se när ni följer vårt reseförslag från Sydney till surfkusten.

Sammanfattning
Resans längd:
19 dagar
Pris från:
47 800 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass från Skandinavien, samtliga flygskatter, del i dubbelrum på boenden av förstaklasstandard i 16 nätter med 6 frukostar, transfers och 1 guidad dagsutflykt på Fraser Island.
Reseförslag

Resan inleds i Sydney

Vi föreslår att ni har några dagars avkoppling i Sydney för att ta igen er efter den långa flygresan. Det är inte vara fel att bo intill Bondi Beach, men vill ni hellre bo med utsikt över Operahuset kan vi ordna det. Sydney har mycket att erbjuda – området vid Circular Quay med alla sina serveringar och ett besök i Sydney Opera House är bara två av stadens många höjdpunkter.

Nära naturen i Blue Mountains

Ni hämtar ut er hyrbil och kör västerut mot Blue Mountains med sina vackra vattenfall, den näst största kanjonen i världen och den kända klippformationen Three Sisters. Här har ni en hänförande utsikt över de skogsklädda blå bergen och kan njuta av den genuina australiensiska gästfriheten.

Vindistriktet Hunter Valley

Ni fortsätter norrut mot Hunter Valley, ett av Australiens mest betydande vindistrikt. Det är som livligast i dalen under februari och mars när druvorna mognar. Vingårdarna varierar från små och specialiserade till stora internationella namn. De flesta är öppna för allmänheten och erbjuder provsmakning av viner.

Koalasjukhuset i Port Macquarie

Fortsätt resan på Pacific Highway till Nelson Bay, på den södra sidan av bukten Port Stephens. Hur otroligt det än verkar så finns det små och okända, och även undangömda badorter på flera ställen längs östkusten.

I utkanten av Port Macquarie ligger Koala Hospital, världens enda sjukhus för koalor. Kl. 15.00 varje dag ordnas en kort tur runt sjukhuset. Koalasjukhuset får varken kommunalt eller statligt stöd utan förlitar sig helt på donationer.

Konst i Bellingen

Bellingen är centrum för traktens konstnärer och det finns flera hantverksbutiker, gallerior och kaféer. Två kilometer öster om landsortsstaden Dorrigo ligger nationalparken, en lättillgänglig regnskog på Unescos världsarvslista.

Charmiga Byron Bay

Cape Byron är den östligaste punkten i Australien och här ligger den lilla vänliga semesterorten Byron Bay. En gång i tiden var den ett center för ”alternativ livsstil” och den avspända atmosfären lever kvar. Byron Bay en av Australiens charmigaste orter. Det är väl värt att stanna två nätter här. Koppla av på stranden och se hur surfarna manövrerar vågorna.

Bad på Gold Coast & Surfers Paradise

Kör vidare längs kusten förbi Gold Coast, Surfers Paradise och Brisbane till Noosa och Sunshine Coast. Noosa är en av de trevligaste badorterna i hela Australien med en avslappnad australiensisk atmosfär och subtropiskt klimat med sol och bad året runt.

En utflykt till Fraser Island, världens största sandö, är ett måste. Det är sanden som gör Fraser Island till en så märklig och fascinerande plats. Den enda platsen på jorden där regnskog växer på sand.

En dröm för naturälskaren

Resan avslutas i Hervey Bay. Men om ni har tid kan ni fortsätta till Heron Island, en korallö i den södra delen av Stora barriärrevet. Ön ramas in av vit sand, kristallklart vatten och koraller med marint liv. Världsarvslistade Marine National Park är en dröm för naturälskare och dyk- och snorkelintresserade. Här finns endast ett hotell, fint inramat av grönskan, då ingen byggnad här är högre än trädtopparna.

Avresedagen från Sverige bestämmer ni själva. Det går utmärkt att lägga till ett stopp i Dubai, Doha eller Singapore på vägen. Resan kan dessutom förlängas om ni vill inkludera några magiska dagar snorkling på Heron Island eller en tre dagars kryssning i Whitsundays/Stora barriärrevet.

Prisdetaljer

Priset i reseförslaget ovan är till för att inspirera.
Det är beräknat på internationella flyg från Skandinavien och inrikesflyg Hervey Bay – Brisbane i ekonomiklass, samtliga flygskatter, boende av förstaklasstandard i 16 nätter. I detta förslaget tillkommer ca 4 500 kr per person för 11 dagar för en liten bil med försäkring, fria mil, envägsavgift. Alla delar av resan går att förändra efter önskemål. Priserna kan ändras beroende på säsong. Prata med din resespecialist för fler tips och få ett skräddarsytt förslag.

 • Flyg t/r från Skandinavien till Australien.
 • Inrikesflyg Hervey Bay - Brisbane.
 • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
 • 3 övernattningar på QT Bondi Beach Sydney.
 • 1 övernattning på Lilianfels Blue Mountains.
 • 1 övernattning på Spicers Guesthouse Hunter Valley.
 • 2 övernattningar på Anchorage Port Stephens.
 • 1 övernattning på Sails Port Macquarie.
 • 1 övernattning på Casabell Country Guesthouse Bellingen.
 • 2 övernattningar på Crystalbrook Byron Bay.
 • 2 övernattningar på Noosa Blue Resort.
 • 1 övernattning på Mantra Hervey Bay.
 • 2 övernattningar på Kingfisher Bay Resort Fraser Island.
 • Färja Hervey Bay - Fraser Island t/r.
 • 1 guidad dagsutflykt på Fraser Island.
 • Komplett följebrev med information och tips.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Söderhavsresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Något du undrar? Fråga mig!

Nicolas

Resespecialist

Resans längd:
19 dagar
Pris från:
47 800 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass från Skandinavien, samtliga flygskatter, del i dubbelrum på boenden av förstaklasstandard i 16 nätter med 6 frukostar, transfers och 1 guidad dagsutflykt på Fraser Island.

Liknande resor

Alla ikoner på samma resa

Australiens höjdpunkter

Ett smakprov av de unika sevärdheter och upplevelser som Australien erbjuder. Här kombinerar vi de tre världsberömda ikonerna Ayers Rock, Sydney och världens största korallrev, Stora barriärrevet.

Antal dagar:

17 dagar

Pris från:

50 400 kr

Lyxiga upplevelser i Australien

Australien med guldkant

En guldkantsresa till Australiens ikoner med femstjärniga boenden, högklassiga utfärder och unika upplevelser.

Antal dagar:

18 dagar

Pris från:

72 600 kr

Barramundi & Permit i” Jurassic park”!

Tropiskt fiske i norra Queensland

Fiska i nationalparken Hinchinbrook Island, en orörd oas och en av Australiens artrikaste fiskeplatser.

Antal dagar:

12 dagar

Pris från:

58 600 kr