Operahuset i Sydney, Australien
Upplev Australiens sydkust

Från Sydney till Adelaide

Ni kommer att uppleva den vänliga lokalbefolkningen som mer än gärna visar vad som finns att uppleva i området. Testa lokala produkter, kaféer och restauranger tillsammans med en rad olika boendealternativ för att uppleva det genuina Australien.

Hela sträckan kör ni längs med Stilla havet, Tasmanska havet och Bass Strait. På många ställen är vägen huggen ur det dramatiska kustlandskapet. Här kommer ni att se vidsträckta nationalparker, skogar, orörda sjöar och floder. Inbäddade bland dessa naturliga underverk finns massor av pittoreska fiskelägen, små byar och städer uppbyggda av landets nybyggare.

Ni har möjlighet att surfa, dyka, segla, åka på valsafari eller dela stranden med sälar, delfiner och sjöfåglar. Eller bara njuta av alla läckerheter på många trevliga fisk- och skaldjursrestauranger. Längs vägen ändrar landskapet ständigt karaktär – från lugna laguner, gröna böljande landskap och vita sandstränder till orörd vildmark, klippiga stränder med piskande vågor och svårtillgängliga våtlandskap.

Sammanfattning
Resans längd:
21 dagar
Pris från:
43 300 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass från Skandinaviien, samtliga flygskatter, del i dubbelrum på boenden i mellanklass i 18 nätter eller 6 nätter hotell och 12 nätter i husbil.
Reseförslag

Resan startar i Sydney

Vi föreslår att ni inleder er resa i världsberömda och mycket vackra Sydney. Här har ni några dagar till ert förfogande för att uppleva en hel del av vad staden har att erbjuda. Området vid Circular Quay med alla sina serveringar och ett besök i Sydney Opera House är en av flera höjdpunkter. Härifrån kan man fortsätta promenaden genom botaniska trädgården förbi “Government House” och “Mrs Macquaries Chair”. Att uppleva Sydneys hamn med små vikar och gömda stränder är något ni absolut inte ska missa. Många väljer att göra detta på en hamnkryssning men varför inte testa att istället paddla runt i en kajak!

Delfiner vid Jervis Bay

Hämta ut er hyrbil eller husbil och kör söderut längs  den natursköna Grand Pacific Drive och Sea Cliff Bridge. Följ kustlinjen genom lummiga områden till Gerringong och Gerroa som ligger högst upp på klipporna ovanför havet med utsikt över Seven Mile Beach. Besök butiker och kaféer i Berry innan avfarten till Jervis Bay för att hinna med ett sent eftermiddagsdopp. Jervis Bay är känt för sina delfiner som ni kan se på en delfin- och valkryssning. De lokala stränderna längs bukten är kända för sin vita sand och sitt turkosa vatten. Övernatta i lyxtält i safaristil, njut av fantastisk mat och varm gästfrihet, allt inbäddat i vacker natur.

Solnedgångsdrink i Merimbula

Fortsätt resan söderut och stanna för lunch i Bateman’s Bay. Nere i hamnen kan ni smaka på en enkel, men förtrollande god take-away fish and chips. Orten Merimbula är känd för sina trevliga kaféer och restauranger samt en fin strandpromenad. Helt enkelt ett perfekt ställe för att luta sig tillbaka och avnjuta en drink i solnedgången. Passa på och beställ en tallrik nyfångade ostron och njut av utsikten över vattnet.

Vilda djur i Cape Conran Coastal Park

Nu lämnar ni lämnar delstaten New South Wales och kör över den osynliga gränsen till Victoria. Kör till den lilla kuststaden Mallacoota som är omgärdad av nationalparken Croajingolong. Nationalparken är Unescoskyddad som World Biosphere Reserve med massor av inhemska växter och fågelarter. I Cape Conran Coastal Park kan ni stanna till för att göra en kortare vandring och om ni har tur se både kängurur, koalas och emus i det vilda.

Guldgrävarstaden Walhalla

Från Lakes Entrance kan man köra den alternativa inre vägen från Lakes Entrance till Melbourne via Walhalla genom det vackra gröna landskapet med magnifika vyer och historiska byar. I de lantliga städerna Bairnsdale och Sale odlar jordbrukarna högkvalitativa lokala råvaror, allt från rökt kött och vilt till ostar och ekologisk frukt och grönsaker. Fortsätt till den historiska guldgrävarstaden Walhalla som blev en av Australiens rikaste guldstäder efter upptäckten av guld 1863. Idag består samhället av kärleksfullt restaurerade och tidstypiska byggnader som ger en autentisk upplevelse av den gyllene eran. I den här lilla staden bor endast 20 personer.

