Nya Zeeland med Söderhavsresor
En riktig "once in a lifetime"-resa

Nya Zeelandsresan

Låt oss presentera en magisk resa till Nya Zeeland vi sent ska glömma! Denna omfattande resa erbjuder både Sydöns magnifika alplandskap med fjordkryssning, alptoppar, forsande vattenfall och vertikala bergsväggar. Kombinerat med Nordöns variationsrika natur med palmer, böljande kullar och pysande gejsrar. Samtidigt finns det mycket luft i programmet och tid för avkoppling emellan upplevelserna. Och friheten att själv addera händelser om ni har något särskilt för ögonen. Vår svensktalande guide vägleder och guidar oss i detta mycket spännande land och är väl insatt i landets kultur och traditioner. Resan avslutas med storstadspuls i Auckland, Nya Zeelands största stad.

Resan börjar på Nya Zeelands vackra Sydö. Vistelsen här är helt magisk för naturälskaren då det är fullmatat med spektakulära vyer. Sagolikt vackra Milford Sound med forsande vattenfall och glaciärområdet Franz Josef för att bara nämna några. Det kommer också bjudas på valsafari på öppet hav utanför Kaikoura. Och ett besök i det välkända och välrenommerade vinområdet Marlborough, med tid för provningar och inköp. Båtresan från Sydön till Nordön är dessutom en av de vackraste färjeöverfarterna i världen, där vi kryssar mellan grönklädda berg och avskilda vikar. En verklig höjdpunkt på vår resa. Men det tar inte slut där.

På Nordön skiftar naturen markant, men är fortfarande lika betagande. Nu möts vi av lummigare vegetation, böljande landskap och ännu fler vingårdar. Här finns dessutom varma källor som puttrar och pyser. Vi passar även på att besöka den välbevarade och världsberömda filmbyn Hobbiton. Att vi dessutom får bekanta oss med landets intressanta städer gör detta till en verkligt komplett upplevelseresa från början till slut! Välkommen till Nya Zeeland!

Går att kombinera med Australiens pärlor.

När vill du resa?
18 nov 2024
9 dec 2024
Sammanfattning
Resans längd:
22 dagar
Pris:
94 800 kr

per person

I resan ingår
 • Samtliga flyg enligt program
 • 18 övernattningar i dubbelrum
 • 18 frukostar
 • 6 luncher
 • 9 middagar
 • Vinprovningar
 • Fjordkryssning
 • Utflykter enligt program
 • Svensktalande guide
Dag för dag
mån 18 nov

Avresa från Skandinavien

Flyget avgår från Skandinavien till Singapore. Ombord på flyget serveras måltider och dryck. Underhållningssystemet ombord erbjuder i det flesta fall film, populära TV-serier, nyheter, spel, musikvideos m.m.

tis 19 nov

Singapore

Ankomst till Singapore där vår engelsktalande guide som är med oss under vistelsen i Singapore möter oss. Vi kör direkt ut i Singapores myllrande folkliv för en halvdagstur. Under turen får vi bland annat se Padang, Singapore Cricket Club, parlamentshuset och City Hall. Turen fortsätter längs Singapore River och The Merlion, platsen där det sägs att Singapore grundades. Före Chinatown hinner vi med ett besök i ett buddisttempel, färden går sedan vidare till orkidéträdgården och Little India innan en traditionell lunch. Eftermiddagen är fri fram tills innan vi träffas i hotellobbyn och åker för att besöka Gardens by The Bay, en unik, futuristisk botanisk trädgård mitt i Singapore. Här vandrar vi uppe i superträd omgiven av regnskog, blommor och vattenfall. Därefter gemensam middag på hotellet.

Boende på Oasia Downtown Hotel ().

Måltider (flyg), lunch och middag ingår.
ons 20 nov

Singapore - Queenstown

Idag ges tid för egna upptäckter i Singapore. Passa på att besöka Gardens by the Bays imponerande växthushuskupoler med världens högsta inomhusvattenfall. I närheten ligger landmärket Marina Bay Sands Hotel, känd för sin båtliknande takkonstruktion med infinity pool. Vid hotellet finns en galleria där man kan åka båt inomhus! Under eftermiddagen åker vi till flygplatsen. Flyg till Nya Zeeland och Queenstown.

