Prisvärda Australien - En resa till Australien
Upplevelser längs Australiens östkust

Prisvärda Australien

Söderhavsresor presenterar här ett reseförslag där ni under en resa till Australien får uppleva allt från spännande storstäder som Melbourne och Sydney till pittoreska kustorter med vacker natur och enastående djurliv.

En resa där ni upplever landet på en skön bilsemester och får avsluta resan med avkoppling på underbara sandstränder i tropiska norra Queensland.

Sammanfattning
Resans längd:
15 dagar
Pris från:
29 900 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass och del i dubbelrum på mellanklassboende.
Reseförslag

Resan i Australien startar i Melbourne

G’day och välkommen till Australien. I kulturella och gastronomiska Melbourne får ni tid att både vila ut er efter flygresan men även möjligheter till att uppleva stadens mångfald av restauranger, shopping och konst. Australiens näst största stad och huvudstad i delstaten Victoria bjuder dessutom på många gröna och vackra stadsparker där botaniska trädgården inte bör missas.

”The Prom” – den sydligaste spetsen av Australiens fastland

Ni hämtar ut er hyrbil och sätter kurs österut mot Victorias största kustvildmarksområde, nämligen Wilsons Promontory National Park. I denna nationalpark som även kallas ”The Prom” finns en labyrint av kilometervis med vandringsleder och ett rikt djurliv. Här finns mängder med vilda djur som kängurur, emuer, wombats, echidnas och fåglar som exempelvis rosellas. I parken hittar ni även långa fina sandstränder som kantas av vackra klippformationer.

Mysiga småorter längs kusten

Färden fortsätter in i delstaten New South Wales via områden som Lakes Entrance. En fantastiskt vacker del av landet som är Australiens största område med vattendrag och är en populär semesterort för australiensarna. Lakes Entrance ligger i utkanten av Ninety Mile Beach där sjöarna i Gippsland möter havet. Drygt en halvtimme från Lakes Entrance hittar ni orten Metung på en smal halvö i East Gippsland mellan Bancroft Bay och Lake King. Orten har en mysig fiskehamn där ni kan mata pelikaner eller äta något gott.

Eden ligger i den lägre delen av New South Wales pittoreska kustlinje, en utmärkt plats för att se valar på sin väg längs kusten mellan maj och november. Här finns det gott om utsiktspunkter längs kustlinjen som erbjuder magnifik panoramautsikt.

Kängurur på stranden och storslagna Sydney

I Batemans Bay stannar ni för natten där ni kan njuta av en take-away med ”fish and chips” nere vid hamnen. Ta er gärna tid att upptäcka Batemans Marine Park där fritidsfisket är utmärkt. Vill ni komma nära kängurur så skall ni ta er till Pebbly Beach strax utanför Batemans Bay. Hit kommer gärna kängurur och det går att komma dem mycket nära. Stranden i sig är vacker och är väl värt ett besök.

I Sydney får ni tid att uppleva en hel del av vad staden kan bjuda på. Området vid Circular Quay med alla sina serveringar och ett besök i Sydney Opera House är en av flera höjdpunkter. Härifrån kan man fortsätta promenaden genom botaniska trädgården förbi “Government House” och “Mrs Macquaries Chair”. Att uppleva Sydneys hamn med små vikar och gömda stränder är något ni absolut inte ska missa.

Strand, rev och regnskog utanför Cairns

Resan avslutas med några sköna dagar i tropiska norra Queensland och ni flyger från Sydney till Cairns. Ni bor tre nätter i mysiga Palm Cove som tillhör området Northern Beaches och är beläget strax norr om staden Cairns. Här i norra Queensland bör ni inte missa att uppleva både Stora barriärrevet och den uråldriga regnskogen i nationalparken.

I Palm Cove har ni stranden direkt utanför ert boende. Här finns tid till skön avkoppling och för att smälta alla upplevelser. En perfekt plats att avsluta en resa till Australien på.

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera. Priset är beräknat på internationella flyg i ekonomiklass och inrikesflyg i ekonomiklass, del i dubbelrum på mellanklassboende. I detta förslag tillkommer ca 1700 kr per person för 4 dagar för en liten bil med försäkring, fria mil och två chaufförer. Priserna kan ändras beroende på säsong. Prata med din resespecialist för fler tips och få ett skräddarsytt förslag.

  • Flyg t/r från Skandinavien till Australien.
  • Inrikesflyg Sydney - Cairns.
  • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
  • 3 övernattningar i Melbourne.
  • 1 övernattning i Foster utanför Wilsons Promontory National Park.
  • 1 övernattning i Eden.
  • 1 övernattning i Batemans Bay.
  • 3 övernattningar i Sydney.
  • 3 övernattningar i Palm Cove.
  • Komplett följebrev med information och tips.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Söderhavsresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Något du undrar? Fråga mig!

Tove

Resespecialist

Resans längd:
15 dagar
Pris från:
29 900 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass och del i dubbelrum på mellanklassboende.

Liknande resor

Sol, bad och storstad

Sydney, Stora barriärrevet och regnskogen

Upplev kontrasterna med den vackra storstaden Sydney, bo på en tropisk ö med utmärkt snorkling och bad och upplev jordens äldsta regnskog på nära håll.

Antal dagar:

18 dagar

Pris från:

35 900 kr

En resa med guldkant

Australien från kust till kust

Detta lyxiga reseförslag Australien från kust till kust är en resa utöver det vanliga, med boenden i förstaklass från Indiska Oceanen till Stilla Havet. Resans höjdpunkt är tågresan Indian Pacific i guldklasskupé.

Antal dagar:

16 dagar

Pris från:

77 300 kr

Barramundi & Permit i” Jurassic park”!

Tropiskt fiske i norra Queensland

Fiska i nationalparken Hinchinbrook Island, en orörd oas och en av Australiens artrikaste fiskeplatser.

Antal dagar:

12 dagar

Pris från:

58 600 kr