En riktig "once in a lifetime"-resa

Nya Zeelandsresan

Låt oss presentera en magisk resa till Nya Zeeland vi sent ska glömma! Denna omfattande resa erbjuder både Sydöns magnifika alplandskap med fjordkryssning, alptoppar, forsande vattenfall och vertikala bergsväggar. Kombinerat med Nordöns variationsrika natur med palmer, böljande kullar och pysande gejsrar. Samtidigt finns det mycket luft i programmet och tid för avkoppling emellan upplevelserna. Och friheten att själv addera händelser om ni har något särskilt för ögonen. Vår svensktalande guide vägleder och guidar oss i detta mycket spännande land och är väl insatt i landets kultur och traditioner. Resan avslutas med storstadspuls i Auckland, Nya Zeelands största stad.

Resan börjar på Nya Zeelands vackra Sydö. Vistelsen här är helt magisk för naturälskaren då det är fullmatat med spektakulära vyer. Sagolikt vackra Milford Sound med forsande vattenfall och glaciärområdet Franz Josef för att bara nämna några. Det kommer också bjudas på valsafari på öppet hav utanför Kaikoura. Och ett besök i det välkända och välrenommerade vinområdet Marlborough, med tid för provningar och inköp. Båtresan från Sydön till Nordön är dessutom en av de vackraste färjeöverfarterna i världen, där vi kryssar mellan grönklädda berg och avskilda vikar. En verklig höjdpunkt på vår resa. Men det tar inte slut där.

På Nordön skiftar naturen markant, men är fortfarande lika betagande. Nu möts vi av lummigare vegetation, böljande landskap och ännu fler vingårdar. Här finns dessutom varma källor som puttrar och pyser. Vi passar även på att besöka den välbevarade och världsberömda filmbyn Hobbiton och bor på lantgård eller farmstay en natt. Att vi dessutom får bekanta oss med landets intressanta städer gör detta till en verkligt komplett upplevelseresa från början till slut! Välkommen till Nya Zeeland!

Går att kombinera med Australiens pärlor.

När vill du resa?
11 feb 2023
5 mar 2023
Dag för dag
lör 11 feb

Avresa från Skandinavien

Flyget avgår från Skandinavien till Singapore. Ombord på flyget serveras måltider och dryck. Underhållningssystemet ombord erbjuder i det flesta fall film, populära TV-serier, nyheter, spel, musikvideos m.m.

sön 12 feb

Singapore

Ankomst till Singapore där vår engelsktalande guide som är med oss under vistelsen i Singapore möter oss. Vi kör direkt ut i Singapores myllrande folkliv för en halvdagstur. Under turen får vi bland annat se Padang, Singapore Cricket Club, parlamentshuset och City Hall. Turen fortsätter längs Singapore River och The Merlion, platsen där det sägs att Singapore grundades. Före Chinatown hinner vi med ett besök i ett buddisttempel, färden går sedan vidare till orkidéträdgården och Little India innan en traditionell lunch. Efter ett par timmar på egen hand träffas vi igen för gemensam middag. Efter middagen åker vi för att se en fascinerande ljud- och ljusshow på Gardens by the Bay.

Boende på Park Royal on Beach Road

 ().
Måltider (flyg), lunch och middag ingår.
mån 13 feb

Singapore - Queenstown

Idag ges tid för egna upptäckter i Singapore. Passa på att besöka Gardens by the Bays imponerande växthushuskupoler med världens högsta inomhusvattenfall. I närheten ligger landmärket Marina Bay Sands Hotel, känd för sin båtliknande takkonstruktion med infinity pool. Vid hotellet finns en galleria där man kan åka båt inomhus! Ni kan även välja att följa med på en förmiddagsutflykt till Sentosa Island. Under eftermiddagen åker vi till flygplatsen.  Flyg till Nya Zeeland och Queenstown.

Frukost, måltider (flyg) ingår.
tis 14 feb

Queenstown

Vi ankommer till Queenstown där vi möts av vår svensktalande guide. Transfer till hotellet. På kvällen samlas vi för välkomstmiddag.