Frukost, måltider (flyg) ingår.
tor 21 nov

Queenstown

Kia Ora! Välkommen till Nya Zeeland. Vi ankommer till Queenstown där vi möts av vår svensktalande guide. Transfer till hotellet. På kvällen samlas vi för välkomstmiddag på en trevlig lokal restaurang.

Boende på Novotel Queenstown Lakeside ().

Måltider (flyg) och middag ingår.
fre 22 nov

Queenstown

Vi bekantar oss med Queenstown under en vandring med vår guide på den vackra strandpromenaden och ser på Queenstowns centrala delar. Vår guide tipsar även om bästa sevärdheterna, därefter en tur upp till Bob´s Peak med Skyline Gondola där vi har en panoramautsikt över bergskedjan The Remarkables, Queenstown och sjön Wakatipu. Vi fortsätter ner till kajen, där vi bordar det vackra ångfartyget TSS Earnslaw som tar oss över sjön Wakatipu till Walter Peak Farm. Här kan vi se på fårklippning och vi äter en BBQ lunch med nya zeeländska produkter. Mätta och belåtna åker vi tillbaka över sjön under eftermiddagen och fortsätter eftermiddag och kväll på egen hand.

Frukost och lunch ingår.
lör 23 nov

Queenstown - Milford Sound -Te Anau

Tidig väckning för en dag fullspäckad av spektakulära upplevelser när vi åker söderut till fjordområdet Milford Sound. Har vi tur får vi se den lekfulla keapapegojan längs vägen. Detta är den enda papegoja som kan leva i alpina områden. Vid ankomst till Milford gör vi en fjordkryssning som tar oss genom sagolikt vacker natur med forsande vattenfall, sälkolonier och delfiner. Vi förundras av naturens skönhet och nationalparken Fiordlands vackraste alptopp, Mitre Peak, och vattenfall som dånar nerför vertikala bergsväggar. Området är fullt av säl, sjöfågel och om vi har tur – delfiner som leker i fartygets bog skum. Lunchpaket serveras ombord. Efter en dag med många intryck åker vi tillbaka till Te Anau och stannar där över natten. Vi passar på att uppleva idylliska Te Anau för en eftermiddag och kväll.

Boende på Distinction Te Anau Hotel & Villas ().

Frukost, lunchpaket och 3-rätters middag ingår.
sön 24 nov

Te Anau – Wanaka

I dag tar vi oss tillbaka till Queenstown och upptäcker resten av Queenstown med omgivningar. Vi stannar i Gibbston Valley på en vingård och intar en lunch med ett glas av deras vin samt besöker deras vinkällare. Därefter sätter vi kurs mot Wanaka, längs vägen besöker vi den gamla guldgruvestaden Arrowtown som blomstrade under 1800-talet. Här får vi en inblick i livet under guldåldern och besöker huvudgatan med historiska byggnader. Vi fortsätter till Kawarau Bridge som är känd för nervkittlande bungyjump. Wanaka ligger vid sjön med samma namn, vackert inramad av de omgivande bergstopparna i nationalparken Mount Aspiring. Vid ankomst till Wanaka har vi sedan resten av dagen till egna upptäckter.

Boende på Edgewater Hotel eller Oakridge Resort Wanaka ().

Frukost, lunch och middag ingår.
Körsträcka ca 67 km.
mån 25 nov

Wanaka - Franz Josef

Vi lämnar Wanaka och sätter kurs mot Franz Josef, resan går genom naturskönt landskap med dramatiska berg och spegelblanka sjöar. När vi närmar oss Haast Pass möter vi ett frodigt skogslandskap. Vi lämnar inlandet och tar oss ned mot havet på serpentinvägar. Efter ett stopp i Haast kör vi norrut längs med Tasmanhavets kust innan vi letar oss upp till bergstrakterna i glaciärområdet Franz Josef. Glaciären är Nya Zeelands brantaste och områdets främsta attraktion. Efter ankomst gör vi en kort promenad för att se området där glaciären har brett ut sig mellan alptopparna. Glaciären har tyvärr dragit sig tillbaka på grund av klimatförändringar och men ser mest gruset efter den. Naturen i området är mycket vacker. För att se glaciären på riktigt måste man boka på en helkopterlandning på isen.