Vin i Yarra Valley

På den sista etappen in mot Melbourne passar ni på att besöka ett av Australiens kända vinområden, Yarra Valley. Stanna för lunch på en av vingårdarna eller provsmaka viner hos lokala vinodlare på vägen in mot storstaden. Kulturell och fashionabel – detta är Melbourne i ett nötskal. Här bjuds ni på livets goda med en mix av inbjudande atmosfär som cirkulerar runt restauranger, shopping och konst.

Great Ocean Road

Från Melbourne kör ni till Lorne för en övernattning och vidare längs Great Ocean Road. Stanna vid de Tolv apostlarna och se hur havet rullar in mot de spektakulära kalkstensklipporna. Från Port Fairy kör man inåt landet till den pittoreska staden Halls Gap vid foten av Grampians nationalpark. Staden är en utmärkt bas för att utforska sjöar, dalgångar, vattenfall och vilda djur i nationalparken.

Avslutar i Adelaide

Robe är en charmig och rogivande fiskeort på sydkusten, känd för sina färska skaldjur. Resrutten fortsätter mot South Australias lummiga huvudstad Adelaide. Om man inte har bråttom kan man stanna till vid de stora våtmarkerna i Coorong. I nationalparken finns många fina promenadvägar, ett rikt fågelliv och möjligheter att se intressant aboriginkonst.

Det är enkelt och promenadvänligt att ta sig runt i Adelaide, det finns även gratis spårvagn i de centrala delarna av stan. Adelaide är en vänlig storstad med ett behagligt medelhavsklimat, så stanna gärna och njut några extra dagar.

Avresedagen från Skandinavien bestämmer ni själva. Det går utmärkt att lägga till ett stopp i Dubai, Doha eller Singapore på vägen.

Prisdetaljer

Förslaget ovan är till för att inspirera. Priset är beräknat på internationella flyg från Skandinavien i ekonomiklass, samtliga flygskatter, mellanklassboende. Komplett följebrev med information och tips, samt 24 timmars assistans i Australien ingår också. I detta förslaget tillkommer ca 5 300 kr per person för 12 dagar för en liten bil med försäkring, fria mil, envägsavgift.
Denna resa kan även med fördel göras i husbil och då är priset beräknat på 3 nätter vardera i Sydney och Adelaide på mellanklassboende samt 12 dagar i mindre husbil inkl. försäkring.
Alla delar av resan går att förändra efter önskemål. Priserna kan ändras beroende på säsong. Resan kan göras omvänd. Prata med din resespecialist för fler tips och få ett skräddarsytt förslag.

 • Flyg t/r från Skandinavien till Australien.
 • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
 • 3 övernattningar i Sydney.
 • 2 övernattningar i lyxigt safaritält på Paperbark Camp i Jervis Bay inkl. helpension.
 • 1 övernattning i Merimbula inkl. frukost.
 • 1 övernattning i Walhalla inkl. halvpension.
 • 3 övernattningar i Melbourne.
 • 1 övernattning i Lorne inkl. frukost.
 • 1 övernattning i Port Fairy inkl. frukost.
 • 1 övernattning i Halls Gap, Grampians National Park.
 • 1 övernattning i Robe inkl. frukost.
 • 3 övernattningar i Adelaide.
 • Komplett följebrev med information och tips.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Söderhavsresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Något du undrar? Fråga mig!

Helén

Resespecialist

Resans längd:
21 dagar
Pris från:
43 300 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i ekonomiklass från Skandinaviien, samtliga flygskatter, del i dubbelrum på boenden i mellanklass i 18 nätter eller 6 nätter hotell och 12 nätter i husbil.

Liknande resor

Upplevelser längs Australiens östkust

Prisvärda Australien

Ett mycket prisvärt reseförslag som innehåller de höjdpunkter som måste prickas av vid en resa till Australien.

Antal dagar:

15 dagar

Pris från:

29 900 kr

Sol, bad och storstad

Sydney, Stora barriärrevet och regnskogen

Upplev kontrasterna med den vackra storstaden Sydney, bo på en tropisk ö med utmärkt snorkling och bad och upplev jordens äldsta regnskog på nära håll.

Antal dagar:

18 dagar

Pris från:

35 900 kr

Fiske vid Unescos världsarv!

Fiskeresa till Ningaloo Reef

En fiskeresa med mångfald av tropiska fiskarter i västra Australien.

Antal dagar:

14 dagar

Pris från:

57 200 kr