Boende på Copthorne Hotel and Resort Queenstown Lakefront Queenstown

 ().
Måltider (flyg) och middag ingår.
ons 15 feb

Queenstown

Sovmorgon och en ledig dag i Queenstown. Ta en vandring på den vackra strandpromenaden eller en båttur över till andra sidan av sjön Wakatipu. Vår guide tipsar om bästa sevärdheterna.   Tidig kväll tar vi en båttur med den vackra gamla ångbåten TSS Earnslaw över sjön Wakatipu till andra sidan till Walter Peak High Country Farm.  Vi äter en BBQ middag på Colonel’s Homestead Restaurant och har möjlighet att se fårhundar i arbete. Den gamla farmen åtnjuter en atmosfär från en svunnen tid och utsikten över sjön är perfekt härifrån.  Efter några timmar ta vi oss mätta och glada över sjön med TSS Earnslaw och vårt hotell.

Frukost och middag ingår.
tor 16 feb

Milford Sound

Tidig väckning för en dag fullspäckad av spektakulära upplevelser när vi åker söderut till fjordområdet Milford Sound. Har vi tur får vi se den lekfulla keapapegojan längs vägen. Detta är den enda papegoja som kan leva i alpina områden. Vid ankomst till Milford gör vi en fjordkryssning som tar oss genom sagolikt vacker natur med forsande vattenfall, sälkolonier och delfiner. Vi förundras av naturens skönhet och nationalparken Fiordlands vackraste alptopp, Mitre Peak, och vattenfall som dånar nerför vertikala bergsväggar. Området är fullt av säl, sjöfågel och om vi har tur – delfiner som leker i fartygets bog skum. Lunchen serveras ombord. Efter en dag med många intryck åker vi tillbaka till Queenstown.

 

Frukost och lunch ingår.
fre 17 feb

Queenstown – Wanaka

I dag upptäcker vi resten av Queenstown med omgivningar.  Vi tar oss bland annat upp med linbanan Skyline Gondola till utkiksplatsen vid Bob’s Peak. Härifrån har vi panoramautsikt över bergskedjan The Remarkables, Queenstown och sjön Wakatipu.  Sen sätter vi kurs mot Wanaka, längs vägen besöker vi den gamla guldgruvestaden Arrowtown som blomstrade under 1800-talet. Här får vi en inblick i livet under guldåldern och besöker huvudgatan med historiska byggnader. Vi fortsätter till Kawarau Bridge som är känd för nervkittlande bungyjump. Wanaka ligger vid sjön med samma namn, vackert inramad av de omgivande bergstopparna i nationalparken Mount Aspiring. Vid ankomst till Wanaka har vi sedan resten av dagen till egna upptäckter.

Boende på Edgewater Hotel

 ().
Frukost och middag ingår.
Körsträcka ca 67 km.
lör 18 feb

Wanaka - Franz Josef

Vi lämnar Wanaka och sätter kurs mot Franz Josef, resan går genom naturskönt landskap med dramatiska berg och spegelblanka sjöar. När vi närmar oss Haast Pass möter vi ett frodigt skogslandskap. Vi lämnar inlandet och tar oss ned mot havet på serpentinvägar. Efter ett stopp i Haast kör vi norrut längs med Tasmanhavets kust innan vi letar oss upp till bergstrakterna i glaciärområdet Franz Josef. Glaciären är Nya Zeelands brantaste och områdets främsta attraktion. Efter ankomst gör vi en kort promenad för att se glaciären breda ut sig mellan alptopparna.

Boende på Scenic Hotel Franz Josef Glacier

 ().
Frukost och middag ingår.
Körsträcka ca 280 km.
sön 19 feb

Franz Josef - Christchurch

Efter frukost sätter vi kurs norrut och besöker Hokitika, känt för sina vackra smycken och konsthantverk tillverkade i jade, även kallad pounamu. Den gröna stenen har stor betydelse i maorikulturen. Nästa stopp är Greymouth, den största staden på Sydöns västkust. Greymouth var tidigare ett centrum för guldbrytning och än idag andas staden karaktär av en svunnen tid. Stadskärnan är relativt kompakt med trevliga butiker och kaféer. Vi korsar Sydön till östkusten. Detta är en mycket vacker sträcka med många tillfällen till fantastiska panoramavyer och fotostopp över de snöklädda alptopparna. När vi kommer fram till Christchurch checkar vi in på vårt hotell och kan botanisera bland Christchurchs restauranger och butiker. Christchurch är Sydöns största stad och har många viktorianska byggnader och monument som minner om dess koloniala förflutna. Staden går även under benämningen den mest engelska staden utanför England och man syftar då på mångfalden anlagda parker och trädgårdar. Floden Avon slingrar sig genom staden och en omtyckt aktivitet är att ta en stillsam färd på en av de bemannade stakbåtar som går från bryggorna längs floden. Kvällen på egen hand.

