Söderhavsresan
20 dagar

Söderhavsresan

fr 65 900 SEK Visa avgångar

Söderhavsresanfr 65 900 SEK

Låt drömmen om vajande palmer och öde stränder i Söderhavet gå i uppfyllelse. På denna resa kombinerar vi ö-paradisen Fiji och Samoa med de kontrastrika asiatiska pärlorna Hongkong och Singapore.

Med flyg tar vi oss till Hongkong, en spännande stad som välkomnar oss med sin ikoniska skyline, sitt legendariska kök och blomstrande färgrika traditioner. Hongkong är en modern stad där kulturerna från det traditionella öst och det moderna väst smälter samman. Efter ett par dagar fortsätter vi till Söderhavet och exotiska Fiji. Här njuter vi fullt ut ombord på en kryssning genom Fijis vackra skärgård. Under dagarna gör vi strandhugg och utforskar öar med sin oförstörda natur och möter lokalbefolkningen som visar oss till sitt hantverk och melanesiska kultur. Efter kryssningen reser vid på en intressant busstur runt Fijis största ö Viti Levu. I huvudstaden Suva besöker vi Fiji Museum med där vi får en insyn i Fijis spännande historia. I Rakiraki bor vi i bungalow på ett strandhotell där vi kan snorkla, koppla av eller varför inte ta en fijiansk spabehandling.

Vi reser vidare mot Samoa som går under benämningen ”Polynesiens vagga” vilket syftar till landets starka traditioner och kultur. Naturen bjuder på vykortsvackra stränder med böjda palmer, pudersand och kristallklart turkost vatten. Här besöker vi den lokala marknaden, simmar i det magiska vattenhålet To Sua Ocean Trench och besöker en by. Singapore är vår nästa destination. Denna härliga storstadsmetropol där det alltid händer någonting nytt och som bjuder på en fusion av modern asiatisk arkitektur, tempel och koloniala byggnader från den brittiska epoken. Ett besök som gör resan komplett!

  • Bybesök på avlägsna öar i Fijis skärgård och på Samoa
  • Upplev kosmopolitiska Hongkong
  • Fiafia night på Samoa
  • Snorkla bland vackra koraller och tropiska fiskar
  • 3 nätters kryssning på Fiji
  • Singapores Gardens by the Bay
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Söderhavsresan men vissa avvikelser kan förekomma.
soderhavsresan-rundresor-fiji-samoa-singapore-hongkong-soderhavsresor

Dag 1: Avresa från Skandinavien
Flyg österut till Hongkong. Ombord på flyget serveras måltider och dryck och underhållningssystemet ombord erbjuder musik, film, populära TV-serier, nyheter, spel mm.

Måltider (flyg) ingår.

hongkong-soderhavsresan-rundresor-fiji-samoa-singapore-hongkong-soderhavsresor

Dag 2: Hongkong
Vid ankomst möts vi av vår engelsktalande guide. Transfer till vårt hotell på Kowloon och sedan en gemensam middag på kvällen. Kanske väljer du att fortsätta kvällen med ett besök på Temple Streets nattmarknad eller en drink på Ritz Carltons skybar?

Måltider flyg och middag ingår.

Boende på The Royal Pacific Hotel and Towers (★★★★).

bat-hongkong-soderhavsresan-rundresor-fiji-samoa-singapore-hongkong-soderhavsresor

Dag 3: Hongkong
I dag väntar en heldag i spännande Hongkong.Vi besöker Victoria Peak med panoramautsikt över staden, ser kommersen i Victoria Harbour och lummiga skärgårdsöar. Vi tar spårvagnen upp till Hongkong Islands utkiksplats Victoria Peak som bjuder oss på en hänförande panoramavy. Under dagen besöker vi även Stanley Market och Ladies Market som båda har bra priser på hantverk och souvenirer. I Aberdeen Fish Village åker vi traditionell båt, s.k. sampan. Lunchen består av klassisk dim sum på den flytande restaurangen Jumbo, känd från flertalet filmer. Kvällen till eget förfogande, du kan t ex se den imponerande ljusshowen över Hongkongs skyskrapor som visas varje kväll vid Victoria Harbour.

Frukost och lunch ingår.

palmskott-soderhavsresan-rundresor-fiji-samoa-singapore-hongkong-soderhavsresor

Dag 4: Hongkong - Fiji
Dagen på egen hand fram till det är dags att ta transfern under eftermiddagen till flygplatsen. Här säger vi farväl till vår engelsktalande guide och stiger ombord på flyget till Fiji. Vi flyger mot tiden och landar påföljande morgon.