Boende på Scenic Hotel Franz Josef Glacier ().

Frukost och 2-rätters middag ingår.
Körsträcka ca 280 km.
tis 26 nov

Franz Josef - Christchurch

Efter frukost fortsätter vi norrut och besöker Hokitika, känt för sina vackra smycken och konsthantverk tillverkade i jade, även kallad pounamu. Den gröna stenen har stor betydelse i maorikulturen. Nästa stopp är Greymouth, den största staden på Sydöns västkust. Greymouth var tidigare ett centrum för guldbrytning och än idag andas staden karaktär av en svunnen tid. Stadskärnan är relativt kompakt med trevliga butiker och kaféer. Vi korsar Sydön till östkusten. Detta är en mycket vacker sträcka med många tillfällen till fantastiska panoramavyer och fotostopp över de snöklädda alptopparna.

När vi kommer fram till Christchurch checkar vi in på vårt hotell och kan botanisera bland Christchurchs restauranger och butiker. Christchurch är Sydöns största stad och har många viktorianska byggnader och monument som minner om dess koloniala förflutna. Staden går även under benämningen den mest engelska staden utanför England och man syftar då på mångfalden anlagda parker och trädgårdar. Floden Avon slingrar sig genom staden och en omtyckt aktivitet är att ta en stillsam färd på en av de bemannade stakbåtar som går från bryggorna längs floden. Kvällen på egen hand.

Boende på Novotel Christchurch Cathedral Square ().

Frukost ingår.
Körsträcka ca 200 km.
ons 27 nov

Christchurch – Kaikoura

Vi lämnar Christchurch efter en liten rundtur under förmiddagen och följer kusten norrut mot kustsamhället Kaikoura. Orten har satts på världskartan tack vare mångfalden av valar och andra marina djur som året runt finns att skåda i havsområdet utanför. Allra bäst ser man djuren ombord på en valsafari. I området runt Kaikoura finns flera trevliga promenadvägar längs med kusten. Eftermiddagen och kvällen till eget förfogande.

Boende på Sudima Hotel Kaikoura (+).

Frukost ingår.
Körsträcka ca 200 km.
tor 28 nov

Kaikoura - Blenheim

Tidig väckning och avresa till hamnen för valsafari i vattnet utanför Kaikouras kust – Nya Zeelands höjdpunkt om man vill se marina djur såsom val, delfin eller säl. Kaikouras unika vattenmiljö gör att många djur trivs och frodas i den djupa underhavsravinen utanför kusten. Detta är en unik upplevelse och observationerna varierar. Efter valsafarin reser vi vidare längs med Stillahavskusten mot Blenheim som ligger i regionen Marlborough. Detta är landets största vinproducerande område och här sker majoriteten av landets vinproduktion. Vid ankomst till Blenheim checkar vi in och har resten av dagen på egen hand. Ta ett dopp i hotellpoolen och koppla av innan middagen. I kväll väntar vinprovning och 3-rätters festmåltid.

Boende på Chateau Marlborough ().

Frukost och middag ingår.
Körsträcka ca 130 km.
fre 29 nov

Blenheim - Wellington

Vi kör till Picton, en trevlig liten hamnstad belägen längs in i en skyddad vik av Queen Charlotte Sound. Härifrån går färjorna mellan Nord- och Sydön. Överfarten mellan Picton och Wellington tar ca tre timmar och beskrivs ofta som en av världens vackraste färjeöverfarter. I sakta mak kryssar vi oss genom Marlborough Sounds skärgård som bjuder på grönklädda berg, kristallklart vatten och avskilda vikar. Efter ankomst till Wellington gör vi en tur bland stadens sevärdheter innan vi åker till vårt hotell. Vi har en gemensam middag på en fiskrestaurang på strandpromenaden.

Boende på Copthorne Hotel Oriental Bay Wellington ().