Boende på Distinction Christchurch Hotel

 ().
Frukost ingår.
Körsträcka ca 200 km.
mån 20 feb

Christchurch – Kaikoura

Vi lämnar Christchurch och följer kusten norrut mot kustsamhället Kaikoura. Orten har satts på världskartan tack vare mångfalden av valar och andra marina djur som året runt finns att skåda i havsområdet utanför. Allra bäst ser man djuren ombord på en valsafari. I området runt Kaikoura finns flera trevliga promenadvägar längs med kusten. Eftermiddagen och kväll till eget förfogande.

Boende på Sudima Hotel Kaikoura

 ().
Frukost ingår.
Körsträcka ca 200 km.
tis 21 feb

Kaikoura - Blenheim

Tidig väckning och avresa till hamnen för valsafari i vattnet utanför Kaikouras kust – Nya Zeelands höjdpunkt om man vill se marina djur såsom val, delfin eller säl. Kaikouras unika vattenmiljö gör att många djur trivs och frodas i den djupa underhavsravinen utanför kusten. Detta är en unik upplevelse och observationerna varierar. Efter valsafarin reser vi vidare längs med Stillahavskusten mot Blenheim som ligger i regionen Marlborough. Detta är landets största vinproducerande område och här sker majoriteten av landets vinproduktion. Vid ankomst till Blenheim checkar vi in och har resten av dagen på egen hand. Ta ett dopp i hotellpoolen och koppla av innan middagen. I kväll väntar vinprovning och 3-rätters festmåltid.

Boende på Scenic Hotel Marlborough

 ().
Frukost och middag ingår.
Körsträcka ca 130 km.
ons 22 feb

Blenheim - Wellington

Vi kör till Picton, en trevlig liten hamnstad belägen längs in i en skyddad vik av Queen Charlotte Sound. Härifrån går färjorna mellan Nord- och Sydön. Överfarten mellan Picton och Wellington tar ca tre timmar och beskrivs ofta som en av världens vackraste färjeöverfarter. I sakta mak kryssar vi oss genom Marlborough Sounds skärgård som bjuder på grönklädda berg, kristallklart vatten och avskilda vikar. Efter ankomst till Wellington gör vi en lite sightseeingtur bland stadens sevärdheter innan vi åker till vårt hotell.

Boende på Novotel Wellington

 ().
Frukost ingår.
Körsträcka ca 128 km.
tor 23 feb

Ledig dag i Wellington

En hel dag att fylla med egna upptäckter. Wellington är Nya Zeelands huvudstad och ligger vackert runt en bukt. Själva centrum följer havsviken i en båge och byggnaderna är en blandning av viktoriansk arkitektur och moderna glaskomplex. Staden är känd för avslappnade atmosfär, eleganta butiker, kafékultur och restauranger. Ett tips är ett besök på Te Papa, Nya Zeelands interaktiva nationalmuseum som berättar historien om landets olika kulturer eller att ta den röda spårvagnen som avgår från Lambton Quay till Wellingtons botaniska trädgård. Härifrån har man en fantastisk vy över Wellingtons stadssiluett. Gemensam middag i trevliga hamnkvarteren.

Frukost och middag ingår.
fre 24 feb

Wellington - Napier

Resan fortsätter norrut genom regionen Wairarapa och Nordöns vackra och omväxlande landskap. Vi passerar Dannevirke och Norsewood, orter med anknytning till Skandinavien då de första skandinaviska nybyggarna bosatte sig i detta område. Vi gör ett stopp vid en vackert belägen vingård för vinprovning. Under eftermiddagen når vi Napier belägen vid Hawke’s Bay. Napier utmärker sig då många av stadens centrala byggnader är uppförda i art deco-stil. Detta efter att många byggnader i stadens centrala delar helt raserats efter en jordbävning som ägde rum på 1930-talet. Efter ankomst gör vi en rundvandring bland kvarteren med de pastellfärgade husen i djärva linjer. Kvällen på egen hand.

Boende på Scenic Hotel Te Pania

 ().
Frukost ingår.
Körsträcka ca 320 km.
lör 25 feb

Napier

En ledig dag för egna upptäckter i området.