Frukost och måltider (flyg) ingår.

fiji-soderhavsresan-rundresor-fiji-samoa-singapore-hongkong-soderhavsresor

Dag 5: Fiji
Bula Vinaka! Välkommen till Söderhavet och Fiji! Denna exotiska destination består av över 330 magiskt vackra öar mitt i Stilla havets blå ocean. Här är klimatet varmt och behagligt året om. Fiji har en spännande historia präglad av olika kulturer och naturen är generös när det gäller vackra vyer. Vi landar på morgonen och möts av vår svensktalande guide som kommer att följa med under vistelsen i Söderhavet. Efter ankomst till vårt hotell får vi tillgång till våra rum. Du väljer sedan själv vad du vill göra med dagen. Sola och bada, gå på spa eller kanske ta lokalbussen till närbelägna Nadi för egna äventyr.

Måltider (flyg) och middag ingår.

Boende på Radisson Blu Resort Fiji Denarau Island (★★★★)Radisson Blu Resort Fiji Denarau Island★★★★Radisson Blu Resort är en riktig familjeresort som ligger vid stranden i närheten av Port Denarau Marina. De 270 luftkonditionerade rum....

garden-of-the-sleeping-giant-soderhavsresan-rundresor-fiji-samoa-singapore-hongkong-soderhavsresor

Dag 6: Denarau
Förmiddagen ägnar vi oss en halvdagstur. Vi besöker Nadi, strövområdet Sleeping Giant med den botaniska trädgården och exotisk växtlighet. Turen avslutas med en promenad till Sabeto som är känt för sina varma källor och mineralrika pooler av lera. För den som vill kan man passa på att bada hälsofrämjande lerbad och njuta av ett varmt bad i det fria innan återfärd till hotellet. Resten av dagen på egen hand.

Frukost ingår.

captain-cook-cruises-soderhavsresan-rundresor-fiji-samoa-singapore-hongkong-soderhavsresor

Dag 7: Kryssning
I dag är det dags att gå ombord på en härlig kryssning som tar oss ut till Fijis vackra övärld. Fartyget är litet och intimt med en härligt avslappnad atmosfär ombord vilket innebär flipflops och strandkläder framför slips, kavaj och långklänning. Utflykter, måltider och underhållning ingår och personalen ombord gör sitt yttersta för att alla ska trivas. Fartyget ligger för ankar en stor del av dagen så att det finns gott om tid för egna äventyr, snorkling och guidade öbesök där vi ser hur människor lever på traditionellt vis. Vi kommer att besöka en skola så packa gärna med några pennor och suddgummi eller kanske en leksak i form av en uppblåsbar boll eller liknande som du kan ge barnen. Det är garanterat uppskattat!

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på Captain Cook Cruises.

paddla-soderhavsresan-rundresor-fiji-samoa-singapore-hongkong-soderhavsresor

Dag 8 - 9: Kryssning
Vi vaknar upp till en ny vy av vackra öar, gömda vikar och inbjudande vita sandstränder. Dagarna fyller du efter eget tycke och smak. Glid fram på en paddle board eller kajak, följ det marina livet från en glasbottenbåt, lär dig fläta korgar eller smutta på en kokosnötsdrink i skuggan av en palm. En av kvällarna kommer vi att få vara med om en fijiansk festmiddag, s.k. lovo feast, under stjärnorna. Har vi tur i ackompanjemang av besättningen som sjunger och spelar.

Frukost, lunch och middag ingår.

suva-viti-levu-fiji-soderhavsresan-rundresor-fiji-samoa-singapore-hongkong-soderhavsresor

Dag 10: Denarau - Suva
Efter frukost är det dags att ta farväl av våra nyfunna vänner ombord och fortsätta vår resa på Fijis huvudö. Med buss sätter vi kurs mot huvudstaden Suva. Längs vägen ser vi landskapet ändra karaktär till att bli frodigare ju längre söderut vi kommer. Vi följer Korallkustens serpentinväg och njuter av utsikten av vackra havsvikar kantade av sandstränder och klippor. Suva är Söderhavets mest sofistikerade stad med regionens enda universitetet, University of the South Pacific. Här är tempot betydligt högre än det vi tidigare upplevt på Fiji. Vi besöker Fiji Museum som ger oss en inblick i landets intressanta och brokiga historia, ser vackra konsthantverk och kvarlämningar från kolonialtiden. Innan vi anländer till hotellet går vi en promenad genom den botaniska trädgården. I natt bor vi på ett legendariska hotell från år 1914 som i folkmun går under beteckningen "The Grand Old Lady of Suva”.