Frukost och middag ingår.
Körsträcka ca 128 km.
lör 30 nov

Ledig dag i Wellington

En hel dag att fylla med egna upptäckter. Wellington är Nya Zeelands huvudstad och ligger vackert runt en bukt. Själva centrum följer havsviken i en båge och byggnaderna är en blandning av viktoriansk arkitektur och moderna glaskomplex. Staden är känd för avslappnade atmosfär, eleganta butiker, kafékultur och restauranger. Ett tips är ett besök på Te Papa, Nya Zeelands interaktiva nationalmuseum som berättar historien om landets olika kulturer eller att ta den röda spårvagnen som avgår från Lambton Quay till Wellingtons botaniska trädgård. Härifrån har man en fantastisk vy över Wellingtons stadssiluett.

Frukost ingår.
sön 1 dec

Wellington - Napier

Resan fortsätter norrut genom regionen Wairarapa och Nordöns vackra och omväxlande landskap. Vi passerar Dannevirke och Norsewood, orter med anknytning till Skandinavien då de första skandinaviska nybyggarna bosatte sig i detta område. Vi gör ett stopp vid en vackert belägen vingård för vinprovning. Under eftermiddagen når vi Napier belägen vid Hawke’s Bay. Napier utmärker sig då många av stadens centrala byggnader är uppförda i art deco-stil. Detta efter att många byggnader i stadens centrala delar helt raserats efter en jordbävning som ägde rum på 1930-talet. Efter ankomst gör vi en rundvandring bland kvarteren med de pastellfärgade husen i djärva linjer. Kvällen på egen hand.

Boende på Scenic Hotel Te Pania ().

Frukost ingår.
Körsträcka ca 320 km.
mån 2 dec

Napier

En ledig dag för egna upptäckter i området. Passa på att prova mer viner i Hawkes Bay området, åk på en havssulesafari eller bara ta det lugnt?

Frukost ingår.
tis 3 dec

Napier - Rotorua

Dagens etapp går till Rotorua. På vägen stannar vi till vid sjön Lake Taupo för att äta vår medhavda picknicklunch som dukas upp i det gröna. Vi besöker Huka Falls, ett imponerande vattenfall med turkosfärgat vatten som i kaskader kastar sig utför en trång ravin. Innan vi når Rotorua stannar vi till för en promenad i den vackra naturparken Rainbow Springs. Vid ankomst till Rotorua kan man känna doften den distinkta svaveldoften som sveper över staden. Staden ligger i ett geotermiskt område där man på flera platser kan se puttrande gyttjepölar, sprutande vattenpelare och varma källor. Det puttrar och pyser lite överallt. Vi besöker National Kiwi House där vi ser kläckning och uppfödning av kiwifågeln, endemisk för Nya Zeeland Kvällen till eget förfogande. Ett besök på av något av stadens mineralhaltiga spabad kan bli en härlig avslutning på dagen.

Boende på Novotel Rotorua Lakeside ().

Frukost och lunch ingår.
Körsträcka ca 150 km.
ons 4 dec

Rotorua

Rotorua är centrum för landets maoribefolkning och är den plats på Nya Zeeland där man bäst bevarat sin kultur och sina traditioner. Det var också här som de första maorierna bosatte sig då det kom till landet för runt 1000 år sedan. Idag besöker vi Te Puia, ett område utanför Rotorua där vi får ta del av maorikulturens konst och hantverk. Vi besöker även ett traditionellt maoriskt möteshus.

Rotorua ligger i ett sjödistrikt och under eftermiddagen tar vi en tur i det vackra landskapet. En fachinerande vandring uppe i trädkornorna i Rotoruas redwoodskog avslutar vår eftermiddag. På kvällen åker vi till en maoriby som ligger i lummiga omgivningar utanför Rotorua. Här bjuds vi på en traditionell maorifest med uppträdande och hangi-middag. En upplevelse! Detta är ett av de bästa sätten av att uppleva maoriernas intressanta kultur.

Frukost och middag ingår.
tor 5 dec

Rotorua - Matamata - Auckland

Dagens första etapp från Rotorua går till Matamata, en mindre ort i regionen Waikato. När regissören Peter Jackson behövde hitta sitt ”Shire” i filmatiseringarna Sagan om Ringen och Hobbiton fann han vad han sökte bland de böljande, smaragdgröna kullarna i Matamata. Vi besöker inspelningsplatsen och äter lunch på restaurangen ”Green Dragon”. (obs guidning på engelska).

