Res till Singapore, Nya Zeeland & Cooköarna
Världsmetropol, natursköna landskap och tropisk värme

Singapore, Nya Zeeland och Cooköarna

Den här kombinationsresan tar er till tre helt olika platser i världen där ni får upptäcka världsmetropolen Singapore, natursköna Nya Zeeland och exotiska Cooköarna. Det är bara att packa väskan och förbereda er på ert livs resa med riktigt mycket att uppleva!

Sammanfattning
Resans längd:
20 dagar
Pris från:
59 700 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass från Köpenhamn, samtliga flygskatter, boende i del i dubbelrum av mellan- och förstaklasstandard i 16 nätter med frukost, alla transfers och 3 utflykter.
Reseförslag

Spännande Singapore

Ni börjar er resa i spännande Singapore som är en komplett destination med massor av shopping, sevärdheter och underbar mat. Här kan ni strosa runt i artificiella Gardens by the Bay med sina kupoler fyllda av växt- och blomsterprakt och stora konstgjorda ”supertrees” som tänds upp på kvällen och bjuder på en vacker musik- och ljusshow. Ni kan åka tuktuk i de gamla malajkvarteren med färgglada hus. Eller strosa omkring i Chinatown eller Little India och njuta av den spännande maten som serveras för en billig peng på de små lokala restaurangerna.

Har ni tid så ska ni även besöka Botanical Gardens med The National Orchid Gardens som är listat på Unescos världsarvslista. Och avsluta gärna en av dagarna med ett besök i Long Bar på anrika Raffles Hotel. Beställ en Singapore Sling och hör knastret av jordnötsskal under skorna. Rekommenderas varmt!

Nu dags för Nya Zeeland

Ni fortsätter er resa mot Nordön på Nya Zeeland och landets största stad Auckland. Här bor ni centralt och kan besöka museum och gallerier eller bara flanera runt i er egen takt. Ni kan också göra en utflykt till närliggande Waiheke Island där ni provar lokalt odlade oliver och viner. Kanske testar ni att åka zipline över vinrankorna. Ni spenderar några dagar i Bay of Islands på norra delen av Nordön. Här bor i mysiga Paihia som är huvudort och upplever skärgården med alla öar under en dagstur. Ni kryssar med en modern katamaran mellan avskilda gröna öar med vita sandstränder och spanar efter delfiner som trivs i dessa vatten.

Utöver fantastiska naturupplevelser är trakten historiskt sett intressant med guidade turer av Waitangi Treaty Grounds där Storbritannien slöt avtal med maorierna år 1840. I Rotorua upplever ni den termiska aktiviteten och givetvis får ni inte missa att bada i de svavelhaltiga källorna. Här kan ni också ta del av den mångtusenåriga kulturen på en traditionell maorifest med dans och traditionell middag tillagad i jordugn, så kallad Hangi.

Söderhavsdrömmarna blir sanna på Cooköarna

Från Nya Zeeland flyger ni vidare mot exotiska Cooköarna där ni välkomnas med blommor och sång. Ni flyger över datumlinjen vilket innebär att ni får uppleva samma dag två gånger. På Cooköarnas huvudö Rarotonga bor ni på ett mysigt strandhotell och följer med på en guidad rundtur av ön. Cooköarna är ett riktigt litet paradis med underbar miljö, intressant polynesisk kultur och mycket söderhavskänsla. Här handlar allt om att ta vara på dagen och leva i nuet. En av kvällarna besöker ni Highland Paradise Cultural Centre där ni får en introduktion till örikets traditioner och historia samt bjuds på rytmiska toner och en festmiddag.

Som ett perfekt avslut på er resa flyger ni från Rarotonga till Aitutaki som är en av Söderhavets vackraste atoller med en fantastisk turkosskiftande lagun runt omkring. På Aitutaki är tempot om möjligt ännu mer avslappnat än på Rarotonga och här njuter ni de sista dagarna vid stranden. På en dagstur ut i lagunen kan ni snorkla och besöka små obebodda öar. Det blir en fin avslutning på en resa fylld av kontraster och enorma upplevelser!

Resan går att förlänga med fler nätter och kombinera med andra länder. Vi skräddarsyr er resa.

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera. Det är beräknat på internationella flyg i ekonomiklassklass med avresa från Stockholm eller Göteborg, samtliga flygskatter, 2 nätter i Singapore med frukost, 7 nätter på Nya Zeeland (Auckland, Bay Of Islandss, Rotorua) med frukost, 7 nätter på Manuia Beach Resort med frukost, Välkomstservice på Cooköarna och samtliga transfers på ön, polynesisk afton med middag, musik och underhållning, liten guidad ö- rundtur, heldagsutfärd till Aitutaki med flyg, lagunkryssning med lunch till One Foot Island. Komplett följebrev med information och tips. 24 timmars assistans på resmålen. Tillägg för avresa från Köpenhamn. Ett tips: Prata med din resespecialist om detta och för fler tips och få ett skräddarsytt förslag. Resan går att förlänga med det antal dagar som önskas.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Söderhavsresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Något du undrar? Fråga mig!

Tove

Resespecialist

Resans längd:
20 dagar
Pris från:
59 700 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass från Köpenhamn, samtliga flygskatter, boende i del i dubbelrum av mellan- och förstaklasstandard i 16 nätter med frukost, alla transfers och 3 utflykter.

Liknande resor

Ett biläventyr i oslagbar natur

Nya Zeeland runt

Upplev hela Nya Zeelands sagolandskap och fantastiska natur under en enda resa.

Antal dagar:

17 dagar

Pris från:

30 850 kr

Låt drömmen bli sann

Paradisvigsel på Cooköarna

Låt drömmen om att gifta er på en strand i Söderhavet gå i uppfyllelse. Vad mer kan man önska sig än en vacker strand kantad av palmer, solnedgång och sin älskade vid sin sida?

Antal dagar:

16 dagar

Pris från:

56 900 kr