Frukost ingår.
sön 26 feb

Napier - Rotorua

Dagens etapp går till Rotorua. På vägen stannar vi till vid sjön Lake Taupo för att äta vår medhavda picknicklunch som dukas upp i det gröna. Vi besöker Huka Falls, ett imponerande vattenfall med turkosfärgat vatten som i kaskader kastar sig utför en trång ravin. Innan vi når Rotorua stannar vi till för en promenad i den vackra naturparken Rainbow Springs. Vid ankomst till Rotorua kan man känna doften den distinkta svaveldoften som sveper över staden. Staden ligger i ett geotermiskt område där man på flera platser kan se puttrande gyttjepölar, sprutande vattenpelare och varma källor. Det puttrar och pyser lite överallt. Kvällen till eget förfogande. Ett besök på av något av stadens mineralhaltiga spabad kan bli en härlig avslutning på dagen.

Boende på Distinction Hotel Rotorua

 ().
Frukost och lunch ingår.
Körsträcka ca 150 km.
mån 27 feb

Rotorua

Rotorua är centrum för landets maoribefolkning och är den plats på Nya Zeeland där man bäst bevarat sin kultur och sina traditioner. Det var också här som de första maorierna bosatte sig då det kom till landet för runt 1000 år sedan. Idag besöker vi Te Puia, ett område utanför Rotorua där vi får ta del av maorikulturens konst och hantverk. Vi besöker ett traditionellt möteshus och Kiwi House där vi ser kivifågeln, endemisk för Nya Zeeland.

Vi gör även en vandring i termiska Whakarewarewa Thermal Reserve där vi på nära håll fascineras av naturens under med bubblande lerpölar och varma källor. Rotorua ligger i ett sjödistrikt och under eftermiddagen gör vi en tur i det vackra landskapet. På kvällen åker vi till en maoriby som ligger i lummiga omgivningar utanför Rotorua. Här bjuds vi på en traditionell maorifest med uppträdande och hangi-middag. En upplevelse! Detta är ett av de bästa sätten av att uppleva maoriernas intressanta kultur.

Frukost och middag ingår.
tis 28 feb

Rotorua - Matamata - Cambridge

Dagens första etapp från Rotorua går till Matamata, en mindre ort i regionen Waikato. När regissören Peter Jackson behövde hitta sitt ”Shire” i filmatiseringarna Sagan om Ringen och Hobbiton fann han vad han sökte bland de böljande, smaragdgröna kullarna i Matamata. Vi besöker inspelningsplatsen och äter lunch på restaurangen ”Green Dragon”. Vi säger farväl till Hobbiton och fortsätter till lantbruksområdet runt Cambridge. Här delar vi upp oss i mindre grupper och möter upp med våra värdpar för en natts boende ute på landet. I kväll bjuds det på hemlagad nyazeeländsk husmanskost till middag.

Boende på ”homestay” eller lantgård

.
Frukost, lunch och middag ingår.
ons 1 mar

Cambridge – Auckland

Efter frukost samlas alla åter och vi tar farväl till våra värdpar. Vi sätter kurs mot Auckland som är Nya Zeelands största stad med en befolkning på cirka 1,6 miljoner invånare. Staden är belägen mellan två vackra naturhamnar och kallas även ”City of Sails” då var tredje invånare sägs äga en båt.  Stadskärnan är relativt koncentrerad och man tar sig enkelt runt till fots, färja eller stadsbuss till sevärdheter och attraktioner. Innan vi checkar in gör vi en kortare promenad i city. Resten av dagen finns tid för egna upptäckter.

Boende på Rydges Hotel Auckland

 ().
Frukost ingår.
Körsträcka ca 145 km.
tor 2 mar

Auckland

Vi gör en rundtur i Auckland där vi bl. a besöker Auckland Museum och får veta mer om Nya Zeelands intressanta historia. Resten av dagen på egen hand. Varför inte ta färjan till pittoreska Devonport med sina mysiga kaféer och butiker?

Frukost ingår.
fre 3 mar

Auckland

Ledig dag med möjlighet att ta färjan ut till Waiheke Island med sina olivlundar och vingårdar. På kvällen gemensam avskedsmiddag.

