Australien från kust till kust Indian Pacific
En resa med guldkant

Australien från kust till kust

En resa utöver den vanliga, från Indiska Oceanen till Stilla Havet. Resan börjar med några dagar i Perth och fortsätter med en oförglömlig episk resa på tre dagar med tåget Indian Pacific i guldklass, några dagar i Adelaide och en guidad tur till Kangaroo Island. Avslutningsvis ett par njutningsfulla dagar i Sydney.

Om det är er första resa till Australien och ni har krav på att resa bekvämt i premium eller business class, vill bo bekvämt och samtidigt uppleva lite utöver det vanliga men har begränsad tid till ert förfogande, då rekommenderar vi att ni följer den här resplanen. Resan kan med fördel förlängas om ni vill lägga till ett par dagar i Ayers Rock och några dagar sol och bad vid Stora Barriärrevet.

Reseförslag

Perth

Vi föreslår att ni börjar med några dagar i Perth, huvudstaden i Western Australia. Perth har ett behagligt medelhavsklimat året om. Här kommer ni att hitta milsvida badstränder, spännande restauranger, shopping och mycket intressant kultur. Den vackra Swan River flyter genom staden och det finns flera parker att flanera i. Ett besök till Rottnest Island ingår i vårt reseförslag, ön som är känd för quokkas, de vänliga och trevliga små pungdjuren. På Rottnest Island finns även skyddade sandstränder för sköna bad i vackra vikar. En tur till Nambung National Park, berömd för the Pinnacle Desert med sina tusentals märkliga kalkstenspelare, är också ett måste som ingår i vårt reseförslag.

Indian Pacific

Efter några upplevelsefyllda dagar kan det vara dags för resans höjdpunkt när ni äntrar det klassiska tåget Indian Pacific. Tågresan i sig är såväl en upplevelse som ett äventyr. Det är en fascinerande resa som ni kan göra sittandes bekvämt tillbakalutad i er egen tågkupé eller i den gemensamma baren och salongen. Medan ni färdas fram i maklig takt studerar ni naturen och djurlivet som tar tåget igenom de trädlösa, öde slätterna i Nullabor Plains. Tågrälsen är spikrak och som mest färdas ni hela 50 mil utan en enda kurva! Ni passerar avlägsna utposter som Cook och gruvstaden Kalgoorlie. Indian Pacific lockar tågentusiaster från hela världen och är ofta fullbokat, det avgår endast på söndagar från Perth och måste alltså bokas i mycket god tid.

Kangaroo Island

Väl framme i Adelaide kliver ni av tåget, men med många upplevelser framför er. Nu väntar en spännande tur till Kangaroo Island. Australiens tredje största ö är ungefär lika stor som Gotland, 155 km lång och 55 kilometer bred och ingen annanstans kan man komma i kontakt med så många djur på så liten yta. En tredjedel av Kangaroo Island är nationalparker och naturreservat och djurlivet är helt fantastiskt. Det är stor chans att ni under er tur får se kängurur, vallabyer, koalor, varaner, pungråttor, dvärgpingviner, pälssälar, sjölejon och med lite tur både näbbdjur och myrpiggsvin (echidna).

Sydney

Vår innehållsrika resa lider mot sitt slut och vi avslutar med några härliga dagar i den vackra staden Sydney. Under ett par dagar upptäcker ni staden, besöker Sydney Opera House och promenerar i pulserande Darling Harbour. Om ni önskar stanna längre och även få uppleva sol och bad på Bondi Beach eller kanske en vinprovning i vackra Hunter Valley, landets äldsta vinområde, så arrangerar vi gärna det. Resan kan med fördel förlängas om ni även vill lägga till ett par dagar i Ayers Rock och några dagar snorkling vid Stora barriärrevet.

Prisdetaljer

Förslaget ovan är till för att inspirera. Priset är beräknat på internationella flyg i premiumklass från Stockholm/Göteborg och inrikesflyg i ekonomiklass, ankomsttransfer Perth, förstaklassboende utan frukost 4 nätter i Perth, 4 nätter i Adelaide 2 i Sydney, Indian Pacific tågresa i guldklass kupé inklusive måltider och dryck ombord, tre utflykter ingår Perth-Adelaide, 2-dagarsutflykt till Kangaroo Island med boende, 2 luncher, 1 frukost och sightseeing och 2 dagsutflykter i Perth. Komplett följebrev med information och tips, 24 timmars assistans i Australien och turistvisum ingår också. Alla delar av resan går att förändra efter önskemål. Priserna kan ändras beroende på säsong. Tillägg för avresa från Köpenhamn.

Ett tips: Önskar du istället boende i förstaklass över hela linjen är frånpriset 68 300 kr per person. Prata med din resespecialist för fler tips och få ett skräddarsytt förslag.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Söderhavsresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Något du undrar? Fråga mig!

Nicolas

Resespecialist

Resans längd:
16 dagar
Pris från:
68 300 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi har räknat på flyg i premiumklass, samtliga flygskatter, 10 nätter del i dubbelrum på förstaklassboende, tågresa Perth-Adelaide i guldklass-kupé och 2 dagarstur till Kangaroo Island.
Skräddarsy din resa