Vi säger farväl till Hobbiton och fortsätter genom lantbruksområdet runt Cambridge. Därefter sätter vi kurs mot Auckland som är Nya Zeelands största stad med en befolkning på cirka 1,6 miljoner invånare. Staden är belägen mellan två vackra naturhamnar och kallas även ”City of Sails” då var tredje invånare sägs äga en båt. Stadskärnan är relativt koncentrerad och man tar sig enkelt runt till fots, färja eller stadsbuss till sevärdheter och attraktioner. Innan vi checkar in gör vi en kortare promenad i city. Resten av dagen finns tid för egna upptäckter.

Boende på Holiday Inn Express City Centre Auckland (+).

Frukost och lunch ingår.
fre 6 dec

Auckland

Vi gör en rundtur i Auckland där vi bl. a besöker Auckland Museum och får veta mer om Nya Zeelands intressanta historia. Resten av dagen på egen hand. Varför inte ta färjan till pittoreska Devonport med sina mysiga kaféer och butiker?

Frukost ingår.
lör 7 dec

Auckland

Ledig dag med möjlighet att ta färjan ut till Waiheke Island med sina olivlundar och vingårdar, segla med Americas Cup segelbåt eller shoppa dina sista souvenirer. På kvällen gemensam avskedsmiddag.

Frukost och middag ingår.
sön 8 dec

Hemresa

Morgonen på egen hand innan det är dags att säga farväl till Nya Zeeland för denna gång. Transfer till flygplatsen för flyg åter till Skandinavien. Vi flyger via Singapore där vi har en teknisk mellanlandning innan fortsatt flygresa mot Skandinavien.

Frukost och måltider (flyg) ingår.
mån 9 dec

Ankomst Skandinavien

Ankomst till Skandinavien under dagen. Förhoppningsvis med många trevliga reseminnen från Nya Zeeland med hem.

Prisdetaljer

Priset inkluderar

 • Flyg Köpenhamn – Nya Zeeland t/r. Anslutning från Stockholm 1700 kr. Göteborg med tillägg för separat biljett till Köpenhamn.
 • Samtliga flygskatter (ca 1600 kr/person), dessa kan dock ändras.
 • Gruppresa i Singapore och Nya Zeeland med buss enligt program.
 • Svensktalande guide på Nya Zeeland.
 • Engelsktalande guide i Singapore.
 • 1 natt i Singapore på Oasia Downtown Hotel med frukost.
 • 2 nätter i Queenstown på Novotel Queenstown Lakeside med frukost.
 • 1 natt i Te Anau på Distinction Te Anau Hotel & Villas med frukost.
 • 1 natt i Wanaka på Edgewater Hotel med frukost eller Oakridge Resort med frukost.
 • 1 natt i Franz Josef på Scenic Hotel Franz Josef Glacier med frukost.
 • 1 natt i Christchurch på Novotel Christchurch Cathedral Square med frukost.
 • 1 natt i Kaikoura på Sudima Hotel Kaikoura med frukost.
 • 1 natt i Blenheim på Chateau Marlborough med frukost.
 • 2 nätter i Wellington på Copthorne Oriental Bay Wellington med frukost.
 • 2 nätter i Napier på Scenic Hotel Te Pania med frukost.
 • 2 nätter i Rotorua på Novotel Rotorua Lakeside med frukost.
 • 3 nätter i Auckland på Holiday Inn Express Auckland City Centre med frukost.
 • Rundtur i Singapore.
 • Besök på Gardens by the Bay i Singapore.
 • Lunchkryssning med TSS Earnslaw med besök på Walter Peak Farm med BBQ lunch.
 • Fjordkryssning med lunchpaket på Milford Sound på Nya Zeeland.
 • Skyline Gondola till utkiksplatsen Bob´s Peak i Queenstown.
 • Kortare vandring i glaciärområdet i Frans Josef.
 • Valsafari i Kaikoura.
 • Besök på vingård med vinprovning och trerätters festmiddag i Blenheim.
 • Rundtur i Wellington.
 • Vinprovning i Napier.
 • Rundtur i artdecokvarter i Napier.
 • Besök på National Kiwi Hatchery.
 • Besök i redwoodskogen i Rotorua.
 • Besök på Te Puia Geyser and Maori Arts & Crafts i Rotorua.
 • Festmiddag med uppträdande i maoriby i Rotorua.
 • Besök med lunch på filminspelningsplatsen Hobbiton i Matamata.
 • Rundtur i Auckland med besök på Auckland Museum.
 • Övriga måltider enligt program.
 • Väskservice på hotellen.
 • Resehandbok om Nya Zeeland (en per par).
 • Karta över Nya Zeeland.
 • Totalt ingår 33 måltider; 18 frukost, 6 lunch och 9 middag (utöver flygmåltider).

