Barramundi & Permit i” Jurassic park”!

Tropiskt fiske i norra Queensland

Hinchinbrook Island är en av Australiens största nationalparker. Ön är väldigt orörd och med sin toppiga karaktär samt tropiska urskog skapar det en känsla av Jurassic Park. Beläget ca. 2 timmar med buss söder om Cairns och inkörsporten till det tropiska flugfisket på Australiens östkust. De fantastiska bergstopparna är inte bara visuellt spektakulära, de fungerar också som en naturlig barriär som alltid ger flugfiskare någonstans att fiska i vinden. Ön är en labyrint av enorma flodmynningssystem, sandbottnar och mangrovebäckar som sträcker sig över cirka 50 kilometer.

Fisket bedrivs dels på oändliga sträckor av grunda mangrovekanter, idealiska för sight fiske efter Barramundi. Men även arter så som Mangrove jack, Threadfin salmon och Blue salmon är trevliga bonusfiskar i denna frodiga miljö. När det gäller fisket efter Indo Pacific Permit så rör ni er på flatsen inne i Hinchinbrook kanalen (sundet mellan ön och fastlandet). Permit fisket här är enastående bra och räknas som ett av det bästa i Australien. Det främsta privilegiet med fisket efter Permit vid Hinchinbrook är de goda chanserna att fånga båda underarterna Anak and Blocchi!

De kristallklara flatsen erbjuder också exceptionellt flugfiske efter stor Queenfish och Giant Trevally. Även Golden Trevally är vanligt förekommande här. Strax öster om ön bjuds det vid goda väderförhållanden på fantastiskt blue water fiske efter stark tonfisk, och då primärt Longtail Tuna samt Mac Tuna.

Sammanfattning
Resans längd:
12 dagar
Pris från:
58 600 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, boende i del i dubbelrum med frukostar (även lunch under fiskedagarna) på boende av mellanklasstandard 1 natt i Cairns, 8 nätter på fiskelodge i Cardwell och lokal fiskeguide i 6 heldagar, busstransfer till Cardwell t/r.
Reseförslag

Välkommen till Cairns & tropiska Australien!

Ni anländer med flyg till Carins sen eftermiddag och vilar ut en natt i staden innan ni nästa dag fortsätter med buss i ca. 2 timmar ner till det lilla kustsamhället Cardwell. Här bor ni på en äkta fiskelodge. Perfekt positionerat med panoramautsikt över vattnet och mot det hisnande världsarvet Hinchinbrook Island. Denna lilla boutique lodge kan ta emot upp till 6 sportfiskare.

Alla rum är välventilerade med stora fönster för dem som gillar den friska havsbrisen, takfläktar och luftkonditionering. Som gäst har ni även tillgång till en tvättstuga som är gratis. Likaså finns här ett gemensamt kök med moderna kulinariska apparater, kaffebryggare och andra nödvändigheter. Lodgen har även en gemensam grill. Om man inte vill laga middagarna själv så finns det olika restauranger och pubar att välja mellan. De flesta inom gångavstånd.

Fiskedagarna vid Hinchinbrook

Dagarna börjar på lodgen med en trevlig kontinental frukost på den stora balkongen medan ni tittar på soluppgången över Hinchinbrook Island. Vid den här tiden kommer guiderna att förbereda sina båtar och utrustning för den kommande dagen. Vanligtvis lämnar ni lodgen för att fiska klockan 7 på morgonen. Guiderna kommer att titta på väderförhållanden och tidvatten för att bestämma en plan för dagens fiske och vilken av de fyra utgångspunkterna man ska resa till, med den närmaste bara en kort bilresa från lodgen. Med svaga ljusförhållanden på morgonen kommer sportfiskare vanligtvis att rikta in sig på Barramundi och mangrovejack runt mangroveträsket.

När solen rör sig högre riktas uppmärksamheten mot att sikta in sig på flats fisket efter Permit, GT och Queenfish. Guiderna gör sällan landstopp för lunch eftersom själva fisket är i fokus. Därför får ni njuta av en nylagad lunch och förfriskningar på båten. Fiskedagen är normalt runt 10 timmars fiske, men om det är hög aktivitet på fisken så kommer guiderna inte att ha bråttom att få dig tillbaka till lodgen. Det ska även tilläggas att lodgen använder sig av väldigt erfarna flugfiskeguider och som har många års lokalkännedom.

Vi skräddarsyr fiskeresan efter din smak

Precis som alla våra fiskepaket så kan vi skräddarsy fiskeresan efter dina önskemål. Möjligheterna är många. Kanske vill ni kombinera det tropiska fisket med öringfiske av världsklass på Nya Zeeland, eller fiska stor Bonefish i Söderhavet? Men ni kan också göra denna resa till Hinchinbrook både längre och kortare. Oavsett så ser vi till att ni får fiskeminnen för livet!

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera. Det är beräknat på internationella flyg med avresa från Stockholm/Göteborg, samtliga flygskatter, 1 natt med frukost i boende av mellanklasstandard i Cairns, 8 nätter med frukost på fiske lodge i Cardwell, 6 heldagar med lokal fiskeguide och lunch. Komplett följebrev med information och tips.

  • Flyg t/r från Skandinavien till Cairns.
  • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
  • Busstransfer från Cairns – Cardwell t/r.
  • Guidat fiske i 6 heldagar vid Hinchinbrook Island.
  • 1 övernattning på mellanklasshotell i Cairns.
  • 8 övernattningar på fiske lodge i Cardwell.
  • 9 x frukost och 6 x lunch.
  • Komplett följebrev med information och tips.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Söderhavsresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Något du undrar? Fråga mig!

Nicolas

Resespecialist & fiskeexpert

Resans längd:
12 dagar
Pris från:
58 600 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, boende i del i dubbelrum med frukostar (även lunch under fiskedagarna) på boende av mellanklasstandard 1 natt i Cairns, 8 nätter på fiskelodge i Cardwell och lokal fiskeguide i 6 heldagar, busstransfer till Cardwell t/r.

Liknande resor

Fiska black marlin & golden trevally på fluga!

Sand flatsfiske i Australien

Denna fiskeresan till Australien ger en unik chans till flugfångad marlin från sand flats!

Antal dagar:

12 dagar

Pris från:

43 600 kr

Nya sidor av Australien

Australiens vilda västkust

Stora avstånd och stora upplevelser längs Australiens vilda och lite mer okända västkust.

Antal dagar:

21 dagar

Pris från:

58 900 kr