Frukost och lunch ingår.

Boende på Grand Pacific Hotel (★★★★)Grand Pacific Hotel★★★★I Fijis huvudstad Suva på öns sydostkust ligger detta lyxiga hotell i kolonial stil. Hotellet ligger med ett perfekt läge och här kan m....

wananavu-beach-resort-fiji-soderhavsresan-rundresor-fiji-samoa-singapore-hongkong-soderhavsresor

Dag 11: Suva - Rakiraki
Under förmiddagen gör vi ett stopp på en lokal marknad och fortsätter sedan till regnskogen där vi går en kortare vandring för att se den tropiska växtprakten. Vi äter vår medhavda picknicklunch och fortsätter på slingrande vägar genom ett böljande bergslandskap innan vi når kusten och vårt hotell för två nätter. Hotellet ligger vackert inbäddat i lummig grönska. Boendet består av fristående bungalows som ligger i terrasser ner mot havet vilket innebär nivåskillnader. Kanske kan ett dopp i havet eller poolen locka?

Frukost och lunch ingår.

Boende på Wananavu Beach Resort (★★★+)Wananavu Beach Resort★★★+Wananavu Beach Resort är ett charmigt och mysigt boende i Rakiraki på norra Fiji. Denna del av Viti Levu kallar många för det äkta Fiji....

kavaceremoni-fiji-soderhavsresan-rundresor-fiji-samoa-singapore-hongkong-soderhavsresor

Dag 12: Rakiraki
I dag ledig dag att göra precis så mycket eller litet du själv vill. På hotellet finns aktiviteter som spa, snorkling och tennis. När mörkret lagt sig samlas vi för en gemensam middag.

Frukost och middag ingår.

samoa-soderhavsresan-rundresor-fiji-samoa-singapore-hongkong-soderhavsresor

Dag 13: Rakiraki - Apia, Samoa
Efter frukost åker vi till flygplatsen för vårt flyg till Samoa. Landet består huvudsakligen av de två öarna Savai’i och Upolu samt en handfull mindre öar. Till denna Edens lustgård hittar få turister. Upolu är den mest utvecklade ön och här ligger huvudstaden Apia. På väg från flygplatsen till vårt hotell slås vi av den generösa grönskan med blommor och buskar i olika gröna nyanser. Även de färgglada lokalbussarna fångar vårt intresse, var och en med sitt eget unika signum i form av olika motiv och färg och inte sällan spelande hög musik för sina resenärer! Kulturen och traditionen är djupt rotad och här människor lever utan stress och de flesta enligt gamla traditioner s.k. Fa’a Samoa. Kvällen på egen hand.

Frukost och lunch ingår.

Boende på Tanoa Tusitala Hotel (★★★★)Tanoa Tusitala Hotel★★★★Tanoa Tusitala Hotel ligger mitt i Apia och bara några hundra meter från havet. Hotellet omges av en stor tropisk trädgård och erbjuder....

fiafia-night-samoa-soderhavsresan-rundresor-fiji-samoa-singapore-hongkong-soderhavsresor

Dag 14: Apia
Vi gör en halvdagstur där vi börjar med att besöka marknaden. Här säljs frukt, grönsaker, souvenirer och hantverk. Vi fortsätter till författaren och reseskildraren Robert Louis Stevensons tidigare hem i Vailima. Bostaden är i dag ett museum och ligger vackert inbäddad i ett parkliknande grönområde. Stevenson kom till Samoa med sin familj år 1889 och kom att förälska sig i människorna och landet vilket resulterade i att han valde att bosätta sig här. Eftermiddagen ledig för egna upptäckter eller sol och bad vid hotellpoolen. I kväll får vi uppleva en "Fiafia" night med samoansk underhållning och traditionella maträtter. En rytmisk afton!

Frukost och middag ingår.

snorkling-samoa-soderhavsresan-rundresor-fiji-samoa-singapore-hongkong-soderhavsresor

Dag 15: Apia - Matatufu
På söndagarna är det mesta stängt på Samoa. Man umgås med nära och kära, äter gott och går i kyrkan. Det är en upplevelse att höra den stämningsfyllda sången och se barnen uppklädda i sina finaste kläder. Efter utcheckning kommer vi därför att börja dagen med ett besök i den vackra Mary Cathedral. Katedralen i sig är väl värd ett besök med traditionellt samoanskt konstverk i den stora kupolen. Vi fortsätter till södra delen av ön och besöker ett vattenfall längs vägen. Under eftermiddagen kommer vi till vårt strandhotell med stor grönskande trädgård, vacker sandstrand, pool och bra utbud vad gäller vattensporter och aktiviteter.