I priset ingår inte

 • Tillägg för resa från Stockholm 1700 kr. Separat biljett från Göteborg, med pris på förfrågan..
 • Utflykt i Singapore.
 • Heldagsutflykt till Waiheke Island med lunch ca 2200 kr per person.
 • Flygtillägg för premium economy.
 • Enkelrumstillägg 22 000 kr/person.
 • Visum (ETA) till Nya Zeeland på 17NZD (ca 115 kr).
 • Turistskatt (IVL) på Nya Zeeland på 35NZD (ca 240 kr).
 • Dryck.
 • Dricks till guide och chaufför.
 • Eventuellt tilläggsarrangemang efter rundresan.

Anmälan

En anmälningsavgift på 3 000 kr per person betalas i samband med anmälan. Resan kan bli fullbokad snabbt och vi förbehåller oss att då inte acceptera några vidare anmälningar.

Minimum 14 personer, maximum 30 personer. Med reservation för ändringar i pris och program.

Karta

Vissa avgångar kan ha andra boende eller andra avvikelser än vad som visas på kartan.

Tillval

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Söderhavsresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Något du undrar? Fråga mig!

Helén

Resespecialist

Resans längd:
22 dagar
Pris:
94 800 kr

per person

I resan ingår
 • Samtliga flyg enligt program
 • 18 övernattningar i dubbelrum
 • 18 frukostar
 • 6 luncher
 • 9 middagar
 • Vinprovningar
 • Fjordkryssning
 • Utflykter enligt program
 • Svensktalande guide

Liknande resor

Kombinera Australien och Nya Zeeland!

Stora Down Under

Kombinera Australiens Pärlor och Nya Zeelandsresan som blir Stora Down Under! Resan börjar med Australien och när den slutar i Cairns fortsätter vi direkt till Queenstown på Nya Zeeland där vi påbörjar Nya Zeelandsresan. På en och samma resa kan ni uppleva både Australien och Nya Zeeland med svensktalande guide.

Antal dagar:

43 dagar

Pris från:

164 800 kr

Det bästa av magiska Nya Zeeland!

Nya Zeelands guldkorn

En rundresa med svensktalande guide där vi upptäcker både Nord- och Sydön på Nya Zeeland. Vi upptäcker några av landets guldkorn men även självskrivna upplevelser som storslagna glaciärer, fjordar, vulkaniska landskap, Hobbiton, vinodlingar och mycket mer. Lite mer djur och naturupplevelser som varvas med stadsliv, kultur, goda middagar och aktiviteter. Vår guide vägleder oss hela vägen genom detta spännande land.

Antal dagar:

22 dagar

Pris från:

94 800 kr

Australiens utvalda pärlor

Australiens pärlor

En omfattande rundresa till Australien där vi blandar klassiska sevärdheter med unika djur- och naturupplevelser i Margaret Riverområdet, på Kangaroo Island, Tasmanien och i Norra Queensland. I Perth, Adelaide och Sydney känner vi av den australiensiska storstadspulsen. Vi tar oss lite bortom allfarvägarna för att hitta några av landets "hidden gems". Vår Australienbaserade svensktalande guide är med på hela resan i Australien.

Antal dagar:

25 dagar

Pris från:

98 800 kr