Fiskeresa till Nya Zeeland

Nya Zeelands öringfiske av världsklass

Nya Zeeland är ett unikt resmål för fisketurister av många anledningar, kanske framför allt för den storvuxna brunöringen men även för landets vykortsliknande miljö i varierade naturlandskap. Den underbara lokalbefolkningen, kända som ”kiwis” bidrar också till en fantastisk reseupplevelse. Dessa kiwis är underbart gästvänliga och tillmötesgående. Med deras sköna mentalitet går livet lite långsammare i denna vackra ö-nation i södra Stilla havet.

En fiskeresa till Nya Zeeland är för många flugfiskare en drömdestination. Här upplevs kanske världens bästa fiske efter brunöring. Fisket är både extremt spännande och krävande då fisken i dessa kristallklara vatten är väldigt skygg. Därav är det mycket smygfiske som bedrivs, eller så kallad ”sight fishing” där man söker upp fisk och kastar på den fisk som man ser.

Fisket på Sydön sker i variationsrik miljö blandat med små pittoreska vattendrag i lummig grönska till bredare åar med majestätiska bergskedjan Southern Alps i bakgrunden. En miljö som gör att helhetsupplevelsen av fiskeresan blir komplett.

Sammanfattning
Resans längd:
19 dagar
Pris från:
63 200 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass från Skandinavien till Nya Zeeland t/r, samtliga flygskatter, hyrbil i 15 dagar, guidat fiske i 5 dagar, del i lägenhet på boende av mellanklasstandard i 15 nätter.
Reseförslag

Fiske i kristallklara vatten.

Kia Ora – välkommen till Nya Zeeland! Ni landar i Queenstown och varvar ner efter flygresan, kanske passar ni på att ta er till en lokal fiskebutik för att få fisketips och idéer. Dagen efter hämtar ni ut er hyrbil och under två dagar här i Queenstown tar er fiskeguide er runt för att ni ska få en bra start på ert fiske.

Er resa fortsätter sedan vidare till Wanaka. Hela området runt Central South Island är ett sant flugfiskeeldorado. Här fiskar ni på egen hand i magiskt vackra miljöer med kristallklara vatten.

Bilfärden fortsätter nordväst. Ni passerar Haast Pass med naturskönt landskap bestående av dramatiska berg med vattenfall och spegelblanka sjöar. Vid Haast når ni kusten och ni fortsätter längs med serpentinvägar utmed det tasmanska havet tills ni når Greymouth. Här på den Nya Zeeländska västkusten har vi ett av världens mest nederbörd rikaste platser, vilket emellanåt kan gynna fisket.

Brunöringens Mekka!

Ni fortsätter norrut där landskapet ändras till mer grönska och många små härliga vattendrag. I området runt Murchison har ni brunöringens Mekka. Här bor ni i fem nätter, och i tre dagar har ni en professionell fiskeguide som kommer göra sitt främsta för att ni ska få uppleva er troféöring.

Om ni vill prova på saltvattensfiske efter Kingfish så har ni ett fantastiskt fiske lite längre norrut i Golden Bay utanför Abel Tasman National Park. Aftm klass 8-10 och varianter av deciever flugor rekommenderas här.

Innan ni reser hemåt har ni en natt i Christchurch. Här kan promenera i botaniska trädgården, besök Southern Encounter Aquarium and Kiwi House eller ta en stilla färd i stakbåt på Avon River.

Vi skräddarsyr resan efter önskemål

Denna resa kan skräddarsys enligt era önskemål. Kanske vill du förlänga med fler fiskedagar eller kombinera med Nordön eller varför inte göra ett stopp på Aitutaki för enastående fiske efter bonefish och giant trevally. Vi kan skräddarsy resan så att den helt anpassas efter era önskemål.

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera. Priset är baserat på del i lägenhet på mellanklassboende, resa med hyrbil, guidat fiske i 2 heldagar i Queenstown och 3 heldagar med fiskeguide i Murchison, samt internationella flyg. Alla delar av resan är anpassningsbara efter önskemål och går att förändra, förlänga eller förkorta. Priserna kan ändras beroende på säsong. Prata med din resespecialist för fler tips och få ett skräddarsytt förslag.

  • Flyg t/r från Skandinavien till Nya Zeeland.
  • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
  • 4 övernattningar i Queenstown.
  • Hyrbil i 15 dagar.
  • Guidat fiske i 2 heldagar i Queenstown.
  • 3 övernattningar i Wanaka.
  • 2 övernattningar i Greymouth.
  • 5 övernattningar i Murchison.
  • Guidat fiske i 3 heldagar i Murchison.
  • Komplett följebrev med information och tips.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Söderhavsresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Något du undrar? Fråga mig!

Nicolas

Resespecialist & fiskeexpert

Resans längd:
19 dagar
Pris från:
63 200 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass från Skandinavien till Nya Zeeland t/r, samtliga flygskatter, hyrbil i 15 dagar, guidat fiske i 5 dagar, del i lägenhet på boende av mellanklasstandard i 15 nätter.

Liknande resor

Barramundi & Permit i” Jurassic park”!

Tropiskt fiske i norra Queensland

Fiska i nationalparken Hinchinbrook Island, en orörd oas och en av Australiens artrikaste fiskeplatser.

Antal dagar:

12 dagar

Pris från:

58 600 kr

I Hobbitarnas land

I sagan om ringens spår

Möt Frodo och hans vänner på filminspelningsplatser runt om på Nya Zeeland och mycket mer under några veckor på Nya Zeeland.

Antal dagar:

19 dagar

Pris från:

47 800 kr

Livsnjutarens bästa upplevelser i Nya Zeeland

Nya Zeeland med guldkant

Roadtrip med extra guldkant för finsmakare med förstklassigt boende, välkända vingårdar och upplevelser utöver det vanliga.

Antal dagar:

18 dagar

Pris från:

62 600 kr