Frukost och middag ingår.
lör 4 mar

Hemresa

Morgonen på egen hand innan det är dags att säga farväl till Nya Zeeland för denna gång. Transfer till flygplatsen för flyg åter till Skandinavien. Vi flyger via Singapore där vi har en teknisk mellanlandning innan fortsatt flygresa mot Skandinavien.

Frukost och måltider (flyg) ingår.
sön 5 mar

Ankomst Skandinavien

Ankomst till Skandinavien på morgonen. Förhoppningsvis med många trevliga reseminnen från Nya Zeeland med hem.

Prisdetaljer

Priset inkluderar

 • Flyg Köpenhamn / Stockholm / Göteborg – Nya Zeeland t/r
 • Samtliga flygskatter (ca 1 500 kr/person), dessa kan dock ändras
 • Gruppresa i Singapore och Nya Zeeland med buss enligt program
 • Svensktalande guide på Nya Zeeland
 • Engelsktalande guide i Singapore
 • 1 natt i Singapore på Park Royal on Beach Road med frukost
 • 3 nätter i Queenstown på Copthorne Hotel and Resort Queenstown Lakefront med frukost
 • 1 natt i Wanaka på Edgewater Hotel med frukost
 • 1 natt i Franz Josef på Scenic Hotel Franz Josef Glacier med frukost
 • 1 natt i Christchurch på Crowne Plaza Christchurch Hotel med frukost
 • 1 natt i Kaikoura på Sudima Hotel Kaikoura med frukost.
 • 1 natt i Blenheim på Scenic Hotel Marlborough med frukost.
 • 2 nätter i Wellington på Novotel Wellington med frukost.
 • 2 nätter i Napier på Scenic Hotel Te Pania med frukost.
 • 2 nätter i Rotorua på Distinction Hotel Rotorua med frukost.
 • 1 natt i Cambridge på homestay el. lantgård med frukost och middag.
 • 3 nätter i Auckland på Rydges Hotel Auckland med frukost.
 • Rundtur i Singapore
 • Ljud- och ljusshow på Gardens by the Bay i Singapore.
 • Fjordkryssning med lunch på Milford Sound på Nya Zeeland.
 • Båttur med ångfartyget TSS Earnslaw över sjön Wakatipu.
 • Tur med Skyline Gondola upp till Bob´s Peak för att se den fantastiska utsikten över Queenstown.
 • Kortare vandring i glaciärområdet i Frans Josef.
 • Valsafari i Kaikoura.
 • Besök på vingård med vinprovning och trerätters festmiddag i Blenheim.
 • Rundtur i Wellington.
 • Vinprovning i Napier.
 • Rundtur i Napier.
 • Besök på naturparken Rainbow Springs.
 • Besök på Te Puia och Whakarewarewa Thermal Reserve i Rotorua.
 • Festmiddag med uppträdande i maoriby i Rotorua.
 • Besök med lunch på filminspelningsplatsen Hobbiton i Matamata.
 • Rundtur i Auckland med besök på Auckland Museum.
 • Övriga måltider enligt program.
 • Väskservice på hotellen.
 • Resehandbok om Nya Zeeland (en per par).
 • Karta över Nya Zeeland.

I priset ingår inte

 • Tillägg för resa från Stockholm och Göteborg 1700 kr
 • Utflykt i Singapore
 • Utflykt till Waiheke Island ca 1500 kr per person
 • Flygtillägg för premium economy
 • Enkelrumstillägg 15 500 kr/person
 • Visum (ETA) till Nya Zeeland på 12NZD (ca 80 kr)
 • Turistskatt (IVL) på Nya Zeeland på 35NZD (ca 240 kr)
 • Dryck
 • Dricks till guide och chaufför
 • Eventuellt tilläggsarrangemang efter rundresan.

Anmälan

En anmälningsavgift på 3 000 kr per person betalas i samband med anmälan. Resan kan bli fullbokad snabbt och vi förbehåller oss att då inte acceptera några vidare anmälningar.

Minimum 14 personer, maximum 30 personer. Med reservation för ändringar i pris och program.

Karta

Vissa avgångar kan ha andra boende eller andra avvikelser än vad som visas på kartan.

Tillval

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Söderhavsresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Något du undrar? Fråga mig!

Helen

Resespecialist

Resans längd:
23 dagar
Pris:
69 500 kr

per person

I resan ingår
 • Flyg
 • Boende
 • Guide
Skicka bokningsförfrågan