Sydney stora Barriärrevet och regnskogen
Sol, bad och storstad

Sydney, Stora barriärrevet och regnskogen

Den här resan är för er som vill uppleva kontraster. Först lär ni känna den vackra storstaden Sydney innan ni reser mot den sammetsgröna naturen i norra Queensland. Här bor ni några dagar mitt i regnskogen. Dessutom blir det ett boende på en tropisk ö med bad och omväxlande snorkling. Många härliga men olika upplevelser väntar!

Sammanfattning
Resans längd:
18 dagar
Pris från:
35 900 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum på boenden i mellanklass utan frukost i 15 nätter, heldagsutflykt till Blue Mountains, och 7 dagars hyrbil i Cairns.
Reseförslag

Storstaden Sydney

Vi föreslår att ni börjar med några dagar i storstaden Sydney där ni bor centralt med gångavstånd till The Rocks och Circular Quay. Att kryssa i Sydney hamn är ett måste, det vackra Operahuset sett från vattnet är oförglömligt. Ni vill kanske se en föreställning på Sydney Opera House, äta gott på någon av utomhusrestaurangerna i närheten eller utforska The Rocks äldsta pubar tillsammans med en kunnig guide. För bekvämlighetens skull hjälper vi er gärna att förboka detta.

Hänförande vyer i Blue Mountains

En dagsutflykt till närliggande Blue Mountains är en självklar del av en vistelse i Sydney. De mäktiga bergen 70 kilometer väster om Sydney erbjuder djupa dalar, regnskogar och hisnande stup. Blue Mountains har fått sitt namn av att de på avstånd verkar insvepta i ett blåaktigt dis. Illusionen skapas av oljor som de miljontals eukalyptusträden avdunstar i luften. När ljuset bryts i dropparna uppfattar ögat det som om luften skimrar i blått.

Snorkling i Cairns

Efter några dagars storstadsliv beger ni er norrut med flyg till Cairns. Ni bor tre nätter på en tropisk ö med möjlighet till fantastisk snorkling och bad. Stora barriärrevet är ett av naturens underverk. Med 400 arter av korall och 1,500 fiskarter är det en av världens bästa platser för att snorkla eller dyka.

 

Stora barriärrevet

Det nuvarande korallrevet började ta form för 15,000 år sedan och är världens största korallrev. Det sträcker sig över 200 mil norrut, nästan hela vägen till Papa Nya Guinea. Det är inte ett sammanhängande rev utan består av tusentals öar, atoller, korallrev och laguner, som ligger åtskilda. Vid Cairns är avståndet bara fem mil från kusten.

Regnskog och aboriginer

Tillbaka på fastlandet hämtar ni er hyrbil – det är dags att byta det turkosskimrande havet mot grönskimrande regnskog. Här kommer ni under ett par dagar uppleva den äldsta regnskogen på jorden, svalkande forsar, böljande berg, ursprunglig kultur och ett varmt välkomnande av det lokala aboriginfolket Kuku Yalanji. Många anser att detta är vaggan till Australiens mångfald av djur- och växtliv och det mest komplexa ekosystemet på jorden. Skogen har klarat att överleva i över 135 miljoner år och med rätt skydd förväntas den leva vidare i generationer.

Resan avslutas med lugna stranddagar

Resan avslutas med några avkopplande dagar vid havet i Palm Cove strax norr om Cairns. Här har ni stranden utanför dörren och den tropiska ljumma brisen som svalkar er när ni sitter på balkongen om kvällen. Detta är den perfekta platsen för att smälta alla intryck av er händelserika Australienresa!

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera. Priset är beräknat på internationella flyg i ekonomiklass och inrikesflyg i ekonomiklass, del i dubbelrum på mellanklassboende. I detta förslaget tillkommer ca 2 900 kr per person för 11 dagar för en liten bil med försäkring, fria mil. Priserna kan ändras beroende på säsong. Prata med din resespecialist för fler tips och få ett skräddarsytt förslag.

  • Flyg t/r från Skandinavien till Australien.
  • Inrikesflyg Sydney - Cairns.
  • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
  • 5 övernattningar i Sydney.
  • Heldagsutflykt till Blue Mountains inkl. lunch.
  • 1 övernattning i Cairns.
  • 3 övernattningar på Fitzroy Island inkl. båttransport från Cairns t/r.
  • 2 övernattningar i regnskogen.
  • 4 övernattningar i Palm Cove.
  • Komplett följebrev med information och tips.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Söderhavsresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Något du undrar? Fråga mig!

Tove

Resespecialist

Resans längd:
18 dagar
Pris från:
35 900 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum på boenden i mellanklass utan frukost i 15 nätter, heldagsutflykt till Blue Mountains, och 7 dagars hyrbil i Cairns.

Liknande resor

Upplev Australiens sydkust

Från Sydney till Adelaide

Den magnifika kuststräckan mellan Sydney, Melbourne och Adelaide är en av Australiens mest dramatiska och natursköna körsjälvupplevelser.

Antal dagar:

21 dagar

Pris från:

43 300 kr

Nya sidor av Australien

Australiens vilda västkust

Stora avstånd och stora upplevelser längs Australiens vilda och lite mer okända västkust.

Antal dagar:

21 dagar

Pris från:

58 900 kr

Sol, surf, sand och koalor

Från Sydney till surfkusten

En roadtrip från Sydney till Brisbane och Hervey Bay – upplev vackra stränder, nationalparker, små mysiga kuststäder, och andra höjdpunkter längs med Pacific Highway.

Antal dagar:

19 dagar

Pris från:

47 800 kr