Frukost och lunch ingår.

Boende på Saletoga Sands Resort and Spa (★★★★)Saletoga Sands Resort and Spa★★★★Saletoga Sands Resort and Spa ligger vid en fantastisk strand på Upolos sydkust. Resorten passar både för romantiska par som för familj....

sua-trench-samoa-soderhavsresan-rundresor-fiji-samoa-singapore-hongkong-soderhavsresor

Dag 16: Dagstur Upolu
En dag där vi upptäcker omgivningarna. Med färgglad lokalbuss åker vi till en by där vi möter upp med byns överhuvud, s.k. Maitai. Efter en traditionell välkomstceremoni tar han oss på rundvandring till olika delar av byn där vi längs vägen möter lokalbefolkningen och får ta del av deras dagliga liv. Efter en avskedssång fortsätter vi till det naturliga vattenhålet To Sua Ocean Trench. Den orädde kan klättra ner längs en stege till en liten avsats och därifrån ta sig ett skönt dopp. Upplevelsen att ligga och blicka upp mot himlen med de karga klippväggarna och grönskan som tycks trilla över kanten ovanför är speciell. Vi äter vår medhavda lunch och fortsätter till dagens sista stopp vid Lalomanu Beach, Samoas vackraste strand med kritvit sand och turkost hav. Vi passar på att snorkla och ta ett dopp innan vi vänder åter till hotellet.

Frukost och lunch ingår.

palm-soderhavsresan-rundresor-fiji-samoa-singapore-hongkong-soderhavsresor

Dag 17: Apia - Singapore
Efter frukost är det dags att checka ut. Vi besöker en fruktplantage och gör en rundvandring där vi får veta mer om de exotiska frukterna. Under eftermiddagen går vårt flyg till Singapore. Vi flyger via Auckland där vi äter en gemensam middag och säger farväl till vår svensktalande guide innan gruppen flyger vidare med nattflyg till Singapore.

Frukost och middag ingår.

singapore-soderhavsresan-rundresor-fiji-samoa-singapore-hongkong-soderhavsresor

Dag 18: Singapore
Ankomst till Singapore under tidig morgon där vår engelsktalande guide möter oss. Vi åker direkt till hotellet och vilar ut ett par timmar. Under eftermiddagen gör vi en halvdagstur i Singapore som tar oss till några av Singapores sevärdheter som Singapore Cricket Club, parlamentshuset, Padang och City Hall. Vi åker till Merlion Park för att se den nationella ikonen The Merlion och besöker sedan ett buddisttempel innan besök på den botaniska trädgården med den vackra orkidéträdgården. Under turen kommer vi även se Little Indias färgstarka kvarter och Chinatown med sina traditionella hus. Kvällen på egen hand.

Måltider (flyg) ingår.

Boende på Grand Copthorne Waterfront (★★★★+).

gardens-by-the-bay-singapore-soderhavsresan-rundresor-fiji-samoa-singapore-hongkong-soderhavsresor

Dag 19: Singapore - Skandinavien
Sista dagen ges tid för egna upptäckter. Besök växthusen vid Gardens by the Bay eller kanske står shopping på agendan med besök på välkända shoppinggatan Orchard Road med sina många märkesbutiker eller de prisvänliga butikerna i Chinatown. Du kan även följa med på en tillvalsutflykt (mot tillägg) till t ex Sentosa Island. Efter en härlig heldag i Singapore samlas vi för avskedsmiddag och kröner sedan resan tillsammans med en spektakulär ljus- och ljudföreställning på artificiella Gardens by the Bay med växthuskupoler fyllda av blomsterprakt samt stora konstgjorda "supertrees". Därefter transfer till flygplatsen för vårt flyg till Skandinavien.

Frukost, middag, måltider (flyg) ingår.

Dag 20: Hemkomst
Hemkomst till Skandinavien.

Måltider (flyg) ingår.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Söderhavsresan.
DatumReslängdProgramNoteringPris frKontakta oss
2020-03-0820 dagarLäs program65 900:-Mer infoBoka
2021-03-0720 dagarLäs programPreliminärt pris66 900:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.